2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Karar vermek başlamanın yarısıdır
Öyle bişeydi işte...
Dinlen canım arada otur ben öyle yaptım...

Magnezyum içiyorum zaten ben umarım dinlenince geçer

ben çok oturdummu sabit kaldımmı ağrı oluyor dinlenince uzanınca geçiyor

aherdo ver bize gazı komşunun ütülerini de ütülerim ben sonra :))

Kızlar merhaba.Benim gibi ishal sıkıntısı çeken var mı acaba?Bi serum yedim tahlilde temiz ama geçmedi.Patates ve muz dışında önerisi olan varsa sevinirim.Herkese hayırlı günler

İşler daha bir zor mu gelmeye başladı ne :) Ev işlerinin üstüne benim taşınma telaşım başlıyor..
Artık babamıza Allah cc kolaylık versin. :)

ÖLE HAYATIM ÇIKTIN DÜN SEN GİRMENLE ÇIKMAN BİR OLDU HERAL :)

evet canım değiştrdim ama daha önce geriydi ya ozaman değiştrdim şimdi sate göre artık değişim yok ilerdie olsa geride :)

sen 3 lüyü yaptrmadın dimi ayşe

Kızlar merhaba.Benim gibi ishal sıkıntısı çeken var mı acaba?Bi serum yedim tahlilde temiz ama geçmedi.Patates ve muz dışında önerisi olan varsa sevinirim.Herkese hayırlı günler

geçenlerde başıma geldi sabah akşam patates haşlayıp yedim ayrıca her tavsiyeyi uyguladım içlerinden en iyisi yine patates haşlaması ve bir şeker kaşığı türkkahvesine bir kaç damla limon sıkıp yemek oldu birde bir bardak çaya bir kaşık şeker ve bir kaşık tuz tavsiye ettiler birde nişastayı suyla karıştırıp yemeyi bünyeden bünyeye farkeder tabiki

ohh ne güzel bende tum yıkancakalrı yıkadım hatta hava serıneldı die kışlık terlıkelrı çıakrmıstım

onalrı bile makınaya atıp yıkadım yanı yıkancak toplancak bişi kalmadı sadece ütü :)

eşim de rus hizmetcı alalım dio ara ara kzıdırmak için nıe rus dıorm e ucuz dio o zaman afrikadan alalım

orda da yasam ucuz dıorm ama ruslar kültürlü oluomus dio herseye bi cevapp

kendi ütülesin rusuna da baslatmasın dciem ama kendı utuleınce herseyı yakıyo eşim

yesyenı pantolonalrını yaktı becerıksız aşkitom :) benden vize yok rusa

canım gecmıs olsun kola da yardımcı oluo ishale ama hamılelıkte cok ıcmek ıı değil ya

doktorum anneye değil bebege de carpıntı yapar kola dedi ilaç fln vermedımı dr

Karar vermek başlamanın yarısıdır
Öyle bişeydi işte...
Dinlen canım arada otur ben öyle yaptım...

Magnezyum içiyorum zaten ben umarım dinlenince geçer

evet öyle canım bakalımmm akşam eve gıdıcem önce yemek yapmalıyım

sonra ütü Allah yardımcımzı olsun bi ara da uyurum artık

teşekkür ederim canım diğerlerinide deneyim bi.

Ay_she dr bişey vermedi canım o da patatesi ve muzu tavsiye etti.Kolayı hamilelikten önce bırakmıştım zaten şimdide içmiyorum.Patatese devam ediyim bari sağolun

görmeyen duymayan varsa hatırlatayım kızlar, bu hediyeleşme hadisemizi :))))))))
katılmak isteyenler yazsınlar bana .....

slm arkadaşlar herkese hayırlı,huzurlu, sağlıklı, bol bereketli günler...

ayşecim haklısın çok araştırmamak gerek böyle şeyleri sonra işin içinden çıkamıyoruz panik yapıyoruz. ayın 15inde ayrıntılı ultrason var inşallah güzel haberler alırız. bende pıt pıtları hissediyorum artık. ayşe bu arada kardiolojiye gittin mi canım o günden sonra görüşemedik.. inşallah önemli bişey çıkmamıştır. bende bu ara çarpıntılar azaldı. sebebini anlıyorum yorgunluk+stres+hızlı ve düzensiz yemek bizi kötü yapıyor anlaşılan.

görmeyen duymayan varsa hatırlatayım kızlar, bu hediyeleşme hadisemizi :))))))))
katılmak isteyenler yazsınlar bana .....

afiş mi yapsaydık bilemedimm

canım kardiyolojıye gıtmedım malum izin büyük sıkıntı yaa

ama çarpıntıalrım azaldı diyebılırım dınlendıkce daha az oluyo bi de kola çay kahve

içmiyorum baya zaman oldu belkı onunda etkısı vardır hafif beslenıyorum ve bol bol

uyumaya calısıyorum ağustos ayım çok dolu ve yorucu gectı belkı de ondan oldu

şu an sakinim acelem işim gücüm yetısıcem biyer kalmadı :)

delikız sen saka mısın yaa hem ikiz olacak hem de gobek yok sen buna gobek mi diyosun ben senin yanında 10 tane bebek tasıyo gibiyim valla :2:

Gebe bir kadının karnındaki bebeğin hareketlerini ilk kez hissetmesine quickening denir. Bu hareket pekçok gebe tarafından baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması olarak algılanır.

İlk bebeğine hamile olanlar bebeğin ilk hareketini genelde gebeliklerinin 18 ile 24. haftaları arasında fark ederler. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra bebeklerinin "kanat çırpışını" fark ederler.

Heyecen içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bebeğin durumunu da yansıttığı düşüncesi olaya ayrı bir boyut kazandırır. 4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.

İçinde başka bir canlının hareket etmesinin yarattığı eğlence dışında anne adaylarını düşündüren bir başka konu da hareketlerin sayısıdır. Kimine göre bebek az hareket ederken kimine göre de çok hareketlidir.Gerçekten de gebeliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi verebilir. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektirir.
Bebek hareketlerinin sayılması pekçok uzman tarafından kullanılan ve giderek popülerlik kazanan bir uygulamadır. basit, ücretsiz ve herkesin yapabilir olması tekniği cazip kılmaktadır. Fetal hareketleri saymaya başlamak için en uygun zaman gün içinde bebeğin en aktif olduğu anlardır. Kaydetmeye başlarken hareketi ve saatini yazın. Her harekette kağıda bir işaret koyun. 10 harekete ulaştığınızda saati yeniden not edin. Bu testi hergün hemen hemen aynı saatlerde yapın.Eğer o gün bebek braz sakin ise 5-10 dakika yürüyün, şekerli birşeyler yiyip için ve daha sonra sol ynınıza dönüp yatın. Ufaklığın uyanıp uyanmadığına dikkat edin. Bu sırada bebeğin her hareketinin anne adayı tarafından hissedilemeyeceğini unutmayın.
Normalde bebeğinizin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın.

Çok hareket eden bir bebeğin ileride hiperaktif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda bazı söylentilerin aksine bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.

Gebeliğin sonlarına doğru hareketler eğlenceden çok ağrı verir hale gelir. Bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak ağrı ve acı yaratabilir.

Bebein ilk hareketi-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Allah aldıklarını güle güle kullanmayı nasip etsin..Allah gönlüne göre versin..o çoraplar gerçekten güzel..olmassada hediye edersin canım..

amin canım..iyi günlerde kullan beşiğini..

hoşgeldin..kızın hayırlı olsun..

canım sen içini ferah tut..herşey yoluna girecektir inş..

biz kızımıza nasipse zeynep miray koymayı düşünüyoruz.isim işi zor ama nasibi neyse onunla geliyo zaten çok takma kafaya.

Allah ismiyle yaşatsın kızını..güzel isim..

yeni doğduğunda genelde 56 lar uygun oluyor canım..

geçmiş olsun canım..bak sorun yokmuş..doktorun normal dediyse öyledir canım..fazla kafaya takıp stres yapma..dualarım seninle..

geçmiş olsun umarım ciddi birşer yoktur..çok mu canın acıdı canım ya..beslenme konusu önemli bence doktoruna bir danış..

oh oh maşallah..o kadar uyunur mu kız..fazla uyku kilo yapar ona göre...

merhaba canım aramıza hoşgeldin..Allah kızlarımızı hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin..

delikız sen saka mısın yaa hem ikiz olacak hem de gobek yok sen buna gobek mi diyosun ben senin yanında 10 tane bebek tasıyo gibiyim valla :2:

:))))) ben kac tane taşıyom bilemedim..
benim de aldı yürüdü göbiş özellikle son bir haftada.. size koyduğum resim ne güzeldi yaa orda göbişim kücükdü nası böle büyüdü anlamadım :) dur koyayım da bakın

oh oh maşallah..o kadar uyunur mu kız..fazla uyku kilo yapar ona göre...

nerdeyse on gundur doğru düzgün uyumuyordum canım napim acısını cıkarttım sanırım

ayrıcana çok uykum gelıyo duramıyorum kı ayakta

maşallah maşallah çok ıyısın bence gayet normal :) zaten brıden cıkıo

sürpriz gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…