2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
günaydın kızlar bugün adanadayız inanılmaz bir sıcak var anlatamam. ayın 5 inde dktra gittiğimde harekeylerini tamda hissedemiyorum aaba bağırsak hareketimizide diye karıştırıyrum demiştim. şimdi ise dışardan net bir şekilde hissedliyr resmen gezenti bu. demir ve kalsiyum kullanmaya başladım bide çatlaklar için krem kullanmaya başladım daha yeni nun öncesinde masj yağı kullanıyrdum şimdi ise eczneden aldım başka bir krem öve öve anlattı eczacı ama görcez bakalım. dün mersinde 15 dakika denize girdim hemen kurulandım korktum açıkcası ama bizmi pimpirikliyiz bilmiyrumki. bu arada bebeiş bende inanılmaz bir hararet yapıyr sürekli su içiyrum ve resmen yanıyrum.geri erzurmamı dönsem nedir.

Kızlar benimki duyulmuyor :44:

Benimki de duyulmuyor kız eşim duymak istediği için duymuştur. :1:

evet canım biz duymuştuk :)

ya fesleğen biliyo musun yazdıkalrını okuken demın içimden şükürler olsun ya dedım bak

hersey düzeldi eşiyle arası ne akdar güzel Allahmuhabbetlerını arttırsın dedım ıcımden

yazıcaktım ama sorna vazgectım :) sen şükrediyorum zor günlerdi deyıcne yazayım dedım

hersey duzelıyormus demekkı Rabbım bir daha yasatmasın...evet canım zeynepfaz

bilmiyorum ne yaptı :26: Allah yardımcısı olsun

Çok sağol canım. Rabbim hepinizin gönlüne göre versin.
Amin Rabbim göstermesin bir daha...
Amin yardımcısı olsun Rabbim...

ben kızıma hamileyken cok fenaydı ,dedigin gibi el degmiordu ve şişmişlerdi
bol sütyen takıyordum ,sütyensiz yattıgımda bende daha cok agrı oluyordu nedense

bu hamileligimin başından beri gögüslerimde hiç degişiklik olmadı.ne agrım var ne büyüme.

Peki bu göğüs ağrısını sütün olacak şeklinde yorumluyorlar bazıları ( Lütfen göğüsleri ağrımayan anneler panik yapmasın bilmediğimden soruyorum ) Süt kanalları çalışıyormuş doğru mu?
Benim adet dönemimde de çok ağrırdı...

Son düzenleme:
Kizlar ben simdiden korkmaya başladım her hareketini hissediyorum normaldede göbeğim yoktu ondan herhalde kızımda bile bu kadar cok net hissetmemeistim.kizim doğduğu gün bile cooook hareketli bir bebekti hastanenin maskotu olmuştu hemşireler bile şaşırmıştı isin var senin diyorlardı:)) hakikatende öyle devam etti bundada hep dua ettim allahım nolursun tabiikiii önce saglik ama sonrada nolursun biraz uslu bebek olsun.minnacık daha yavrum ama hareketlerinde zipliyoruum artık cok güçlü bu yavv:))ama babasının elini hissedince bı sakinlik dinginlik geliyor bebişine.ben yinede kendimi hareketli azcikta yaramaz bı bebeğe hazırlayayım dimi?
:) aman saglikli olsunda peslerinden kosucaz artik napalim. bende hazirlasam iyi olucak kizim cok sakin sessizdi ama bu hakikaten farkli yani bebek oynamasina doyurdu beni kuzucuk zaten hamilelligin en guzel yani da o oynamalar :)
Günaydın kızlar... Güzel huzurlu sağlıklı mutlu haberle dolu bir gün olsun inşallah...
Bir cumartesi ve kızımla kalktık geldik işe. :12:
Yarın pazar ya:52:
Güzel güzel kahvaltılar, gezmeler tozmalar, yatış...
Mide sıkıntılarından söz edilmiş evet bende de var bu aralar bir şeyler... Kramp gibi.
Birde şunu fark ettim. Bu bebişlerin gün geçtikçe tekmeleri güçleniyor :nazar: maşallah Yarabbim.
Birde benimki bir şey var onu yiyince hareketleniyor :1:

+

Dün babamız kulağını dayadı dinledi. Kalp atışı duydum gibi dedi ama duyamaz dimi kızlar.
Birde steteskop alalım diyor onla duyulur mu? Duyulursa alayım hakikaten

+

Göğüs ağrısı yaşayan var mı hala? İşten gelip sütyeni çıkarınca dünyanın en özgür insanı gibi hissediyorum kendimi.
Ama el değmiyor o kadar acıyorlar ki hep... Sizlerde durum nasıl?
sagol canim ins. bende gogus acisi bazen oluyor ucunda ama ben sutyenle daha rahat ediyorum pamuklu bir emzirme
sutyeni aldim cok rahat ettim
Evet ayse benim kızda kolikti doktor koligin alası sizinki diyodu ilk cocuk cok acemisin bebeği anlayamıyorum gercekten boyle yazmakla olmuyor keske karşımda olsanda sana uzun uzun anılarımı anlatsam konuşacak cok şey var puufffff yarama bastiiiin.yavrumu aglatmamak için elimden geleni yapıyordum (he bide buarada esim haricinde kimse yok bana yardi edecek)bı gün doktora gittiğimizde cocuk aglamaktan nerdeyse fıtık olacakmış dediğinde tamam artık benim psikolojiyi duşun ben bı cocuğa bakamıyorum iyi bir anne değilim Lohusa psikolojisi berbat bişey.allahım herseyine raziyim bunlarada şükür ama dua ediyorum insallah kolik olmazzz insallah.
seni coooook iyi anliyorum ay ben neler yasadim. yapmadigim sey kullanmadigim gaz ilaci damlasi kalmadi
hep acaba acmi diyordum ebeye soruyorum ayda bir kilo almis ac olmaz diyordu kafayi yiyecektim en son cingene besigi kurmustuk eve valla o kadar agzim yandiki ben bu yaz koyde kiraz cekirdegi yastigi yaptirdim onu tabi unuttum orda anneme yollaticam
ins bu bebekte olmaz ama her ihtimale hazirliyim kendimi dedim. bebek aglayinca insan kendini cok caresiz hissediyor
birde ilk bebek hakikaten panik oluyorsun. ben zaten soguk kanli degilim ama biraz daha tecrube kazandim en azindan:)
yeşim83 oglun olacagı kesindir artık gözün aydın.saglıcakla al kucagına inş.
5 aylık bebegin herşeyi belli artık hala nasıl erkege benziyor diyor bu doktorlar ben anlamıyom yaw.

bende anlamadim canim pipisinide gordu aslinda testis diye esimede gosterdi yuvarlari ama %100 demiyor cok saglamci bir
dr um var sanirim. neyse zatn ben kiz fikrinede gecen ay alismistim. sadece insan oglum yada kizim diye sevince tam tersinide ogrenince bir saskolozlasiyor yoksa oglanda benim kizda:)

Ayse cim tesekkurler canim bende artik dikkat edicem yemegime bu bebekte hamurisine cok yuklendim hemen kesicem artik. off en cok ta su tatlilardan uzak durmak zor olucak. :( demekki yas gecmeye baslayinca boyle seyler oluyor
30 uma az kaldi. 4 ay sonra. ins nasip olursa 35 e kadar 3. de dogururum yoksa 35 ten sonra baya sorun cikar bende diye
dusunuyorum.

Peki bu göğüs ağrısını sütün olacak şeklinde yorumluyorlar bazıları ( Lütfen göğüsleri ağrımayan anneler panik yapmasın bilmediğimden soruyorum ) Süt kanalları çalışıyormuş doğru mu?

benim daha önce nette okudugum bilgiye göre
hamilelikte östorojen ve progesteron hormonları(yalnış hatırlamıyorsam ) memede süt kanallarının büyüterek gögüsleri şişiriyormuş.
buda agrı sızı yapabilirmiş.bu agrıları ilk kez hamilelik yaşayanlar daha fazla hissedebilir.
bu iki hormon hamiellikte fazla salgılanarak anneden süt üretilmesini engelliyor,bebek dogduktan sonra bu hormonların sveiyesi azalıyor ve anneden süt gelme başlıor.
yani şuan süt üretimi hakkında bişi sölemek yalnış olur.bebek dogdugunda gögüs agrısı yaşamayanlardanda süt gelir

bende anlamadim canim pipisinide gordu aslinda testis diye esimede gosterdi yuvarlari ama %100 demiyor cok saglamci bir
dr um var sanirim. neyse zatn ben kiz fikrinede gecen ay alismistim. sadece insan oglum yada kizim diye sevince tam tersinide ogrenince bir saskolozlasiyor yoksa oglanda benim kizda:)

evet haklısın Rabbim bize cocugu layık görmüş cinsiyeti cok önemli degil.bana kalsa dogumda ögrencektim cinsiyetini.
eşimin ısrarı üzerine gittim doktora.en son gittigimizde %100 deyince artık isim filan düşünmeye ciddi anlamda başladık,bi kac kıyafet filan aldım.

sagol canim ins. bende gogus acisi bazen oluyor ucunda ama ben sutyenle daha rahat ediyorum pamuklu bir emzirme
sutyeni aldim cok rahat ettim

Evet aslında onları kullansak iyi olur. Pamuklu...

benim daha önce nette okudugum bilgiye göre
hamilelikte östorojen ve progesteron hormonları(yalnış hatırlamıyorsam ) memede süt kanallarının büyüterek gögüsleri şişiriyormuş.
buda agrı sızı yapabilirmiş.bu agrıları ilk kez hamilelik yaşayanlar daha fazla hissedebilir.
bu iki hormon hamiellikte fazla salgılanarak anneden süt üretilmesini engelliyor,bebek dogduktan sonra bu hormonların sveiyesi azalıyor ve anneden süt gelme başlıor.
yani şuan süt üretimi hakkında bişi sölemek yalnış olur.bebek dogdugunda gögüs agrısı yaşamayanlardanda süt gelir

Hım...
Ne kadar ilginç ya.
Tabi ki ağrısı olandan da geliyor olmayandan da.
Hepimizin bol bol olsun inşallah :)

buda kuzucuk:):nazar::nazar::nazar::nazar: $IMG_0809.webp
masallah

kizlar ya ben randevuya gidip bebisi her goruste heyecan yapiyorum sabirsizlaniyorum:)
4 ayimiz var daha hamilelikte cok guzel oynamalari filan ama insan biran oncede kavusmak istiyor dimi :))

kizlar ya ben randevuya gidip bebisi her goruste heyecan yapiyorum sabirsizlaniyorum:)
4 ayimiz var daha hamilelikte cok guzel oynamalari filan ama insan biran oncede kavusmak istiyor dimi :))

ben ilk hamileligimde bian önce dogsun diye sabırsızlanırdım
annelik duygusunu kızımda doya doya yaşadım halada yaşamaya devam ediyorum
ama bebegi içinde hissetme cok farklı bişi ,bunu yaşamak insanın ömründe sayılıdır.
3.cocugum olurmu olmazmı bilmiyorum, ama 2 tane yeter düşüncesiyle birdaha bu duyguyu yaşayamıyacagımdan şimdilik dogması için sabırsızlanmıyorum :)
onun şuan kıpıtısını ,ilerki dönemlerde hıckırdıgını dahi hissetmek harika bişi.tekrar o dogum anını yaşamak filan muhteşem
Allah herkese bu duyguları yaşatsın inş.kimsenin kucagını boş bırakmasın.

Benim de bu günlerde öyle ve hiç bir şeye bağlayamıyorum... Diğer günlerden farklı şeyler yemiyorum..
Sanki midemde kalıp taşlaşıyor yediklerim ve buna rağmen her şeyden de canım istiyor... Hamilelik boyunca birkaç kez daha omuştu böyle...

aynen öyle canım..ben pazartesi doktora gideceğim..ilaç isteyeceğim o zaman bu böyle olmayacak çünkü..akşam tarçınlı ılık süt içtim biraz iyi geldi ama başka şeyler yiyince tekrar başlıyor..

2 bebek battaniyelerin altında oturuyormuş biri diğerine sormuş;
- Sen eykek bebek misin kız bebek mi?
Öteki;
- Bilmiyoyum, nasıl anlayız ki?
Diğeri;
- Ben biliyoyum akıllım demiş ve
Ötekinin battaniyesinin altına kafasını sokuvermiş 2-3 saniye sonra kafasını dışarı çıkarmış veeee
gülümşemiş.
- Sen kız bebeksin bende eykek
Öteki;
- Ama neyeden anladın?
-Çok kolay akıllım senin patikleyin pembe benim kiley mavi....

süperrrr çok tatlı...

DEMETcin gozun aydin canim inanki cok sevindim. Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin ins.

kizlar bizde dr dan geldik hem iyi hemde biraz cansikici haberlerim var
bugun doppler yaptirdim Aysecim tesekkur ederim sana beni yonlendirdigin icin ben bilmiyordum doppleri
heryerine bakti tek tek parmaklarina kadar saydi butun organlari iyi cok sukur haftasinda hepsi bacak boyu 1 hafta ilerde cikti :nazar:
hersey iyi dedi dr ucretide 150 tl civarina denk geldi cinsiyetinede erkege benziyor dedi bu sefer. yine kesin demedi
bizde artik oglumuz diye sevicez degisiklik olmazsa tabi:)
neyse gelelim can sikici habere bugun seker olcumu yaptirdim ve 160 cikti 140 max limitmis
kizimda sekerim yoktu normaldede seker olan biri degilim ama niye boyle oldu son gunlerde hamurisi cok yedim ondan mi acaba?
canim sikildi hic beklemiyordum. pazartesi tekrar test yapicak 2-3 kere kan alicaklar sanirim birseyler icirerek.
bu arada kuzucuk 600 gr olmus :nazar::nazar::nazar: boyu belli degilmis. tetonoz asisinida normalde burda yapmiyorlarmis
ama eger istersek 28. haftada yapiyorlarmis birde dogum zamani. burasi temiz diyor dr sanki bizim ulke pis yani o
onlem en nihayetinde. ben yinede yaptiricam.
dogum sekli hakkindada sormadim zaten basimda agrimisti.

sonra kizimi dr a goturdum bagirsak kurdundan suphelendik oda ilac verdi kocaman hap
zor icirdim valla. iste boyle kizlar ya

sekeri yuksek cikn varmi ?

gözün aydın maşallah seninki tam tosuncuk..tombiş tombiş olmuş maşallah..şeker konusuna gelince yediklerine dikkat edersen sorun olmaz herhalde..

Günaydın kızlar... Güzel huzurlu sağlıklı mutlu haberle dolu bir gün olsun inşallah...
Bir cumartesi ve kızımla kalktık geldik işe. :12:
Yarın pazar ya:52:
Güzel güzel kahvaltılar, gezmeler tozmalar, yatış...
Mide sıkıntılarından söz edilmiş evet bende de var bu aralar bir şeyler... Kramp gibi.
Birde şunu fark ettim. Bu bebişlerin gün geçtikçe tekmeleri güçleniyor :nazar: maşallah Yarabbim.
Birde benimki bir şey var onu yiyince hareketleniyor :1:

+

Dün babamız kulağını dayadı dinledi. Kalp atışı duydum gibi dedi ama duyamaz dimi kızlar.
Birde steteskop alalım diyor onla duyulur mu? Duyulursa alayım hakikaten

+

Göğüs ağrısı yaşayan var mı hala? İşten gelip sütyeni çıkarınca dünyanın en özgür insanı gibi hissediyorum kendimi.
Ama el değmiyor o kadar acıyorlar ki hep... Sizlerde durum nasıl?

aynen öyle canım bende kızımla işe geldim..evet tekmeleri nasılda güçlendi, daha net hissediliyor..kızım bir tekmeliyorki valla..babamızda hissediyor çok mutlu o yüzden..kızıyla bir iletişimi var anlatamam..gördükçe duygulanıyorum..eşim kalp atışı duymuyor ama Elifimin yerini tespit ediyor..bak kızım burda diyor ordan tekme geliyor, çok tatlı ya..az kaldı yavruma bir kavuşsam inş..
göğüs ağrısı bendede var canım..çok acıyorlar valla..ne yapacaz bilmem

Ayse cim tesekkurler canim bende artik dikkat edicem yemegime bu bebekte hamurisine cok yuklendim hemen kesicem artik. off en cok ta su tatlilardan uzak durmak zor olucak. :( demekki yas gecmeye baslayinca boyle seyler oluyor
30 uma az kaldi. 4 ay sonra. ins nasip olursa 35 e kadar 3. de dogururum yoksa 35 ten sonra baya sorun cikar bende diye
dusunuyorum.

yaş ilerledikçe gebelık daha da zor oluyo maalesef hele bı de su testler yas faktörü vs

vs çok gecıktırmemk laızm bakaım ben de aralıkda 25 i bitiricem 27 de bı dene daha yapsam

bi de 29 da iyi bence olur :D

ya ben de hep hemen olsun hemen gelsın dıyordum diğerlerinde sımdı de ara ara sabırsızlandıgım

oluyor ama ınsan sonra hamılelıgı de özlüyo onun ıcın taıdnı cıkarmaya calsııyorum

bu sefer sabırsızlanmıyorum sağlıklı olsun gunu gelınce gelcek nasısla Rabbım sağıkla kavustursun

:kkk:
canlarım günaydın ve tekrar hepinize güzel dilekleriniz için teşekkürler ve amin inşallah hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz minişlerimize biz kaç haftadır yarım yamalak uyuyunca bugün bebiş acıkmasa bide babası ikidebir arayıp hap iç doyur oğlumu diyip durmasa akşamaa kadar uyuyacaktım sanırım ay rabbim kimseye dert vermesin bi uyumuş bi uyumuşum şimdi de neyapcam diye saf safım :)

Ben de bebek bezinin yanlarını kesip pedin büyük boyunu icat etmiştim... Hasta bezi almıştım çantama ama altımda çok rahatsızlık verdi... İncesi miydi bilmiyorum ama...

DEMET cim çook sevindim ya.. Eşime bile anlatmıştım senin durumunu.. O da KK e girmemi istemediğini söyledi...
Üzülüyorum vakit kaybediyorum diye.. Psikolog olunca ona göre değil böyle şeyler...

canım sizleride üzdüm ama bu kandan bakılan bideğer diye çok korkmuştum ve bu forumlar erkek lere göre değil :) benide başta biri üzmüştü eşime anlatmıştım oda insanların derdi dolu çatacak kişi arıyolar sen nediye girip moralini bozuyosun diye yasaklamıştı ama sonra bak herşey konuşuluyo diye göstermiştim ozaman lar ayşeden bahsetmiştim herkezin bizim gibi kayıpları olduğundan bana iyi geldiğinden bide ben bebişi göremeyip burda yazınca yorumlar moral verici olunca değişmişti şimdi yazdın mı kk na diye soruyor :)
:9:

yaş ilerledikçe gebelık daha da zor oluyo maalesef hele bı de su testler yas faktörü vs

vs çok gecıktırmemk laızm bakaım ben de aralıkda 25 i bitiricem 27 de bı dene daha yapsam

bi de 29 da iyi bence olur :D

valla ben 27 yi bitirdim 28 den gidiyorum daha ilk bebiş..bende daha kızım gelmeden 2. planları yapmaya başladım..fazla geç kalmadan düşünmek lazım..valla kızım 1 yaşına gelsin kardeş istiyorum..ikisi biraz büyüdümüde 3. inş..şimdilik 3 düşünüyorum ama zaman ne gösterir bilemem..

Kizlar ben simdiden korkmaya başladım her hareketini hissediyorum normaldede göbeğim yoktu ondan herhalde kızımda bile bu kadar cok net hissetmemeistim.kizim doğduğu gün bile cooook hareketli bir bebekti hastanenin maskotu olmuştu hemşireler bile şaşırmıştı isin var senin diyorlardı:)) hakikatende öyle devam etti bundada hep dua ettim allahım nolursun tabiikiii önce saglik ama sonrada nolursun biraz uslu bebek olsun.minnacık daha yavrum ama hareketlerinde zipliyoruum artık cok güçlü bu yavv:))ama babasının elini hissedince bı sakinlik dinginlik geliyor bebişine.ben yinede kendimi hareketli azcikta yaramaz bı bebeğe hazırlayayım dimi?

ay yerim ben ohareketli minişleri azcık yaramazda olsunlar pekde uslu kuzu nasıl olurki benim miniş te pek uslu duruyo anneyle babaya çekerse uslu olur dayıya çekerse felaket usluymuş ama amcaya çekerse milleti kapımıza toplarız herhalde amcada felaketmiş
ya bide biz karı koca etçiliz bu miniş vejetaryanmı olcak ne hiç et yiyesim yok ve süt ürünleri bu sabah ikea katologu gelmiş onda haşlama tenceresindeki bürüksel lahanasını bile olsada yesem diyosam benim gibi etçil bi kadın korkuyorum bu bebişten kız olsa neysede oğlanın vejanıda nasıl olurki :44:

Benimki de duyulmuyor kız eşim duymak istediği için duymuştur. :1:

Çok sağol canım. Rabbim hepinizin gönlüne göre versin.
Amin Rabbim göstermesin bir daha...
Amin yardımcısı olsun Rabbim...

canım ya bende bu süt oluyormuş olayını duymuştum ağrılar oluyordu zayıfladım derken sanki onlar büyüdü eh zaten var daha da büyümesin :( daha şimdiden de süt olmasın diyodum arada kocişte elleşiyo onada kızıyorum hem acıyo hem bişeyler gelir diye ama şimdi biraz iyiler gibi

merabalar

dün 4 lü testimizin sonucunu gösterdik rabimme şükürler olsun temiz çıktı ...büyüksün rabbiim ...doktor testin tertemiz aylık kontrlle gelmeni öneriyrum dedi
bende renkli olucakmı dedim tabi dedii
sizmi bakıcaksınız dedim devlette yaptrabilirsin sonucuna bakarım dedi :))
bende burda girersem siz mi olucaksınız dedim evet dedi :)
benim uygun fiyatlı bi yer bulmam lazım perinatolog olsun dimi yani doktrumdan çok memnunum ama bu işte uzman olduğunu sanmıyrum

kızar nisaya giden vardı sanırım nekadar ve perinatolog mu bakıyo

:nazar: maşallah kuzuna 4lüde demi bu ay bizim niye aklımıza gelmediyse dün doktorda cumaya gidecekti sanırım
doktoralrı incelerken birinde 4boyutlu ve doğduklarındaki resimleri koymuşlar ay aynılar nasıl şirin son aylarda kime benziyor diye girenler varmış aman doğsunlar pıtırcıklar da sıkıştıralım yada azcık daha dursunlarda uyuyalım :) uykuya doymamışım bugün ben

Back
X