2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
slm kızlar nasılsınız?.biz sidedeyiz bebeşimle denize girdik bıugük çoook güzeldi havuza girmiyorum ama deniz bile yetti :)))sık sık giremiyorum.ama özledim sizi kendinizi bebişlere iyi bakın...

tabi cnm tercih senin ama sende benim gibi git gör yakından kesin vazgeçicen :)

kırmızıpatik
tam da bu sabah kızımı krese bıraktıgım icin kendimi cok kotu hissederken bunu paylasmıs olman cok dokundu bana
aynı seyleri dusundum. devlette calısmasam kesinlikle istifa ederdim..sabah sanki mesaiye baslıcakmıs gibi kızımı kaldırıyorum. kreste bi sey yemiyo, kilo veriyo..bayram haftasını birlestirdim 9 gun kızıma ben baktım ve yarım kg aldı. bu sabah dedim yine verecek bu kiloyu da diye.. gercekten cok zor calısan anne olmak..yaramı destin yani

şimdi bilen bilir ,ben 1 ay önce dr gittiğimde bi kan ilacı kullanıyordum ,hiç vitamin kullanmamıştım,arkadaşlarım elevitler,omegalar kullanınca (yemek seçen biri olduğum için )bende sadece kan hapı kullanınca vitaminden yoksunmuyum,tansiyonum inip çıkıyor bu dr neden bana ilaç vermiyor diye,çok içerlemiş,üzülmüş bebeiş büyümücek diye paniklemiştim (ağlamıştım)
*sonra tesaddüfen farklı kadınlarla tanıştım,hepsine dr umu söyledim,hepsine ooo süper dr o ,telaş yaptırmaz ne dediyse çıkar,ilk doğumlarını onda yapmışlar,ben yine gideyim 21.5 haftalık gebeyim,ilaç verir dedimm amaaaaaaaaaaaaaa
*bugun dr gittiğimde (sabah yediğim hayvansal bi şeyden dolayı istifra ettim,tansiyonum 6-10 undu)dr a ben hep böyleyim,tansiyonum sürekli düşüyor dedim...
bana 2. düzey detaylı ultroson verdi (çok sağol ayşe ben o senin dediğin araştırma hastanesinden tarih aldım,eğer bi ''aksilik çıkar ise'' ise ,senin dediğin perinaoloğa gideceğim)muaynanaesine gideceğim..
sadade gelim..
bana vitamin hapı falan vermedi,çok kilo almışsın ,bunları içersen dahada alırsıın dedi( 60 ile başladım 66 kg oldum)
yemek seçtiğimi söyledim,yemek yiyemediğimi ama hamur işi,makarna , vsvs şeyler yediğimi ama akşamalrı çok dikkatt ettiğimi söyledim..öğlenleri sadece fındık,meyve ve yoğurtlu semiz otu???(ama şişmanlaşıyorum işte)
değerlerin normal dedi,sadece demir eksikliğin var,onun içinde ferrum forta devam dedi

kalçama kramp giriyorr dedim,normaldir dedi (sadece 2 kez girdi)

sonra baktıki ben evham (ısrar)ediyorumm ,+peki elevit i veriyorum ama bol bol sebze yiyeceksin,zehir değilya ,değerlerin normal ,demir eksikliği var onuda hapla törola edicez dedi...
değerlerimin normal olmasına şaşırdım!!!evham deseniz değil,şu yaşıma kadar ağzıma karnıbahar,karnıyarık kabak koymuş değilim,pırasa ,ıspanağı saymıyorum bile...
sevinsem mi üzülsemmi bilemedim ..
dr deseniz senelerin dr u belkide pek bi ciddi olduğu için benim kanım ısınmadı ama ,kadınlar deseniz herez memnun..
son olarakta bu kadar hapa meyilli olmayın ,bebek var diye iki kişilik yemek yenilmez dedi,o şuanda günlük ihtiyacını senden karşılıyor ,değerlerinde normal ,üstelik çok kilo almışsın dedi...
neyse bir önceki aya göre daha soğuk kanlıyım,herkez vitamin hapı kullanmak zorunda değil,belki ben yiyemediğim besinlerdeki gıdayı başka yediğiklerimden karşılıoyorum (mesela kuru dut,ısırgan otu çayı(yemeğini yemedim mesela))
rabbbimden tek duam bebeğim yemek seçmesin,babası seçmiyor,görümcede ,bebişimde yemek seçmesin )
uuzn oldu ama yazım dedin..
not:dr değiştireceğim,değiştireceğim diyorum ben doğumu bu dr da yapıcam galiba hihi

tabi cnm tercih senin ama sende benim gibi git gör yakından kesin vazgeçicen :)

canım ben de alt açma unıteıs tarzı bişi alıcam ama alt açmak için kullanayım diye

değil doılabı beşiği hensvık olcak ama alt açma unıteısnı gullıver olan var ya ondan alıcam

içine pempe klutular koyucam kumaş kutuları var ıkeanın onalrdan kendı dolabımın ıcınde kullanıyorum

zaten yıllardır çok sağlamlar 4 yıldır kullanıyorum hıcbısey olmadı :)

işte bazı şeylerını ona katlar koyarım ve alcam rafın katalrına yerleştirirm üst kısmada abajur

ve bakım ürünleri oyuncka vs öle şaparım dıyorum zaman gectıkçe bebegın ıhtıyaclaırna göre değiştirirm

remsıde bu

ay ben daha hiç böyle ne alsam diye düşünmedim doğrusu çok erken geliyor bana
tatilde ikizleri olan arkadaşımız arabasını hediye etti bize arabamız hazır yani
onun dışında ben sona doğru alırım herşeyi diyorum
aslında bir alınacak listesi çıkarsak buraya iyi olacak
çünkü ıvır zıvır alınacak çok şey var
yavaş yavaş alsak ancak yetişir

bebeğin gr olarak verdi ,normal dei (eve girip nettemn baktım ,normal çıktı :)))) evt evt ben evhamlıyım,dr umu sevmiyorum galibaa
*birde burada avcılarda bi hastanede doğum için hazırlık kursu vardı ben 2 ay önceden sormuştum ,eylülüün 15 inde başlıcakmış
ben ismimi yazdırdım ,(16 sında tatile çıkıyoruz gerçi,nasıl olucak bilmiyorum ama) bu çevrede oturanlar olursa bilgisi olsun

canım tabıı kı herkes vıtamın kullanmak zorudna değil ve bebek tum vıtamını anneden akrsıulıo zaten

vıtamını bebek ıcınd eğil anne ıcın verıoalr anne çökmesın dişleri dökülmesın agrı yasamasın diee

sende kalsıyum sınrıda olsa bebek kemıgındkeı kalsıyumu ceker gene yaşar anlatabılıyo muyum he senın

vıtamın degerlerın normalse ne ala...ayrıca vıtamın almak demek pırasa karnıbahar yemekı değil pek çok

yerden vıtamın alabılır yetıskın bı ınsan veya vucudu ıyı depoluyordur vıtamını sıkıntı yasamaz...

ama bazı vucutlar vıtamını tutmaz dıskıyla veya terle atarlar bus ebeple alınan vıtamın atıldıgından devamlı

vıtamın almak gerekebılrı yanı kısıden kısıye değişen durumalr...hakkında hayırlısı olsun :)

ben dusunuyorum ama almıyorum

zamanı gelınce alıcam hepsini inşalaaahhh :)

oh iyi olmuş ,bebeğinede iyi gelmiştir gelmezmi,annesi iyi olunca mutlu olmuş,büyümüştür ..
bizim İstanbuldan çıkışımız çok kolay oldu sanki şehir boşalmıştı :) ben randevu almayı unutmuşum öğleden sonra çıkabildik yola iyikide öyle olmuş,her şeyde vardır bir hayır işte..
İzmit kısmında biraz yolruldum yol yapımı,ışıklar vs .uzun sürdü ama yinede güzeldi yol..E5 ten gittiğimiz içinde çok sık mola verdik,iyi oldu..
doğuma yakın çok ağırlaşıyormuş vücut son haftalara bırakma bişeyi dedi arkadaşım..o yüzden erken almak taraftarıyım bebek için neysede gecelik için koşturmak zor gelir sanki :)
evet evet en mantıklısı gecelik bencede :) bulunca eklerim ben,sende ekle :)

alt açma ünitesi güzelmiş odada yerin varsa ne güzel olur işte hareket katar odaya..
bnm odam ufak olacak ben almayacağım o yüzden..

ahh canım kusura bakma üzdüm seni..:26: en azında kreşte yalnız olamyacak buna şükret canım,bak kadıncağız nasılda bırakmış 2,5 yaşında bebeği evde yalnız başına,aklım almıyor

Son düzenleme:

bende bir liste var dilerseniz ekleyebilirim buraya...bende başka bir annişin bloğundan almıştım ,oturmuş yazmış saolsun :)

herhangı bıyerden alırım dıye dusunuyorum ya :) onun ıcın 1-2 hafta kala dedım :)

doığar doğmaz giyilcek bi iki parçada gene öle alırım sıkıtnı değil öle çok çok alışveriş yapmam

diye dusunuyorum...besık su bu öle şeleride doğumdan sonraya bırakalım dıyoruz

ne bılıym çok ağzımız yandı erken davranmak ıstemıyoruz bebek için doğmadan alacagım

şey şunalr 1-2 tulum takımı şapkalı vs yenıdoğan bez kendım için gecelık o kadar

doğsun da alırız Allah ın izniyle... fıkrım değişmezse bakalım :)

Kızlar bu tetonoz aşısı zorunlu mu? Ben topikten okuyunca öğrendim. Daha önce hiç olmadım. Kendi doktorlarınız da öneriyor mu? Ynai kadın doğumcularınız? Sağlık ocağından yapılıyor sanırım. Geç kalmamışımdır inşallah. Yani gebelikte olması gereken aşılardan mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim ya, cidden panik oldum biraz. Yanlış birşey yapmayayım, herşeye o kadar dikkat ederken

Bu sefer kızını doya doya kucaklayacaksın Ayşe, hiçbir şüphem yok !
Alışverişini erteleme ! Keyfini çıkara çıkara al bebişine bişeyler pembiş pembişş :)

ay süper olur valla unutmamış oluruz böylece hepsini

eklerim tabi...birazdan kopyalıyorum...ben word dosyasına kopyaladım aldığımın üstünü çiziyorum..

Ayşecim haklısın canım,insan bir heves alayım diyor,birde ben son zamanlardan korkuyorum eşimin işi yoğun olacak,ben araç kullanamayacağım,netten bulunanlar kısıtlı..bu yüzden...

Son düzenleme:
ALIŞVERİŞLİSTESİ
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10 adet
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik

Alt değiştirme örtüsü

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Tırnak makası-törpü
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateş ölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör

Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası

Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Yatak
Sepet
Bebek telsizi

ANNE İÇİN
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi
Çorap
Terlik
Çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocukbezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu,bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili bolmiktarda
Vücutlosyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyicikrem
Tırnakmakası-törpüsü

ALLAH KOLAYLIK VERSİN ...

Son düzenleme:
benimki 11 ayina kadar emdi sonra aniden birakti niye birakti bende bilmiyorum
ugrastim ama tekrar veremedim sonra bende biraktim pesini
3,5 yasinda canim cok sik hasta oluyor grip burun akintisiyla basliyor ya orta kulak enf yada bronsite gidiyor
ilac iciyor iyilesiyoruz 2 gun sonra yine burnu basliyor. hakikaten yildirici bir durum oldu yarin yine gidicez
su asidan bahsedicem dr a bakalim ne diyecek normalde grip asisinida yaptirmistim burda ama yinede hasta
krese gitmezse yasayamaz hsonunu zor geciriyor parka gezmegede goturuyoruz ama illaki arkadaslarini istiyor
bende memnunum sevmesinden ama belki gitmese daha az hasta olucak
ama buda bir cozum degil ben genelde vitamin takviyesi yapiyorum balik yiyor diye omega vermedim
burda demir dahil bircok vitamin minarel bulunan cocuk takviyeleri var onlardanda kullandim ama yok kar etmedi
en son gelicez artik asiyida bir denicem ondan sonra kesin donus yapicaz cunku benim psikolojim cok bozuldu
istanbulda kaldik biz ist dada cok kuru hava yok aslinda hasta olmadi hic
burda nem cok evet ama aslinda yasadigimiz yer sehir gibide degil deniz burnumuzun dibinde tepeler agaclik yani yesili mavisi bol bir yer
hani onlar varsa temiz olur havasi diye dusunuyorum ama demekki bu nem farkli birsey
birde parmak emme huyu var vazgeciremedik onunda etkisi var diye dusunuyorum
mutlaka heryre suruyor o parmagini sonrada hop agzina ben okuldan gelir gelmez yikatiyorum ama kreste durum ne bilmiyorum
simdi hocasinada tembihlicem parmagini koyarsa ikaz et diye birara birakmisti
Ayşe'ciğim bayağı yoğun tempolu bir kaç gün geçirmişsin. Hoşgeldin diyorum sana vee bizim bibilimizi de kayıt etmeni istiyorum listeye İsim de Göktuğ.. Teşekkür ederiz şimdiden
cok guzel isim canim benimde favori isimlerimden ne guzel karar vermis olmaniz. herkes ben degil tabi :) 40 dalda geziyorum
bebekte bana benzemis sanirim ne oldugu daha meydana cikmadi :)
gecmis olsun canim ben bilmiyorum bu hastaligi ins devam etmez tuzun sise iyi gelmedigini biliyorum yalnizca
Allahtan ki havalar soguyacak sicak havada insan daha cok sisebilir.
icini ferah tut birsey olmayacak ins.
canim valla o kadar sayfalar yogunki ben bazen atliyorum okumadan
hayirli ugurlu olsun elbette tum belli olan annislere de vede darisi basima
ben hala bilmiyorum ya

gozun aydin canim ne guzel iki sipan olucak :) cook seker oluyorlar tek mi cift yumurtami?
sen muhtemelen aralik annesi olursun canim tabi yine Allah bilir
"Eylül 12'den Vurdu " adlı kitaptan ;

[/B][/B][/FONT][/INDENT]
cok acikliymis gercekten. calisan anneler icin zor durum ama calismak zorunda oluncada yapicak birsey yok
bende annenin surekli cocukla vakit gecirmesi taraftarim ama imkanlar dahilinde.

bende terleyince surekli degistiriyorum ama kreste ne yapiyorlar bilmiyorum
cinko vitamin ilacinin icinde olmasi lazim. ama bizimki kesinlikle alerjiden yoksa bu kadar sik bir cocuk hasta olamaz imkani yok
yani copluklerde yasasa anlicamda cok ugrasiyorum yemek olayina ozellikle onem veriyorum
zaten oyle tez canliyim aman bir ogunde yemesin diyecek biri olamam yani yapim bir kere musade etmiyor
ama kizim inatla hasta olmayi basariyor burdaki dr alara ben yol gosteriyorum artik
nebulizer istedim ventolin kulladik son hastaliginda antibiyotiksiz iyilesti sadece 2 gun surdu o kadar

tepemde simdi kizim onu yedireyimde yatirayim
yarin yine bize dr un yollari gorunuyor
offf

listeye bak hizaya gel
bi kısmı gereksiz ama sonradan da alınabilir yani zamanla
acil ihtiyaç değil yani
ama yine de güzel bir liste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…