2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
bende ayrıntılı sonucumu göstermedim henüz.
ekimin ilk haftası gitcem doktora şeker yüklemesi için ozmaan göstereyim diyorum gecmi olur ki.
ben keçiörendeyim cnm.seninde müsait oldugun bi gün ayarlayalım görüşelim valla.
dodehimini ve unicavita siz de gelirmisiniz buluşmaya???

tşkler cnm.gercekten cok şirin bi tulum.inşallah giydirmekte nasip olur hepimize

vala bana yakın bir yer ve okul saatlerım dışında bir zaman olursa olabılır:)
ankamall mesela, haftasonu nasıl?

http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3173&urun_id=135588 kızlar fiyatı bayağı uygun geldi almayı düşünüyorum.genelde aventi öneriyorlar

vala baktım da niye 2şer tane, yıkamaya zaman olmaz diye mi?
bide yenıdoğan a biberon kullanmasak keşke,umarım hep emerlerde bunlara ıhtiyaç kalmaz..

bu arada arkadaşım emzirme seminerine gitmiş,4aydan ıtıbaren süt oluşurmuş bizde, tetiklemeyin ellemeyın demişler:)
gögüs pedi kullanmayın mantar yapar onun yerıne haznesi olanlar varmış süt içinde birikiyormuş onu tavsiye etmiş
biberon içinde kaşık uçlusu varmış o alınmalıymış
bir de ben mesela sırayla gögüsler verılır sanıyordum ama 2saat süresince tek gögüs verılmliymiş
çünkü aynı yemek gibi demiş ılk 5dk emer çorba gelir sonrakı 5dakka ana yemek ve son 5dakka tatlı demişler:)
eğer az emer sonra yıne isterse diğer gögsü verirseniz 2.kez çorba içmiş gibi olurmuş:)
ayy daha neler öğrenceksek:)

slm anneler ve tekme atan bebişler dün benm oğluşum güçlü bi tekme attı karnıma bi baktım kıpırdıyo tekme attığı yer çok şaşırdım evde tek başıma şaşkınlıktan kahkaha atmaya başladım ilk defa gördüm dışarıdan bakınca ne güzel bi duygu yaa çok şükür Rabbime:16: bu arada görüşecek arkadaşlar var sanırım ben de istanbulda oturuyorm görüşsek çok güzel olur ya:32:

Slm canım.O tekmeler daha günbegün iyiice artacak.Ben elimde tlf sürekli o kıpırdamalarını tekmelerini bile çekiyorum videoya:) Evt çok güzel bir duygu.İçinde bi canlı oldugunu senin bi parçan oldugunu daha iyi anlıosun.Her anından seni haberdar ediyo itiyo kayıo vuruyo tekmeliyo...Allahım eksikliğini vermesin.....

http://www.unnado.com/urun_detay.php?kampanya_id=3173&urun_id=135588 kızlar fiyatı bayağı uygun geldi almayı düşünüyorum.genelde aventi öneriyorlar

vala baktım da niye 2şer tane, yıkamaya zaman olmaz diye mi?
bide yenıdoğan a biberon kullanmasak keşke,umarım hep emerlerde bunlara ıhtiyaç kalmaz..

bu arada arkadaşım emzirme seminerine gitmiş,4aydan ıtıbaren süt oluşurmuş bizde, tetiklemeyin ellemeyın demişler:)
gögüs pedi kullanmayın mantar yapar onun yerıne haznesi olanlar varmış süt içinde birikiyormuş onu tavsiye etmiş
biberon içinde kaşık uçlusu varmış o alınmalıymış
bir de ben mesela sırayla gögüsler verılır sanıyordum ama 2saat süresince tek gögüs verılmliymiş
çünkü aynı yemek gibi demiş ılk 5dk emer çorba gelir sonrakı 5dakka ana yemek ve son 5dakka tatlı demişler:)
eğer az emer sonra yıne isterse diğer gögsü verirseniz 2.kez çorba içmiş gibi olurmuş:)
ayy daha neler öğrenceksek:)

vala bana yakın bir yer ve okul saatlerım dışında bir zaman olursa olabılır:)
ankamall mesela, haftasonu nasıl?

zaten hepimize yakın en orta nokta ankamall yada antares olabilir.bana her yer uyar yani :)
haftasonu cumartesi günleri benim içinde uygundur. inş ayarlar görüşürüz tanışırız:29:

tşkler amin cnm.
sen nasılsın ,şeker yüklemeni nezaman nerde yaptırcaksın.
cok kış gelmeden aslında ankaralı arkadaşlarla görüşsek ne güzel olurdu dimi :)

Gelirim ben de. Fakat yarın İstanbul'a gidiyoruz. Bir hafta belki de iki hafta ordayız.
Dönüşte buluşabiliriz bence. Süper olur!

yaa afedersiniz ama bu insanlar hakikaten gerizekalı gibi yorumlar yapıyorlar. bilgileri olmadan haybeden yorum yapmalarını bir kenara bırak, bir de karşısındakinin psikolojisini düşünmeden ve de pişkince yorum yapıp duruyorlar haklılıklarını ispat edene kadar! deli oluyorum yaa...benim bi de kaynanam var böyle dediğinin %100000 doğru olduğu konusunda ısrar eden ama o 35 yıllık ebe ve hakikaten çocuk-hamile bakımı ve yetiştirmesi konusunda uzman denebilir ama ben ona bile bazen tahammül edemezken dışardaki insanların bu tip konuşmaları beni çıldırtıyor(ama gülüp geçiyorum dikkate almış gibi, susuyorlar, siz de deneyin :1: )

kayınvalideniz konuştuğunda yine bildiğinden tecrübesinden konuşur ama bana konuşanlara 1-2 çocuk annesi.belki alışageelmiş şeyler vardır ama doktorun söylediklerini söylüyorum doktor dedi diyorum anlamıyorlar.bende hıhı evet deyip geçiyorum.onları çok takmıyorum yani her zaman her kafadan ayrı ses çıkar.

yaprak_ ellerine sağlık yeleği çok güzel kızının .güle güle giysin.

arkadaşlar bu akşam eşim annesigile hamile oldugumu söledi.ve bekledigim gibi hiç seviinmemişler
eşimin hevesini kursagında bıraktılar herzamanki gibi
nasıl anne baba bunlar anlamış degilim
görümcelerimin cocukları dogdukca agzı kulaklarına varıyor herikisininde ama bizimkini duyunca suratları düşmüş
Allah bildigi gibi yapsın bunları
eşime ve kaynıma üvey evlat muamelesi yapıyorlar devamlı.ama kızları konu olunca dünya duruyor onlar için
bu kadar kızlarına düşkün bi anne baba görmedim hayatımda
bende kızıma düşkünüm ama oglumuda ayırt etmem asla.benim ailemde ayırt etmiyor ben ve erkek kardeşlerimi
akşam akşam cok sinirlendim

ben 20.haftadayım cnm. antibiyotiği tırsarak içtim zaten. deniz suyu spreyim var ama yalan o valla bende hiç işe yaramadı.ilerlemesinden korkuyorum. hapşırık son aylarda erken doğuma bile sebep oluyomuş.bebişim zaten aşağıda:( ben hiç keyifli şeyler yazamıyorum bu aralar.bebiş isimleri,kıyafetler, beşikler hiçbiriyle ilgilenemiyorum:(

canımm geçmiş olsun ya düşünme böle kötü şeler.. sen bir kbb ciye git onlar hangi haftada ne verilir iyi biliolar.. bana risonel vermiş doktor..

Ayşeee
Sarmısaklar ne kadar dayanıyor o şekilde...
Ben de soyup hepsini rendeleyip, açılmış buzdolabı poşetinin üzerine ince bir tabaka halinde yapıp, rulo pasta gibi rulo yapıyorum, buzlukta duruyor, ihtiyaç olduğunda kırıp kırıp kullanıyorum... Nasıl oluyorsa dolaba koku da vermiyor...

canım sarımsakalrın yeşillenmeye başlamamış olması lazım...eğer yeşillenmeye baslamıssa yagda cok uzun sure duramaz

15 gun ıcınde acı ve agır bı tadı kokusu olur...onun ıcın sarımsak önemlı...bak ben bu skeılde saklıyorum HAYATCEMRESİ: SARIMSAKLARI SAKLAMA YÖNTEMİ

senın yontemınde güzelmiş soğanı öyle yapsak nası olur acaba...donunca dolaba koku vermez sanırsam :)

aynen benimde öle zeytinyağlı sarımsak kavanozum war salatalara kullanıorum bende şahane oluo :) eşimin kardeşi bile dio yenge senin bu salatalar daha güzel oluo senin bir sırrın var söylemiosun die :) halbuki söylerim herkese :) canım ben de ızgara telde közlüyorum altına tepsiyle su koyuyorum hem daha kolay soyuluo hem de sulu sulu kurumadan közlenio... ee etrafa da biraz sıçrıo tabi...

ohhh ne güzek mis gibi yapmıştır teyzen :) burda pazarda bahçe malzemeleri bulmak kolay oluo canım allahtan...

sarımsak katıp ta tadını guzelleştirmediği bişey var mı canım :)

canım ben tepside közlüyorum ve benımkıde aynı öyle şişiyo kabukları ve sıcakken hopp çekuyorum bı hamlede tertemzı oluo yanı

su koymuyorum fırına ama yıende kolay soyuluyo....kurudugunu da daha gormedım hatta tabaga alınca baya su saldıgı ıcın elekte bekeltırom accık :)

patlıcanı fırında közleyınce ateste közlenmıs kadar guzel olmuo ama gerekınce onu da öle yapiorm napim bir de sarımsak domates ve soğanı fırında közleyip

robotta cekıp az unla çorba yapiorm ayy nefiss oluo tavsıye ederım :)

Kızlar sabah yeleğin kalan ipiğiyle patik yapıcam demiştim yeni bitti oda.Ama ip az kalmıştı baya ugraştırdı beni söküp söküp tekrar işlemekten sinir oldum:) Neyse araya başka renk katıp bitirmeye çalıştım.Azcık minyatür gibi oldu ama enazından doğdugu ilk ayda giydiririm:)

Eki Görüntüle 510764 Eki Görüntüle 510763

canım patıkler de cok güzel olmuss ayy maşallah yaa sanaa :)

benımkı renkli değildi yüzünün ayrıntılarını iyice gördük ama öyle birine benzetcek gibi değil ki doğunca bile minicik oluyıolara ılk 6 ay oyle birilrine laf olsun diye benzetiliyo bence:)
her gelen aynı sen diyo eşinin akrabaları da aynı sen diyo eşine :)

:D:D doğru diyorsun canım ya:) ben şimdiki ultrasondan bile kendime benzetiyorum:)) canım benzetmek istiyor işteee ya ondan aslında:))

arkadaşlar bu akşam eşim annesigile hamile oldugumu söledi.ve bekledigim gibi hiç seviinmemişler
görümcelerimin cocukları dogdukca agzı kulaklarına varıyor herikisininde ama bizimkini duyunca suratları düşmüş
eşime ve kaynıma üvey evlat muamelesi yapıyorlar devamlı.ama kızları konu olunca dünya duruyor onlar için
bende kızıma düşkünüm ama oglumuda ayırt etmem asla.benim ailemde ayırt etmiyor ben ve erkek kardeşlerimi

Canım ya sinirlenme boşver destek olmuyorlarsada köstek olmasınlar yeter aslında:( herkesi insan kendi gibi sanıyor ama
işte bazı insanlar haset oluyor yapacak bişey yok uzak olsunlar yeter zararları dokunmasın en azından

İste öyle oluolar çok anlamsız

selamm
eşimle yemege gittik romantik bi gün gecirdik :)
sonrada ogluma ayakkabı ve bi takım aldık cok şekerler ya.
kendimede pijama takımı aldım.bi ayakkabı eksigim kaldı.

oyyy oyyy afiyet olsun canim benim..oglusun güle güle giysin saglikla insallahhhh.sende pjama takimini insallahhh.ayakkabinida en kisa zamanda gönlüne göre bulursun kendine bebise iyi bak....

kızlar montlara bakıyordum da hangisi daha kullanışlı olucaktır.
bu arada resimlerin üzerinde site adı varmış :(silmek istedim resimleri ama silemedim:(

slm canim iki oglumada o sekilde aldim kullandim cünki araba koltuguna koyarken yada bebekken maxicosi ye koyunca rahat oluyor cünki kemerini takmak kolay oluyor. öbürü hani gece tulumlari oluyor ya ayni ona benziyor giydiriyorsun yatiriyorsun hic bir yeri acilmiyor tabi o ceket türüne degil daha baska insallah anlata bilmisimdir almanyada bunlar kac yasina kadar giydiriliyor hele kisin cok kullanisli...

Son düzenleme:
hayırlı olsun bebişinin cicileri canım.lcvde hamile reyonunda değildi ama düğünde giyebileceğim bir giysi aldım ben.saks mavisi dizde şifon yaka kısmında 3 çiçek var...çokta ucuzdu olduda üstüme bedenin benimkine benziyor sanırırım

korkuyorum bende her işimi kendim yapmayı severim...başkası yapınca doğru dürüstte olmazsa yaptığı iş sinir olurum...

ne kadar güzel bir rüya kızının da ismi rüya olsun nasıl????
cnm bulduk eşimle bizde lcw'dan.ama benimki siyah kendinden dantelli kumaş,göğüs altından bollaşıyor dizden yukarda,ama hamiş reyonundakileri beğenmedim tabi normal kıyafetlerden 40 beden cuk diye oturdu,göğüs altından bollaştığı için..çokta cici oldum :21: 40 oldum inanamıyorum kendime yaa:)

bende çok pantolon olayına girmek istemiorum genelde tayt gömlek ve elbise opak çorap takılmayı düşünüom... bi tane kot alim dedim, benim kotlarımda düşük bel ama karnım füze gibi çıktı (bana göre) rahatsız oluorum çok sıkıo bebiş rahatsızdır die.. eee işte bizim ilk senin maşallah tecrüben ve hazırlığın var.. bende götürim bi iki pantolon da öle penye yaptırim bakalım nasıl olcak iyi fikirmiş..

hmm dur bende sölim getirsinler gazete... saol canım bilgilendirdiğin için benim de çok hoşuma gitmişti kuzuyu görmüştüm bir arkadaşımda çok tatlıydı bu tavşancık da öle :)

saol tatlım bende senin msjları hiç kaçırmadan okuyorum tatlı sert yorumların hoşuma gidio, tecrübelerinden de yararlanmak iyi oluo.. eee evde tek olunca her yere götürüom laptop ı iş yaparken bi yandan kızlar ne yazmış bakim diorum.. bazen akşamları da eşim tv izlerken okuyorum burayı cevap yazıorum eşim bile alıştı tıkır tıkır hamişlere mi yazıon nolmuş bugün dio :)

hadi bakalım inşallah iyi çıkar senin de sonuçların..
ah cnm sende bendensin,benim bi arkadasımda taytla geçirdi kışı.en rahatıda öyle olucak heralde zaten.bende tayt ve tunikle geçirmeyi planlıyorum kışı.zaten bu bedenlere kıyafet dayanmaz bugün alsan 2 hafta sonra olmuyo:49:

herkese hayırlı günler arkadaşlar nasılsınız? bende şimdi ayrıntılı ultrasondan geliyorum çok şükür herşey normal çıktı. bursalı arkadaşlara Bilson a gideceğimi söylemiştim. doktor çok iyiydi memnun kaldım çok ince detayına kadar baktı,kordon, plesanta , bebek herşeyi inceledi. abartısız 1 saat baktı, bebeğin pozisyonu uygun olmasına rağmen 1 saat sürdü.cinsiyeti kesinleşti KIZIM oluyor. yani 550lira verdik fazla bi paraydı bizim için ama değdi bebeğimde çok şükür iyi, bügün sanki terapi görmüş gibi hissediyorum kendimi:))))) rabbim hepimizin yüzünü güldürsün,sağlıkla kucağımıza alalım.
tatlım içim rahatladı bilsondan memnun kaldığına sevindim.bende pazartesi giricem kısmetse,yazdıkalrın içimi rahatlattı valla:38:

canim benimde olmustu böyle tas gibi ama gecti simdi yok.sadece ayagimda krampf var oda cok kötü tekrar gecmis olsun istersen bir doktoruna sor...
cnm yaaa o kramp olayı bendede var,topuğumun altından dize kadar kaslar çektiriyor sanki,kramp giriyor benimde ayağıma:41:
Kizlar bisey sorcam siz simdi benim kiz 4 boyutlu ultrasonda yuzunu gostermediya bidahaki aya bidaha girsem bi zarari olurmu bu cihaz daha cok radyasyon verdiyomus o yuzden cok tafsiye etmiyomus doktorlar diye duydum dogrumu acaba
cnm ben doktoruma her gittiğimde önce 3 boyutluyla sonra 4 boyutluyla bakıyoruz.ama 2 haftada bir.yazdıkalrn doğru ama haftada bir yani sık girmek sakınclalıymış bu ultrasona sanırım bende öle biliyorum

bu arada resimlerin üzerinde site adı varmış :(silmek istedim resimleri ama silemedim:(
ben model olarak kırmızı olanı tercih ederdim şahsen

ah canııım dert etme boşver,bizim kayınpederide bir arkadaş tebrik etmiş dede oluyo diye,neymiş çok utanmış niye herkese sölüyomuşuz.sanki başkasından yaptım ben bu çocuğu.cahilliklerine sağlık onların ne diyim:9: bu devirde bu kafa işte..sonuçta çocuğum bana doğuyor kimsenin mutluluğuna ihtiyacım yok..aman karışmasınlarda zararları dokunacağına tepki vermesinler daha iyi :24: üzülme tatlım sen

Son düzenleme:
Funaydin hanimlar biz erkenciyiz herzamani gibi
kizima nazar degdi ya dun asisi vardi asidan mi havalardan mi anlamadim burnu tikanmis
hemen okyanus suyu verdim ama ins ise yarar. burada havalar birden sogudu yagmurdan gozumuzu acamiyoruz.:(
tontirik cicilerin cok guzel gule gule giy.
bende yeni aldiklarimi cekeyimde koyayim. :)
bu arada kv nide bosver canim benim babanemde oyle kizlarina ici gider oglunu pek sevmez
kv de kizlarina el gozuyle bakar cocuklarina el cocugu gbi davranir oglunun cocuklarina kendi cocugu gibi davranir
yani ben bile bu durumdan rahatsiz oluyorum agziyla soyluyor onlar elin diye. ilginc geliyor bana ben ayirt edemem cocuklarimi
ama bazilari boyle. benim annem asla ayirtetmez biz hic oyle sey gormedik ben baskalarinda goeunce cok sasiriyordum ama artik
alistim biz saglikla bebeklerimize kavusalimda gerisi bos canim
Yahu isim bulmak cok zor yaaaaa:(bakalım hangi isim nasipolacak.azra diye düşünüyordum dün bı arkadas bana U isim Azrail'i cagiristiriyor dedi o danda soğudum duşun duşun yok aklıma gelmiyor Şeyma cok hoşuma gider ama kuzenin ismi!
aynisini esim de demisti. benim kizim olsaydi gokce ipek ela aylin isimlerinden birini dusunuyordum.
kizimin adida Asli Defne . Defne ismini ben koydum halada cok severim. tavsiye ederim:)
Kizlar bisey sorcam siz simdi benim kiz 4 boyutlu ultrasonda yuzunu gostermediya bidahaki aya bidaha girsem bi zarari olurmu bu cihaz daha cok radyasyon verdiyomus o yuzden cok tafsiye etmiyomus doktorlar diye duydum dogrumu acaba
allah allah oylemiymis bir ayda 1 kez gidiyoruz dr a oda sirf yuzu icin kullaniyor
ben talep etmedim hic kendi acti gosterdi demekki biraz bakinca birsey olmuyor cunku yoksa dr lar yapmaz zarar verecek birsey
diye dusunuyorum

cok sirinler bence birincisi cunku anakucagina koyabilirsin bebisi tam ben bunu bir dahaki kis icin soyluyorum
cunku bu kiz zaten bir yere cikilmaz cikilsada bebeport gibi seyler kullanilir
ben kundak alicam oglusuma:) gelecek kisa boyle birsey alabilirim ama.\

yaprak cok guzel olmus eline saglik canim.

su son ay iple cekiyorum bakalim en once kim doguracak nasil olucak dogum hikayelerimiz, suyumuz sancimiz nasil baslicak.
cok heyecanli olucak ya sabirsizlaniyorum aklima geldikce ama bazende diyorum rahati buluyorsun simdi yat asagi bosver
keyfini cikar:)

Back
X