2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

belisin mdf olanlarına baktın mı
nette 2500civarı diorlar ma magazada 1500e buldum bne

Kizlar aklima gelmisken ilk bebisi doguracak anneler icin birkac kucuk onerim olucak

*Bakim cantasini mutlaka yagmura dayanikli olandan alin. ben pamuklu yuzeyde goruyorum cok sirinler ama
yagmurlu gunlerde icindeki camasirlar islanir
*Alt acma bezide ayni sekilde silinebilen musamba tarzi olursa kullanimi kolay olur
yada su tek kullanimlik olanlardan. kesinlikle pamuklu almayin kakasi bulasabilir ve onu temizleyip kurutmak zaman alir
*bakim cantasinda mutlaka su ele sikilan sabunsuz temizlik saglayan likit olan temizleyiciden alin. adini hatirlayamadim simdi
bebgin nerde micacagi belli olmuyor ve her yerde sabun su bulamayabilirsiniz
*Ayrica bakim cantasinda kirli bez poseti bulundurun ben genelde buzdolabi poseti kullaniyorum hem ustu kirlenirse onu koyuyorum
hemde pis bezini.
*Emzirme onlugunu mutlaka alin cok isinize yarar.
*Emzirme yastiginida tavsiye ediyorum kizimda cok gerekli gormeyip almadim sonrada cok pisman oldum
o 3 kiloluk ufacik sey saatler gectikte agirlasiyor ve kolunuz feci sekilde agrimaya basliyor. normal yastik koyarim diye dusunmeyin
oda kayiyor ama emzirme yastigi bele takildigi icin kayma olmuyor ve konforlu bir sekilde emziriyorsunuz
*Tr de varmi bilmiyorum ben gormedim burda gordum normal dogum yapmayi dusunen anneler icin oturma yastigi
sekli simit gibi ortasi delik alt taraf (hasarli bolge)o delik olan kisma geliyor ve rahat oturabliyorsunuz
belki bebek sitelerinde vardir ama bulamazsanizda kendiniz dikebilirsiniz. ben dogum seklim normal olursa almayi dusunuyorum

Milsacım çok geçmiş olsun lütfen dikkat et kendine...
Doktorun söylediklerini muhakkak uygula...

Çok sağol canım benim. Dinleniyorum evde işte...

Canım ben aynı şikayetlerle gittim. Erken doğum başlangıcı dedi, şimdi evde yatıyorum. İlaç tedavisne başladık. Bebek çok rahme dayanmış. Senınkı belki alakasız bir durumdur. Ama yine de doktora git canım, ihmal etme...

Canım yaa çok sağol... çok tesekkur ederim. bebek o kadar aşağıdaki korkuyorum açılma olucak diye. senin oğluşun kaç aylıktı doğdugunda canım? bir de almanyada ne güzel sistem. keşke tr de böyle olsa...

Teşekkür ederim canım.
Daha güzelleri sizin olsun :)
Abiyelerimiz evimizde

Hı birde şu ayakkabımız var

Eki Görüntüle 515831

cnm cok güzeller hepside güle güle kullansın prenses :)fiyatlarıda cok uygun

Çok geçmiş olsun.. Bol bol dinlen hiç kalkma.. kendine dikkat et..

sonra usgden sonra yani bana kağıt imzalattı yazıda da 2 paragraf bişey işte anladığım bölümde bu usg de %70 görülür die bişe imzaladım yani
-
usg ye bakan doktorda bana benzer şey söledi.ultrasonda anca %60-%70 lik görülür sen yine tüm takiplerini zamanında yaptır v.s dedi.ama kagıt filan imzalatmadı

benim ikili testim 1:162 cıktı yüksek riskli.doktor direkt amniyosentz önerdi
ben 4 lü yaptırdım ondada sonuc 1:50000 cıktı.amniyosenteze gerek yok dedi bu kezde
dawn sendromlu diye cocugunu aldırmayı düşünüyorsan amniyosentez yaptır.yok hiç bi şekilde düünmüyorum cocugumu aldırmayı diyorsan yaptırmana gerek yok
ayrıca bazı doktorlar 2 li testli baz alıyorlar.senin ikilide ii cıkmış.bence cok endişe etme

cnm gecmiş olsun.bende de kesin böle bişiler var cünkü kasıkalrım inanılmaz sancıyor ve yürümekte zorluk cekiyorum
haftaya şeker yüklemesi için gittigimde doktorumla konuşcam bu konuyu.Allah sanada şifa versin ,zamanında gelsin oglun inş.

tşkelr cnm.domatesin bana hiç faydası olmadı aksine oda yaktı sanırım
cünkü biberi ayıkladıktan sonra domatesin kabuklarını soyup dogradım.ve yanma hissi giderek arttı cnm maalesef

balıkyagı hapı ,demir hapı,elevit ,calsiyum kullanıyorum.doktor magnezyumda verdi kas agrıları olursa diye ama onu içmedim henüz

hayır aldıgın kilo cok ideal aynen böle devam ett
tüm hamilelik boyunca agırlıgının %20 si kadar kilo alımı hem anne için hem bebek için ideal olanıdır.
fazla kilo anneye yük ,bebege baskıdan başka bi işe yaramıyor.cok kilo alanlarda kilolu bebek dogurmuyor merak etme
yada tam tersi az kilo alanlar cılız cocuk dogurmuyor.
ben mesela 58 le hamile kaldım ve %20 si 11.600 yapıyor yani 12 kilo diyelim
6.ayımdayım 2,5 kilo aldım geriye kalan 3 ayda 9 kilo alsam cok saglıklı olur benim için
dogum sonrası 8-9 kilo gidiyor hemen zaten.lohusalık dönemimiz cok güzel gececek inş.bide kilo yüzünden depresyona girmicez

Kızlar Merhaba,

Dün bahsetmiştim 4lü test sonuçlarımda sorun çıktığından. Şimdi diğer forumlara da bakarken biri 4lü test taramasında gebelik haftasının yanlış yazıldığını o yüzden riskli sonuç verdiğini, hafta düzeltiğinde riskin kaybolduğunu söylemiş. Ben de bundan ümitlendim. Çünkü benim de tarihim 16+1 yerine 17+2 olarak yazıyor 4 lü test sonuç kağıdında.. Ama bebeğim ultrasonda 1 hafta önden gidiodu, acaba o tarihi baza alarak mı 4lü test yapılıyor yoksa SAT a göre mi?

Yanında 3lü ya da 4lü test sonucu olanlar kontrol edebilirler mi acaba?

aslıcım bende senin gibi hatta öküz gibi tatlı yiyorum:125:
ama tatlılarımı genelde öglen yiyorum istedigim kadar.akşam 6-7 den sonra gözümün önünden tatlılarda uçuşsa kesinlikle nefsime yenik düşmüyorum
hemen az şekerli yogurtla yada yeşil elmayla geciştiriyorum.
seninde hamileligin boyunca alman gereken ideal kilo 12.400. sen 6 kilosunu almışsın.bundan sonra ayda 2 kilodan fazlasını almamaya gayret göster cnm

4 lü tarama testinde gebelik haftası için SAT baz alınıyor
ben aşagıdada yazdım sana cvp.bence cok fazla takılma bu testlere

4 lü tarama testinde gebelik haftası için SAT baz alınıyor
ben aşagıdada yazdım sana cvp.bence cok fazla takılma bu testlere

Çok sağol cevabın için.. delirdim gerçekten dün haberini aldığımdan beri, her doktor ayrı bişey söylüor, artık pek bi inancım kalmadı zaten bu testlere, insanı üzmekten başka bi işe yaramıolar..

evet aynen.senin risk cok düşük degil.ikili testin cok ii cıkmış.bence kafanı takıp zehir etme günleri kendine
amniyosentezdede düşük riski var
burda bir arkadaş yaptırdı ve suyu boşalmış amniyosentezden sonra bebegini kaybetti
bu arada ense kalınlıgı kac mm cıktı?
bak almanyada ikili test diye bişi yok.sadece ikili test haftasında bebegin ense kalınlıgı ölcülüyor eger normal sınırlardaysa sorun yok deniliyor
yani bizdeki gibi kanda bakılmıyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar bendeki agrı tam kasık agrısı degil galiba
anlatmak için mecbren bu resimi koycam.

bu resimde kadının başparmaklarını koydugu(yani tam bikini bölgesinin iki kenar kısmı V şeklinde olan yerdeki kemik) kalkarken şiddetli agrıyor
bu durumu başka yaşayan biri varmı ????

Son düzenleme:

Ense kalınlığı 1.3 mm.. bu güne hiç sorun yoktu sadece 4lü test düşündürdü bizi.. Doktoruma da çok kızdım tamam sorumluluk almak istemiyor ama o kadar politik davranıyor ki ağzını bıçak açmıyor, istersen hemen yapalım istemezsen yapmayalım diyor sağolsun :)

slm canim rica ederim..benim oglan 36 haftada dogdu canim ama iyidi cokk sükür sen kendine cokkk dikkat et agir kaldirma allahin izniyle insallahh birsey olmaz canim..

ense kalınlıgı gayet iyi.benimkide 0.8 mm cıkmıştı
3 mm ve üstü riskli kabul ediliyor yalnış hatırlamıyorsam
ben iki doktora gittim ikili test sonucum için
biri direkt amniyosentez dedi. 3 lü ve 4 lüye gerek yok dedi
ben amniyo yaptırmak isteemdigimi söledim.ikili test sonucumun üstüne amniyosentez önerildi yazdı ve kaşeleyip imzaladı
yani ilerde cocuk dawn lu dogarsa sorumluluk almıyorum ben önermiştim doktoru olarak demek istiyor.bilgisayarada bu şekilde not düştü
yani senin doktorunda sorumluluk almamak için tercihi sana bırakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…