hahahaha ayy koptumm ben de aynen öle oluyorum her tarafım
ağrıdan kırılıo ama çok huzurlu oluyorum ev temız olunca yaaa
yine de ütüleri yapamadım hiç o enerjıyı bulamadım kendımde artık bu akşam
yemekten sonra kurtulmayı planlıyorum ütüden
Muhtemelen iş yapmanın etkisi büyüktür normalde de ağrıyorsa doktoruna sor benim belim ve kalça kemiğim ağrıyordu
doktorm magnezyum ve kalsiyum verdi çok şükür eskisi gibi değil ama tamamen de geçmedi.
Muhtemelen iş yapmanın etkisi büyüktür normalde de ağrıyorsa doktoruna sor benim belim ve kalça kemiğim ağrıyordu
doktorm magnezyum ve kalsiyum verdi çok şükür eskisi gibi değil ama tamamen de geçmedi.
ben dün akşam itibariyle bitirdim bebeğim :))) ne kirli çamaşır var ne de ütü oh allahıma şükür.. hadi bakalım sen de bu akşam yap bitir de rahatla.. valla sırf bu ütü mevzuu yüzünden kocamın ''ukraynalı ütücü alayım mı eve ?'' sorusuna evet demek zorunda kalıcam galiba
hadi kızlar göreyim sizi bitirin şu ütünün işini bu akşam
size güveniyorum
ben cıktıktan sorna yazmıssın sanırım canım :) rica ederım ama işi dikaktımı çekti
mesjalrının altıdnakı hamılelık haftanda 21. hafat ıcındeım dio yanı beklenen doğ. tarıhı 17 ocak
ama l,stede beklenen doğ tarıhı 23 ocak sen doktora gittikten sorna bebegın gelısımıen göre
alt tıckeırnı mı değiştirdin ???? böyle yaparsan bebegını sata göre takıp edemezsın
bebegın ya ileri gidicek ya gerı kalıcak hep böle olucak doktorun gelısıme gore sen sata
göre takıp ediceksın canım yoksa bi kaç hafta sonr akzılar bebgım h geri geri düşüo napıcam dersin :)
halbukı sata gore normaldir anlatabılıyor muyum ???
Kızlar merhaba.Benim gibi ishal sıkıntısı çeken var mı acaba?Bi serum yedim tahlilde temiz ama geçmedi.Patates ve muz dışında önerisi olan varsa sevinirim.Herkese hayırlı günler
ben dün akşam itibariyle bitirdim bebeğim :))) ne kirli çamaşır var ne de ütü oh allahıma şükür.. hadi bakalım sen de bu akşam yap bitir de rahatla.. valla sırf bu ütü mevzuu yüzünden kocamın ''ukraynalı ütücü alayım mı eve ?'' sorusuna evet demek zorunda kalıcam galiba
hadi kızlar göreyim sizi bitirin şu ütünün işini bu akşam
size güveniyorum
Kızlar merhaba.Benim gibi ishal sıkıntısı çeken var mı acaba?Bi serum yedim tahlilde temiz ama geçmedi.Patates ve muz dışında önerisi olan varsa sevinirim.Herkese hayırlı günler
Karar vermek başlamanın yarısıdır
Öyle bişeydi işte...
Dinlen canım arada otur ben öyle yaptım...
Magnezyum içiyorum zaten ben umarım dinlenince geçer
geçenlerde başıma geldi sabah akşam patates haşlayıp yedim ayrıca her tavsiyeyi uyguladım içlerinden en iyisi yine patates haşlaması ve bir şeker kaşığı türkkahvesine bir kaç damla limon sıkıp yemek oldu birde bir bardak çaya bir kaşık şeker ve bir kaşık tuz tavsiye ettiler birde nişastayı suyla karıştırıp yemeyi bünyeden bünyeye farkeder tabiki
görmeyen duymayan varsa hatırlatayım kızlar, bu hediyeleşme hadisemizi :))))))))
katılmak isteyenler yazsınlar bana .....
slm arkadaşlar herkese hayırlı,huzurlu, sağlıklı, bol bereketli günler...
ayşecim haklısın çok araştırmamak gerek böyle şeyleri sonra işin içinden çıkamıyoruz panik yapıyoruz. ayın 15inde ayrıntılı ultrason var inşallah güzel haberler alırız. bende pıt pıtları hissediyorum artık. ayşe bu arada kardiolojiye gittin mi canım o günden sonra görüşemedik.. inşallah önemli bişey çıkmamıştır. bende bu ara çarpıntılar azaldı. sebebini anlıyorum yorgunluk+stres+hızlı ve düzensiz yemek bizi kötü yapıyor anlaşılan.
afiş mi yapsaydık bilemedimm
dalga gecme ya, hatırlatayım dedim :)))
Wilmacım! Üzülme nolur?! Bu testler cidden sinir bozmak için ya! Canım riskin çok büyük değil anladığım kadarıyla. Yine de ayrıntılıda baktırcaksın tabi. Ama bence hiçbir sıkıntı yoktur da anca senin canını sıkıyorlardır. Dua et canım bol bol! Senin için dua edicem ben de bu akşam. Herşey çok güzel olacak inşallah. Burda daha önce de anlatmıştım, benim görümceme, doğrudan "senin çocuğun down sendromlu, aldır, ne duruyosun" demişler. Helak olmuş çocuk doğana kadar. turp gibi bi kızı var. amniyosentez de oldu düşün, bebek düşebilirdi yani. bence içini ferah tutmaya çalış canım. zor ama yine de dene.
Btlkubra, kilo konusunda destek oluruz artık doğumdan sonra birbirimize. Tabi eğer ağlayan bebişlerimizden fırsat bulabilirsek
Ben de eşime yataktan kalkarken, arkadan it beni diyorum, kopuyo
İns canim ins bebislerimizi saglukli sihhatli kucagimiza alalim kilo yu halletcez ins
:)) ama gercekten artik zorlaniyoruz hareketler kisitlandi baya esim diyo son aylarda cekici ucu getircem eve bide sarma makinesi takcam ayagina gotursun seni diyo cok guldum :)))
kizlar alisveriste benim bebise ilk hediyesini aliverdim nasil olduysa aslinda tam kesin olsun öyle falan dedim ama dayanamadim iste hello kitty kilotlu coraplarindan aldim cokkk güzel dayanamadim insallah sag saglim giymeyi nasipeder kurban oldugum allahim aminn.aldim ama insallah bir daha ki kontrolde %99 kiz der %80 kiz dedi alirken biraz dedirgindim sonra kasaya gelince aman kismet artik kiz olmazsa baska birine hediye veririm dedim aldim insallah allahim gönlüme göre veriri hepimizin kurban oldugum allahim aminn...daha önce biberon emzik biberon agzi falan aldim yedek hepsini nuk aldim almanyada en iyi marka nuk...ayrica bübchenin kremlerini sambuanlarini aldim penateninde kremlerinden faln aldim emzik ve biberonlari hem kiz hem erkek rengi ama kilotlu coraplar baya pembe yaniinsallah hepsini sag saglim kullanmayi nasip eder allahim aminn...
cnm evet genelde park yatak öneriyor anne olan herkes.mobilya beşikte pek yatmadığını iddia edenler var 1 yaşından sonra ,valla benim şahsi fikrim tabi bu ama ben park yatakları beğenmediğim için üstüne üstlük 2+1 evim ,odada yapamıycam,seneye inşallah ev alırsak çocuk odası yaparım ben kararsız kaldım ve eşimin anlık atağıyla beraber öylesine bakarken çilek mobilyadan bu beşiği alıverdik oğluşuma.
erken aldık biraz ama olsun napalım Allahım yüzünü görmeyide yatırmayıda nasip etsin inşallah.ama yatmazsa diye de tedirginim açıkcası.valla yatmazsada paşa gönlü bilir oturma odasındaki çekyat onu beklerkarar senin tabikide.ama park yatak alıcam dersen ben en çok disneyin ürünlerini beğenmiştim bakarken ,en beğendiğimde şu olmuştu
Slm kızlar ben geldim.Çok şükür tatil bitti evimdeyim.Uzun zamandır internetim yoktu,sizi takip edemedim.
Bu arada cinsiyetimizi öğrendik. Kızım olacak inşallah. :))))
Geç oldu öğrenmemiz ama Allah gönlüme göre verdi çok şükür.Çok mutluyum :))
sabah ağlama krizine girdim. 4 lü test sonucundan zaten moralim sıfır. birkaç gündür de bebeğimde hiçbir hareket hissetmiyodum. başka bir doktora göründüm. bebeğim secdede yatar gibi uzanmış. yavrum kıyamam çok duygulandım. test sonucum için o da 1;283 down sendromu için riskli, amniyosentez yaptır direkt dedi. benim dr ayrıntılıyı bekle yani 21. haftayı demişti. bu dr da o hafta geç olabilir dedi. amniyosentez yaptır, hastaysa öldür bebeğini istersen diyor resmen, delirtiyolar artık beni ya. nasıl kıyarım ben ona. tüm organları oluşmuş yavrumun katili olabilirsin diyolar. Rabbim sana sığınıyorum yavrumu sağlıkla hayırlısıyla bana bağışla. eşim de üstüne amniyosentezi kesin yaptıralım, hastaysa bi de her gün gözümüzün önünde daha kötü oluruz aldırırız diyor. insan bir olumlu düşünür, teselli eder. Allahım sen sabır ver, yardım et ya Rabbim...
biz kızımıza nasipse zeynep miray koymayı düşünüyoruz.isim işi zor ama nasibi neyse onunla geliyo zaten çok takma kafaya.
bugün eşimle birkaç bebe mağzasını gezdik bizimki coook sıkıldı ama komik yorumlarıyla beni baya güldürdü sağolsun:)gitmiş şime mont secmiş minnacık bebege:)bunu almazsan konuşmam senle dıyo.birde ayı köstümü istıyormus sonradan anladım tulumdan bahsedıyor:)neyse ya yenı doğdugunda patikli tulumlar pantolonlar kullanıslı dedıler kac cm almak lazım bı karar veremedım 70-84 falan aldım sanırım fazla uzun oldu:)
Selam herkese,
Daha önce de dediğim gibi,hamilelik bu devirde stresten başka birşey değil..
Geçen hafta ayaklarımın davul gibi şiştiğini,üstüne de tansyonumun yükseldiğini söylemiştim. Doktora koştum tabi,1 hafta tansiyonunu ölçüp rapor vereceksin dedi.
Tansiyonumu ölçüp not etmeye başladım,bu sefer kanama-lekelenme tarzı birşey oldu, doktoru aradım, hemen gel dedi. Eşimle gittik hemen, bebeğin suyu ve durumu normalmiş, tedbir olsun diye progestan iğneye başladık.
Dün de ayrıntılı doppler ultrasonumuz vardı,bebeğin böbrekleri kalbi beyni beyinciği elleri kolları omuriliği idrar torbası burnu dudağı damağı..herşeyine bakıldı. Allah'a şükür hepsi normal dendi, ancak şöyle bir ibare geçiyor raporda ; " sol uterin arterde çentiklenme izlenmiştir". bebeği besleyen kanallardan birinde sanırım bir çentiklenme var, bu da tansiyonumun yükselmesinden oldu bence. bu tamamen benim yorumum, internetten araştırmama göre, uterin arterde çentiklenme ileride anne adayının preeklampsi yaşayacağının sinyali.
bu konuda bilgi sahibi olan var mı arkadaşlar ?
bakalım gün geçtikçe daha neler yaşayacağız..bakalım evlatlarımızı sağlıkla keyifle kucağımıza alabilecek miyiz..
Günaydın kızlar.....
Umarım herşey yolunda gidiyordur...
Dün banyoda ayağım kaydı ve sırt üstü düştüm
Belim çok ağrıyor dr.dan randevu aldım bugün 11:15te randevum var inş.bebiş iyidir.
Beslenme konusunda hiçç dikkat etmiyorum
süt,et,balık kısaca yararlı besinleri tüketmiyorum(( meyve ile geçiştiriyorum hep umarım bebeğin kilo alımı normaldir
toplam 7 kilo vermiştim daha almadım ama göbek çıktı
benim kararsız dr.um 2li testten sonra 3lüyü gerekli görüyorum demişti ama son kontrolde size kalmış isterseniz yaptırın isterseniz ist.yada edirnede ayrıntılı bakan dr.lar var onlara görünün dedi!
eşim 3lüyü yaptırma ayrıntılı baktıralım dedi kafam karıştı iyice
bugün karar veririm kontrolde
zaman biran önce geçsin ve ocak ayı gelsin istiyorum :)))
Günaydın kızlar
evde ne cok ısım varmıs dun yorudlum bittim resmen bi de uykuya doyamadıgımı yazmıstım
dün bol bol uyudum ancak geldım kendıme cumartesı akşamı 12 de yatmsıtım pazar sabahı 12 de kalktım
12 saat ordan kahvaltı yaptık sonra iş güç derken 16:00 gibi yatıp 19,30 da uyandım 3,5 saat de ordan
15,5 saat saat 23,00 gibi ay ben dayanamıyorum deyıp hoop gene yattım sabaha kadar uyudum
hayır bı de kafayı yastıga koydugum an uyyorum :S ben böle dğeildim çok fenayım yaa
doktora gidince sorucam :) bebegım ıkı gundur cok hareketliöle ki sabah uyutmadı bi de sert sert vurmaya
basladı bazen büyük sert bişi değiyomuş gibi hıssedıyorum karnımdan kafası mı acaba diyorum :)
kaydıgını fln net hıssedıyorum yanı dınlenmıs oldugumda hareketlerı çok hzılı sert oluyo
bazı haraketleri dışardan elle hıssedılıo eşimde hıssettı bu sabah işe gelrıekn "Bu gün 3 eylül
kızımın tekmesini hıssettım" diyo :)
Merhaba arkadaşlar..
Ben oldukça gecikmişte olsam yazdıklarınızı okudukça bende üye olmalıyım dedim. :) Rabbim cc nasip ederse bende bir ocak ve kız annesi olacağım.. Rabbim cc hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağıma almayı naip eder inşAllah...
delikız sen saka mısın yaahem ikiz olacak hem de gobek yok sen buna gobek mi diyosun ben senin yanında 10 tane bebek tasıyo gibiyim valla :2:
oh oh maşallah..o kadar uyunur mu kız..fazla uyku kilo yapar ona göre...
:))))) ben kac tane taşıyom bilemedim..
benim de aldı yürüdü göbiş özellikle son bir haftada.. size koyduğum resim ne güzeldi yaa orda göbişim kücükdü nası böle büyüdü anlamadım :) dur koyayım da bakın
Eki Görüntüle 501911
:))))) ben kac tane taşıyom bilemedim..
benim de aldı yürüdü göbiş özellikle son bir haftada.. size koyduğum resim ne güzeldi yaa orda göbişim kücükdü nası böle büyüdü anlamadım :) dur koyayım da bakın
Eki Görüntüle 501911
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?