Diyet diye birşey yok canım hamilelikte, bebeğe yararı olmayan şeyleri yeme yeter. makarna pilav gibi :)
nerde yararlı şey var, hepsi iğrenç zaten. ve nerde zararlı şey var, hepsi muhteşem, üf !
Buzdolabı Böreği:
Malzemeler:
4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
Ayrıca:
3 yufka
Üzerine:
1 parça tereyağı
arzuya göre kaşar peynir rendesi
pul biber
Hazırlanması:
Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)
Meraba güzel anneler nasılsınız iki gündür giremiyoruö dün annanemize gittik bugunde arladaşım geldi oturduk bi güzel gecmişi okuyamadım umarım herkes iidir bu arada bebişime yelek ördüm sizinle paylaşıcam yorumlarınızı bekliyoruEki Görüntüle 515321
hadı hayırlı akşamalr kızlar sağolun ben kaçtımm :) alışverıs yapcam daha :)
YANMAYA Yeşil ekşi elma birebir.
ben öyle durdurdum.
bi dene tatlım.
bu arada özfercim yanlışlık yapmışım yıldızım yazmışım ama düzelttim sonraa
kızlar.. oğluşuma aldığım cicilerden ikisi daha :))Eki Görüntüle 515359
yok ben ekmeği kesmeyi düşünmüyorum. zaten tam bugday yiyorum ben. ama gectiğimiz ay icinde ramazandan kalma dipfrize koyduğum ramazan pidelerini hüplettik kocamla :)) biraz tatlı da tükettim.. normalde ben tatlı yiyen bir insan değilim. sadece sütlü tatlılar bir de doğum günlerinde pastalar o kadar :)) o da kücük dilim.. ama makarnaydı, pilavdı onları biraz daha az tüketip dediğin gibi yoğurda ve yeşillige sarmayı düşünüyorum :))
ya cnm benim bebişimdede bir problem olmadığını söylediler ayrıntılıda ama kalbinde kalsiyum birikmesi var zamanla doğuma kadar kaybolucak o,genelde çoğu bebekde oluyor bu ,bebeğiniz sorunsuz tekrar gelmenize gerek yok dediler.ama ben gün geçtikçe tedirgin oldum.ilk gün doktor problem yok deyince önemsemememiştim.öyle bişeymiydi seninkide tatlım.yada böyle bi durumla karşılaşan var mı kızlar aranızda..
ah canım yaa o yanma bendede var,özellikle akşam 10dan sonra başlıyor,yatıcam ya inadına..naneli şeker yutmuş gibi bir his ,tarif edemiyorum ama rahatsızlık verici...bide bende reflüde var,halim harap,kusmalarım bitti benim şükür,aman kusmayım..sana geçmiş olsun tatlımkızlar merhaba,
sabahtan beri ara ara okuyorum dünden itibaren yazılanları ancak bitti, tabi iş güc de girdi araya..
bir de şu midemden boğazıma doğru yanmalar beni mahvetti. sabah kustum bu yüzden.. dayanamıyorum artık ya. en sonunda aradım dr u. dedim dayanamıyorum lütfen bişey söyleyin.. gaviscon u duymuştum arkadaşımdan onu söyledim onu ic dedi.. eşim alıcak akşama icerim artık ama duramıyorum ya resmen asit saldırısı yani(((((((
ayrıca dün dr kontrolümüz vardı. oğlumuzu gördük keyfi yerinde. gelişimi cok cok iyi maşallah baya önden gidiyodu, koşturmaya başlamış :))
bu gidişle erken falan doğurursam şaşırmıycam yani.. boy ve kilo söyledi haftama göre cok önde .. allaha cok şükür..
ben biraz fazla kilo almışım kızlar moralim bozuldu. cok yiyen bir tip değilim. eskiden nası yiyosam öle yiyorum. iştahımda bir acılma yok. ama ne yesem yarıyor
mu ne.. 4 kilo birden almışım tartıya cıktğımda şoka girdim resmen.. dr da biraz daha dikkat edelim dedi. bugünden itibaren daha dikkatli yiycem herşeyi.
karbonhidrat ve tatlı tarzı şeylere veda ediyoruz..
cnm sanırım sınırda çıkmışkızlar 50lik şeker yükleme sonucumu aldım.sonun 140 çıktı sizce nasıl.randevuma daha var.hemşire ve ebe tanıdıklarımı aradım sordum .normal dediler .
kız Allah cezanı vermeyekızlar şöyle güzel miss gibi garanti bi börek tarifi olan var mı :)
kendı tarıflerım harıcı bısey denemek istiyorumda :)
ay ne güzel şeylerrKızlarrrr...İşte geldim...Şimdi bitirebildim süslemeleri filan ancak..Bakın bakalım begenecekmisiniz...Normalde elimde başka bi yelek vardı dün akşam ipi bitti yarım kaldı.Bende sıkıldım napsamki ip alana kadar die.Önceden az bişiy kırmızı ipliğim vardı onu degerlendireyim dedim.Neti açtım baktım bu modeli gördüm çok sıcak geldi bana hemen yapıym dedim.Aslında bolero..Ama ilk doğdugunda yelek niyetine giydiririm 2-3 ay. Daha sonra büyür biraz seneyede bolero olarak giydiririm..
Eki Görüntüle 515011
çok tatlı ellerine sağlık güle güle giysinn
Battaniyeyide sade kalacaktı hatırlarsanız ama antepe gittiğimde bizimkiler çok sade biraz kız bebek janjanlı olsun deyince geri pembeler attım araya.Nasıl olmuş bunada bi bakın...
Kundak yaptım bide büyüklüğüne bakmak için öyle çektim:)
:))
Eki Görüntüle 515015
Ay çhekirdekk ne güldüm ya demek makası getireyim mi dedin ha :) Bende önceden bilmiyordum son 1 yıldır öğrendim yapıyorum ama enazından görürdüm halalarımda b.annemin ellinde filan hep heves ederdim sonunda da oldu :) Tabi daha ustalaşmadım ama bildiğim kadarıyla bişeyler yapmakta hoşuma gidiyo helede kendi bebeğime yapıyor olmak çok keyiflendiriyor beni.....
tutulmuyorki zaten:)Hamileyken idrarını tutmak iyi değil diye biliyorum canım. Enfeksiyona sebep olabiliyormuş.
Sakın tutma.
Meraba güzel anneler nasılsınız iki gündür giremiyoruö dün annanemize gittik bugunde arladaşım geldi oturduk bi güzel gecmişi okuyamadım umarım herkes iidir bu arada bebişime yelek ördüm sizinle paylaşıcam yorumlarınızı bekliyoruEki Görüntüle 515321
kızlar.. oğluşuma aldığım cicilerden ikisi daha :))Eki Görüntüle 515359
canım benım 136 çıktı 50 grmlık yukleme test sonuc kagıdında normal yazıodu ama
doktorum biz 130-135 arasını normal sayıyoruz hamıleler ıcın......o degerler normal ısnanlara göre dedi
sana 100 lük yukleme yapmıyorum yedıklerıne dıkkat et şekerın yukslemesın cok tatlı karbonidratlı beısnelr tuketme dedı
cnm sanırım sınırda çıkmış
Tesekkürderim canım aynen benim ördüklerim hep yakadan başlama oldu daha kolay çünkü:))Canım ellerine sağlık çok cici olmuş renkli olunca...Güle güle giysin...Benimkilerde hep yakadan başlama oldu..Hem çabuk örülüyo hemde işlemesi kolay geliyo...
canım bu tarıfı portakalagacında gormustum sanırırm herkes çok sevmsıtı ama hıc denemedım yaa
cidden lezzetlıyse yapıp buzluga atmak lazım bebsılerde olcka msıaıfr fln kolaycacık olrsağolasınnn
canım ellerıne sağlıkk rengareenk olmusss :)
oğluşumun bugüne kadar aldığım en net görüntüsü, yine bişey anlamadım o ayrı. anlayan varsa beri gelsin.
Eki Görüntüle 515065 Eki Görüntüle 515066
kizlar oglumu krejten almaya gidiyordum merdiverlerden düstüm ayagim sisti iste birazda kasikta agri var ama cok degil kanamada yok esimde isten aradi iste bir doktora git baksinlar dedi bende cok agrirsa giderim dedim o gece 11 bucukte geliyor kanama yok diye gitmedim cok agrida yokk sizce ne yapayimmi gitmek gerekmi acaba popom aciyo birde ayak bilegim sis orasi aciyor baska bir sey yok cokk sükür kanama falan..ne sakarim yaaa ayag kaydi tutunamadimda kaydim gittim bagirdim ama kimse duymadi kmsular yoktu evde...ne yapayim kizlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?