slm kızlar aklıma takıldıda sormak istedim sizler vitamin olarak neler kullanıyorsunuz ilaçlarım bittide yarında pazar dünde içmedim bugünde yarın nöbretçi eczaneden alayım diyorum ama acaba doktor değiştirirmi başka ilaç verirmi idyer düşünüyorum ben elevit ve demir ilacı kullanıyorum
:)) ah cnm varya bundan sonra canımın her istediği tatlıyı böreği yapmamaya karar verdim zaten.tarçınlı cevizli kek yaptım demiştim ya 3te 2sini ben yedim,babamız 3te 1ini anca yemiştir yani. çocuğum tarçınlı çocuk oldu vallaaslıcım bende senin gibi hatta öküz gibi tatlı yiyorum:125:
ama tatlılarımı genelde öglen yiyorum istedigim kadar.akşam 6-7 den sonra gözümün önünden tatlılarda uçuşsa kesinlikle nefsime yenik düşmüyorum
hemen az şekerli yogurtla yada yeşil elmayla geciştiriyorum.
seninde hamileligin boyunca alman gereken ideal kilo 12.400. sen 6 kilosunu almışsın.bundan sonra ayda 2 kilodan fazlasını almamaya gayret göster cnm
arkadaşlar bendeki agrı tam kasık agrısı degil galiba
anlatmak için mecbren bu resimi koycam.
Eki Görüntüle 516361
bu resimde kadının başparmaklarını koydugu(yani tam bikini bölgesinin iki kenar kısmı V şeklinde olan yerdeki kemik) kalkarken şiddetli agrıyor
bu durumu başka yaşayan biri varmı ????
istanbulda belis var mı bilmiyorum ki bi araştırayım bakalım:44:
belisin ankarada kendine ait mağazası yok ama bir sürü bebk magazasında ürünü var..tüm çeşitleri yok,1örnnek oluyor genelede o yuzden 4 magazaya baktım 4 çeşit görmüş oldum:)
bu arada bugun avm ye gıttık.
H&M mağazası diye biyere gırmiştim, hamıle kıyafetı de varmış bebk de.. oğluma beyz kadiye bere ve patık aldım kendımede gomlek
ense kalınlıgı gayet iyi.benimkide 0.8 mm cıkmıştı
3 mm ve üstü riskli kabul ediliyor yalnış hatırlamıyorsam
ben iki doktora gittim ikili test sonucum için
biri direkt amniyosentez dedi. 3 lü ve 4 lüye gerek yok dedi
ben amniyo yaptırmak isteemdigimi söledim.ikili test sonucumun üstüne amniyosentez önerildi yazdı ve kaşeleyip imzaladı
yani ilerde cocuk dawn lu dogarsa sorumluluk almıyorum ben önermiştim doktoru olarak demek istiyor.bilgisayarada bu şekilde not düştü
yani senin doktorunda sorumluluk almamak için tercihi sana bırakmış[/QUOTe
ya tatlım şu doktorları bazen boğasım geliyor bu tamamen lablar kazansın diye yapılan bi dururm yaa. vallahi benim inancım kalmadı
Merhabalar ,
1 haftadıır yoktum ,geriye dönük bakamadım ,misler gibi çok şükür güzel Bodrumda tatil yaptık eşimle ,tırsmıştım başlarda gitmeye ama değdi,hava değişimi deniz,havuz iyi geldi fakat dün gece gelir gelmez bi tartıldım ..
tam tamına 70 kilo olmuşum(((((((((((((((
6 ayda 10 kilo almışım ,benim gibi çok kilo alan var mı aranızda ,teselli olur belki bana
doktor eleviti haftada 2 güne düşürdü, demir hapı her gün aç karnına devam..bir gün magnezyum bir gün kalsiyum tablet..
hayırlı olsun şekerimgüle güle giyin oğluşunla ben daha zırnık almadım bakıyom sadece ama bebek odasını beğendim sanırım alıcam 2.500 tl napiim artık açıcaz kesenin ağzını bakmak istersen eğer şeker bebe bonbon oda takımı diye geçiyor tatlım
balıkyagı hapı ,demir hapı,elevit ,calsiyum kullanıyorum.doktor magnezyumda verdi kas agrıları olursa diye ama onu içmedim henüz
hayır aldıgın kilo cok ideal aynen böle devam ett
tüm hamilelik boyunca agırlıgının %20 si kadar kilo alımı hem anne için hem bebek için ideal olanıdır.
fazla kilo anneye yük ,bebege baskıdan başka bi işe yaramıyor.cok kilo alanlarda kilolu bebek dogurmuyor merak etme
yada tam tersi az kilo alanlar cılız cocuk dogurmuyor.
ben mesela 58 le hamile kaldım ve %20 si 11.600 yapıyor yani 12 kilo diyelim
6.ayımdayım 2,5 kilo aldım geriye kalan 3 ayda 9 kilo alsam cok saglıklı olur benim için
dogum sonrası 8-9 kilo gidiyor hemen zaten.lohusalık dönemimiz cok güzel gececek inş.bide kilo yüzünden depresyona girmicez
:)) ah cnm varya bundan sonra canımın her istediği tatlıyı böreği yapmamaya karar verdim zaten.tarçınlı cevizli kek yaptım demiştim ya 3te 2sini ben yedim,babamız 3te 1ini anca yemiştir yani. çocuğum tarçınlı çocuk oldu vallaama gidip gidip mutfağa yedim.bundan sonra hamur kömür yapmıyorum.alıyorum çünkü kilo.bende dikkat edicem bundan sonra ,yoksa sonum harap valla
demir hapı içemiyorum ben tatlım yaa dehşet mide yanması yapıyor ölüyorum resmen
sen kaç kilo aldın ?bu durumda benim alma gereken kilo 13400 gram buda demek oluorki artık doğuma kadar daha dikkatli gitmeliyim
:)) ah cnm varya bundan sonra canımın her istediği tatlıyı böreği yapmamaya karar verdim zaten.tarçınlı cevizli kek yaptım demiştim ya 3te 2sini ben yedim,babamız 3te 1ini anca yemiştir yani. çocuğum tarçınlı çocuk oldu vallaama gidip gidip mutfağa yedim.bundan sonra hamur kömür yapmıyorum.alıyorum çünkü kilo.bende dikkat edicem bundan sonra ,yoksa sonum harap valla
çok güldüm vala,tarçın bebk:) o zamna benımkıde revani bbek oldu 1haftada 2kez yaptım ama benim eşim aş eriyo benden önce ona yapınca bende yiyom tabii..:))
cnm anladım anlatmak istediğini.ben çook yürüyünce oluyor o ağrı,doktorumada danıştım rahim genişlediği için olur dedi ama genelde dikkat ettim çok yürüdüğümde oluyor..yorulmaya gelmiyor sanırım ondan
usg ye bakan doktorda bana benzer şey söledi.ultrasonda anca %60-%70 lik görülür sen yine tüm takiplerini zamanında yaptır v.s dedi.ama kagıt filan imzalatmadı
kızlar dün yazıcaktım üşendim
dün renkliye girdiksaat 5 gibi
40 dk falan sürdü
bebeğimizi gördük allahıma şükürler olsun ki olumsuz bişey duymadık herşey iyiydi
amaaaa doktr bana herşey gayet normal güzel dedi tek tek saydı işte ama bu doğana kadar iyi olcak anlamına gelmiyo dedi yani bi sorun çıkarsa doğunca mesuliyet kabul etmem der gibiydi :44: salak ya zaten neye garantimiz varki
doktoruma çok güveniyrum aslında ama ne gelirse allahtan allah isterse herşey olur doktra güvensem ne çare
sonra usgden sonra yani bana kağıt imzalattı yazıda da 2 paragraf bişey işte anladığım bölümde bu usg de %70 görülür die bişe imzaladım yani
sizde de böle bişey varmı imza olayı falan olumsuz bişe olsa görürdü heralde dimi nedense hiç bişeyden memnun olamıcaz kızlar ne olursa olsun bi tatminsizlik var bizde he :) tek derdimiz bebeklerimizin sağlığıda ondan işte allahım yardımcımız ol nolur
çıkıştada gezdik kocişle kızıma havlu aldım banyo havlusu bende set almıcam gereksiz buluyrum pembe bi tanede ayakakbbı aldık ya çok tatluılarr dua edip duruyrum allahım kullnamayı nasip eyle die..bugünde dolap bakıcaz ama annem le komşusu acele etmeyin büyük eşyalara diyo bişey olursa çok üzülürsün diyo birinin odası hazrmışmışda bebek ölmüş allah korusun ona baktıkça mahvoluyolarmı ama allah gecinden versin öle bişey olsa alınan şeyler var sonuçta en ufak bi patik bile yeter mahvolmaya die düşünüyrum aklımı çeldiler biraz yani kortum ama aldığımız şeylerde hep ortalıkta bi dolabı olsa yerleştriridim yani kızl<r bişi diyin yaaaa:18:
sonra eve gelince videoyu izledik eşimle ses çıkarmadı eşim 7 tane foto verdi tek tek bakıyrum eşimede bak ne tatlı diyrum oda ya uff dedi noldu be salak dedim korktunmu len dedim
oda yok ne korkcam tuhaf oldum dediyani çok tuhaf duruyomuş böle düşündüğünü bilmiydum ama anlyrum onuda canım benim böle tuaf olduğum için kzıyrum kendime nolur üsteleme dedi bende tamam anlyrum seni dedim ...annelik duygusu çok farklıymış kızlar ya
yani biz kadın olduğumz halde içimizde bi canlı var ve nasıl mutluyuz çok şükür ama erkek ler neden böleki yüce rabbim nasılda işini biliyo onlar bebek falan doğurmazmış yahuneyse çok uzattım anlıcanız herşey iyi şimdilik inşallah hep böle gider
he birde 17 ekimde gidicem kontrole yani nerdeyse 1 ay var o güne kadar benim şeker yüklemem geçmiyomu bişi demedi doktor ama burda herkes yaptryo benim daha 1 ay var kontrolume
-
kızlar merhaba bizler ocak ayında doğum yapacağız bu demek oluyor ki zorunluluklar dışında aşı vs. mart sonuna kadar dışarı çıkamayacağız demektir evde keyif yapacağız inş. alışverişleri de ona göre yapmak lazım bence ...
amin aminnnbende keke hiç dayanamıyorum.kızımda cok seviyor onun için yapıyorum güyyaa ama yarısından cogunu ben yiyorum :)
3 ayımız kaldı biraz daha sabredip emzirme döneminde acısını cıkarırız inşallah
emziren kadın günde 600-700 ml kadar süt üretilir..bu miktarı cocuk 1 günde emer genelde ve anne emzirme esnasında 500 kalori yakar
kısacası emzirme döneminde cok güzel kilo veriliyor.12 kilo alsak dogum sonrası 8 kilo gidiyor kesin.kalan 4 kiloyu hatta fazlasınıda emzirme döneminde versek cagla şikel gibi oluruz
valla tatlım ben vaselin kullanıyorum sıfır çatlağım var şuan.malum bizim göbişler şişti artık.3 ayımız kaldı dahada şişecek bundan sonra da çatlamaz inşallah..bir tek dizden yukarı bacaklarımda azıcık kılcal damar çatlaması gibi şeyler oluştu.oda her anne olan arkadaslarımda var öyle diyolar daha doğrusu..badem yağı kıllanma yapıyor kullanma derim.benim teyzemin kızı vaselin kullandı çatlağı yok bide o kız annesi oldu.benim oğluşum olucak (hani kızlarda karın daha çok şişer oyüzden dedim).kokusuz vaselin aldımtiksinti vermesin kokusu diye.. ama sen bilirsin yinede ,şimdi topiğimizdeki arkadaslarda sana cevap yazar,aklına hangisi yatarsa ondan alırsın cnm... Allah sana da hayırlı evlat ,kolay doğum nasip etsin inşallah..arkadaşlar selamlar,
öncelikle hepinize hayırlı olsun diyeyim , allah bebişleriniz sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin.
ben de mart annesi olacagım nasip olursa benden ileri oldugunuz için deneyimlerinizden faydalanmak adına arada bir takip ediyorum.
size bir sorum olacak, sanırım hepiniz çatlak kremi kullanmya başladınız ben de LIERAC almayı düşünüyorum netten. acaba güvendiğiniz ve öneribleceğiniz bir site var mi? malum nete guvenilmiyor pek sahte olabilir falan gibi şeyler duyuyorum.
şimdiden çok teşekkür edrim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?