2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
bende az sık yemek yerim ,bol su içerim ondan belkide..saol..

bende meraklardayım erkek diye düşünüyorum ,bence doktoru nilk tahmini değişmeyecek,göbeği görende erkek mi diyor ,bakalım merak içindeyim :)

bizde doktordan sonra yolaçıkıcaz yola çıkanlarımız için Allah yardımcımız olsun ,özellikle İstanbul 'da olanlar için,ahh o köprü nasıl geçilecek bilemiyorum :(

en çok wc ihtiyacı beni endişelendiriyor,saatlerce bi yerde takılı kalırsak mola veremeden işte o zmn yandım :18: çok sık wc ye gidiyorum yaaa...
ayy hadi bakalım Allah gönlüne göre versin cnm :)) ayy tam trafik saatinde çıkıyosunuz yola Allah kolaylık versin cnm biz gece sahurdan sonra çıkıcaz yola inşallah rahat rahat gideriz:)) bende 2 saatte bir gidiyorum lavoboya napcaz bilemiyorum 8 saat yolculuk :) Allahım hayırlıyla gidip gelmeyi nasip etsin inşallahh :))
kızlar moralim çooook bozuk geçen hafta yaptırdığım 4 lü test sonucu için dr u aradım bana bir faktörün yüksek riskli grubunda çıktığını söyledi o da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş detaylı ultrasonu erkene alalım onun sonucuna göre konuşuruz dedi haftaya detaylı ultrason çekilecek ama ben nasıl bir hafta sabredeceğim Allah ım sabır ver ya bebeğim hastaysa ne yaparım ben
keşke hemen yaptırabilsem kuş olup uçsam...
ağlamaktan helak oldum
dünya durdu benim için
ne zormuş bu iş
kızlar dua edin:43::43::43:

cnmm dur bii hemen nie yelkenleri suya indiriyosun riskli olması demek bebeğinde sorun var demek diilki bi detaylı ultrasonun yapılsın ama bak sen içini ferah tut bebeğin gayet sağlıklı sen 2 li yaptırmışmıydın ?

slm kızlar misafirim var fazla bakamıyorum.....nasılsınız.??????
ya bu testler bizi sinir etmek içi,n mi varrrr ....hiç birini yaptırmayacaksınn aslında...

canım 3 lü tetsın ne cıksmıtı veya afp ye bakıldımı bu dörtlüde afp var mı o mu yuksek cıkmıs bu öle net bısı değil kı

riski gösterıo gene sadece tıskın yuksek cıkmsıtır degerlerı yazsana bakalaım yaaa

ben bişey oldugunu zannetmıyorum ne yalan söliimm ıkılıde de sorun cıakrdı öle oslaydı omuruılıkde sorun olsa

ultrasonda gozukrudu detaylı temız cıkıcak ınsallah...

3 lü yapmadık ayşe 2 li yapmıştık sanırım afp var 4 lü de ben sonuçları almadım dr la konuştuk sadece elimde kağıt falan yok değerleri göremiyorum

benim dr normalde sakindir ama detaylı ultrason için acele ediyor hatta tekrar konuştuk bugün saat 19.15 te alacaklar beni en azından 1 hafta beklemek zorunda kalmayacağım bugün belli olacak çok şükür ama çok korkuyorum ya bebek sakatsa Allah ım evlerden ırak düşünmek bile istemiyorum ayşe....

napıyoruz başta ağlamıyoruz bebişi üzmüyoruz benimde aynı şey olabilir aftydi sanırım riskli çıktı rabbim hapimizinkini korusun canım bende erken tanı ult giricem nerdeydin ben izmirde şifaya gidicem serkan bey baya ünlü gerçi bakalım randevu almakta zor iyi bi yer bul heryeini incelicez neler atlattık biz inşallah bunuda atlatıcaz tabi dualarla birlikte ama ben kıpır kıpır kuzumu gördüm bayramım güzel geçicek yüzücez denizle tanıştırcaz çeşmedeyiz orası havuz gibi bebiş oluncada izmirde enrahat gidilecek yer aniden derinleşmiyo git git aynı
buarada bel açıklığı demişti, bana sanada omurilik açıklığı sanki sırtaymış gibi ay araştırmadım takmıyayım diye

sanırım seninle durumumuz aynı inşallah bir şey çıkmaz ikimizin de canım ama korktum ben sakinleşemiyorum

Hehe hatırladım canım şimdi. Olsun sonrasında dikkat edelim artık da doğduktan sonra emzirebildiğimiz kadar emziririz, kilolar da gider inşallah azcık dikkat edince...

Ne güzel canım Tekirdağ da!Tadını çıkar bakalım evet! Hayırlı yolculuklar olsun.

Zeynepcim valla şu testleri çıkarana dua etmek mi lazım beddua mı bilemedim! İnsanların en sakin olması gereken 9 ayda huzursuz yapıp böyle ağlatmıyolar mı sinir oluyorum. Sonra çoğunda bişey çıkmıyor. Sen sakın üzülme. Biliyorum demesi kolay ama bu testlerin sadece olasılık gösterdiğini unutma oldu mu?

sağol canım zaten dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden detaylı ultrasonda anlaşılır dedi dr bakalaım

üzülme ne olur sadece ihtimal demişki yüksek ihtimalde değil bence bak kendini üzersen asıl değerlerinde oynama olur içini ferah tutmaya çalış hem şöyle düşün diğer testler de hiç birşey yokken bunda olması yanılma yada bünyendeki herhangi bir olaydan öyle çıkmış olabilir ne bileyim bir şey tetiklemiş o tahlil öyle yüksek durmuştur ama gerçekte iyidir bebişin yoktur birşeyi sağlıklıdır ben buna inanıyorum sende içini ferah tut

inşallah cnm inşallah dediğin gibi olur ben de boşuna ağlamış olurum bebeğim iyi olsun da

Canım sakin ol lütfen.
Ben bu testler hakkında pek bir şey bilmiyorum. Zaten yaptırmadım da hiçbirini.
Ama şunu unutma, dua, kaderin önüne geçermiş.
Dua et bol bol...

siz de edin kızlar ne olur çok çaresizim...

benim eşimde öyle diyor vururum kapıya gelen biri olursa dedim sen babamın kapısına niye geldin şimdi hak veriyorum babana diyor ne yaparsa ne derse hakkı ama benim babam rahmetli oldu işte artık bişiy diyemez

kız babalarını bırak benimde zoruma gider vermek kızımı ayy zor ya kızlar narin oluyor :))

öyle sağlıklı olsunlarda ama bu kadar renkli gözlü varsa etrafında kesin renkli olur gözleri bebişinin bizde hep kara gözler :))

ya bana da kız nasıl olsa evlenıp gidecek ama hep ailesine bağlı kalır ama erkek öle değil kendi eşi yuvası oluyo

ve ailesinden daha çok uzaklaşıyo gibi gelıyo ben de oğlum olursa elin cadalozuan zor verırım dıye dusunuyorum :27: :27: :27:

dr arıyorum ,morellerimm yerlerdeeee:(M

hayırdır canım ne oldu ?

üzme tatlı canını bişey yoktur.o testler sadece olasılk hesaplıyo.bende sadece 4lü yaptırdım insan ister istemez strees yapıyo ama ayrıntılı usg bence herzaman daha aydınlatıcı.inşallah gzel haberler alırsın.

bu arada benim değerler aynı.yükleme yapılıcak.bayramdada burdayım odadaan bile çıkartmıyolar hapisteyim resmen.cumartesi günü kocişim gelicek hastanede geçiricez bayramımızı artık.neyse sonu iyi olsunda katlanırım yeterki bana ve bebeğime bi zarar gelmesin.yarın dr.dan daha ayrıntılı açıklma isticem.bilgilendirmiyolar doğru düzgün bi risk varmı yokmu ben karar veriyim.beni rahatlatmaları lazım aklıma binbirtürlü şey geliyo.

canım geçmiş olsun ya inşallah bi an önce iyiyleşirsin bayramı hastanede geçirmek zor tabi ama bebeğin ve sen iyi olun da inşallah çok daha güzel günler gelecek Allah acil şifalar versin inş.

ayy hadi bakalım Allah gönlüne göre versin cnm :)) ayy tam trafik saatinde çıkıyosunuz yola Allah kolaylık versin cnm biz gece sahurdan sonra çıkıcaz yola inşallah rahat rahat gideriz:)) bende 2 saatte bir gidiyorum lavoboya napcaz bilemiyorum 8 saat yolculuk :) Allahım hayırlıyla gidip gelmeyi nasip etsin inşallahh :))

cnmm dur bii hemen nie yelkenleri suya indiriyosun riskli olması demek bebeğinde sorun var demek diilki bi detaylı ultrasonun yapılsın ama bak sen içini ferah tut bebeğin gayet sağlıklı sen 2 li yaptırmışmıydın ?

2 li yaptırdım evet o iyi çıkmıştı ama sanırım afp ekleniyor ya 4 lü de onda sorun var herhalde ben de tam bilmiyorum... canım kafam durdu zaten

3 lü yapmadık ayşe 2 li yapmıştık sanırım afp var 4 lü de ben sonuçları almadım dr la konuştuk sadece elimde kağıt falan yok değerleri göremiyorum
benim dr normalde sakindir ama detaylı ultrason için acele ediyor hatta tekrar konuştuk bugün saat 19.15 te alacaklar beni en azından 1 hafta beklemek zorunda kalmayacağım bugün belli olacak çok şükür ama çok korkuyorum ya bebek sakatsa Allah ım evlerden ırak düşünmek bile istemiyorum ayşe....

analdım canım zaten afp üçlü ve 4 lü test bunlar omurılık açıklıgına bakmak ıcın yapılıyor

spina bifida diyolar rahatsızlığa da duymuşsundur belki ve ınan bana ultrasonda gozuken bişey yanı olsa

doktorun mutlaka farkederdi...zamanla çıkıntı olusturan bı yapı ama bu haftaalrda farkedılrı yaani

normal omurılık dizilişini biliyosun spina bfida da o kısım dümdüz sıra şeklınde omurılık gıderken bi yerde bombe oluyo

ve tanı böyle konuluyo dediğim gibi doktorun dıkkatlı bırıyse farkederdi yaa...cunku neler neler gozukuo ult da

doktorum ayrıntılı analttıgı ıcın pek çoğunu duydum bence skain ol bugun olcaksın dımı ınsallah

akşam güzel haberleırnı okuruz canım Allah korusun tabii ki ama o senin bebeğin herşeyiyle annesi aynı durumu bende yasadım

ve bana ıkı doktorda keısn tanı koymsutu ama bak yanlış çıktı veya düzeldi bilemıyorum sen kendını ve bebeğini üzme lütfen

senı çok iyi anlıyorum ınan bana....

2 li yaptırdım evet o iyi çıkmıştı ama sanırım afp ekleniyor ya 4 lü de onda sorun var herhalde ben de tam bilmiyorum... canım kafam durdu zaten

cnm benim lütfen iyi şeyler düşün bak akşamda ultrasona gidiyomuşsun galiba akşam hiç bişey olmadığını görüceksin herşey yolunda inşallah güzel haberlerle gel cnm :)

sanırım seninle durumumuz aynı inşallah bir şey çıkmaz ikimizin de canım ama korktum ben sakinleşemiyorum

l canım zaten dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden detaylı ultrasonda anlaşılır dedi dr bakalaım

inşallah cnm inşallah dediğin gibi olur ben de boşuna ağlamış olurum bebeğim iyi olsun da

siz de edin kızlar ne olur çok çaresizim...

işte üzme kendini bak sen üzüldükçe oda üzülüyor lütfen dikkat et kendine bebişin için üzülmemeye gayret etmelisin

ya bana da kız nasıl olsa evlenıp gidecek ama hep ailesine bağlı kalır ama erkek öle değil kendi eşi yuvası oluyo

ve ailesinden daha çok uzaklaşıyo gibi gelıyo ben de oğlum olursa elin cadalozuan zor verırım dıye dusunuyorum :27: :27: :27:

hayırdır canım ne oldu ?

doğru diyorsun da bana göre kız narin hassas evlendikten sonra ezilebilir kırılabilir ama erkek öyle değil zaten oğlum olursa demiştim her türlü ev işini yaptırcam karısına yardımcı olmayı öğrensin ezmesin eşine düşkün olsunda bana düşkün olmasın çünkü ömrünü eşiyle geçircek onun mutluluğu için ama kız daha narin yapılı geliyor kırılması ezilmesi daha kolay gibi o yüzden :)

kızlar moralim çooook bozuk geçen hafta yaptırdığım 4 lü test sonucu için dr u aradım bana bir faktörün yüksek riskli grubunda çıktığını söyledi o da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş detaylı ultrasonu erkene alalım onun sonucuna göre konuşuruz dedi haftaya detaylı ultrason çekilecek ama ben nasıl bir hafta sabredeceğim Allah ım sabır ver ya bebeğim hastaysa ne yaparım ben
keşke hemen yaptırabilsem kuş olup uçsam...
ağlamaktan helak oldum
dünya durdu benim için
ne zormuş bu iş
kızlar dua edin:43::43::43:

ya çok kötüyüm ben içim içimi yiyor,ğlayasım geliyrrrr,ağlıoyomda zaten ,sinirliyim kızgınım.
19 hftalık hamileyim ,az önce arkadaşımla görüştüm ,hangi testleri yaptırdığımı sordu ,
bende sadece 1 test yapıldı ,
*oda 19 tenbuzda 3 lü testi ama ultrasona falan girmedim..şeker yüklemesi yapıldı ,down sedromuna bakıldı (tam 1 ay önce nerdeyse) ..
*şuanda 19 haftalık hamileyim .
arkadaşım 2 li testi yapılmış ,3 boyutluya girmiş ,böbreğine dalağına bağırsğına ..
oysa ben:(((((((((((çok kızgınım kendime ,dr meğer ne kadar geri kalmış .üstelik özel muaynanesine gidiyorum
arkadaşlarıla şimdi konuştukça anlıyorum ,çok halsiizm ,kansıızm ,zaten feci feci yemek seçen biriyim:(
<ma sadece ferrum ford diye demir ilacı kullanıyorum ,arkadaşlarım elevit kan ilaçları multivitaminler vsvs.

içim o kadar karardıki ,arkadaşım içimi karartmak istemedi,vardır bi bildiği dedi ama şaşırdı ,bende telefonu kapatınca düşünce şaşırdım :(
şimdi dr bayram dönüşünde hemen değiştiricem .
belki 4 lü tarama testini yaptırırm yada 19 haftalıkken hangi test yapılıyorsa ,yani ben hiç 3 lü tarama testine falan girmedim,,çim karardı ,evhammı biilmiyorum ,başka arkadaşımı aradım ,oda vitamin almaya başlamış,benim dr şuana kadar 1 kere kan ilacını yazmadan önce kan testi istedi,birde beni yönlendirdiği 3 lü test dediği kanımı alıp down sedronuma bakıldı...

Bence kız geliyor ! ;)
tahminin tutmadı maalesef:)

Allah gönlünbdekini nasip etsin inş.ben iptal ettirdim bugünkü randevumu.bayramdan sonra gidecem[/QUOTE]
bayramdan sonra yani çarşamba memlekette randevu aldım bende, bu ultrasona içim sinmedi,
Herkese günaydın kızlar...
Dün doktordaydık babasıyla.
Herşey yolunda şükür.
Bebeğin suyu normale dönmüş.
Ölçümleri de iyiydi.
Kız olduğu konusu kesinleşti inşallah :12:
Birde Elevite başlattı beni yalnız sormayı unuttum Elevit içince folik asit bırakılıyor mu?
Birde eczacı Decavit verdi Elevit yerine bir sıkıntı olur mu?
Şimdiye kadar destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Hala dualarınızı eksik etmeyin üzerimden.
Eve döndüm ben. Eşimle daha iyiyiz artık.
Hayatla evimde mücadele etmeye karar verdim.
Umarım hakkımda hayırlı olan budur.
canım unutulur gider umarım kötü günler

gözünaydın canım, hayırlı olsun oğlun..
sağlıkla büyüt analı babalı inşallahh :)
darısı başımıza bakalım

çok sağol canım

Bua arada bana 3lü yapmadı,4lü yaptı..dediki 4lü dah ayrıntılı bu yeni çıktı dedi bende hangısı uygunsa yapalım dedim ama işte ultrasonda bişi anlaşılmıo,kafası ve göbeği...2yuvarlak gördüm sadece:( o erkek olduğunu söledi ama hiç bişi göremedik ...3.aydan sonra ultrasonda net görünmez dedi

ya çok kötüyüm ben içim içimi yiyor,ğlayasım geliyrrrr,ağlıoyomda zaten ,sinirliyim kızgınım.
19 hftalık hamileyim ,az önce arkadaşımla görüştüm ,hangi testleri yaptırdığımı sordu ,
*oda 19 tenbuzda 3 lü testi ama ultrasona falan girmedim..şeker yüklemesi yapıldı ,down sedromuna bakıldı (tam 1 ay önce nerdeyse) ..
arkadaşım 2 li testi yapılmış ,3 boyutluya girmiş ,böbreğine dalağına bağırsğına ..
oysa ben:(((((((((((çok kızgınım kendime ,dr meğer ne kadar geri kalmış .üstelik özel muaynanesine gidiyorum
arkadaşlarıla şimdi konuştukça anlıyorum ,çok halsiizm ,kansıızm ,zaten feci feci yemek seçen biriyim:(
<ma sadece ferrum ford diye demir ilacı kullanıyorum ,arkadaşlarım elevit kan ilaçları multivitaminler vsvs.

içim o kadar karardıki ,arkadaşım içimi karartmak istemedi,vardır bi bildiği dedi ama şaşırdı ,bende telefonu kapatınca düşünce şaşırdım :(
belki 4 lü tarama testini yaptırırm yada 19 haftalıkken hangi test yapılıyorsa ,yani ben hiç 3 lü tarama testine falan girmedim,,çim karardı ,evhammı biilmiyorum ,başka arkadaşımı aradım ,oda vitamin almaya başlamış,benim dr şuana kadar 1 kere kan ilacını yazmadan önce kan testi istedi,birde beni yönlendirdiği 3 lü test dediği kanımı alıp down sedronuma bakıldı...

benimki şikayetlerim doğrultusunda bir vitamin yazdı bugüne kadar bir kere tahlil oldum onun sonucuna göre kan ilacı verdi iki tane başkada test bişiy yapmadı burada kızlar yazıyorlar her gidişlerinde testler tahliller yapılanlar yada yapılmayanlar var ben de şüphelendim başka doktora gittim doktorumdan farklı birşey demedi demekki birşeylerbiliyor görüyorda ona göre davranıyor bizim görmediğimiz dedim aynı doktorda devam ediyorum istersen sende başka doktora gidip içini ferahlat benden daha fazla test yapılmış sana :))

cnm her doktor aynı şeyiistemiyo farklılıklar gösteri benim görümcem hamile benden 2 hafta önde sadece demir ilacı kullanıyo ve sadece 4 lü test yapıldı şimdide renkli ultrasona giricek benm 2 li ve 4 lü yaptırdım elevit, demir ve magnezyum kullnıyorum 1 eylüldede detaylı ultrason gidicem yani bak 2 farklı doktor ve istekler farklı üzme kendini lütfen ama doktorundan memnun diilsen tabiki değiştir

kuzuu nolduuu ??? sen avcılara yakındın dimi istersen benim doktora gidebilirsin kırmızıpatikte ona gidiyo memnunuz biz :)

nerde kim ,birde arkadaşımın dr u ona çatlakları olup olmadığını bunun kalıtımsal olduğunu isterse mustelayı kullanabilceğini bile söylemişşşşş,benimki boyunu söylemedi ,ya ne kadar güveniyormuşum dr uma ,adam senelerdir dr diyee ,ultrasondan bakıp bakıp yalla yapıyormuşta haberim yokmuş ,...
bayramdan sonraki ilk günü gidip kan testi yaptırıcam sonrada bakırköyde bi dr var ona gidicem ,uzak diye istemiyordum ama içime öyle bi kurt düştiki...
avcılarda yalınlarda varsa ilgiliyse eşlbette giderim

canım ben anlayamadım down sendromu için yaptırmışsın onun adı zaten 2li
3lü ye gelınce doktor kan aldırıo bugun gıttım 4lü 3lünün daha ayrıntılısı onu yapalım dedi nasıl uygunsa dedim,kan ve idrar verdim 17haftamda gittim onun içinde
21.hafta itibari ile de ayrıntılı bakılcak,radyoloji uzmanı bakıyo ona organlarını felan gösterceklermiş

cnm her doktor aynı şeyiistemiyo farklılıklar gösteri benim görümcem hamile benden 2 hafta önde sadece demir ilacı kullanıyo ve sadece 4 lü test yapıldı şimdide renkli ultrasona giricek benm 2 li ve 4 lü yaptırdım elevit, demir ve magnezyum kullnıyorum 1 eylüldede detaylı ultrason gidicem yani bak 2 farklı doktor ve istekler farklı üzme kendini lütfen ama doktorundan memnun diilsen tabiki değiştir

evet bende bi tek demir ilacı kullanıyorum ,ama tansiyonum iniyor ..bence senin görümcenle aynı dr gidiyoruz biz benide 4 lüye sokar :P
tmm bitti :)bu kadar ,tamam bne sürekli testler yapılsın istemem elbette ama ;vitanmin verebilirdi yada 19 haftalık olana kadar hiç bi test yapılmamasıda normal gelmedi bana ,diyorum ya evham desem oda değil,başka arkadaşlarımla görüştüm ,oda ayrıntılıya gitmiş...
benim sanırım 20 haftalık olucam bayram dönüşünde o zamnda 4 lü testi yaptırıcam sanıırm ...

nerde kim ,birde arkadaşımın dr u ona çatlakları olup olmadığını bunun kalıtımsal olduğunu isterse mustelayı kullanabilceğini bile söylemişşşşş,benimki boyunu söylemedi ,ya ne kadar güveniyormuşum dr uma ,adam senelerdir dr diyee ,ultrasondan bakıp bakıp yalla yapıyormuşta haberim yokmuş ,...
bayramdan sonraki ilk günü gidip kan testi yaptırıcam sonrada bakırköyde bi dr var ona gidicem ,uzak diye istemiyordum ama içime öyle bi kurt düştiki...
avcılarda yalınlarda varsa ilgiliyse eşlbette giderim

bugun bana 235 garm olmuş dedi boyu ne kadar dedim onu 20,haftadan sonra kılosuyla bakıyoruz dedi..sen evham yapıyorsun bence

Back
X