dün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
Geçmiş olsun canım, İnşallah her şey yoluna girer...
Çekirdekçim, aksesuarların çok güzel, hayırlı günlerde kullan inşallah...
Kızlar geriye bakamadım neler yaptınız... Ben de salıdan cumaya kadar hastanedeydim.. ciddi bir kanamayla gittim..Kanama azalmasaydı sezaryenle alacaklardı bebeği.. Akciğerleri gelişsin diye iki doz iğne yaptılar... Şimdi evdeyim... Son ayım olsaydı yatıracaklardı ama daha çok var yatamazsın diye çıkardılar... Evimi özledim oğluşlarımı özledm.. Çok şükür şimdi daha iyiym ama hep yatıcamm..
dün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
Kızlar geriye bakamadım neler yaptınız... Ben de salıdan cumaya kadar hastanedeydim.. ciddi bir kanamayla gittim..Kanama azalmasaydı sezaryenle alacaklardı bebeği.. Akciğerleri gelişsin diye iki doz iğne yaptılar... Şimdi evdeyim... Son ayım olsaydı yatıracaklardı ama daha çok var yatamazsın diye çıkardılar... Evimi özledim oğluşlarımı özledm.. Çok şükür şimdi daha iyiym ama hep yatıcamm..
ben granül sabun almayı düşünüyorum ilk aylar için, ondan sonra sıvı deterjana geçerim dedim..ben bugün yıkıyacağım inş kızımın cicilerini..teyzesi bir daha geldiğinde de yerleştireceğiz inş..kızlar ben dün bebeğimin çamaşırlarını yıkamak için dalin bebek sıvı deterjanını aldım..iyi etmişmiyim.. kasımın sonunda yıkıycam artık kuzumun cicilerini,ütüleyip yerleştiririm diyorum..
ay cnm haklısın bende kıza önerdim ama açık renk diye ve çocuk odasına koyucağı için önerdim benimde mutfağımda ahşap jaluzi var kahverengi..dediğin gibi temizliği çok zor oluyo her hafta ıslak mendille tek tek siliyorum onları..
çok geçmiş olsun canım sakın kötü şeyler getirme aklına inş sag salim bebişini kucagına alırsındün kontrolümün iyi gecmediginden bahsetmistim, aksama dogru sancilarim artinca hemen apor topar yansehirdeki bir hastaneye getirdiler. ayni filmlerdeki gibi sedyeyle ambulansa falan asidilar. o kadar cok korktum ki anlatamam. canim annem de belli beni öyle görünce sok oldu hele babam acayip telaslandi. geldim bu hastaneye hemen tekar kontrol ettiler 0,8cm olmus benim rahimagzi kalinligi. bir saat sonra da gelebilir birkac haftada sürebilir dedi doktor cocugun gelmesi. zaten kafa daha yukarda oldugu icin sezeryan olur diye tahmin ediyolar, gereken bilgileri verip imzami da aldilar. simdi cok sükür rahim biraz sakinlesti fazla sancim yok ama artik evimden cok daha uzagim. ailem icin cok zor olacak buraya surekli gelmek=( hele annem hergün geldi yanima 6 hafta boynca simdi bir de bu kadr yolda perisan olacak...bende durumlar böyle. bakalim burda ne kadar dayanacagiz...
Sana da çok geçmiş olsun canım ya. Neden olmuş kanama belli mi? Aman dinlenmene dikkat et.
geçmiş olsun canım benim..Allah acil şifalar versin..daha erken beben az daha dayansın..
canım çok geçmiş olsun kanaman neden o kadar çok olmuş peki ne dediler
nilhans canım sana çok geçmiş olsun ,kanaman için nededi dr un açılma varmı peki ..
yoo agda acılma filan yapmaz o nerden cıkmış.riskli gebeligi olanlarda tehlikeli olabilir belki ama bi risk yoksa yapılabilir
kendimizi sıktıgımız için kasılma yaşayabiliriz sadece.
arkadaşlar bende yaptım gecenlerde agdamı.inanın hiçççç zorlanmadım.
yere oturdum sırtıma sert yastık koyup koltuga yaslandım
önüme sandalye koyup büyük banyo aynasını ona yasladım,
bacakları uzatıp biraz acıyorsunuz,aynayıda yaklaştırın iyice.
üst tarafları az az yapıştırıp cektim hani cok acımasın kasılma yapmasın diye
dudak kısımlarına agdayı yapıştırmayın orası cok hassas oldugu için cok acıma yapıyor.elinize agdadan alıp o bölgeyi gerdirin , tek tek kendinizi sıkmadan alın
en alt kısmıda yine ben biraz aşagı dogru kendimi kaydırarak aldım.tertemiz oldu ,hiçde tüy müy kalmadı.
yıllardır agda yapanlar için jilet cok kötü olur ya.yazık günah onca emeginize.
enfeksiyon var gibi gözüküyor, referans değerlerin bayağı üstünde çıkmış, dr ne dedi ki?
kızlar gecen hafta çanta aldım.içi cok geniş valiz gibi.bide elde taşınıyor.uzun askısıda var çapraz takmak için.
tek omuzda taşındıgında agrıtıyor cantalar.elde taşıma cok daha kullanışlı.
pusete de rahatlıkla takılabilir. cüzdanda aldım cok kullanışlı içi :)
bebettonun alt degiştirme battaniyesi yastıgı ve minderini almıştım biliyorsunuz.onu dışarıda kullanamam
cantamda taşımak için altı muşambalı alez gibi bişi yani. kesinlikle böle bişi alın.dışarıda alt degiştirmek için gerekli.
katladıgımda cok rahatlıkla cantaya sıgıyor.arka kısmıda 2.resimdeki gibi
peki son ayda bu kadar rahat agda yapabilir misin?
tkler cnmcanım güle güle kullan..zaten kullanışlı bir çanta olmasa sen alırmıydın hiç? hem kullanışlı hemde şık bir çantaya benziyor..evet sana katılıyorum dışarıda alt açmak için gerekli..benim bakım çantamın içinde mevcuttu çok şükür, bir daha almama gerek kalmadı..böyle koltukların veya halıların üstünde bebeğin bezini değişiyorlar ya tam sinir oluyorum..altına koy birşey hiç mi görmediniz yaaa???
Bugün 30 senelik hayatımın en güzel günü..
Bugün doktor randevumuz vardı ve ben sabahın 5'inden beri ayaktayım.. kötü bir rüya ile uyandım, kendime gelmeye çalışırken sabah tam 6'da, oğlumun ilk tekmesiyle onunla aramda hiç kopmayacak o uzun ve güzel bağ tam anlamıyla kurulmuş oldu.
Gözyaşlarıyla , katıla katıla ağlayarak , hayatımda hiç sevinmediğim kadar sevinerek başladım güne..
Allah'ım hepimize ama hepimize onları koklamayı ,öpmeyi nasip etsin.
Biraz geç oldu ama beklemeye değdi. Çok mutluyum . :2:
bugün hava kapalı burada içim gibi sabah huzursuz uyandım gece burnum kanadı sabah da,kahvaltıdan sonra da şekerim 160 çıkmasın mı sinirlerim bozuldu ağla ağla sabahtan beri durup durup ağlıyorum abdest alayım diye duşa girdim başladım ağlamaya annem hıçkırıklarıma koştu ama geçmiyor hala ağlıyorum...
akşam netten ilk defa hastalığımla ilgili biraz bakınayım dedim pişman oldum meğer doktorlar moralim bozulmasın diye benimle muhattap olmuyorlarmış, ben de prof olmuşlar burunları havada diyordum...
benim evrem erken evre değilmiş onu anladım kitle ele gelmeden erken tanı oluyormuş benimki 6 cm çok büyük oluyor o yüzden hemen ameliyat etmemişler beni büyük ve yayılmış kanserler için önce kemoterapi yapılır diyor doktorlar kurtulma ihtimali yüksek olan grup erken evre bizim için şans %60 larda imiş amaç hastayı çok yaşatmak değil, kaliteli acısız yaşatmak diyor, benimki ilerde bir gün kemiğe beyine akciğere metastas yapma hatta aynı memede tekrarlama olasılığı yüksekmiş, kanser hastaları ölümle yüzleşmeli diyor bir başkası, bir tanesi üzüntü tetikler kanseri diyor...
Ölümden korkmuyorum ecel gelince kim dur diyebilir Rabbim ne yazdıysa o ama bu belirsizlik beni tüketiyor inanın dua ederken ne diyeceğimi bilemiyorum bu olsun şu olsun diye dilekler gelmiyor aklıma sadece hayırlısı neyse o olsun diyorum hem benim hem evladım için...
bir sürü korku var içimde geleceğe dair hiç bir amacım planım yok sadece sorular ve endişe
kalan ömrümde neler göreceğim bilmiyorum ve kaygılanıyorum gelecek gün daha mı iyi daha mı kötü olacak?
yani evliliğimin durumunu biliyorsunuz öyle zor günler geçirdim ki o zaman ben bunu nasıl atlatırım diyordum, üstüne bu hastalık geldi, geçecek diyorum ama belki bitmemiştir sınavım arkası vardır belki neler göreceğim ben daha Rabbim diyorum.
eşimle aramız düzelmeden aramızda yıkılan güven duvarları tamir edilmeden bu iş geldi başıma şimdi iyice darmadağın olduk yanımda ama bunları konuşamıyoruz benim gücüm onun yüzü yok, içinde ne yaşıyor bilmiyorum ama ona en çok ihtiyaç duyduğum bugün ben ona güvenemiyorum, aylar önce beni boğuyorsun diyen adam benimle bu zorlu yolu geçebilecek mi yoksa beni yarı yolda bırakıp gidecek mi bilmiyorum ona güvenmiyorum, ondan kaçmak istiyorum aslında beni böyle zayıf görsün istemiyorum, onun karşısında aciz hissediyorum saçsız,hamile ve hasta bir kadınım çaresizim, iyiki eşim var diyemiyorum korkuyorum...
annem bu hastalığa onun bana yaşattığı derin üzüntünün neden olduğunu düşünüyor ve araları kötü evde bir gerginlik havası hakim...
ben eve mahkum kaderine razı bir kurban gibi hissediyorum bir yandan hamilelik, bir yandan hastalık...
bebek ne olacak, şekerim nasıl düşecek düşmezse bebek ya da ileri de ben şeker hastası mı olacağım bir gün yine kanser olur muyum metastas yapar mı?
benim haleti ruhiyem böyle kızlar 2 gün iyi 1 gün kötü
sizin de içinizi şişirdim değil mi:26:
tkler cnm
ayy sorma bende sinir oluyorum yatagımın ,koltugumun üstünde bez degiştirmek isteyenleree
hiçde müsade etmiyom vallaa.dur altına bişi serim diyom hemen:)
yada cocugunun eline bişi verip evde döke dökee yemesine müsade eden kadınlarada uyuz oluyorum
ben hem evimde hemde misafirlige gittigimde sererim sofra bezini yere kızıma o şekilde yediririm yada kendi yer.
bana gelenler aynı hassasiyeti göstermiyor maalesef.bende ayıp olur filan diye düşünmeyip hemen kadının eline veriyom sofrabezini :))
biraz önce kontrölüm vardi.haberler pek yi degil. rahim agzi iyice incelmis. artik wc ye de gtmem yasaklandi. ayaklarimi da yukari kaldirdilar. moralim cok bozuk. ne zormus
canım jaluzi sakın düşünme derim temizliği çok zor mutfakta ufacık bir camımda var kızımın odasına kanat perde yaptırırken atıcam onları işkence gbi.. zebra store perdeler var oturma odamda kullanıyorum çok rahat ve bebiş odası için de güvenli.. renkleri çeşitleri var ben onlardan tavsiye ederim tatlım sana..
Eki Görüntüle 544107 bak bu pliseli zebra modeli ben bunu oturma odamda kullanıyorum renkleri de mevcut
Eki Görüntüle 544108 bu da düz zebra modeli bunu da balkonumda kullanıyorum bunun da çeşitli renkleri var
Bebişin odası gelmedi ama aksesuarları göstermek istedim.
25 Liraya aldığım kelebekli ip tül. (gittigidiyordan aldım). ışık parladı net görünmüyor sanırım.fena olmadı gibi :)
Halısı + lambası+duvar rafı.
Büyüyen beşik , 2 kapılı gardrop ve şifonyeri gelecek haftaya inş. Hepsi beyaz.
Eki Görüntüle 544589 Eki Görüntüle 544590 Eki Görüntüle 544591
ama sorsan o kadınlara ne kadar titizler..herşeyi onlar biliyor..bende aldım yedekten alt değiştirmek için ped..gelen çocuklulara veririm dedim..ne yaparsın herkes hassa değil ki..Allahım bende mi öyle olacağım bilmiyorum ki..
biz 4 kardeşiz, 4kız..benim annem o kadar titiz bir kadındırki anlatamam..misafirlikte önce bizi yedirirdi, sonra kendisi yerdi rahat rahat..bizde kimseye rahatsızlık vermezdik..ama şimdi......
Bizde doktordan geldik
1400 gr olmuş kızım
Rahim ağzım kısalmış biraz , güzelde bir resim aldık kuzumdan :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?