canım ben kullanamdım buyyen besık ama arkadaslardan duydugum kadarıyla aman
buıyyen besık alma çok gereksiz dar oluo cocuk dusuyo yorgan düşüo
sığılmıo fln diyolar zaten ıkea beşik alcam ben ınss
büyyünce de karyolasını alırım :)
burada da konusmuslar hatta http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri/373583-sizce-buyuyen-besik-standart-besik.html
bende 1 aydır var bazen topallıyorum resmen dokorum kalçan genıslıyor ondan dedı yanı kıbarca kıçın büyüyor kojaaaman popon olcak demek ıstedı:)
kizlar tetanoz asisi ile ilgili doktorumun soylediklerini aktarmak istiyorum, tarla da bagda bahcede calismiyorsaniz yani herhangi pasli bir metalle civi gibi mesela batma olasiliginiz yoksa asiyi yapmaniza gerek yok yapsanda olur yapmasanda gereksiz yere vucuda yukleme yapmaya gerek yok demisti bende sahsen yaptirmadim bana mantikli geldi :) saglik bakanligi koylerdeki gebeler icin dusunmus esasen bu uygulamayi ...
tşkler amin
arkadaşın olurum tabi cnm ne dimek :)aynı ilde olaydık hazırlardık oglunun ceyizini
benim eşimde hiç pazarlık yapamaz.kartı,parayı verir bana cıkar hemen magazadan.
yaw insan kendini enayi gibi hissediyor fiyatlar daha sonra yarıya düşünce.
slm arkadaslar şimdi sonnda büyüyen beşikten caydım. Ama son olarak sunu da sorayım istedim normal beşikte kaç yaşına kadar yatırılabiliyor.... varmı yakınınızda kullanan offf kafam cok karısıkkkk. taşıma amaclı park yatak da alalım diyorum sevmesem de bi yandan ana dizi de iyiymiş 6 aya kadar falan offf puuff
slm arkadaslar şimdi sonnda büyüyen beşikten caydım. Ama son olarak sunu da sorayım istedim normal beşikte kaç yaşına kadar yatırılabiliyor.... varmı yakınınızda kullanan offf kafam cok karısıkkkk. taşıma amaclı park yatak da alalım diyorum sevmesem de bi yandan ana dizi de iyiymiş 6 aya kadar falan offf puuff
sosyal bilgiler sen çalışıyormusun?ben 14. yılımdayım
kızlar tetanoz aşısı konuşulmuş, benim dr da hamileyken yaptırma, ufacık bebeğe zararı varmıdır kimse bilemez dedi. bende yaptırmamıştım. sezeryanla doğum yaptım. hastanede doğum yapılacaksa enfeksiyon riski yok denebilir
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce de yazmıştım ama birdaha sorayım. Sağlık ocağının verdiği demir damlasını kullanıyor musunuz?
Selam canlar, ne haber nasılsınız, herkes iyi mi?
ne verdiler? genelde doktorlarınkiyle aynı veriyorlar ve ben mesela doktorum verdiği için s.ocağından almadım sadece ilaçların adını söyledim tamam aynı şey zaten dediler..ama sende kansızlık falan da mı var acaba, ilacın adını söylersen..?
sagol cnaim aciklaman icin izim 2 yasindan beri gidiyor krese. bir tr tatilimiz oldu unutmus iste koreceyicanım korkma ilk zamanlar öle olur ama ikisini de yaşı büyüdükçe daha iyi kavrar.. şimdi senin kızın yabancı dil gibi öğrenmiyor koreceyi, ana dili gibi öğreniyor orda... ilk zamanlar cümle kurarken iki dilde de karıştırır türkçe başlar korece bitirir ya da korece başlar hatırlayamadığı kelimeleri türkçe söyle öle devam eder.. bu beynin miniklere oynadığı bir oyun ama şöle 13 14 yaşında ikisini de rahat konuşur karıştırmaz o zmna kadar komik halleri olur :):) korelilerin ingce ve amerika aşkı zaten bilindik bir şey, şarkılarının bile yarısı ingce yarısı korece ve telaffuzları acaip komik çocuk gibi :):) hiç korkma tatlım ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenicek aradaki fark ne dersen yabancı dil öğrenmek demek o ülkede günlük konuşulmayan bir dili öğrenmek demek... bildiğim kadarıyla korenin tek resmi dili korece :) o yüzden hepsi birbirine bir süre çorba olur ama sonra korece ve türkçede akıcı olur, ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenir :) benim kuzenimin eşi kırgızistanlı oranın resmi dili rusça, yengem de yeğenime rusçayı öğretti şimdi türkçe ve rusçayı ana dili olarak konuşuo ve ingilizceyi de yabancı dil olarak öğrenio bu yıl okula başlicak ve rusçası da türkçesi çok akıcı.. ama annesi ona doğduğu andan itibaren rusça konuşmaya başlamıştı.. senin kız koreceye şimdi başladığı için 13 14 yaşı bulur dediğim gibi...
eğer sen ve eşin korece biliyosanız biriniz kızınla türkçe biriniz korece konuşun.. ikisinide anadili gibi öğrenip karıştırmaması için..doğumdan itibaren bu şekilde uygulanınca bebekler iki dilli büyüyor canım..inş bizde Almanca ve Türkçeyi aynı anda öğretmek istiyoruz..
var canım var..ben travel sistem bebek arabası düşünüyorum canım..hem oto koltuğu hemde arabası için iki defa masraf yapmayalım diye..ama tam olarak hangi model karar veremedik..gönlüm maxi cosi den yana ama çok pahalı..bakalım ya kraft twist yada hauck malibu düşünüyoruz..
Kızlar ben şöyle bir şey almayı düşünüyorum...
Georgia 3 Kapılı Gardırop -
Georgia 4 Çekmeceli Şifonyer -
Birde beşik...
Büyüyünce de sadece karyola alacağım. Böylece iki iki masrafa girmem diye düşünüyorum ama.
Acaba çok mu adidir. Çok ucuz çünkü...
DOKTORUNUN BİLGİLERİNİ BURAYA AKTARDIĞIN İÇİN SAĞOL CANIM bende yaptrmadım ve kararsızdım ne biliyim aslında bişi olmıcanı biliyrum ama içim nedense hiç rahat değil
o nasıl doktormuş öle riske atıyor hastasını
hiçbişi imkansız degldir ,paslanmış bişiyle karşılaşmak sadece köylerde olmuyor
benim 2 yıl önce ayagıma paslı çivi batmıştı mesela tatildeyken
ayrıca tetenoz sadece paslı şeylerden bulaşmıyor
Hamilelikte tetanoz aşısı-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url] bu yazıyı okumanı tavsiye ediyorum
tatlım haklısın belki ama çoğu doktor bu aşıda ısrar ederken senin doktoruna anlam veremedim açıkcası.ben de çok tedirgin oldum senin gibi ilkbaşlarda ,ilk gebeliğim olduğu için yeni yeni öğreniyorum ,yeni yeni öğreniyoruz herşeyi hep birlikte.nette bebeğe hiçbir zararı olmadığını okuyup dinleyince yaptırmaya karar verdim ben ve ilk aşımı oldum.ve sağlık ocağından kaç kere aradı beni aile hekimi ve hemşire.2 kez teyit ettik randevuyu çok ilgililer.sonuçta bu aşı bedava ,paralı olsa sadece para için aradılar kandırmaca diycem ama,önemli demekki,ayrıca çoğu hemşire bu aşıyı anladığım kadarıyla pek anlatmamışlar bile burdakilere.. 2 aşı hamileyken 2 aşı doğumdan sonra..doğumdan sonraki atılan o iki aşı ikinci hamilelik için,yani bidaha atılmamak için.daha öncede öğrenim hayatımızda atıldığımız için bu aşıyı vücuda yükleme yapmıyosun vücudun zaten buna bağışıklık kazandırıldı daha önceden...ufacık bi kesikle bile tetanoz olabilirsin bağla bahçeyle alakası yok ki bunun..zararsız bişeyi bir doktorun bakış açısı yüzünden riske atamam ben.20 yıl önce ebelikten emekli olmuş kayınvaldem bile bu aşıyı ol diyosa kötü bi yanı yoktur sanırım.benim kayınvaldemin zamanında huni gibi bi aletle çocuğun kalp atışlarını dinliyolarmış düşünün yani.eski kafa olması gereken benim kayınvaldem doktorunuz ne derse onu yapın der hep..ben doktorumun dediğini yaptım valla oldum aşımı.hem benim bilmiş kaynanacığım buna onay vermiş ben olmammıkizlar tetanoz asisi ile ilgili doktorumun soylediklerini aktarmak istiyorum, tarla da bagda bahcede calismiyorsaniz yani herhangi pasli bir metalle civi gibi mesela batma olasiliginiz yoksa asiyi yapmaniza gerek yok yapsanda olur yapmasanda gereksiz yere vucuda yukleme yapmaya gerek yok demisti bende sahsen yaptirmadim bana mantikli geldi :) saglik bakanligi koylerdeki gebeler icin dusunmus esasen bu uygulamayi ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?