anlayışlı arkadaşların varmış.biz o kadar samimiydik bir sabahçı öğleci muhabbetinden ben sabahçı olmadım diye.araya duvarlar girdi.hiç önemsemiyorlar.
sen hiç onlara takılma kendin ve bebeğin için en iyisini sen bilirsin insanlar biraz bencil oluyor ne yazıkki bizim durumumuz hassas peki merak ettim kendileri çocuk sahibi değiller mi
Selam herkesler iyidir umarım,dün akşam çok üzgündüm ama biraz toparladım ,düşünmemek en iyisi..Doktor bana niye istirahat etmem gerektiğinden bahsetmedi anlamadım , ben ve istirahat pek mümkün değil ama kendime söz verdim bu haftasonundan sonra dinlenicem bol bol..bu hafta sonu maalesef işim varçalışmam gerek..
herkesde korku yaşatmışım ,evet plesenta önde olan hissetmeyebilir diyorlar ama ben 20. haftamda başaldım net hissetmeye ve hala net hissediyorum bebeğimi..hatta kıyafetten hareketleri belli oluyo geçen akşam eşimde gördü hatta..
her hissetmeyen dert etmesin bence,böyle bir durum varsa doktorunuz görür zaten..
ben şunu anlamadım bnm yeni mi aşağıya düştü ki yeni söyledi doktor,çünkü çok erken haftalarda olabiliyormuş.. bir de hangi derecede aşağıda acaba,araştırınca öğrendim ki 3 şekli varmış ,tam aşağıda değilse çok tehlikeli değilmiş..
neyse 28. haftaya kadar bekliyip göreceğim..dert etmicem kendime..Hakkımızda hayırlısı..
kızlar 50lik şeker yükleme sonucumu aldım.sonun 140 çıktı sizce nasıl.randevuma daha var.hemşire ve ebe tanıdıklarımı aradım sordum .normal dediler .
kızlar merhaba,
sabahtan beri ara ara okuyorum dünden itibaren yazılanları ancak bitti, tabi iş güc de girdi araya..
bir de şu midemden boğazıma doğru yanmalar beni mahvetti. sabah kustum bu yüzden.. dayanamıyorum artık ya. en sonunda aradım dr u. dedim dayanamıyorum lütfen bişey söyleyin.. gaviscon u duymuştum arkadaşımdan onu söyledim onu ic dedi.. eşim alıcak akşama icerim artık ama duramıyorum ya resmen asit saldırısı yani(((((((
ayrıca dün dr kontrolümüz vardı. oğlumuzu gördük keyfi yerinde. gelişimi cok cok iyi maşallah baya önden gidiyodu, koşturmaya başlamış :))
bu gidişle erken falan doğurursam şaşırmıycam yani.. boy ve kilo söyledi haftama göre cok önde .. allaha cok şükür..
ben biraz fazla kilo almışım kızlar moralim bozuldu. cok yiyen bir tip değilim. eskiden nası yiyosam öle yiyorum. iştahımda bir acılma yok. ama ne yesem yarıyor
mu ne.. 4 kilo birden almışım tartıya cıktğımda şoka girdim resmen.. dr da biraz daha dikkat edelim dedi. bugünden itibaren daha dikkatli yiycem herşeyi.
karbonhidrat ve tatlı tarzı şeylere veda ediyoruz..
Selam herkesler iyidir umarım,dün akşam çok üzgündüm ama biraz toparladım ,düşünmemek en iyisi..Doktor bana niye istirahat etmem gerektiğinden bahsetmedi anlamadım , ben ve istirahat pek mümkün değil ama kendime söz verdim bu haftasonundan sonra dinlenicem bol bol..bu hafta sonu maalesef işim varçalışmam gerek..
herkesde korku yaşatmışım ,evet plesenta önde olan hissetmeyebilir diyorlar ama ben 20. haftamda başaldım net hissetmeye ve hala net hissediyorum bebeğimi..hatta kıyafetten hareketleri belli oluyo geçen akşam eşimde gördü hatta..
her hissetmeyen dert etmesin bence,böyle bir durum varsa doktorunuz örür zaten..
ben şunu anlamadım bnm yeni mi aşağıya düştü ki yeni söyledi doktor,çünkü çok erken haftalarda olabiliyormuş.. bir de hangi derecede aşağıda acaba,araştırınca öğrendim ki 3 şekli varmış ,tam aşağıda değilse çok tehlikeli değilmiş..
neyse 28. haftaya kadar bekliyip göreceğim..dert etmicem kendime..Hakkımızda hayırlısı..
kızlar merhaba,
sabahtan beri ara ara okuyorum dünden itibaren yazılanları ancak bitti, tabi iş güc de girdi araya..
bir de şu midemden boğazıma doğru yanmalar beni mahvetti. sabah kustum bu yüzden.. dayanamıyorum artık ya. en sonunda aradım dr u. dedim dayanamıyorum lütfen bişey söyleyin.. gaviscon u duymuştum arkadaşımdan onu söyledim onu ic dedi.. eşim alıcak akşama icerim artık ama duramıyorum ya resmen asit saldırısı yani(((((((
ayrıca dün dr kontrolümüz vardı. oğlumuzu gördük keyfi yerinde. gelişimi cok cok iyi maşallah baya önden gidiyodu, koşturmaya başlamış :))
bu gidişle erken falan doğurursam şaşırmıycam yani.. boy ve kilo söyledi haftama göre cok önde .. allaha cok şükür..
ben biraz fazla kilo almışım kızlar moralim bozuldu. cok yiyen bir tip değilim. eskiden nası yiyosam öle yiyorum. iştahımda bir acılma yok. ama ne yesem yarıyor
mu ne.. 4 kilo birden almışım tartıya cıktğımda şoka girdim resmen.. dr da biraz daha dikkat edelim dedi. bugünden itibaren daha dikkatli yiycem herşeyi.
karbonhidrat ve tatlı tarzı şeylere veda ediyoruz..
ayşecim, 56.7 ile hamile kaldım, şu an 64.9 um malesef.. sadece göbek cevreme aldım kilo, başka biyerimde bişey yok göbiş cıktı anlayacağın.. nasıl bu kadar aldım ben de anlamadım, hareketsizlikten mi acaba, bütün gün masa başı calışıyoruz. akşam mutfaktı evdi uğraştığım oluyo tabi ki ama yürüyüş falan hak getire..
bazen kendimi cok enerjik hissediyorum herşeyi yapabilirim yani o kadar iyi oluyorum ki.. ama bazen de sanki taş taşımışım da ölmüşüm yorgunluktan.. yığılıp kalıyorum( kendini iyi hissettiğin günlerde yürü dedi dr umuz.. karbonhidrat ve tatlı türü şeyleri de kesersem heralde farkedecektir..
selam güzel anneler ve minikleri nasılsınız
ben çok şükür iyim dr gittim ,herşeye baktı rahim kısalması varmı diye,bebişime baktı sancılar neden oluyo diyye ,hiç bişey bulamadı üşütmeye baglı olurmuş
şükürler olsun rabbime
75 lik şeker yüklemesi yapıldı ,kızlar onasıldı ya mahvoldum resmen ellerim ayaklarım acayip şişti sizlerinde öle oldumu .
mide bulantısı oldu,dr acile yatırıp serum verdiler.2-3 saaatte ancak kendime gelebildim,sonuç ne çıkacak bilmiyorum yarın belli olacak...:18:
paşam iimiş ,zıpır zıppır dolaşıyoda göbişde ,kilosuda 538gr mış nasıl ya ,biraz bana fazla geldi tontonmu olacak nedir
işte böyle sizlerede haber vereyim dedim
anlaıdm canım bıraz fazla almıssın ama beslenmende kullandıgın hıcbıseyı tamamen kesmemelısın
özellıkle hamılelıkte ekmeği keseyım tatlıyı keseyım deme ölçülü ve zamanlı ye o bile farkeder inan ki
bir de kilon çok fazla dğeilmiş hamıle kalırken hoş boyunu bılmıyorum ama zayıf hamıle kalanlar daha cok kılo
alır canım bebegı korumak ısıtmak beslemek ıcın vucudun yaga ıhtıyacı oluyo zaten kendınde söylemıssın
göbek cevreme aldım dıye bellı kı direk depolama işine kalkışmış vücudun...yedıklerıne dıkkat et yemeklerden
önce mutlaka su ıc öğünlerıdne yoğurt ve salata bulunsun ama ekmeği tamemen kesme tatlıyı da öle
dediğim gibi sadece ölçülü olmak lazım...ani yağ yakımı bazı toksinler açığa cıakrıyor gebelıkte
bu skeılde kılo vermek sakıncalı cunku bu toksınelr de bebegı etkılıo yavas yavas yedıkelrıen dıkkat et
verırısne 1-2 kg ver ve alma 7. aydan sonra naaprsak yapalım alıcaz cunku bebısler vücutlarına yag toplamaya baslıcakalr.
ben de zaman zaman çok zinde zaman zamanda çok yrgun hıssedıyorum gebelıgın bı getırısı malum sen ıyı hıssettıkce
yürü o zaman canım... :)
Maşallah yıldızcım, cok sevindim herşeyin yolunda olmasına :)) benimki de seninki gibi tonton olacak hatta seninkinden fazla benimkinin gramı sumocu mu olcak acaba
amin canım inşallah..dikkat et ama dert etme...moral okadar önemlıkı özellıkle gebelikte.eminim bi sıkıntı olmıcak.bu bebeği sana veren onu korur merak etme.
canım benım 136 çıktı 50 grmlık yukleme test sonuc kagıdında normal yazıodu ama
doktorum biz 130-135 arasını normal sayıyoruz hamıleler ıcın......o degerler normal ısnanlara göre dedi
sana 100 lük yukleme yapmıyorum yedıklerıne dıkkat et şekerın yukslemesın cok tatlı karbonidratlı beısnelr tuketme dedı
canım senıdne deidğin gibi plasenta prevıanın cok çeşidi var ama yıen de her türlüsü tehlıkelı
lütfen kendını yorma ıs yerıdne oturarak çalışıosan sorun değil ama eve gelınce heemn uzan
lütfen çoğu gitti azı kaldı
henüz deneyemediğim bir tarif var.. istersen vereyim bir bak.. hoşuna giderse yap :))
PEYNİRLİ VE KABAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 500 gr kabak (ben yeşil kabak kullandım)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı (sotelemek için)
- 2 diş sarımsak
- 6 dal ince doğranmış yeşil soğan
- 1/2 demet ince doğranmış dereotu
- 200 gr ufalanmış Ezine peyniri (ben keçi peyniri kullandım)
- 60 ml zeytinyağı (sosu için)
- 60 ml yoğurt
- 1 yumurta
- Susam, çörekotu, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
1. Kabakları rendeleyin, hafifçe tuzlayıp 10 dk bekletin. Ardından fazla suyunu sıkın.
2. Tavaya 2 kaşık zeytinyağını alın, kullanacaksanız taze soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı hafifçe soteleyin. Kabakları ekleyip 5 dk kadar sotelemeye devam edin. Soğumaya bırakın.
3. Peyniri ufalayın veya çatalla hafifçe ezin, dereotu ile karıştırın. Kabaklara ilave edin. Dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz ama ben peynirin tuzu yeterli olur diye eklemedim. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın.
4. Sos için zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu çırpın. Yufkaların her birini üçgen şeklinde 4 parçaya ayırın. Tepsinize yağlı kağıt serin. Fırını 180 dereceye getirip ısıtın.
5. Sostan bir kaşık alıp fırçayla her bir yufkanın yüzeyine sürün. Geniş kenarına iç malzemeden 2 kaşık kadar koyun, sigara böreği şeklinde sarıp kıvırın, uç kısmını alta yerleştirerek tepsiye dizin. Hepsi hazır olduktan sonra kalan sosu fırçayla böreklerin üzerine sürün (eğer yetmezse biraz daha zeytinyağı ve yoğurt ilave edebilirsiniz).
6. Böreklerin üzerine susam ve çörekotu serpip ısınmış fırına verin, güzelce kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUNN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?