2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
kizlar cinsel hayatiniz nasil? :17:
cnm bizimki eskisine nazarran durgunlaştı tabikide :1: doktorum cinsel hayata devam demiştim ilk aylar ama bende eşimde minnoşumuza bişey olur diye 10-12 günde bir yapıyoruz.adamcığıma yazık yaaa:62: valla malum çocuk yapmaya karar verince bide bizim 4 ay gecikmeli oldu.maşallah baya yoğun olduğu için ozman gark gelmişti bana özellikle,ben rahatım valla ama arada eşimi rüyamda görüyorum özlüyorum demekki:69:adamcığımla uykularda hasret gideriyorum komik yaaaa

herkese selam. geçen kontrolde kızımız olacağını öğrenince heyecandan sormak istediğim herşeyi unutup çıkmıştım. bugün doktoru aradım ve sordum. Merak edenler için işte o sorular ve yanıtları:P

1. Tatile gidiyoruz çok fazla güneşte kalmamda sakınca var mı? Evet pek fazla güneşte kalmanızı önermiyoruz. şemsiyenin altında oturmanızı tavsiye ediyorum.
2. Saçımı boyatabilir miyim? 20. haftadan sonra evet
3. Yatarken özellikle dikkat etmem gereken bir pozisyon var mı? Şuan için yok ama 25. haftadan sonra sağa veya sola yatmanız gerekiyor.
4. Tetenoz aşısı olmam gerekiyor mu? İsterseniz 28. haftada yaptırabilirsiniz.

işte böyleee

kızımı çok merak ediyorum. bir sonraki ay detaylı ultrasonumuz var.orada güzel yüzünü göreceğiz inşallah. çok sabırsızlanıyorum bir an önce geçsin zamannnnn..

bu arada doktorum 3lü test yapmayacak gerek yok dedi. 4lüyü sormadım bilmiyorum.

evet kızlar ayrıntılı USG çekildi öncesinde uzman dr konuştu benimle dediki:
afp hormonu 2.5 ğun üstünde çıkarsa endişeleniriz seninki 3.11 çıkmış yani baya yüksek dedi, bunun 3 sonucu olabilir
1- bebeğin omuriliğinde açıklık olabilir, yada omur sisteminde bir bozukluk
2-hiç bir sorun olmaz
3-şimdilik sorun olmaz omuriliği falan sağlamdır ama ilerleyen haftalarda bebeğin gelişimi yavaşlar prematüre bebek veya erken doğum olabilir

sen bu riskleri taşıdığından sıkı takip edilmen gerekiyor dedi...

sonra ultrasonla baktı inceledi epey ama konuşmadı ben de soru soramadım korkudan

bitince de şöyle dedi eğer afp ni görmemiş olsam bu bebekte bir şey yok derdim ama bebek daha çok küçük 227 gr lık bir bebekten bahsediyoruz 18+2 desin kesin konuşamam
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı USG çekelim kontrol amaçlı dedi daha net anlaşılır dedi

ben de sordum o zaman kesin belli olur mu dedim, kesin bir şey denemez riskli gruptasın doğumdan sonra bile anlaşılabilecek sorunlar çıkabilir her şey yolunda olsa hormon yüksek çıkmazdı ama sorun çıkacak da denemez dedi

yapabileceğim bir şey yokmuş panik yapma şimdilik rahatladık sakin ol dedi ama tam anlamıyla rahatlamadım özellikle erken doğum ve gelişemeyen bebek olasılıkları hem canımı sıktı hem de korkuttu benim durumum doğumdan önce kesinleşmeyecek anlayacağınız Allah a tevekkül edip dua etmekten başka elimden bir şey gelmeyecek malesef siz de dua edin bana kızlar dua edin de bebeğimi sağ salim kucağıma alayım doğar doğmaz benim gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalmasın... Bu bizim için büyük bir sınav :43::43::43:

hepinize desteğiniz için teşekkür ederim

ayşe senden mesaj bekliyorum bir de senin dr a gideyim bakayım ne diyecek...

slm kızlar 3 gündür yürürken sol tarafıma bıçak saplanıyodu sanki
bugün doktoru arayıp devam ettiğini söyleyince nidilat kapsül verdi normalde tansiyon ilacıymış
kullanan oldu mu aranızda korkuyorummmm:18:

ben kullanmıştım ilk gebeliğimde.34 haftalıkken rutin kontrollrimde sancım çıkmıştı.2 hafta hastanede yatmıştım ve nidilat kullanmıştım.sanırım rahimdeki kasılmaları önlüyo.bi sorun teşkil etmez dr kontrolunde olduktan sonra.geçmiş olsunnn

Herkese günaydın kızlar...
Dün doktordaydık babasıyla.
Herşey yolunda şükür.
Bebeğin suyu normale dönmüş.
Ölçümleri de iyiydi.
Kız olduğu konusu kesinleşti inşallah :12:
Birde Elevite başlattı beni yalnız sormayı unuttum Elevit içince folik asit bırakılıyor mu?
Birde eczacı Decavit verdi Elevit yerine bir sıkıntı olur mu?
Şimdiye kadar destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Hala dualarınızı eksik etmeyin üzerimden.
Eve döndüm ben. Eşimle daha iyiyiz artık.
Hayatla evimde mücadele etmeye karar verdim.
Umarım hakkımda hayırlı olan budur.
o kadar çok sevindim ki anlatamam.inşallh bundan sonrası çok güzel olur senin ve bebeğin için.canım bende decavit kullanıyorm aynı zaten.folik asitide bırakalı bi hayli oldu
kızlar moralim çooook bozuk geçen hafta yaptırdığım 4 lü test sonucu için dr u aradım bana bir faktörün yüksek riskli grubunda çıktığını söyledi o da omurilik açıklığı ile ilgiliymiş detaylı ultrasonu erkene alalım onun sonucuna göre konuşuruz dedi haftaya detaylı ultrason çekilecek ama ben nasıl bir hafta sabredeceğim Allah ım sabır ver ya bebeğim hastaysa ne yaparım ben
keşke hemen yaptırabilsem kuş olup uçsam...
ağlamaktan helak oldum
dünya durdu benim için
ne zormuş bu iş
kızlar dua edin:43::43::43:
dualarımız seninle canım.ama endişe etme nolur.
ya çok kötüyüm ben içim içimi yiyor,ğlayasım geliyrrrr,ağlıoyomda zaten ,sinirliyim kızgınım.
19 hftalık hamileyim ,az önce arkadaşımla görüştüm ,hangi testleri yaptırdığımı sordu ,
bende sadece 1 test yapıldı ,
*oda 19 tenbuzda 3 lü testi ama ultrasona falan girmedim..şeker yüklemesi yapıldı ,down sedromuna bakıldı (tam 1 ay önce nerdeyse) ..
*şuanda 19 haftalık hamileyim .
arkadaşım 2 li testi yapılmış ,3 boyutluya girmiş ,böbreğine dalağına bağırsğına ..
oysa ben:(((((((((((çok kızgınım kendime ,dr meğer ne kadar geri kalmış .üstelik özel muaynanesine gidiyorum
arkadaşlarıla şimdi konuştukça anlıyorum ,çok halsiizm ,kansıızm ,zaten feci feci yemek seçen biriyim:(
<ma sadece ferrum ford diye demir ilacı kullanıyorum ,arkadaşlarım elevit kan ilaçları multivitaminler vsvs.

içim o kadar karardıki ,arkadaşım içimi karartmak istemedi,vardır bi bildiği dedi ama şaşırdı ,bende telefonu kapatınca düşünce şaşırdım :(
şimdi dr bayram dönüşünde hemen değiştiricem .
belki 4 lü tarama testini yaptırırm yada 19 haftalıkken hangi test yapılıyorsa ,yani ben hiç 3 lü tarama testine falan girmedim,,çim karardı ,evhammı biilmiyorum ,başka arkadaşımı aradım ,oda vitamin almaya başlamış,benim dr şuana kadar 1 kere kan ilacını yazmadan önce kan testi istedi,birde beni yönlendirdiği 3 lü test dediği kanımı alıp down sedronuma bakıldı...
canım bende sadece 1 tane test yaptırdım.ayrıntılı uktrasoın içinde daha bgn yeni randevu aldım.ayın 29 una.şeker yüklemeside 20.haftadan sonra yapılacak.sabırlı ol.aklına takılıyorsa sor bakalım doktoruna ne diyecek ne güzel demekki herseyi yolunda görüyor
Kızlar ben de zaman zaman baş ağrısı oluyor baş ağrısı çeken var mı? bi de çok iştahsızım kahvaltıyı iyi güzel yapıyorum ama akşama kadar canım hiç bişey istemiyor halbuki az az sık sık yemem lazım öyle dedi dr iştahım yok pek acıkkıyorum ama canım bişi çekmiyor...Çatlak oluşmaması için ne kullanılıyor sağlam işe yarar bi öneriniz var mı bu arada:51:
ahhh canım baş ağrısı baş ağrısı.ben en başındn beri çekiyorum.migren varmış :(
hanımlar mrb
tatile uzun yola çıkanlar doktora sordunuzmu ya bende yarın gece çıkıcam 7 saatlik yola ama dün doktora sormayı unuttum gerçi kendi arabamızla gidicez sık sık mola verip yürürüm ama korkuyorum ya bişi olursa die....uzun yola çıkıpta sorunsuz olan varmı annişler

canım ben 13 saatlik yola çıktım kendi aracımızla.birsey olmaz dedi ama 1.5 saatte bir mola verecksn ve yürüyecksn dedi bol bol

kızlar bende bugün kontrole gittim.hersey yolunda çok şükür.bebeğm 22 cm boyunda ve 347 kg ağırlığında.normalmi dedim eet haftasına göre gayet iyi dedi.çok hareketli dedi futbolcu olacak galiba dedi.ayrıntılı için randevu aldım.29 ağustosta.ve o gün benim doğum günüm :) böyle işte canlar.bayramın ikinci günüde annem gelcek 9-10 gün onunla kalacgz sonra hep beraber istanbula dönceğiz evimi çok özledim ya :(

Ya benim de sadece 2li test yapildi 3luye gerek duymuyoruz dedi doktor. 2. Halftada ayrintili ultrasona giricem. Simdiden telaslaniyorum insallah tersl olmaz. Off bu testler hem iyi hem kotu e bileyim yaa sinirr oluyorum

:49:Kızlar şimdideen herkese iyi bayramlar,yarın memlekete gidiyoruz,çarşambaya kadar yokum artık pc bulursam, ya da telefondan yazabilirsem görüşürüz... bebişlerinizle ilk bayraamınız kutlu ve mutlu olsun:)

afp hormonu 2.5 ğun üstünde çıkarsa endişeleniriz seninki 3.11 çıkmış yani baya yüksek dedi, bunun 3 sonucu olabilir
2-hiç bir sorun olmaz
3-şimdilik sorun olmaz omuriliği falan sağlamdır ama ilerleyen haftalarda bebeğin gelişimi yavaşlar prematüre bebek veya erken doğum olabilir

sonra ultrasonla baktı inceledi epey ama konuşmadı ben de soru soramadım korkudan

bitince de şöyle dedi eğer afp ni görmemiş olsam bu bebekte bir şey yok derdim ama bebek daha çok küçük 227 gr lık bir bebekten bahsediyoruz 18+2 desin kesin konuşamam
3 hafta sonra tekrar ayrıntılı USG çekelim kontrol amaçlı dedi daha net anlaşılır dedi

ben de sordum o zaman kesin belli olur mu dedim, kesin bir şey denemez riskli gruptasın doğumdan sonra bile anlaşılabilecek sorunlar çıkabilir her şey yolunda olsa hormon yüksek çıkmazdı ama sorun çıkacak da denemez dedi

yapabileceğim bir şey yokmuş panik yapma şimdilik rahatladık sakin ol dedi ama tam anlamıyla rahatlamadım özellikle erken doğum ve gelişemeyen bebek olasılıkları hem canımı sıktı hem de korkuttu benim durumum doğumdan önce kesinleşmeyecek anlayacağınız Allah a tevekkül edip dua etmekten başka elimden bir şey gelmeyecek malesef siz de dua edin bana kızlar dua edin de bebeğimi sağ salim kucağıma alayım doğar doğmaz benim gibi hastalıklarla boğuşmak zorunda kalmasın... Bu bizim için büyük bir sınav :43::43::43:

canım açıkçası degerını bılmıyordum degerın cidden yuksekmıs :( ben dr un yuzdelık orana göre konsutu sandım ıyı kı heemn gıtmıssın detaylıya

ayrıntlıda göze batan bı anomalı çıkmaması çok güzel.....bir de caanım sende dıyabet var mıydı ???

dıyabet etkılıyormuş değeri ve de aşırı kılo bunun dısıdna bazı hastalıkalrda etkılıyor olabılır gittiğin doktora genel veya gecırmsı oldugun

rahatsızlıkalrdan bahsedıyrosun değil mı bunalr ayrıntı teşkil ediyor cunku....

afp yuksek cıkmısken rahatlamak çok zor bılıyorum ama afp sebepsiz de yükselebılıyor detaylıda da bısey bulunmaması ıcıme su serpti inan ki...

canım dua edelım hersey Allah ın elinde değilmi ? dua edelım ınsallah sağlıkla geölıcek yavrun erken doğumdan korkma

zaten 5 ayı atlattık nerdeyse cok sukur ınsallah gerısı de gelıcek canım Allah yardımcınız olsun

şunu hep hatırla kı o annesının guvenlı ve rahat rahmınde büyümeye devam ediyor yedıkelrınden beslenıyor kanından beslenıyor

hala yaşıyor hala var canını sıkıp ona bişey olmuş gibi düşünme hiç...o büyümeye devam edıyo canım sağlıkla da gelıcek ınsallahh

slm kızlar 3 gündür yürürken sol tarafıma bıçak saplanıyodu sanki
bugün doktoru arayıp devam ettiğini söyleyince nidilat kapsül verdi normalde tansiyon ilacıymış
kullanan oldu mu aranızda korkuyorummmm:18:

canım kasık agrısı sancıu olabılıo dr sancıya benzettı demekkı

sancı engellemek ıcın tansıyon hapı verılıo gayet normal korkma kullan

Gamze 3aydan sonra bebk ultrasonda net görünmez dedi büyüdükçe netlik kayboluyormuş,
daha doğrusu ben net değil geçen sefer daha iyi görmüştüm dedim bir baş bir göbek gördüm hep karaltıydı..geçen ayakları elleri hep netti
eşimde hatta diğer odanızdakı makına daha mı iyidi deyince 3aydan sonra böyle olur dedi... sizlerde nasıl,?

canım öncekı gebelıgımde de bunda daq öle bi flulasma gormedımhep net ama :S

canuım duraganlaştı ama ramazan ın da etkısı var tabıı :) bulantım varken zaten hıc yanasamıodm sımdı de bulantım var ama ııım

bız su an haftada 1-2 devam edıos :) ama gene de ruyalar fenaa valla

Ya benim de sadece 2li test yapildi 3luye gerek duymuyoruz dedi doktor. 2. Halftada ayrintili ultrasona giricem. Simdiden telaslaniyorum insallah tersl olmaz. Off bu testler hem iyi hem kotu e bileyim yaa sinirr oluyorum

canım aslında sadeec afp baktırabılırsın daha zamnında gecmemıs

benıdme ıkılım fln normaldı ama afp bakmak ıstedı dr rısk acısından bakınca testler kötu evet kesın sonuc vermıoalr

:49:Kızlar şimdideen herkese iyi bayramlar,yarın memlekete gidiyoruz,çarşambaya kadar yokum artık pc bulursam, ya da telefondan yazabilirsem görüşürüz... bebişlerinizle ilk bayraamınız kutlu ve mutlu olsun:)

hayırlı bayramlar canımmm :) evet ılk bayramımızz ınsallahhh daha nıce bayramlara ererizz :)

herkeslere iyi bayramlar... bebeklerimizle geçireceğimiz ilk bayram :)
şimdi her gittiğimiz kapıda göbüşü görecekler :D çok heyecan yaptım hihiihi..

hayırlı bayramlar canım eveet saklı oldukları yerden artık cee demeye basladı bebısler

Rabbım kucakaldıgımız gunlerı de göstresın ahh gelicek mi o zaamnlar :5: :5: :5:

2-hiç bir sorun olmaz

Ultrason'da sorun cikmamasina cok sevindim. Bence doktor temkinli yaklasmayi tercih eden bir doktor cunku omurilik bozukluklari senin haftalarindaki bebeklerde ultrasonda kendini belli eder. Tabii ki daha yakindan kontrol etsinler seni, ultrasonu da tekrarlasinlar ama 19. haftanin icindesin ve bu noktada ciddi bir rahatsizlik ultrasonda kendini belli ederdi. Su anda olculen AFP (alfa fetoprotein) senin kanindaki AFP, yani bebekle vucudun kan alisverisi yaparken senin kanina karisan miktar. Daha dogru bir AFP olcumu icin amniyosentez yaptirmak gerekiyor, o zaman bebegin amniyotik sivisindaki AFP olculuyor. Belki daha ic rahatlatici olur ama amniyoyu sana simdilik tavsiye etmem, ultrason sonucunda bir sey cikmamis cunku, amniyo'nun kendi riski var, buradan bir arkadasimiz bebegini kaybetti belki hatirlarsin.

Bende daha hamilelik tespiti icin kan testi yapildiginda bhcg yuksek cikmisti mesela, ikiz sanmistik, oyle yuksekti. Sonra ikili test icin olculdugnde yine yuksekti ve bu down sendromu riskimizi bayagi artirmisti. Down Sendromu ultrasonla tespit edilemiyor kesin olarak, kromozomal bir sey cunku, ultrasonda bazi belirtilerine (marker deniyor) bakiliyor ama onlar kesin sonuc vermiyor. ben amniyo oldum baska turlu icim rahat etmeyecekti, sukur temiz cikti. Bunu nicin anlatiyorum? benim kanimda da bhcg yuksek cikti senin afp gibi, bu da down riski demekti, senin omurilik bozuklugu/spina bfida gibi. Senden farkli olarak bizde down s. icin ultrasonda iyi bir tani almak mumkun degildi, ama omurgada omurilikte sorun varsa bu haftalarda gorulebilir, kromozomal degil fiziksel bir sey cunku, bilmem anlatabildim mi. Temkinli ol ama kendini uzme bu ultrasondan sonra.

Bir de seyi sorayim: sen hamile kalmadan ve hamileliginin ilk aylarinda folik asit kullandin mi? Folik asit bu spina bfida'yi onleyen bir vitamin, o yuzden hamilelerde kullanimi cok onemli. Kullandiysan icin daha da bir rahat olsun. Ileriki haftalarda daha da guzel haberlerini bekliyoruz.

Evettt aynen öyle...kaç aylık oldu ilk soru

cinsiyeti neymiş ikincş soru
şimdi ben o kadar akrabaya %90erkek miş desem sonra :%10oluverip kız olursaa....
giyimde problem..pantolon buldum da üstüme içime sinen bişi bulamadım:(
bu arada bugun doktora gıttım dedim ya, neyse çok kalabalık herkes beklıo,en başta mavı gomleklı bır bayan, gozum hep ona takılıo..neyse kadın gırdı ve 5dakka sonra çıktı, benım doğumum başlamışta eve gıdıp valız alıp gelcem diye:) ay minicik karnı var,kıloda almamış,gayette rahat yuruyo oyle ıh vıh hallerde yok...bı özendım ki:) doğum başlamış kadın hala ayakta:) ondan çok ben heyecanlandım

canım esas doğum başlayınca ayakta tutuyolar hemşire bana sen asansöre binme merdivenden çık hatta bidaha in bidaha çık falan demişti :)

zeynep arkadaşım içini ferah tut allaha sığın.inşallah bi sorun çıkmicak.

ne güzel herkes bayram için memlekete vs.gidiyor.size özenmiyorum değil.napalım bu bayramda buymuş nasibim bebişim ii olsunda gerisi boooşş.az önce ilk yüklememi aldım.elim karnımda sürekli dua ettim bi zarar vermesin yavruma diye.2 gün daha alıcam bu serumu.ve sonrası inşallah hayırlı olucak sağlıkla ewimize dönmeyi diliyorum.bebeğimde bi hareketlindiki sormayın bugünlerde acaiiip tekmeler savuruyo anneciğine.seviniyoru m o tekme attıkça .

bende şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum sağlıkla mutlulukla..

canım açıkçası degerını bılmıyordum degerın cidden yuksekmıs :( ben dr un yuzdelık orana göre konsutu sandım ıyı kı heemn gıtmıssın detaylıya

ayrıntlıda göze batan bı anomalı çıkmaması çok güzel.....bir de caanım sende dıyabet var mıydı ???

dıyabet etkılıyormuş değeri ve de aşırı kılo bunun dısıdna bazı hastalıkalrda etkılıyor olabılır gittiğin doktora genel veya gecırmsı oldugun

rahatsızlıkalrdan bahsedıyrosun değil mı bunalr ayrıntı teşkil ediyor cunku....

afp yuksek cıkmısken rahatlamak çok zor bılıyorum ama afp sebepsiz de yükselebılıyor detaylıda da bısey bulunmaması ıcıme su serpti inan ki...

canım dua edelım hersey Allah ın elinde değilmi ? dua edelım ınsallah sağlıkla geölıcek yavrun erken doğumdan korkma

zaten 5 ayı atlattık nerdeyse cok sukur ınsallah gerısı de gelıcek canım Allah yardımcınız olsun

şunu hep hatırla kı o annesının guvenlı ve rahat rahmınde büyümeye devam ediyor yedıkelrınden beslenıyor kanından beslenıyor

hala yaşıyor hala var canını sıkıp ona bişey olmuş gibi düşünme hiç...o büyümeye devam edıyo canım sağlıkla da gelıcek ınsallahh

canım kasık agrısı sancıu olabılıo dr sancıya benzettı demekkı

sancı engellemek ıcın tansıyon hapı verılıo gayet normal korkma kullan

canım öncekı gebelıgımde de bunda daq öle bi flulasma gormedımhep net ama :S

canuım duraganlaştı ama ramazan ın da etkısı var tabıı :) bulantım varken zaten hıc yanasamıodm sımdı de bulantım var ama ııım

bız su an haftada 1-2 devam edıos :) ama gene de ruyalar fenaa valla

evet cnm değer çok yüksek hatta test sonucunda "afp değeri bu gebelik yaşı için OLDUKÇA YÜKSEK" yazmışlar
dediğin gibi sebepsiz de olabilirmiş ama beni en çok rahatsız eden sen riskli bir gebesin bebek gelişemeyebilir demesi oldu, doğumdan sonra bile ortaya çıkan bir sorun olabilir dedi, yani emin olamıyoruz ve yapılabilecek bir şey yok sadece dua edebilirim ama bu korku doğuma kadar sürecek sanırım nasıl sakin olunur ki...
dr a kalp hastalığımı şekeri her şeyi söyledim pek itibar etmedi, ama sanırım afp nin yüksek olma nedeni bilinemiyor kalıtsal değilmiş pek bilinen bir şey değil sanırım varsayımlar üzerine konuşuyorlar daha çok...
ayşe haklısın o büyüyor yaşamaya çalışıyor ama öyle bir şey oldu ki her şeyden nem kapar oldum USG de gördüm bebek çok kıpırdamıyor hatta oynasın diye dr hafif vuruşlar yaptı biz de tembel diyorduk çocuğa şimdi diyorum belkide hasta o yüzden kıpırdamıyor, ağlıyorum
sonra haftalardır stres yaptım eşimle durumumuz yüzünden belki bu da çok etkiledi çocuğu ben çocuğuma zarar veriyorum deyip tekrar ağlıyorum....
öyle işte...

Ultrason'da sorun cikmamasina cok sevindim. Bence doktor temkinli yaklasmayi tercih eden bir doktor cunku omurilik bozukluklari senin haftalarindaki bebeklerde ultrasonda kendini belli eder. Tabii ki daha yakindan kontrol etsinler seni, ultrasonu da tekrarlasinlar ama 19. haftanin icindesin ve bu noktada ciddi bir rahatsizlik ultrasonda kendini belli ederdi. Su anda olculen AFP (alfa fetoprotein) senin kanindaki AFP, yani bebekle vucudun kan alisverisi yaparken senin kanina karisan miktar. Daha dogru bir AFP olcumu icin amniyosentez yaptirmak gerekiyor, o zaman bebegin amniyotik sivisindaki AFP olculuyor. Belki daha ic rahatlatici olur ama amniyoyu sana simdilik tavsiye etmem, ultrason sonucunda bir sey cikmamis cunku, amniyo'nun kendi riski var, buradan bir arkadasimiz bebegini kaybetti belki hatirlarsin.

Bende daha hamilelik tespiti icin kan testi yapildiginda bhcg yuksek cikmisti mesela, ikiz sanmistik, oyle yuksekti. Sonra ikili test icin olculdugnde yine yuksekti ve bu down sendromu riskimizi bayagi artirmisti. Down Sendromu ultrasonla tespit edilemiyor kesin olarak, kromozomal bir sey cunku, ultrasonda bazi belirtilerine (marker deniyor) bakiliyor ama onlar kesin sonuc vermiyor. ben amniyo oldum baska turlu icim rahat etmeyecekti, sukur temiz cikti. Bunu nicin anlatiyorum? benim kanimda da bhcg yuksek cikti senin afp gibi, bu da down riski demekti, senin omurilik bozuklugu/spina bfida gibi. Senden farkli olarak bizde down s. icin ultrasonda iyi bir tani almak mumkun degildi, ama omurgada omurilikte sorun varsa bu haftalarda gorulebilir, kromozomal degil fiziksel bir sey cunku, bilmem anlatabildim mi. Temkinli ol ama kendini uzme bu ultrasondan sonra.

Bir de seyi sorayim: sen hamile kalmadan ve hamileliginin ilk aylarinda folik asit kullandin mi? Folik asit bu spina bfida'yi onleyen bir vitamin, o yuzden hamilelerde kullanimi cok onemli. Kullandiysan icin daha da bir rahat olsun. Ileriki haftalarda daha da guzel haberlerini bekliyoruz.

canım verdiğin bilgiler için teşekkürler amnio sentez istemedi dr çünkü down sendromu riski düşük çıkmış dediğin gibi kromozomal değil bu hastalık USG ile anlaşılır dedi ayrıntılı USG yeterli dedi
folik asit neredeyse 1 sene kullandım hamiş kalmadan bir iki ay önce bırakmıştım ama gebeliği öğrenir öğrenmez kullanmaya başladım ve 3 ay kullandım şimdi de elevit kullanıyorum
Usg iyi çıktı omurilik açıklığı yok gibi diğer değerler de iyi ama işte kesin konuşamam bebek çok küçük dedi yani belki usg de belli olmaz doğunca anlaşılır dedi
bir de erken doğum veya çocuğun tam olarak gelişememesi riski varya en çok onlar rahatsız ediyor beni ve bu risk doğuma kadar sürecek...

zeynep arkadaşım içini ferah tut allaha sığın.inşallah bi sorun çıkmicak.

ne güzel herkes bayram için memlekete vs.gidiyor.size özenmiyorum değil.napalım bu bayramda buymuş nasibim bebişim ii olsunda gerisi boooşş.az önce ilk yüklememi aldım.elim karnımda sürekli dua ettim bi zarar vermesin yavruma diye.2 gün daha alıcam bu serumu.ve sonrası inşallah hayırlı olucak sağlıkla ewimize dönmeyi diliyorum.bebeğimde bi hareketlindiki sormayın bugünlerde acaiiip tekmeler savuruyo anneciğine.seviniyoru m o tekme attıkça .

bende şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum sağlıkla mutlulukla..

inşallah canım sağol :16:

kızlar iki ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim. bebeğimle ilk bayramımız için o zamandan heyecanlanıyordum. mobilyalarını bile sipariş verip ödemiştik.bugün mobilyaları geldi bebeğimin.2 ay oldu onu kaybedeli..
hiçbir şeyi kafanıza takmayıp onunla geçen her anın kıymetini bilin.bayramın tadını çıkarın...

kızlar iki ay öncesine kadar ben de sizin gibiydim. bebeğimle ilk bayramımız için o zamandan heyecanlanıyordum. mobilyalarını bile sipariş verip ödemiştik.bugün mobilyaları geldi bebeğimin.2 ay oldu onu kaybedeli..
hiçbir şeyi kafanıza takmayıp onunla geçen her anın kıymetini bilin.bayramın tadını çıkarın...
cnm Allah bidahaki bebişinde güldürsün yüzünü inşallah..

valla kötü desem yeridir ...aslında kocişi özledim ama çok üşeniyorum kocişde korkuyo bebişe zarar veririm die hamilelik bizi cinsel yönden oldukça zorladı:1: çok tembelleştim çoook :52:

cnm bizimki eskisine nazarran durgunlaştı tabikide :1: doktorum cinsel hayata devam demiştim ilk aylar ama bende eşimde minnoşumuza bişey olur diye 10-12 günde bir yapıyoruz.adamcığıma yazık yaaa:62: valla malum çocuk yapmaya karar verince bide bizim 4 ay gecikmeli oldu.maşallah baya yoğun olduğu için ozman gark gelmişti bana özellikle,ben rahatım valla ama arada eşimi rüyamda görüyorum özlüyorum demekki:69:adamcığımla uykularda hasret gideriyorum komik yaaaa

o rüyalar varya benim acaip canımı sıkıyo her gece dua ediyorum allahım edepsiz rüya görmiyim die o bişi değil hergün duş almak zorunda kalyrum duş almak güzelde ben yalnız duş almaktan korkarım eşimi beklyrum mecburen anlıcan hamile kalınca rüyalarımda sapttım :27:

2-hiç bir sorun olmaz

allah yardımcın olsun ...inşallah sağ salim kavuşursun yavruna

canım ben 13 saatlik yola çıktım kendi aracımızla.birsey olmaz dedi ama 1.5 saatte bir mola verecksn ve yürüyecksn dedi bol bol

13 saatlik yola çıktığında kaç haftalıktin peki

Back
X