2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
canım benim 2lim iyi çıkınca doktor diğerlerine gerek yokkkk dedi...üzülme dua et bakalım Allahın dediği olur..

ediyorum cnm sağol, öyle tabi ne gelirse Allahtan...

analdım canım zaten afp üçlü ve 4 lü test bunlar omurılık açıklıgına bakmak ıcın yapılıyor

spina bifida diyolar rahatsızlığa da duymuşsundur belki ve ınan bana ultrasonda gozuken bişey yanı olsa

doktorun mutlaka farkederdi...zamanla çıkıntı olusturan bı yapı ama bu haftaalrda farkedılrı yaani

normal omurılık dizilişini biliyosun spina bfida da o kısım dümdüz sıra şeklınde omurılık gıderken bi yerde bombe oluyo

ve tanı böyle konuluyo dediğim gibi doktorun dıkkatlı bırıyse farkederdi yaa...cunku neler neler gozukuo ult da

doktorum ayrıntılı analttıgı ıcın pek çoğunu duydum bence skain ol bugun olcaksın dımı ınsallah

akşam güzel haberleırnı okuruz canım Allah korusun tabii ki ama o senin bebeğin herşeyiyle annesi aynı durumu bende yasadım

ve bana ıkı doktorda keısn tanı koymsutu ama bak yanlış çıktı veya düzeldi bilemıyorum sen kendını ve bebeğini üzme lütfen

senı çok iyi anlıyorum ınan bana....

ahhhh ayşe içim pır pır öyle kötüyüm ki
baktım hemen internetten senin dediğin gibi hastalık
en son 16. haftada gitmiştim dr a o zaman küçüktü görememiş olabilir sonra cihazdan cihaza fark ediyor biliyorsun gerçi dr a da hastaneye de güveniyorum ama bilemeyiz ki
her şey belli olur akşama inşallah ayrıntılı da bakalım uzman ne diyecek inşallah iyi çıkar bir süprizle karşılaşmayız
Allah kimseyi evladıyla sınamasın Rabbim acısın hepimize düşüncesi bile zor biliyorsun ben çocukluğumda hastaydım benim yaşadıklarımı o da yaşamasın sağlıklı olsun Rabbim güzel yazılar yazsın sadece bunu diliyorum....

cnm benim lütfen iyi şeyler düşün bak akşamda ultrasona gidiyomuşsun galiba akşam hiç bişey olmadığını görüceksin herşey yolunda inşallah güzel haberlerle gel cnm :)

inşallah cnm akşam yazarım

işte üzme kendini bak sen üzüldükçe oda üzülüyor lütfen dikkat et kendine bebişin için üzülmemeye gayret etmelisin

doğru diyorsun da bana göre kız narin hassas evlendikten sonra ezilebilir kırılabilir ama erkek öyle değil zaten oğlum olursa demiştim her türlü ev işini yaptırcam karısına yardımcı olmayı öğrensin ezmesin eşine düşkün olsunda bana düşkün olmasın çünkü ömrünü eşiyle geçircek onun mutluluğu için ama kız daha narin yapılı geliyor kırılması ezilmesi daha kolay gibi o yüzden :)

zaten üzüntülü bir hamilelik geçiriyorum her şeye duygulanıp ağlıyorum alışıktır bebek annesinin göz yaşlarına o iyi olsun da ben başka bir şey istemem

ya çok kötüyüm ben içim içimi yiyor,ğlayasım geliyrrrr,ağlıoyomda zaten ,sinirliyim kızgınım.
19 hftalık hamileyim ,az önce arkadaşımla görüştüm ,hangi testleri yaptırdığımı sordu ,
bende sadece 1 test yapıldı ,
*oda 19 tenbuzda 3 lü testi ama ultrasona falan girmedim..şeker yüklemesi yapıldı ,down sedromuna bakıldı (tam 1 ay önce nerdeyse) ..
*şuanda 19 haftalık hamileyim .
arkadaşım 2 li testi yapılmış ,3 boyutluya girmiş ,böbreğine dalağına bağırsğına ..
oysa ben:(((((((((((çok kızgınım kendime ,dr meğer ne kadar geri kalmış .üstelik özel muaynanesine gidiyorum
arkadaşlarıla şimdi konuştukça anlıyorum ,çok halsiizm ,kansıızm ,zaten feci feci yemek seçen biriyim:(
<ma sadece ferrum ford diye demir ilacı kullanıyorum ,arkadaşlarım elevit kan ilaçları multivitaminler vsvs.

içim o kadar karardıki ,arkadaşım içimi karartmak istemedi,vardır bi bildiği dedi ama şaşırdı ,bende telefonu kapatınca düşünce şaşırdım :(
şimdi dr bayram dönüşünde hemen değiştiricem .
belki 4 lü tarama testini yaptırırm yada 19 haftalıkken hangi test yapılıyorsa ,yani ben hiç 3 lü tarama testine falan girmedim,,çim karardı ,evhammı biilmiyorum ,başka arkadaşımı aradım ,oda vitamin almaya başlamış,benim dr şuana kadar 1 kere kan ilacını yazmadan önce kan testi istedi,birde beni yönlendirdiği 3 lü test dediği kanımı alıp down sedronuma bakıldı...

canım ben hatrılıosan burada cok yazdım ikili testın soncuunda yuksek rısk bıel çıksa takmam sadece ama sadece ayrıntılı
usg taraması ıcın yaptırıyorum sadece bakılsın dıye yaptırıyorum dıye çok söyledım....yoska ıkılı testede üçlüyede ınanmıyorum
benım bebegımede ıkılı testte beynınden kalbıne mıdesıne herseyıne olsumsu tüm organalrına baktılar...
hatat bılıosn kalbınde sorun var dedıelr sorna yanlsı teshıs mıs o ortaya cıktı vs vs bu sebeple önemlı

ama bısey kacırmıs değilsin 23. haftada detaylu usg var ıkılıden daha detaylı hatta tüm organalrı olsuup kalp odacıkalrı
bölündüğü ve beyın kvırımalrı olusmaya basladıgı ıcın en uygun zaman eger bi sorun varsa hersey ama hersey cıkıo ortaya
hiç stres yapma olan olmuss su dakıakdan sorna yapcak bişi yok sakın stres yapma bu testı yaptırmamaktan daha
tehlıkelı bişey doktorunu değiştir istersen 23 haftadfa da ayrıntılı usg nı yaptır ve bu konuyu unut canım
stres bebege en çok zarar veren şey...

işte üzme kendini bak sen üzüldükçe oda üzülüyor lütfen dikkat et kendine bebişin için üzülmemeye gayret etmelisin
doğru diyorsun da bana göre kız narin hassas evlendikten sonra ezilebilir kırılabilir ama erkek öyle değil zaten oğlum olursa demiştim her türlü ev işini yaptırcam karısına yardımcı olmayı öğrensin ezmesin eşine düşkün olsunda bana düşkün olmasın çünkü ömrünü eşiyle geçircek onun mutluluğu için ama kız daha narin yapılı geliyor kırılması ezilmesi daha kolay gibi o yüzden :)

aynen bence de oğlum olursa da kızım olrusa da eşlerine düşkün olsunalr aşık olsunalr sevsınler evlensınler
ama tamamaen yuz cevirienelr var ya naıs ısnana düşecekelr o da var :) bu kondua aslında hata yapmaktan cok korkuyorum

kızlar doğustan narin yapılı onun için bence kzıı dooğduktan sonra çok nazlayıp daha da narınleştirmemek aksıne
hayat boyu akrsısıan cıakcak hersey ıcın guclendırıp hazırlamak lazım kı kendı basıan kaldıgında güçlü ve dımdık durabilsin
kız ıcınde erkek ıcınd eyanısı gecerlı aslında
cunku bazı ailelerin bence en sık yaptıgı yanlıs bu kzı narın dıe daha da hassas davranıolar ve kzı dahada narınleşıo
hayat boyu fanustan cıkarmıoalr iş yaptırmıoalr hayata hazırlayıp aldıgı kararların sonuclarına katlanıp öğrenmesını beklemıoalr
herseyı kendıelrı ayarlaıp sıkıntı cekemsın dıe ugrasıoalr ve bölece hayatı öğrenemıo ama anne baba da bi fani ölüp gittiklerinde
o eskı mınık kız cocugu orta yasını coktan gecmıs ama hala narın hala hassas ve hatalarının soncularına katlanmayı daha yenı yenı
öğrenen biri olrk kalıo bu sebeple ben kzı olsun erkek olsun ıkısınınde hayata hazırlanması gerektiğini düşünüyorum
kızımı nazlamıycam yanı :) heralde elimde sopa dolaşmıycam ama kendı karar alsın kendı düşünsun kendı yapsın ve
verılen sorumlulugu yerıen getırsın getırmeyınce sonucunu yasasın kı öğrensın yoksa hayat boyu pasif kalır
ne oğlumun ne de kızımın böle olmasını ıstemem ınsallah akıl sağlığı yerınde cocukalr yetıstıerebılrıız :)
öyle ki pek çok aile aman zihinsel kusuru var mı aman su var mı dıe hamıleyekn mılyontürlü test yaptırıo fakat
sağlıklı cocugu büyürken hasta edıoalr tutarszı davranıslarıyal öyle olmaktan çok korkuyorum :)

ya çok kötüyüm ben içim içimi yiyor,ğlayasım geliyrrrr,ağlıoyomda zaten ,sinirliyim kızgınım.
19 hftalık hamileyim ,az önce arkadaşımla görüştüm ,hangi testleri yaptırdığımı sordu ,
bende sadece 1 test yapıldı ,
*oda 19 tenbuzda 3 lü testi ama ultrasona falan girmedim..şeker yüklemesi yapıldı ,down sedromuna bakıldı (tam 1 ay önce nerdeyse) ..
*şuanda 19 haftalık hamileyim .
arkadaşım 2 li testi yapılmış ,3 boyutluya girmiş ,böbreğine dalağına bağırsğına ..
oysa ben:(((((((((((çok kızgınım kendime ,dr meğer ne kadar geri kalmış .üstelik özel muaynanesine gidiyorum
arkadaşlarıla şimdi konuştukça anlıyorum ,çok halsiizm ,kansıızm ,zaten feci feci yemek seçen biriyim:(
<ma sadece ferrum ford diye demir ilacı kullanıyorum ,arkadaşlarım elevit kan ilaçları multivitaminler vsvs.

içim o kadar karardıki ,arkadaşım içimi karartmak istemedi,vardır bi bildiği dedi ama şaşırdı ,bende telefonu kapatınca düşünce şaşırdım :(
şimdi dr bayram dönüşünde hemen değiştiricem .
belki 4 lü tarama testini yaptırırm yada 19 haftalıkken hangi test yapılıyorsa ,yani ben hiç 3 lü tarama testine falan girmedim,,çim karardı ,evhammı biilmiyorum ,başka arkadaşımı aradım ,oda vitamin almaya başlamış,benim dr şuana kadar 1 kere kan ilacını yazmadan önce kan testi istedi,birde beni yönlendirdiği 3 lü test dediği kanımı alıp down sedronuma bakıldı...

cnm her dr farklı benimki 2 li ve 4 lü yaptırdı kimi 4 lü istemiyor sadece Afp yaptırıyor
vitamin konusuna gelince
ben demir hapı alıyorum akşam yatarken elevit, balık yağı ve kalsiyum ilacı ama demir hapını verirken kan değerlerime bakılmadı ve sanki fazla geliyor sürekli diş etlerim burnum kanıyor çarpıntım var geceleri uyuyamıyorum ateş basıyor belki fazla geliyor demir ilacı bilemiyorum, komşum magnezyum da kullanıyor ama bana vermedi mesela değişiyor işte ama sen içine sinmiyorsa değiştir istersen dr u

bugun bana 235 garm olmuş dedi boyu ne kadar dedim onu 20,haftadan sonra kılosuyla bakıyoruz dedi..sen evham yapıyorsun bence

evetc anım doğru benim gittiğim öyle söyledi :) boy söylemedi özeldekı doktorum ise boy

sorup kaıdnı bıktırdıkalrını için boyunu söledi ama bu hafatalrda boy ölçmüyoruz dedi :) aynı bilgiyi kaan kocatepenın

sitesınde de okumsutum yanı işi bilen dr boy ölçmez ama bazı hamişler drları çileden çıakrttığı için onalr da çıkmazda kalıoalr :)

nerde kim ,birde arkadaşımın dr u ona çatlakları olup olmadığını bunun kalıtımsal olduğunu isterse mustelayı kullanabilceğini bile söylemişşşşş,benimki boyunu söylemedi ,ya ne kadar güveniyormuşum dr uma ,adam senelerdir dr diyee ,ultrasondan bakıp bakıp yalla yapıyormuşta haberim yokmuş ,...
bayramdan sonraki ilk günü gidip kan testi yaptırıcam sonrada bakırköyde bi dr var ona gidicem ,uzak diye istemiyordum ama içime öyle bi kurt düştiki...
avcılarda yalınlarda varsa ilgiliyse eşlbette giderim

canım dodehımınınde söylediği gibi bu haftaalrda boy ölçülmez dr un doğru bişey yapmış....

ayrıca dr u seçen sensın ve ne kendını ne de doktoru böyle suçlama lütfen...durduk yere canını sıkıosn su an

sen ıstanbulda mısın hangı hast ve doktora gidiorsun ?

ahhhh ayşe içim pır pır öyle kötüyüm ki
baktım hemen internetten senin dediğin gibi hastalık
en son 16. haftada gitmiştim dr a o zaman küçüktü görememiş olabilir sonra cihazdan cihaza fark ediyor biliyorsun gerçi dr a da hastaneye de güveniyorum ama bilemeyiz ki
her şey belli olur akşama inşallah ayrıntılı da bakalım uzman ne diyecek inşallah iyi çıkar bir süprizle karşılaşmayız
Allah kimseyi evladıyla sınamasın Rabbim acısın hepimize düşüncesi bile zor biliyorsun ben çocukluğumda hastaydım benim yaşadıklarımı o da yaşamasın sağlıklı olsun Rabbim güzel yazılar yazsın sadece bunu diliyorum....

amin canım Rabbim kısmeyı evladıyla sınamasın en favori duam cidden :)

accuk gül bak sakinleş güzel haberler alıcaksın inşallahh.....

evet biliyorum rahatszılıgından bahsetmsıtın bu durumus en çok daha ıyı bildiğin için aynısını yavrun yasasın

istemezsın ınsallah yasamıycakda canım...

Son düzenleme:
herkese hayırlı günler arkadaşlar. bayadır giremiyorum çok şey kaçırdım galiba. muhabbetlere ortak olamıyorum ama Allahım sıkıntıda olan herkese yardım etsin, gönül ferahlığı versin. bende 4lü yaptırdım sonucu bekliyorum büyük ihtimal kızım oluyomuş ayın 24ünde kesinleşecek.. hep güzel haberler almak dileğiyle

cnm her dr farklı benimki 2 li ve 4 lü yaptırdı kimi 4 lü istemiyor sadece Afp yaptırıyor
vitamin konusuna gelince
ben demir hapı alıyorum akşam yatarken elevit, balık yağı ve kalsiyum ilacı ama demir hapını verirken kan değerlerime bakılmadı ve sanki fazla geliyor sürekli diş etlerim burnum kanıyor çarpıntım var geceleri uyuyamıyorum ateş basıyor belki fazla geliyor demir ilacı bilemiyorum, komşum magnezyum da kullanıyor ama bana vermedi mesela değişiyor işte ama sen içine sinmiyorsa değiştir istersen dr u

hepinize teşekkürler vallahi bravo ,görenler 3 er 5 er bebek doğurdunuz sanır,herşeyi biliyorsunuz,valla tebrik ederim özellikle ay-she çok saol,belki evhamdır ama ,damağımda şişlik olştu yemek yerken sıkıntı çekmeye başladım ,kuzen,mde demez mi bu vitamin eksikliğinden tahlillerinde çıkmıştır,dr un zaten verir vitamin ilacı deyince ben yine tık diye kaldım ,ama konuştukça insanlarla dr um çok yetersiz olduğunu düşünüyorum,zaten 15 haftalıkken şeker yüklemesi yapılmıştı ,etrafımdaki ler şaşırmışlardı biz onu 7 aylıkken biliyorduk demişlerdi ,hatta burda bile öyle demişlerdide ,herkezin bünyesi farklı diye pek kafaya takmamıştım ,ama diyorum ya evhaam değilde ,içime kurt düştü.o yüzden değiştiricem herkeze teşekkürler

Kızlar hepinizi Günaydın olsun.....Nasılsınız..

Ya benim göbek deliğimin çevresi nie böle kaşınıyooo...Çatlıcakmıyım acaba.Öyle duymuştum kaşıntı olan yerler çatlar die.2 gündür göbek çevrem kaşınıo arada..Umarım az hasarla atlatırım bu çatlama olayını:)
Kızlar bide mantar mı bilmiyorum bu kaşıntı için sirkeli su ile yıkamayı okudum k.k.da.Ama çok detaylı bilgi yoktu.Bilgisi olan var mı bu konuda?

Canım bende de olmuştusirkeli suyu deneğim zaman bayağı rahatlatıyordu çamaşırlarımı sık sık değiştirdim sürekli ütüledim ve sirke suyunu sulandırp vajnl duş yapınca bayağı iyi gelmişti:34:

kızlar bu arada istanbulda olanlara ayrıntılı usg için doktormu önerebilirim yeri bakırköyde

bizim her muayenemiz ayrıntılı usg havasında gectiği için az çok nasıl olacagını bılıyorum tavsıye edebilirim heralde

çok ilgili ve olayları anlatan bi insan tabloda kıtapta resımde bak şöyle olması lazım böyle şu sebepten böyle oluyo

vs diye anlatıyor ayrıtnılı usg ücreti de sanıyorum 100 tl civarıydı...kendisi doç ve biz eşimle adamı çok sevdik

yeni tanıdık ama bağrımıza basasımız geldi öyle yani :9: :9: :9: he bu arada kendisi doç perinatolog

özeldeki doktorumda ona yaptır dedi hatta :)

kızlar moralim çooook bozuk geçen hafta yaptırdığım 4 lü test sonucu için dr u aradım bana bir faktörün yüksek riskli grubunda çıktığını söyledi o da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş detaylı ultrasonu erkene alalım onun sonucuna göre konuşuruz dedi haftaya detaylı ultrason çekilecek ama ben nasıl bir hafta sabredeceğim Allah ım sabır ver ya bebeğim hastaysa ne yaparım ben
keşke hemen yaptırabilsem kuş olup uçsam...
ağlamaktan helak oldum
dünya durdu benim için
ne zormuş bu iş
kızlar dua edin:43::43::43:

gecmiş olsun inşallah ayrıntılı usg de bişi cıkmaz.bu kadarda üzülme bu testlerin bi kesinligi yok
benimde 2 lim yüksek risk grubunda cıktı hiçte yıpratmadım kendimi ve bebegimi.22.haftada ayrıntılı usg ye gircem orda belli olur herşey.sende boşuna üzme kendini.ortada bişi yok henüz.

yok canım ya dikkat edemiyorum hergün kilo artmış oluyor bakalım ne olacak bu gidişat 62.9 olmuşuz sabah aç karnına

beslenme şeklin nasıl ?tatlıyı filanmı cok yiyon yada geceleri yiyipmi yatıyon.

nerde kim ,birde arkadaşımın dr u ona çatlakları olup olmadığını bunun kalıtımsal olduğunu isterse mustelayı kullanabilceğini bile söylemişşşşş,benimki boyunu söylemedi ,ya ne kadar güveniyormuşum dr uma ,adam senelerdir dr diyee ,ultrasondan bakıp bakıp yalla yapıyormuşta haberim yokmuş ,...
bayramdan sonraki ilk günü gidip kan testi yaptırıcam sonrada bakırköyde bi dr var ona gidicem ,uzak diye istemiyordum ama içime öyle bi kurt düştiki...
avcılarda yalınlarda varsa ilgiliyse eşlbette giderim
avcılar hospital de Gönül Kazezoğlu cnm :)) ben çok memnunum her gittiğimde oturup konuşuyoruz aklıma ne takıldıysa soruyorum hiç bıkmadan cevaplıyo ben çok çok memnunum cebinden arıyorum hemen çıkıyo ve bilgilendirme yapıyo istersen deneyebilirsin :)
evet bende bi tek demir ilacı kullanıyorum ,ama tansiyonum iniyor ..bence senin görümcenle aynı dr gidiyoruz biz benide 4 lüye sokar :P
tmm bitti :)bu kadar ,tamam bne sürekli testler yapılsın istemem elbette ama ;vitanmin verebilirdi yada 19 haftalık olana kadar hiç bi test yapılmamasıda normal gelmedi bana ,diyorum ya evham desem oda değil,başka arkadaşlarımla görüştüm ,oda ayrıntılıya gitmiş...
benim sanırım 20 haftalık olucam bayram dönüşünde o zamnda 4 lü testi yaptırıcam sanıırm ...

cnm ayrıntılı için en uygun haftalar 21 le 23 arası şekerde 24le 28 arası yapılıyo erken yapan doktorlarda olabilir ama zamanları bu ama sen bence doktorundan soğudun değişiklik iyi gelir cnm sen bi değiştir doktorunu önce doktoruna güvenmelisin çünkü :)

benim tam 23 haftam bitmis olucak seker yuklemesi icin
herhalde o gun ayrintilida yapar
ama her muayenede zaten organlara bakip normal mi degilmi diye kontrol etmiyor mu?
belki 23-24 haftada hepsi olustugu icin adini ayrintili koymuslardir
ben 14. haftamda dr a gittigimde (oradanda memnun kalmistim) cocugun parmak sayisina kadar herseyine bakti

kizlar ya ben park yatak dusunuyordum ama cok gurultu yapiyormus birde cocuk biraz buyuyunce rahat edemiyormus
ben kizimda kullanmamistim park yatak simdi aklima takildi nasil olur diye
su buyuyen karyolalardan mi almak daha iyi olur normal yatak koyabilirsin en azindan icine
ince siltede cocgun kemikleri batar gibime geliyor
siz ne alicaksiniz?

kızlar moralim çooook bozuk geçen hafta yaptırdığım 4 lü test sonucu için dr u aradım bana bir faktörün yüksek riskli grubunda çıktığını söyledi o da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş detaylı ultrasonu erkene alalım onun sonucuna göre konuşuruz dedi haftaya detaylı ultrason çekilecek ama ben nasıl bir hafta sabredeceğim Allah ım sabır ver ya bebeğim hastaysa ne yaparım ben
keşke hemen yaptırabilsem kuş olup uçsam...
ağlamaktan helak oldum
dünya durdu benim için
ne zormuş bu iş
kızlar dua edin:43::43::43:

canım bence sakın olmaya çalış..bugün doktora gidecekmişsin, bir görüş bakalım..belkide sıkıntı edecek bişey yoktur..bana kalırsa yok, olsaydı ilk testler kötü çıkardı..içine ferah tut.

benim eşimde öyle diyor vururum kapıya gelen biri olursa dedim sen babamın kapısına niye geldin şimdi hak veriyorum babana diyor ne yaparsa ne derse hakkı ama benim babam rahmetli oldu işte artık bişiy diyemez

kız babalarını bırak benimde zoruma gider vermek kızımı ayy zor ya kızlar narin oluyor :))

öyle sağlıklı olsunlarda ama bu kadar renkli gözlü varsa etrafında kesin renkli olur gözleri bebişinin bizde hep kara gözler :))

aynısını bende düşünüyorum..annem babam beni nasıl vermiş diyorum..nasıl dayanıyorlar..anne ve baba hakkı ödenmez, onlar benim canlarım..
dr arıyorum ,morellerimm yerlerdeeee:(M

kendini sıkma canım..başka bir doktora görün ona göre karşılaştırma yap..hangisi içine sinerse ona git...oooo öyle herkesin her dediğine bakarsak işimiz zor..

ya bana da kız nasıl olsa evlenıp gidecek ama hep ailesine bağlı kalır ama erkek öle değil kendi eşi yuvası oluyo

ve ailesinden daha çok uzaklaşıyo gibi gelıyo ben de oğlum olursa elin cadalozuan zor verırım dıye dusunuyorum :27: :27: :27:

öyle deme kız ben ikisinede kıyamam..

aynen bence de oğlum olursa da kızım olrusa da eşlerine düşkün olsunalr aşık olsunalr sevsınler evlensınler
ama tamamaen yuz cevirienelr var ya naıs ısnana düşecekelr o da var :) bu kondua aslında hata yapmaktan cok korkuyorum

kızlar doğustan narin yapılı onun için bence kzıı dooğduktan sonra çok nazlayıp daha da narınleştirmemek aksıne
hayat boyu akrsısıan cıakcak hersey ıcın guclendırıp hazırlamak lazım kı kendı basıan kaldıgında güçlü ve dımdık durabilsin
kız ıcınde erkek ıcınd eyanısı gecerlı aslında
cunku bazı ailelerin bence en sık yaptıgı yanlıs bu kzı narın dıe daha da hassas davranıolar ve kzı dahada narınleşıo
hayat boyu fanustan cıkarmıoalr iş yaptırmıoalr hayata hazırlayıp aldıgı kararların sonuclarına katlanıp öğrenmesını beklemıoalr
herseyı kendıelrı ayarlaıp sıkıntı cekemsın dıe ugrasıoalr ve bölece hayatı öğrenemıo ama anne baba da bi fani ölüp gittiklerinde
o eskı mınık kız cocugu orta yasını coktan gecmıs ama hala narın hala hassas ve hatalarının soncularına katlanmayı daha yenı yenı
öğrenen biri olrk kalıo bu sebeple ben kzı olsun erkek olsun ıkısınınde hayata hazırlanması gerektiğini düşünüyorum
kızımı nazlamıycam yanı :) heralde elimde sopa dolaşmıycam ama kendı karar alsın kendı düşünsun kendı yapsın ve
verılen sorumlulugu yerıen getırsın getırmeyınce sonucunu yasasın kı öğrensın yoksa hayat boyu pasif kalır

ne oğlumun ne de kızımın böle olmasını ıstemem ınsallah akıl sağlığı yerınde cocukalr yetıstıerebılrıız :)
öyle ki pek çok aile aman zihinsel kusuru var mı aman su var mı dıe hamıleyekn mılyontürlü test yaptırıo fakat
sağlıklı cocugu büyürken hasta edıoalr tutarszı davranıslarıyal öyle olmaktan çok korkuyorum :)
aynen sana katılıyorum canım..babam hep söyler biz severek evlendik,kızlarımda sevdikleriyle evlensin der..ve nitekimde öyle oldu..evlilik sevgi ve saygı çerçevesinde güzelleşiyor, yoksa bir ömür geçerr mi???
kızlar özellikle evlendikten sonra ne yapacaklarını şaşırıyorlar, sorumluluklar fazla geliyor ve aile içi sorunlar başlıyor..evlatlarımız inş kendi ayaklarının üsütünde durmayı öğrenirler inş..

birde tetonoz asisi var dimi? :26: ben kizimda yaptirmistim aslinda 2 dozdu herhalde acaba 2. sini de yaptirdim mi cok ta iyi hatirlamiyorum
ama buyuk ihtimalle yaptirmisimdir
tekrar yaptirmama gerek yok sanirim

Kızlar ben de zaman zaman baş ağrısı oluyor baş ağrısı çeken var mı? bi de çok iştahsızım kahvaltıyı iyi güzel yapıyorum ama akşama kadar canım hiç bişey istemiyor halbuki az az sık sık yemem lazım öyle dedi dr iştahım yok pek acıkkıyorum ama canım bişi çekmiyor...Çatlak oluşmaması için ne kullanılıyor sağlam işe yarar bi öneriniz var mı bu arada:51:

benim tam 23 haftam bitmis olucak seker yuklemesi icin
herhalde o gun ayrintilida yapar
ama her muayenede zaten organlara bakip normal mi degilmi diye kontrol etmiyor mu?
belki 23-24 haftada hepsi olustugu icin adini ayrintili koymuslardir
ben 14. haftamda dr a gittigimde (oradanda memnun kalmistim) cocugun parmak sayisina kadar herseyine bakti

kizlar ya ben park yatak dusunuyordum ama cok gurultu yapiyormus birde cocuk biraz buyuyunce rahat edemiyormus
ben kizimda kullanmamistim park yatak simdi aklima takildi nasil olur diye
su buyuyen karyolalardan mi almak daha iyi olur normal yatak koyabilirsin en azindan icine
ince siltede cocgun kemikleri batar gibime geliyor
siz ne alicaksiniz?

canım şeker yüklemesi 28. haftada yapılıyor ya :S her mkuayene de kontrol oluyor fakat

doppler ultrasında da daha ıyı ınceleme yapııyor canım nromal usg gibi değil

tek şilte ince gelrise bi şilte daha koyarsın sen de yanı :) deneye deneye hersey olmadı kendın yaparsın bi yatak :)

canım bence sakın olmaya çalış..bugün doktora gidecekmişsin, bir görüş bakalım..belkide sıkıntı edecek bişey yoktur..bana kalırsa yok, olsaydı ilk testler kötü çıkardı..içine ferah tut.

aynısını bende düşünüyorum..annem babam beni nasıl vermiş diyorum..nasıl dayanıyorlar..anne ve baba hakkı ödenmez, onlar benim canlarım..

kendini sıkma canım..başka bir doktora görün ona göre karşılaştırma yap..hangisi içine sinerse ona git...oooo öyle herkesin her dediğine bakarsak işimiz zor..

öyle deme kız ben ikisinede kıyamam..

aynen sana katılıyorum canım..babam hep söyler biz severek evlendik,kızlarımda sevdikleriyle evlensin der..ve nitekimde öyle oldu..evlilik sevgi ve saygı çerçevesinde güzelleşiyor, yoksa bir ömür geçerr mi???
kızlar özellikle evlendikten sonra ne yapacaklarını şaşırıyorlar, sorumluluklar fazla geliyor ve aile içi sorunlar başlıyor..evlatlarımız inş kendi ayaklarının üsütünde durmayı öğrenirler inş..

yaa ben de kıyamam bakam konusuyorum öylee ay ben çok ağlarım yaa ıııhh kızınanasıan bak amma ağladı derler :9:

evet canım ya cocukalrım aşık olsun çok isterım var yaa......aşk öyle güzel öyle mucizevi bişey kı

hersey daha kolay hersey daha güzel inşallahh güzelcene doğar büyür meslek sahıbı olur ve güzel yuvaalr kurarlar canım :)

birde tetonoz asisi var dimi? :26: ben kizimda yaptirmistim aslinda 2 dozdu herhalde acaba 2. sini de yaptirdim mi cok ta iyi hatirlamiyorum
ama buyuk ihtimalle yaptirmisimdir
tekrar yaptirmama gerek yok sanirim

canım tetanoz aşısı 5 doz

birincisi 20. haftadan itibaren uygulanır

ikincisi , ilk aşıdan bir ay sonra uygulanır ve 1-3 yıl arası koruma sağlar

üçüncüsü , ikinci aşıdan 6 ay sonra uygulanır ve 5 yıl koruma sağlar

dördüncüsü , üçüncü aşıdan 1 yıl sonra uygulanır ve 10 yıl koruma sağlar

beşincisi , dördüncü aşıdan 1 yıl sonra uygulanır ve doğurganlık çağı boyunca koruma sağlar.

Son düzenleme:
:9:
yaa ben de kıyamam bakam konusuyorum öylee ay ben çok ağlarım yaa ıııhh kızınanasıan bak amma ağladı derler :9:

evet canım ya cocukalrım aşık olsun çok isterım var yaa......aşk öyle güzel öyle mucizevi bişey kı

hersey daha kolay hersey daha güzel inşallahh güzelcene doğar büyür meslek sahıbı olur ve güzel yuvaalr kurarlar canım :)

amin canım inşşşş.......

kızlarrr yavaştan kaçıyorum benn herkezin bayramı mübarek olsun inşallah bidahaki ramazan bayramında bebeişlerimizle olmak dileğiyle çok çok dikkat edin kendinize gelince görüşmek üzereeee :))

Back
X