2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

çok teşk ederim orayı okumak da ii oldu ben de şimdi vazgectim buyuyen beşikten.

bende 1 aydır var bazen topallıyorum resmen dokorum kalçan genıslıyor ondan dedı yanı kıbarca kıçın büyüyor kojaaaman popon olcak demek ıstedı:)

Bende de sürekli olmasada son 1 ayda bazı günlerde öyle oldu uzun süre oturduktan sonra ayağa kalkıp yürüdüğümde topallayarak yürüdüm uzun da sürdü geçmesi.Lavaboya oturup kalkarken filanda oluyordu.Çok şükür birkaç gündür olmuyor.Yoksa acayip ağrıda yapıyor kemiklerim kırılıyor gibi....Bana da herkes öyle dio popon büyüo ondandır helede kız olunca daha çok büyür diolar sonra nasıl eritcem ben o popoyu bilemiorum:)

[UOTE=olaylarolaylar;26429653]kızlar ya ben az önce göbek deliğimin 3 parmak üstünde falan güm diye bir hareket hissettim
Sizce bu bebişmi ya aslında altta olsa kesin bebiş derdimde 23. haftamın içerisindeyim ya
daha erken herhalde oralarda hissetmek için diye düşündüm, o gümden sora bir ikihareket daha
oldu belkide yemek yemiştimondandır:) bilemedimki sizce bebekmi???[/QUOTE]

Bebektir o bebektirÇok çok normal canım.Bende 24.haftamdayım.Sağımda solumda göbeğin altında üstünde hatta göğsümün bittiği yerin hemen altında dahi hareketlerini hissediyorum sürekli hemde.Bazen bu söylediğim yerlerin hepsinde birden bile oluyo yani :) Büyük bi titreşim gibi sanki izliyorum sürekli zaten...Kızlar daha hareketliler sanırsam.....

arkadaşım ebe, yaptır diyo sebebi ise, sonuçta hiç bir doktor amelıyat malzemelerini kendi dezenfekte etmiyor nerde nasıl yapıldığını %100 bilemez o yüzden olmalısın diyor zaten ana mantıkta o,amelıyat malzemelrinden zarar görmemek
ama benım doktora dedım saglık ocagı sordu yaptıracak mısın yaptırmanı onerıyorum dedi hemşire diye, yaptırma dedi kesip attı
neden ddim zararı var mı dedim
sen yaptırma dedi..bende karasızım
yaptırmam sonra da başıma bişi gelır pişman olursam
küçücük iğneyi yaptırmadın böle oldun dersem kendime

canım ya katılıyorum sana bu konuda almaktan vazgeçip çıkarken başlıyolar zaten şu fiyat olsun kapıdan çıkana kadar düşüyoda düşüyo ama biz ikimiz beceriksiziz ama abimle gitmeyi severdim bende oda yapar hemde gerçekten indirir hele peşinde tamamıyle düşüyo ama oda beceri

slm arkadaslar şimdi sonnda büyüyen beşikten caydım. Ama son olarak sunu da sorayım istedim normal beşikte kaç yaşına kadar yatırılabiliyor.... varmı yakınınızda kullanan offf kafam cok karısıkkkk. taşıma amaclı park yatak da alalım diyorum sevmesem de bi yandan ana dizi de iyiymiş 6 aya kadar falan offf puuff

canım çıkmadan yazayım fikrimi abimin ikizleri oldu başta park yatak almayı düşünmüşlerdi ama sonra mobilya beşik aldılar ve boyları uzun ve tontiş olsada yeğenlerim 3buçuk yaşa kadar kullandı şimdi kızın ki bi arkadaşlarına hediye gitti oğluşun ki kalmıştı şansa bizimde oğluş olunca ondan gelecek beşikimiz ama dolap ve şifonyerde bende kararsızım 3 4 yaş arası oda yaparız diye düşünüyoruz bizde ama dolap da yaptırırsak nasıl olacak bilmiyorum

hayırlı olsun, büyüyen beşikten yiğenimin var 5 yaşına kadar rahat sığar içine. büyümüş hali genç kız olana kadar gider. ben yatak odası için küçük beşik almıştım, bizim topicte park yatak alanlarda var memnunlar park yataktan. ana dizi ben almadım ama oyun halımızdan gayet memnunum.

kızlar tetanoz aşısı konuşulmuş, benim dr da hamileyken yaptırma, ufacık bebeğe zararı varmıdır kimse bilemez dedi. bende yaptırmamıştım. sezeryanla doğum yaptım. hastanede doğum yapılacaksa enfeksiyon riski yok denebilir

Merhaba arkadaşlar.
Daha önce de yazmıştım ama birdaha sorayım. Sağlık ocağının verdiği demir damlasını kullanıyor musunuz?

sosyal bilgiler sen çalışıyormusun?ben 14. yılımdayım

ohh maşallah 2009 mezunuyum canım ben ilk sene devlette çalıştım (ücretli) sonra özelde.. bu yıl da bebişten dolayı evdeyim... fırsat bu fırsat kpss çalışim diorum ama bu kopya skandalları soğutuo beni.. bakalım hayırlısı belki kızım uğurlu gelir de bu yıl istediğim yer olur..

off sabahin 5 inde uyandim ya
bacaklarima birseyler oluyor. huzursuz bacak sendromumu diyorlardi bua
ilk evlendigimdede oluyordu uzun sure olmamisti niye simdi tekrar oldu puff ya
cok can sikici bir durum dun biraz fazla dolandim ondanmiki? aksamda icim bayildi ama uyumadim

Selam canlar, ne haber nasılsınız, herkes iyi mi?

ya aslında doktorunuzun söylediği bence normalde aşısını yaptırmak isteyen ancak gebe olduğunu öğrendikten sonra da vazgeçmeyen kişiler için falan geçerli bir yorum olabilir; yani biz keyfimizden yaptırmıyoruz ki özellikle hamile olduğumuz için yaptırıyoruz ve doktorların %95'i yaptırın diyor, sağlık ocağında falan fark etmez yeter ki yaptırın diyorlar, öyle riski kesin olmayan bir konuda hele ki aşı gibi önemli bir konuda bunca hekim esnek davranıyor olamaz. tabi aşırı duyarlılık ya da hastalık anlamında bir metabolik engel yoksa...
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce de yazmıştım ama birdaha sorayım. Sağlık ocağının verdiği demir damlasını kullanıyor musunuz?

ne verdiler? genelde doktorlarınkiyle aynı veriyorlar ve ben mesela doktorum verdiği için s.ocağından almadım sadece ilaçların adını söyledim tamam aynı şey zaten dediler..ama sende kansızlık falan da mı var acaba, ilacın adını söylersen..?

Yeni taşındım bu eve damlayı kullanmayıncada ismi tam aklımda değil. yarın yazarım ismini. Tetanoz aşısı yapılmaya gittiğimde verdi ebe. Sizlere vermediler mi? :S Diğer hamile arkadaşlarıma da vermişler. Damla şeklinde günde 9 damla içiliyormuş. Ama ben içmedim. Yarın ismini de yazarım

sagol cnaim aciklaman icin izim 2 yasindan beri gidiyor krese. bir tr tatilimiz oldu unutmus iste koreceyi
uzun sure burda kalip kalmama konusunda cok tereddudlerimiz var yani kizin okula baslama yasi gelicek 2014 eylulde
gerci trdede artik cok erken oluyor belki bu yuzden 1 sene daha gec yollariz cocugu hazir olunca.
erken gitmesine iyi demiyorlar burda aslinda en buyuk avantaj ozel devlet okulu diye bir ayrim yok
hepsinin kalitesi ayni. siniflar 32 kisiyi gecmiyor. spora muzige sanat daha fazla zaman ayiriyorlar cocuklar
okumanin yaninda baska bir dalda da egitim aliyor. hatta birkac:) tr ye gidersek buyuk ihtimalle devlet okuluna gdecek
ozele yollayamam yillik 25milyardan bahsediliyor. cok fazla.bu konu cok karisik gercekten insan cocugu icin en iyisini
yapmak istiyor ama nedir iyisi bilemiyorum. tr de heryil egitim sistemi degisiyor. el yazisiyla baslamislar okuma yazmayi ogretmeye
bana bu daha zor geliyor ben heceyle ogrendim hiic zorlanmadan. ne bileyim. insanda sasirip kaliyor.
aynen dedigin gibi koku koreden koyuyor eki turkceden corba yapiyor. bilmedigi birseyi diger dille tamamliyor.

canim babada korece yok bende burda basladim ogrenmeye 3. seviyedeyim henuz
birde korece konusursam turkce iyice gider hem benim telaffuzum ne kadar dogru olur. burda zaten anadil
korelilerden ogrensin ogrenecekse. zaten uzatmalari filan cok benzetiyor :)

oto koltugundan bahsedilmis sahsi arabamiz olsa belki bende aldiririrdim ama sirket arabasi
hastanede zaten 5dk uzaklikta gerek duymuyorum almicam bu yuzden
ana kucagimda var su ev icin sallanan oturma kucaklarindan almistim kizima
oyle herhangi bir yerden markasiz 60 tl civari almistim cok az kullandik esimin yanina koyuyordum oda yattigi yerden
salliyordu bebegi bizimki kolik oldugundan cok cok ta ise yaramadi ama baska bebekelre iyi gelebilir.
oglus ta iyi tepikledi beni. resmen uyuyamiyorum ya of ya

canım koçtaşa gidip baksana yakından bakamdan anlayamazsın ayrıca fıyatalr cidden çok uygunmus

belli olmaz belkı ındırıme fln gıtmıslerdir katalogda gordum bende gayet guzellerdei :)

en ıyısı yakından ıncelemek

DOKTORUNUN BİLGİLERİNİ BURAYA AKTARDIĞIN İÇİN SAĞOL CANIM bende yaptrmadım ve kararsızdım ne biliyim aslında bişi olmıcanı biliyrum ama içim nedense hiç rahat değil

gamze muayenehaneyı aradınmı bılmıyorum ama dr bana rapor vermedı yarın ıcın hastaneye cagırdı

devamlıkontrol ettiği içins anıorm rapora gerekj görmedı yanı baskalarına ansı yapio bılmıorm

ben uyarayım senı sımdıden

katılıyorum canım bende bugun sordum doktoruma eskısı kadar önemlı değil ama bı zararı yok

önlemını al dedi :) hemde ne oalcagı bellı olmaz iğne bile paslanmış oalbılır batabılır heryerdn kapıalbilir bişi

kızlar dr a gittik hersye yolunda cok sukur hiçbisorun yok :)

her bıyerını ınceledı baktı çook şükür Rabbıme pıhtılaşma flnda yok :)

gelısım gayet normal düzgün ve ileride dedi dr ayrıca ılk uc ay dakı

usg resımlerını ınceledı tarıhelrı kıyasladı ve doğum tarıhını 11 ocak olrk belirledi

bebıs en basındna berı 7 gun erken gittiği için ölee imiş ama ben yıne de sata gore takıp edicem

böle işte yarında hastaneye cagırdı tahlıl yapcakmıs böle çok şükür kızlar

beısımde kıpır kıpırdı maşallaahhh

arkadaşlar pijama takımı alanınız oldumu? fiyatlar ne kadar pahalı yaw.
netten alanlar varsa link alabilirim
bi kac tane cok begendigim var.burda bulabilirsem almak istiyorum
bakmak isteyen olursa linkini vereyim.
https://www.lohusashop.com/shop/indirimli_shop.asp

100 tlEki Görüntüle 509745 79 tlEki Görüntüle 509746 59 tl Eki Görüntüle 509748 49 tl Eki Görüntüle 509751
77 tlEki Görüntüle 509747 40 tlEki Görüntüle 509749 31 tlEki Görüntüle 509750

son 2 tanesini farklı siteden buldum fiyatları uygun geldi.modellerde fena degil
1.pijamaya bayıldım
2.sinin modeli cok güzel ama renk olarak kırmızı düşünüyorum

tatlım haklısın belki ama çoğu doktor bu aşıda ısrar ederken senin doktoruna anlam veremedim açıkcası.ben de çok tedirgin oldum senin gibi ilkbaşlarda ,ilk gebeliğim olduğu için yeni yeni öğreniyorum ,yeni yeni öğreniyoruz herşeyi hep birlikte.nette bebeğe hiçbir zararı olmadığını okuyup dinleyince yaptırmaya karar verdim ben ve ilk aşımı oldum.ve sağlık ocağından kaç kere aradı beni aile hekimi ve hemşire.2 kez teyit ettik randevuyu çok ilgililer.sonuçta bu aşı bedava ,paralı olsa sadece para için aradılar kandırmaca diycem ama,önemli demekki,ayrıca çoğu hemşire bu aşıyı anladığım kadarıyla pek anlatmamışlar bile burdakilere.. 2 aşı hamileyken 2 aşı doğumdan sonra..doğumdan sonraki atılan o iki aşı ikinci hamilelik için,yani bidaha atılmamak için.daha öncede öğrenim hayatımızda atıldığımız için bu aşıyı vücuda yükleme yapmıyosun vücudun zaten buna bağışıklık kazandırıldı daha önceden...ufacık bi kesikle bile tetanoz olabilirsin bağla bahçeyle alakası yok ki bunun..zararsız bişeyi bir doktorun bakış açısı yüzünden riske atamam ben.20 yıl önce ebelikten emekli olmuş kayınvaldem bile bu aşıyı ol diyosa kötü bi yanı yoktur sanırım.benim kayınvaldemin zamanında huni gibi bi aletle çocuğun kalp atışlarını dinliyolarmış düşünün yani.eski kafa olması gereken benim kayınvaldem doktorunuz ne derse onu yapın der hep..ben doktorumun dediğini yaptım valla oldum aşımı.hem benim bilmiş kaynanacığım buna onay vermiş ben olmammı
seçim tabikide anneye kalmış..zorunlu bir aşı değil tabikide..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…