Merhaba,
2013 Şubat annesiyim ama sizlere fikir danışmak istedim..
4lü test sonucum 1:431 çıktı. Doktorum amniyosentez istersen yapabiliriz dedi. Ben de hemen bugün detaylı ultrason için Sonomed e gittim. Detaylımda bir sorun görülmedi. İçim rahat etmedi, ev döndüğümde Atıl Yüksel ve Cihat Şen'in muayehanelerini aradım, bir perinatolog a danışmak için. Ekim sonuna kadar randevu bulamadım ama Cihat Bey ile telefonda görüştüm. Detaylı ultrasonun mutlaka bir perinatolog tarafından yapılması gerektiğini, eğer bir perinatolog detaylıda sorun göremezse amniyosentez düşünmeme gerek kalmayacağını söyledi.. Ben hala ne yapacağımı bilmiyorum, amniyosentez yaptırdığım için bebeğime bişi olursa çok büyük vicdan azabı.
Benzer bir durum yaşayan var mı aranızda acaba? Ne karar verdiniz amniyosentez yaptrdınız mı?
arkadaşlar selamlar,
öncelikle hepinize hayırlı olsun diyeyim , allah bebişleriniz sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin.
ben de mart annesi olacagım nasip olursa benden ileri oldugunuz için deneyimlerinizden faydalanmak adına arada bir takip ediyorum.
size bir sorum olacak, sanırım hepiniz çatlak kremi kullanmya başladınız ben de LIERAC almayı düşünüyorum netten. acaba güvendiğiniz ve öneribleceğiniz bir site var mi? malum nete guvenilmiyor pek sahte olabilir falan gibi şeyler duyuyorum.
Canım ben lierac kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. zaten arkadaşımların tavsiyesiyle aldım. ama sana tavsiyem netten alma. çünkü yarı yarıya farkediyor. açıkçası ben cesaret edemedim. belki sahte olabilirler diye.. bir de
dustan cıkarken havluyla kurulanmadan önce bebe yağı sür. yumuşacık oluyor cildin. sonra da lieracla güzelce masaj yap...
şimdiden çok teşekkür edrim
herkese günaydın..cuma günü doktora gittim.bebeğin suyu daha iyiymiş.şeker yüklemesi yapıldı.çok kötü oldum.başım döndü midem bulandı.benden size tavsiye yanlız gitmeyin şeker yüklemesine.ben babayiğitlik yaptım eşime gelme gerek yok dedim.kayınvalidemin evi yakındı gidip orda yattım sonra..çok şükür sonucu iyi çıktı.oğlumda 50 lik yüksek çıkmıştı 100 lük yaptırmıştı doktor.o daha da kötü.bide yanınızda limon götürün.limonata gibi oluyo.kasılmalarım içinde magnezyum verdi doktor.bebeğim 776 gr.olmuş.benden haberler bu kadar.
ben sadece elevit iciyorum onuda zorla aldim dr dan burda hic birsey vermiyorlar . demir icinde vardi elevitin umarm yeterlidir.doktor eleviti haftada 2 güne düşürdü, demir hapı her gün aç karnına devam..bir gün magnezyum bir gün kalsiyum tablet..
ya ben korkmuyorum da hep icimde bir merak var yani normal istiyorum acaba olurmu ?nasılsınız umarım herşey yolundadır
doğum hazırlıklarınıza başlıyın diyorrrrrrrr anammmmmmmmmmmm
korkuyom be yaaaaaaaaaaaaa
masallah bebisine canimherkese günaydın..cuma günü doktora gittim.bebeğin suyu daha iyiymiş.şeker yüklemesi yapıldı.çok kötü oldum.başım döndü midem bulandı.benden size tavsiye yanlız gitmeyin şeker yüklemesine.ben babayiğitlik yaptım eşime gelme gerek yok dedim.kayınvalidemin evi yakındı gidip orda yattım sonra..çok şükür sonucu iyi çıktı.oğlumda 50 lik yüksek çıkmıştı 100 lük yaptırmıştı doktor.o daha da kötü.bide yanınızda limon götürün.limonata gibi oluyo.kasılmalarım içinde magnezyum verdi doktor.bebeğim 776 gr.olmuş.benden haberler bu kadar.
hakikaten sinir bozucu olmus keske onceden deseydisabah sabah sinirimden çatladım.bugün misafirim var.iş çıkışı gelicekler 3 ten sonra.yani eve beraber gircez.haftada 2 yarım gün gelen temizlikçim var.sabah işe gelicem baktım gelmedi.aradım.ne dese beğenirsiniz.ben artık gelmicem.be mübarek şimdimi söylenir bu.dahada dün akşam konuşmuştuk.neden dün söylemedin dedim.kem küm etti.eşim sabah dediki artık gitme falan.misafirim olduğunuda biliyodu.e ben ne yapacağım şimdi.dedim.misafir olmasa sorun değil.ama hafta sonundan çıktık 3 çocukla ev dandini.söyleseydi ben akşam temizler yatardım.insanlar ne kadar düşüncesiz ya.mecbur işe geldim.eski merdivencimizi aradım.o da başka biryere söz vermiş yarım gün.artık yalvar yakar kabul etti.1-2 saat gidip evi düzene koyacak.ama hala çok sinirliyim.hem şimdi yeni birisini aramam lazım.ama bir taraftanda böyle biriyle devam etmediğim için mutluyum.
sanırım bakara süresindeydi cocukları emzirme süresi 2 yıl olarak belirtiliyor.canım valla inşallah öyle olur ben tartıldım şimdi 73,9 kilo geliyorum 67 kilo ile başlamıştım.6,9 kilo almışım yani. ama bu aralarçok yoruldum kız kardeşimin eviydi felandı derken.neyse bitti şükür. emzirmeyi bende en az 1 yıl düşünüyorum ama allah nasip ederse tabi
gözün aydın.birdaki hamileliginde yaptrmazsın bu testleri.sadece ense kalınlıgı ölcümü ve ayrıntılı usg yeterli bencedeDoktorum bugün detaylı ultrason temiz çıktığı için risk yok, zaten 2li ve 4lü test sonuçları çok güvenilir değildir önemli olan ultrasonda bir sorun olmaması dedi.. Bu testler gerçekten neden yapılıyor artık hiç anlamıyorum. Neyse sorun yaşayan herkes hayırlı haberler alır inşallah kızlar..
herkes seker yuklemesını yaptırmış. benım doktorum 28. haftaya kadar zamanı var dedi. bakalım beklemedeyiz.geçmiş olsun cnm sana da. atlatmışşın, şekerin de çıkmamış ne güzel...
sanırım bakara süresindeydi cocukları emzirme süresi 2 yıl olarak belirtiliyor.
inş hepimiz 2 yıl doya doya emziririz bebeklerimizi
ben kızımı hamd olsun 2 yıl emzirmiştim.
gözün aydın.birdaki hamileliginde yaptrmazsın bu testleri.sadece ense kalınlıgı ölcümü ve ayrıntılı usg yeterli bencede
iyi pazarlar herkese
suyun nekadar değerli olduğunu bılıyordum da musluktan akan suyun kıymetını 2 gundur anladık.taşıma suyuyla mutfak dönmüyor hele wc hiç dönmuyor:)neysekı 2 günlük su rezıllıgınden sonra bugun su geldı şırıl şırıl mutfagı temızledım belim koptu agrısından uzanamıyorum size bakayım dedım.dün bebetto nun fabrıka satış magzasını kesfettım zaten o markayı cok severım oğluşuma atkı bere tulum yelek ve üst pijama ya 17 tl verdım kumasları da yumusacık.bursalı olan varsa tarıf edebılırım.alışverısı severım bıde markayı ucuza aldım mı daha cook severım:)napalım daha odasını alıcaz 3000 lıra verıcez eşimde kriz var kriz var dıye dıye geziyo evde:)ekonomı yapmak boynumuzun borcu oldu yanı.dün aksam saçma sapan bı düğüne gıttım hava 12 derece adam havuz başında düğün yapıyor bı yerlerımız dondu resmen. takıyı taktık kactık.geleneksel olaylara bayılan kojam bıle düğüne tahammul edemedı soguktan.benım de işime geldı valla.tanımadıgım ınsanların düğününe gıtmekten ve bayram zıyaretlerınden hıçççç hoşlanmıyorum,eşim de bi okadar sever:)tencere kapak gıbıyız valla.öptüm herkesin bebeşini ayaklarından16
cnm bende peşpeşe dogururum diye hesap etmiştim ama bak 4 yaş olcak aralarıevet canım yaa sureyi bende biliyorum. ama benim düşüncem ardından ikinciyi yapmak olduğu için kendimce proğram yaptım ama allah bilir tabi biz kendi kendimize gelin güvey oluyoruz ama
canım benim doktorlar zaten bunu söylüo benim raporumda da yazıo yüzde 70 die, ama içimizi ferah tutalım nihayetinde o baktığında bişi olmayabilir ama sonraki gün bir anomali gelişebilir allah göstermesin.. inşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız :)
canım havlu seti almayabilirsin ama iki üç tane havlun olsun çünkü bu yaramazlar banyodan çıkıp kurulanırken çişlerini yapıveriolareeee bi de o anda diğer havlun kirli olabilir yedek olsun yani :) ben iki tane başlıklı bebiş havlusu aldım bi de o setlerden alcam içinde yine başlıklı havlusu ve bornozu olanlardan :) yeğenime almıştık 4 yaşında bornozunu hala giyiyo kuzum
canım hamileleri uyarmak adına bu felaket senaryolarını anlatanlara sinir oluyorum.. tamam belki iyi bişi yapmaya çalışıolar ama bizim psikolojimizi hiç umursamıolar kızıyorum.. ona bakarsan yarına çıkacağımızın garantisi de yok ki tamam bunların farkında olarak yaşıyoruz ama buna takıntılı olmamak lazım.. sen ne beğeniosan al canım dediğin gibi allah göstermesin kötü bişi olsa hiç bişe almasan da bebişe sonuç yine aynı oluo üzülüosun yani ... bak kızım karnımda allaha şükür sağlıklı ama düşük yaptığım bebişi de düşünmeden edemiom oysaki hiçbişe almamıştım ona zaten sekiz haftalıkken gitmişti..
ayyy biz her akşam oturup izlioz kızımızın videosunu eşim dio ki radyasyon yayıomuş bu çok yaptırmak bebişe zararlı olmasa her ay gidip yaptırırdık bebişimizi görürdük ne güzel :) nie korkuo ki bazı erkekler bebek oynayınca anlamıom, eeeee sen koydun onu oraya ne korkuosun demezler mi adama
kızlarrr günaydınnn :))
dün gezdik biraz babişle bebek odası baktık fiyatlar baya uçuk ama artık karar vermeliyiz kesin artık 7 ekimde odasını alıcam çünkü ben ağırlaştıkça yürümek zorlaşıcak galiba dün eve geldiğimde çok feci yorulmuştum tabanlarım ve kasıklarım çok ağrıdı :))
bu arada artık söleyebilirm mandalina isteye hamişler sonunda ist a da geldi dün carrefoura uğradıkkk gördümm ve kendimi kaybettim 4 5 tane yedim sonuç cır cır oldum :))
Günaydın kızlar nasılsınız bakimm :)
haftasonum yogundu benım cumartesı sınav vardı eşimle sınava gittik sınavdan sonra eşim süpürge toz alma işlerini
yapmak üzere eve gitti :) ben de dosya vardı mali müşavire
gidicek onu götürdüm aksaray a sonra ordan pazara gittim pazardan eve gittim az dınlendım
tam mutfaga giriodum yemek ıcın annemle kzıkardesım geldı otruduk bıraz sorna ucumuz gırdık sağolsunalr yardım
etiiler yaptık yemeklerı sadece pilav kek tatlı kaldı yapılcak onalr gidince de onalrı yaptım en sonda evi sildim
masayı kurdum salataları yaptım görümcemler geldi oturduk ye iç okey oyna derkengec oldu yattık pazar sabahı da
aynıs ekıl kahvaltı flm sonrada dısarı cıktık sahıle gıttık gezdık dolandık ve annemlere gittik en son gece de eve geldık direk
yatış...sabahta kalkıp işe geldım işte..baya hareketli gectı haftasonu :)
gamzecım usg de hata payı var ya o sebeple dr kendısını garantıye almak ıcın yaptı sanırırm öyle
daha önce başlarına öle bişi geldiyse olabilir yani...ama bariz bişi olsa da gozukurdu..maşallah bebısınee
nasılsınız umarım herşey yolundadır
doğum hazırlıklarınıza başlıyın diyorrrrrrrr anammmmmmmmmmmm
korkuyom be yaaaaaaaaaaaaa
kızlar ist. capacity avm de zemin katta mayoral diye bi bebek-çocuk giyim mağazası var
süpper şeyler var yaa bayıldımm resmen fiyatalr yüksek azbucuk ama çok güzel ve kaliteli şeyler var
yolunz düşerse bakın derim :)
bir de bu haftalardan sonra ödem yüksek tabsıyon şikayetlerımız artabılır yoğurt tuketımı yukske tansıyonu
engelliyormuş aklınızda bulunsun 15 yıllık bi arastırma soncuuymuş bu öğünlerınızde bulundurun mutlaka :)
özellikle tansıyon rahatsızlıgı yasayan , kılolu , ve daha önce preeklampsi yasamız hamişler...
arzucum bende bursadayım. su rezilliğini atlatmışsın, kayınvalidemlerde yoktu ben yıldırımda olduğum için rahattım:) bana yazarmısın keşfettiğin yerlerii, çok memnun olurum.
Doktorum bugün detaylı ultrason temiz çıktığı için risk yok, zaten 2li ve 4lü test sonuçları çok güvenilir değildir önemli olan ultrasonda bir sorun olmaması dedi.. Bu testler gerçekten neden yapılıyor artık hiç anlamıyorum. Neyse sorun yaşayan herkes hayırlı haberler alır inşallah kızlar..
Kuzenimin 4'lü test sonucu 1:50 çıktı , detaylı ultrasona girdiğinde bebeğin barsaklarında sorun gözlendi. (down sendromlu çoocuklarda barsak ekojenitesi diye bir rahatsızlık oluyormuş)
amniyosentez yapıldı ve down sendromu %100 kesinleşti ve geçen hafta gebeliğine son verildi.
Çok ama çok yıpratıcı bir süreçti.
Yani ultrasonda birşeyler görünüyor illaki.
Zaten bebek alındığında down sendromlu olduğu kesinleşti. Ensesi çokk kalın ve kulakları aşağı düşükmüş.
Allah kimseye yaşatmasın, kimseye
arzucum bende bursadayım. su rezilliğini atlatmışsın, kayınvalidemlerde yoktu ben yıldırımda olduğum için rahattım:) bana yazarmısın keşfettiğin yerlerii, çok memnun olurum.[/QUv
canım bende yıldırımdayım neresinde oturuyosun
ben de bursadayım bana da tarif edin:)
bu arada oda takımını yatağı içinde uyku seti hediyeli olarak hem de sırf mdf den yapılmış takımını 2000 e bulduk biz. belis marka. isterseniz ben de size orayı tarif edeyim.
Kuzenimin 4'lü test sonucu 1:50 çıktı , detaylı ultrasona girdiğinde bebeğin barsaklarında sorun gözlendi. (down sendromlu çoocuklarda barsak ekojenitesi diye bir rahatsızlık oluyormuş)
amniyosentez yapıldı ve down sendromu %100 kesinleşti ve geçen hafta gebeliğine son verildi.
Zaten bebek alındığında down sendromlu olduğu kesinleşti. Ensesi çokk kalın ve kulakları aşağı düşükmüş.
cok uzucu gercekten kacinci haftada sonlandirdi gebeligi?
ilk gebelikmiydi?
arzucum bende bursadayım. su rezilliğini atlatmışsın, kayınvalidemlerde yoktu ben yıldırımda olduğum için rahattım:) bana yazarmısın keşfettiğin yerlerii, çok memnun olurum.[/QUv
canım bende yıldırımdayım neresinde oturuyosun
canım eğitim de oturuyorum ben sen;?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?