2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

anladım canım ben aya göre bakmıyorum hep haftaya göre takıp edıyorum bebekler aylık olrk değil

haftalık olrk gelişim atakalrı gecırıyolar cunku :) aman sağlıklı olsunlarda ha 5 aylık denmıs ha 6 aylık :)

bana soruyolar kaç aylık die ben hala 5 aylık dıyorum halbu kı 24 haftalıkalr genelde 6 aylık dıyoalr kendıelrı ıcın olsunn :)

farkmazz ocak ayında gelıcekelr ınsallahhh eylulde bitti bitio geldık mı ekime :)

inşallah kötü bişey cıkmaz canım en son 2010 yılında eko çekınmsıtım temzıdı bakalım ıns hersey yolundadır

bu belirtiler bende çoktan başladı özellikle diş eti kanamaları :)

canım kalsiyum alımına dıkkat et süt peynır hoş ben bol bol yıyorum bende de oluyo diş etı kanamsı ama

çok az yani.....mesela gecen hamılelıgmde cildim bozulmsutu değişik değişik lekelr cıkmsıtı sivilceler

vardı çok unutkandım yıyıp ıcemıodum o zaman sımdı

çok şükür hıcbırısını yasamadım hatta esimde farketmış söyluyo yanı magnezyum almama rağmen kramplarım

oluyodu çok suan magnezyum almıyorum ve krampım yok cok sukur Allah ıma yaa :)

Bana türkçe de bu defa paragraflar nedense o kadar uzun gelmedi..Bide anlaşılıyordu hemen.Ne yalan diym o paragrafları 3 defa okuduğum ancak anlayabildiğim sorular oluyordu.Ama tarih banada zor geldi.Bende çok çalışmadım aslında senenin başında çalışıyordum ama hamile kaldıktan sonra bırakmıştım.Sadece son günler coğrafyayı gözden geçiriyordum...Hayırlısı olsun artık...Canım kurabiye siparişi derken sen biyerlere mi yapıosun yani organizasyon şirketlerine filan mı? Hayır yani çalışıosun ya nasıl yetiştiriyosun die şeyettim...:44:

Bende çok şanslı oldugumu söyleyemem o konularda yani değişken aslında..:) Ama bana da milupa dan kızımın ilk hediyesi geldi...Bende çok sevinmiştim

Valla canım bende bazı zamanlar göğsümün hemen altında öyle tekmeler atıoki güçlü şekilde hissettiğim hatta ne oluyor ya dediğim.Bazen mesela göbeğimin baya bi solunda belime yakın yerde hareketini izlerken aynı anda tam karşısında göbeğimin sağında oynuyor bu defa.Bazen de rahmime yakın yerde baya bi aşağıda hissediyorum...Anlamadım gitti...Belli bi zaman sonra yer değiştitirip yukarı çıkmıyorlar mı ki, her zaman heryerde hissedecekmiyiz ya da? Bende tam anlamiyorum galiba:) :44::44::44:

evet canım şeker hamuru ile süslü kurabıyeler var ya onalrdan yapıyorum sırf org. şirketlerıen değil
kim isterse yapıyorum yani :) bu seferkı siparişim çok değil onun ıcın akşam yetıstırırm çok olunca mecburen
haftasonumu ayırmam gerekıyo yoruluyorum bıraz ve cok olursa kardesım yardım edıo ama zevklı

Türkçe bana hiç dokunmadı ya kitap okuyan bi insnaın rahat çözeceği sorulardı ama soru sorma şekılleri
değişmişş gibi geldi yani belli kalıpların dısına cıkılmış...tarih çok egzantırıktı :) bi tanım sormadıkalrı kalmıs
eskiden tarıhı kavramaya ılıskın sorualr oluyordu olayları ölçme tarma yonunu degerlendırıyorldı fakat sımdı
tamamen bilgi sorualrı cıktı cok şaşırdım yıen de çözdüm....coğrafya kolay geldı zaten bayılırım coğrafyaya :)
matematık ı en sona bırakmıstım matematıge gecınce son yarım saat dedı hoca he hö oldum panık yaptım bı an da
tüm sorualrı gözden gecırıp çözebilcekelrımı çözdüm matemaıtkde problem çözme konusunda kendıme çok guvendıgım ıcın önce
onları yaptım kalan zamanda da işlem leri fln öle itşe hayırlısı canım hıc kıtabın kapagını acmadan sınava girdim
işin güzeli çalışma kıtabı da almadım artık hayırlısı olsun bakalım eşim adliyeye gırmemı çok istio memur olrk
ben de kararsızım öncekınden 70 almıstım ona da calısmamıstım ama o zmana dusunmemsıtım memurıyetı hoclaık ıcın
girmiştim sınava orda atama olmaınca kaldım böle işte.. hayırlısı olsun yaa

canım oraya geçen hafta uğradık bizde. biliyorum yerini teşekkürler canım. bende beğeniyorum o modeli, renkli değil de beyaz olması iyi. güle güle kullanın canım İnşallah

günaydın kızlar.. nasılsınız bakalım..hafta sonu gezmekle, temizlikle gecen arkadaşlar olmuş.. benim de temizlik belimi büktü.. pazar da misafir ağırladım..
sınava girenlerin umarım sonucları iyi gelir..hayırlısı inşallah..
umarım iyi bir hafta geciririz kızlar.. kötü haberler almadan.. bu arada zaman cok cabuk geciyor ya.. 23.haftama girdim ben ve önümüzdeki hafta 6. ayım bitecek doğuma giderek daha az zaman kalıyor ve panik sarıyor beni.. allah hepimizi bir avazda kurtarsın inşallahh ...

doktor eleviti haftada 2 güne düşürdü, demir hapı her gün aç karnına devam..bir gün magnezyum bir gün kalsiyum tablet..
demir hapını ac karnına mı alıyosun? bana gün icinde dedi, içtikten sonra iki saat boyunca kalsiyum içeren şeyler yeme içme dedi, emilimi düşürür dedi.. kahvaltıda peynir süt tüketmiyor musun nasıl oluyor??

bende bugun temızlık yaptım,normalde elım kolum ağrır ama artık yorulunca direk karın bolgeme ağrı giriyo
canım turşu tarifi istemişsin c.tesi, yazdım hemen ardından ama sen cıkmıştın galiba.. bak istersen :)))
bu arada ben de c.tesi dinlenmeden temizliğimi yaptım, yatınca kalkasım gelmiyo cünkü bitireyim toptan dinlenirim dedim ama oyle olmadı.. önce yemeğimi yapmıştım allahtan, o olurken temizliğe giriştim.. ama bittim, bel ağrısından öldüm.. bir de bu catı denilen yerin üst kısmı ağrıyor bende.. yatar kalkarken ağrı acı karışımı bişey.. dr uma da söyledim ama anlam veremedi.. baktı ultrasonda herşey nolmal.. yorma kendini diyebildi ancak :)) ama o da olmuyo işte, evin işini kim yapıcak.. mecbur yapıyorum. eşimin işleri cok yoğun olmasa yapar normalde bana bırakmaz ama o da eve gec geldi c.tesi..

selam kıvırcık :)) ben z.yağı, okaliptus, susam yağı vs.. birkac yağ daha var. bunların karışımını kullanıyorum ve memnunum. şu ana kadar catlama olmadı. ama tabi son aylarda ne olur bilinmez.. catlayacağımız varsa catlayacağız yapcak bişey yok canım..

şeker yüklemesini atlatmışsın hadi gözün aydın canım.. sonucu aynı gün mü veriyolar canım?? benim bayramdan sonra randevum da yetişir mi yetişmez mi bilemedim.. gelmeden yaptır dedi.. hemogram da istedi.. ona göre yaptırayım.

canım cok üzüldüm kuzenine.. allah yardımcısı olsun. allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. inşallah yeniden hamile kalır en kısa zamanda..

Sagol canım ya. Ama sen de ıhmal etme. çünkü benım agrılarım azdı ve ara ara oluyordu. sonuç bu çıktı. inşalaah senınkısı onemsız bırseydır.. :81:
milsacım nasıl oldun sen??? dinleniyosun di mi??

bu belirtiler bende çoktan başladı özellikle diş eti kanamaları :)
dişeti kanaması bende de var canım ya (( sinir oluyorum her gün.. üstelik paradontax kullanıyorum yaklaşık iki yıldır..

canım bugünde ekoyla baktı. ekg çekti. bugün normal çıktı ritim. Ama tabi ne zaman olacağı belli olmuyor. bu boyuttaki ritim bozukluğu tehlikeli değilmiş. ya canım aslında bi çok sebebi var ama bende anlayamadım. ben hamile kaldığımdan beri var kimi günler fazla kimi günler az. valla beni de bezdiriyo Allahın gücüne gitmesin. ya olursa diye bişey yapamaz oldum... canım bi şeker olayına bakalım belki cidden etkiliyor olabilir.yarın doktoruna şekerden bahset bakalım ne der. bana anlatırsın sonucu..

Kurabiyeler için umarım yetiştirebilceğin iyi işler yaparsın canım..
Bende önceki sınavda hiç çalışmadan girmiştim 66 almıştım Hiç beklemiyordum aslında.Sonra baraj bile deil die tercih olayına bile girmedim.80-90 mı aldım sanki die.Ama sonra duydum arkadaşlardan filan o kadar düşük puanlarla yerleşenler olmuş tabi tercih yaptıgı kuruma göre.Ama olsun sonuçta memurluk die bakmıştım ben.yine öyle düşünüyorum.Bu sene kısmet artık ne gelirse puanıma göre yapcam tercih inş...

Canım bu bebişlerimizin yer değiştirme olayını ben çok ilginç buluyorum. Benim genelde oğluşumun hareketlerini hem göbek deliğimin altında hissediyordum. Son bir kaç gündür de vajina tarafında ve kasıklarımda ağrılarım vardı. Geçtiğimiz cumartesi doktora gittim. Benim oğluş rahim duvarına dayanmış, orda bekliyor. Erken doğum riskim var şimdi. O yüzden pregeston kullanıyorum, evde yatıyorum. 10 gün sonra bakalım bebeiş yer değiştirmiş mi?

Arkadaşlar bi tavsiyede bulunmak istiyorum

evinizde tuz olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben size iyotlu himaliya tuzunu tavsiye ediyorum.
ben uzun zamandır bu tuzu kullanıyorum.hem kilo vermemde, hemde verdigim kiloları geri almamamda etkili oldu.
şimdide bebegim için kullanmaya devam ediyorum

normal sofra tuzları hamilelikte hem ödem yapıp şişkinlige neden oluyor hemde yüksek tansiyona.
bebegin içinde bulundugu su tuzlu sudur biliyorsunuz.5.aydan sonra bu tuzlu su 2 güne bir degiştigi için annenin tuz ve suyu bolca tüketmesi lazım.
normal sofra tuzu tüketirseniz tansiyon ve şişkinliginiz artar.özellikle son aylar cok fazla el ayak şişkinliginiz olur
himaliya tuzu tüketirseniz tansiyonunuz dengelenir,vucudunuzdaki ödem kaybolur
özellikle iyotlu olması şart.iyot bebegi zeka geriliginden ve guatr hastalıgından koruyor
kızıma hamileyken son aylarımda ayakkabı giyemiyordum ayak şişkinligimden.ozaman tabi bilmiyorduk bunları.
şimdi siz biliyorsunuz bence bu konuya dikkat edin

Merhaba güzel annişler ve kuzucukları..
Hafta sonu nete girme imkanım olmadı.. Temizlik, misafir derken geçiverdi vakit..
Sayfalar baya ilerlemiş geçmişe çok bakamadım.. Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah..
Ben birazdan sağlık ocağına gideceğim.. İkinci aşı zamanı geldi..
Mutlu, huzurlu, sağlıklı günler olsun herkeslere..

magnezyum alıyorum zaten onu iki gün aksatsam kramlardan duramıyorum yürüyemiyorum acaba yeterli mi değil perşembe doktora sorayım bunu zaten ilacımda bitmek üzere

cildim benimde berbat durumda kara kara lekeler dolu

çatlaklar oluştumu sende bende henüzbişey olmadı gerilmede hissetmiyorum

yaa sorma bende son zamanlarda abartılı olmaya başladı öncedende vadı sensoden mi neydi onunla fırçalıyorum doktor onu vermişti bana da

anladım canım aman Allah korusun yaa....bakalım ne olucak yarın tabıı kı doktora bahsedıcem canım

şekerle alakası olma ıhtımalı yuksek geldı bana da....

yazarım sonucu ınsallahh :)

inşallah canım :)

evet ya 50 ile bile yerleşenelr oluyo memur acıgı varken :) tabıı kı canım memurluk memurluktur özel sektörden

rahattır kesinlıkle en azından ıznın çalışma saatın maasın bellı olur özel sektörde adam hakettiğin senelık ıznı bile

vermıo ya mahkemeye verıcen ya ugrasmıcan çok sıkıntı yaa :) eger memurluga gırersem işlemelrı yapıp

6 ay ucretsiz izne cıkmayı duusnuyorum sonra da devam ederım bebsıe bakaım accuk buyusun dımı :)

tabıı kısmet keşke mumkun olsa da hıc calısmasamm hayırlısı olsun

bunu tv de bi doktor da sölemsıtı canım öğütülecek şekıdle satın alınıp öğütülerek kullanılmaısnı

söylemsıtı ben de hamıle kaldıgımdan berı alcam alcam erteledım hep artık ertelemeyım ödem

toplama zamanalrımız geldı benımde çok ödemım olmsutu bu sefer olmasını ıstemıyorum cidden

bi keregeldımı çok zor giden bişey

kızlarr dün akşamm 4 tane yeşil mandalina yedim ve şimdi inanılmaz isal olmuşumm ( yaa mandalina isal yaprmı uff fecide karın ağrım var (

bursalı kızlar:)heykele gıderken kızılay duragında inin hemen karşısında bı ara yol var bulamazsan bakırcılar çarşısını sorun çarsının hemen girişinde bebetto fabrıka satış magazası var.içerdekı ürünler outlet degıl yanı pahalı ama dışarıya sepete cok güzel outlet olanları gelıyor.ayrıca çarşı ıcınde bebeler sarayı var orası da uygun ben havlusunu ordan aldım 5 tl.şu pakette satılan 30 küsür liralık havlunun aynısı.hatta desen bıle aynı.ayrıca koruparktakı kıpadan uzun kollu bodylerı alın 5 tanesı 30 tl ve cok kalıtelı tanesı 6 ya gelıyo.c&a magzasında koruparkta o da sırf organık pamuk tulum 5 lıraya aldım.indirime girenler kısmını bıraz karıstırmak lazım:)
mdf ıse süper fıyat ben 3000 e alacaktım düz beyaz varsa alırız nerede?

çok üzüldüm bebek için....verende allah alanda işte....allah yardımcısı olsun....

yani bende şimdi sorucam ayşe ama şimdi biz 6 aylık hamileyiz diyebilirmiyiz bendesoranlara 5 buçuk diyorum

benım gebelıgın ılk basında kılcal damaralr catlıodu öğüdükçe o zaman vardı lekelr ama gectı cok sukur

o zamanlar...krampta çok nadir giriyo çok şükür normalde hamıel değilken bile çok kramp girer bacakalrıma

ama hamılelıgıdme toplam 2 kere krampım oldu am amagnezyum kalsıyum alımına dıkkat edıorm ıse yarıo sanırım

zaten kramp agrısı fena oluo gecmıo gunelrce..

ben de hıc catlak yok gecen hamılelıgımde olusanlar da gecmıstı suan yok...gerılme değilde bazen

kaşıntı hissediyorum ufak ufak kasıyorum dayanamayınca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…