ayşecim bu listenin bide farklısı var onda 6cı haftaya kadar ilk ay 40cı haftada 9ay seninkinin 2hafta tersi biz sana göre 6aydayız ama 5bitti diyoruz 22haftada aman 36 38 leri görelimde gerisi önemli değil sat a göre ay haftaya göre de hafta sayarız :)
ay biz minikin ekosunu çektirdik pıtır pıtır açıp kapanan bişey büyüklerinki nasıl ki kocaman dır inşallah kötü bişey çıkmaz
yeşimcim korede olduğunu biliyorum kız sık girenlerin bulunduığu yerleri öğrendik artık genelde koca huyları oturulan yerler eh çoğumuzu tanıyoruz artıksonrada resimlerden minişlerimizi inşallah
bu belirtiler bende çoktan başladı özellikle diş eti kanamaları :)
kız daha cok var doğuma kım dıo onuu
günaydın canım kpss bı garip geldı bana yaa hoş hiç çalışmamıştım sorularında çok zor oldugunu söyleyemem
iyiyidi ama enteresan bi uslub vardı bu sefer sanki...alıştıgım ösym den daha farklı soru sekıllerıyle karsılastım
neyse hayırlısı olsun napalımm :) ne güzel halletmısın patlıcanalrı benım daha domateslerım duruyo yaaa
yarında bi kurabıye siparişi teslim edicem bu akşam kurabuyelerı yapıp süslerim yarında domateslerı kayantırım ancak
napim anacım :)
Kızlar günaydın facebook Bübchen Türkiye sayfasında hediyeli yarışma kısmına girin ( biraz zorlanılıyo girerken ama güvenlik hatası falan diyo ekranın altında çıkan bölümü onaylarsanız giriyor )
5 soru soruyor.
Kazananalara Bübchen seyahat seti veriyor. Ben şansımı denedim.
Gerçi bu tarz yarışmalarda hiç yüzüm gülmedi ama olsun denemekten ne çıkar :))))
İlk defa geçenlerde Milupa anne bebek kulübünden hediye geldi keyiften havalara uçtum. Hihih dediğim gibi hiç mi hiç şansım yoktur böyle şeylerde
kızlar bu arada ben kaç aylığım her kafadan bi ses çıkıyo anlamadım şu haftalıkları aya çevirmeyi bilen varsa bana da sölesin bi de ben bebeğimin tekmelerini hala çok aşağıda hissediyorum benimkinin dönmeye niyeti yok herhalde sizde nasıl acaba
Bana türkçe de bu defa paragraflar nedense o kadar uzun gelmedi..Bide anlaşılıyordu hemen.Ne yalan diym o paragrafları 3 defa okuduğum ancak anlayabildiğim sorular oluyordu.Ama tarih banada zor geldi.Bende çok çalışmadım aslında senenin başında çalışıyordum ama hamile kaldıktan sonra bırakmıştım.Sadece son günler coğrafyayı gözden geçiriyordum...Hayırlısı olsun artık...Canım kurabiye siparişi derken sen biyerlere mi yapıosun yani organizasyon şirketlerine filan mı? Hayır yani çalışıosun ya nasıl yetiştiriyosun die şeyettim...:44:
evet 2,500 demişlerdi pazarlıkla ve üstelik 10 taksitle aldık. Güven Bebe
den. bakırcılar çarşısının çıkışında altıntop var onun sırasından aşağı iniyosun. bebeler sarayının tam karşısında. çok kolay yeri. Doğa modeli.3 kapılı dolap,şifonyer, büyüyen beşik, yaylı yatağı ve uyku seti.2000tl. suntalem olanı da 1400tl. düşünürsen.
demir hapını ac karnına mı alıyosun? bana gün icinde dedi, içtikten sonra iki saat boyunca kalsiyum içeren şeyler yeme içme dedi, emilimi düşürür dedi.. kahvaltıda peynir süt tüketmiyor musun nasıl oluyor??doktor eleviti haftada 2 güne düşürdü, demir hapı her gün aç karnına devam..bir gün magnezyum bir gün kalsiyum tablet..
canım turşu tarifi istemişsin c.tesi, yazdım hemen ardından ama sen cıkmıştın galiba.. bak istersen :)))bende bugun temızlık yaptım,normalde elım kolum ağrır ama artık yorulunca direk karın bolgeme ağrı giriyo
arkadaşlar selamlar,
öncelikle hepinize hayırlı olsun diyeyim , allah bebişleriniz sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin.
ben de mart annesi olacagım nasip olursa benden ileri oldugunuz için deneyimlerinizden faydalanmak adına arada bir takip ediyorum.
size bir sorum olacak, sanırım hepiniz çatlak kremi kullanmya başladınız ben de LIERAC almayı düşünüyorum netten. acaba güvendiğiniz ve öneribleceğiniz bir site var mi? malum nete guvenilmiyor pek sahte olabilir falan gibi şeyler duyuyorum.
şimdiden çok teşekkür edrim
herkese günaydın..cuma günü doktora gittim.bebeğin suyu daha iyiymiş.şeker yüklemesi yapıldı.çok kötü oldum.başım döndü midem bulandı.benden size tavsiye yanlız gitmeyin şeker yüklemesine.ben babayiğitlik yaptım eşime gelme gerek yok dedim.kayınvalidemin evi yakındı gidip orda yattım sonra..çok şükür sonucu iyi çıktı.oğlumda 50 lik yüksek çıkmıştı 100 lük yaptırmıştı doktor.o daha da kötü.bide yanınızda limon götürün.limonata gibi oluyo.kasılmalarım içinde magnezyum verdi doktor.bebeğim 776 gr.olmuş.benden haberler bu kadar.
canım cok üzüldüm kuzenine.. allah yardımcısı olsun. allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. inşallah yeniden hamile kalır en kısa zamanda..Kuzenimin 4'lü test sonucu 1:50 çıktı , detaylı ultrasona girdiğinde bebeğin barsaklarında sorun gözlendi. (down sendromlu çoocuklarda barsak ekojenitesi diye bir rahatsızlık oluyormuş)
amniyosentez yapıldı ve down sendromu %100 kesinleşti ve geçen hafta gebeliğine son verildi.
Çok ama çok yıpratıcı bir süreçti.
Yani ultrasonda birşeyler görünüyor illaki.
Zaten bebek alındığında down sendromlu olduğu kesinleşti. Ensesi çokk kalın ve kulakları aşağı düşükmüş.
Allah kimseye yaşatmasın, kimseye
milsacım nasıl oldun sen??? dinleniyosun di mi??Sagol canım ya. Ama sen de ıhmal etme. çünkü benım agrılarım azdı ve ara ara oluyordu. sonuç bu çıktı. inşalaah senınkısı onemsız bırseydır.. :81:
dişeti kanaması bende de var canım yabu belirtiler bende çoktan başladı özellikle diş eti kanamaları :)
amin Rabbım kımseye yasatmasın kuzenıne de sabırlar versın canım
eko mu cekıldı canım sana ??? ne guzel bişey cıkmamış
3 gundur sabah uyanıyorum bakıyorum çarpıntım var ve yemeklerden sonra da oluyo tabıı
hele cumartesı akşamı yatarken bı basladı zar zor uyyakaldım sabah uyandım gene carpıntı vardı
gece gectıde sonra mı basladı bılmıyorum yarın eko cekılıcek ıste bana da bakalım ıns bişi çıkmaz
ama çarpıntı cok fena etkılıo benı zaten bisürü işim gücüm var halsiz kalıyorum yaa...
şekerle ilgili söylediği mantıklı cidden olabilir....benım evet açlık kan şekerim düşük çıkmsıtı
sonra 50 lik şeker yüklemem çok yuksek olmasa da yuksek cıktı bılmıyorum kı ne iş anlamadım
hayatımda ılk kez böyle bişey yasıyorum :S
evet canım şeker hamuru ile süslü kurabıyeler var ya onalrdan yapıyorum sırf org. şirketlerıen değil
kim isterse yapıyorum yani :) bu seferkı siparişim çok değil onun ıcın akşam yetıstırırm çok olunca mecburen
haftasonumu ayırmam gerekıyo yoruluyorum bıraz ve cok olursa kardesım yardım edıo ama zevklı
Türkçe bana hiç dokunmadı ya kitap okuyan bi insnaın rahat çözeceği sorulardı ama soru sorma şekılleri
değişmişş gibi geldi yani belli kalıpların dısına cıkılmış...tarih çok egzantırıktı :) bi tanım sormadıkalrı kalmıs
eskiden tarıhı kavramaya ılıskın sorualr oluyordu olayları ölçme tarma yonunu degerlendırıyorldı fakat sımdı
tamamen bilgi sorualrı cıktı cok şaşırdım yıen de çözdüm....coğrafya kolay geldı zaten bayılırım coğrafyaya :)
matematık ı en sona bırakmıstım matematıge gecınce son yarım saat dedı hoca he hö oldum panık yaptım bı an da
tüm sorualrı gözden gecırıp çözebilcekelrımı çözdüm matemaıtkde problem çözme konusunda kendıme çok guvendıgım ıcın önce
onları yaptım kalan zamanda da işlem leri fln öle itşe hayırlısı canım hıc kıtabın kapagını acmadan sınava girdim
işin güzeli çalışma kıtabı da almadımartık hayırlısı olsun bakalım eşim adliyeye gırmemı çok istio memur olrk
ben de kararsızım öncekınden 70 almıstım ona da calısmamıstım ama o zmana dusunmemsıtım memurıyetı hoclaık ıcın
girmiştim sınava orda atama olmaınca kaldım böle işte.. hayırlısı olsun yaa
bende ışıklar askeri lisesinin altında oturuyorum duaçınarında çalışıyorum canım çok yakınız
evet yakınmışız canım ya... neyse değişik indirimlerden haberdar ederiz birbirimiz:) doktorun kim canım benim pembemavide nedret hanım.
Bana türkçe de bu defa paragraflar nedense o kadar uzun gelmedi..Bide anlaşılıyordu hemen.Ne yalan diym o paragrafları 3 defa okuduğum ancak anlayabildiğim sorular oluyordu.Ama tarih banada zor geldi.Bende çok çalışmadım aslında senenin başında çalışıyordum ama hamile kaldıktan sonra bırakmıştım.Sadece son günler coğrafyayı gözden geçiriyordum...Hayırlısı olsun artık...Canım kurabiye siparişi derken sen biyerlere mi yapıosun yani organizasyon şirketlerine filan mı? Hayır yani çalışıosun ya nasıl yetiştiriyosun die şeyettim...:44:
Bende çok şanslı oldugumu söyleyemem o konularda yani değişken aslında..:) Ama bana da milupa dan kızımın ilk hediyesi geldi...Bende çok sevinmiştim
Valla canım bende bazı zamanlar göğsümün hemen altında öyle tekmeler atıoki güçlü şekilde hissettiğim hatta ne oluyor ya dediğim.Bazen mesela göbeğimin baya bi solunda belime yakın yerde hareketini izlerken aynı anda tam karşısında göbeğimin sağında oynuyor bu defa.Bazen de rahmime yakın yerde baya bi aşağıda hissediyorum...Anlamadım gitti...Belli bi zaman sonra yer değiştitirip yukarı çıkmıyorlar mı ki, her zaman heryerde hissedecekmiyiz ya da? Bende tam anlamiyorum galiba:) :44::44::44:
evet yakınmışız canım ya... neyse değişik indirimlerden haberdar ederiz birbirimiz:) doktorun kim canım benim pembemavide nedret hanım.
doruk melike hanımdı canım kadında bazı şeyler hoşuma gitmedi şimdi şevket yılmaz ufuk beye gidiyorum şu anlık memnunum ama tek korktuğum sgk doğum nasıl olur doktorum çok ii ama devlet olunca korkuyorum bende tedavi amaçlı gittim nedret hanım çok ii ama çok pahalı orası doğum içinde arkadaşımdan 3000 tl istemiş ne doğru bilemem
doruk melike hanımdı canım kadında bazı şeyler hoşuma gitmedi şimdi şevket yılmaz ufuk beye gidiyorum şu anlık memnunum ama tek korktuğum sgk doğum nasıl olur doktorum çok ii ama devlet olunca korkuyorum bende tedavi amaçlı gittim nedret hanım çok ii ama çok pahalı orası doğum içinde arkadaşımdan 3000 tl istemiş ne doğru bilemem
aranızdaki konuşmaya girmiş oluyorum ama. benim de kuzenim dorukta melike hanıma gidiyor. neden bıraktın özel değilse sorabilirmiyim? bu arada ben de dorukta evrim aydın a gidiyorum.
canım kalsiyum alımına dıkkat et süt peynır hoş ben bol bol yıyorum bende de oluyo diş etı kanamsı ama
çok az yani.....mesela gecen hamılelıgmde cildim bozulmsutu değişik değişik lekelr cıkmsıtı sivilceler
vardı çok unutkandım yıyıp ıcemıodum o zaman sımdı
çok şükür hıcbırısını yasamadım hatta esimde farketmış söyluyo yanı magnezyum almama rağmen kramplarım
oluyodu çok suan magnezyum almıyorum ve krampım yok cok sukur Allah ıma yaa :)
günaydın kızlar.. nasılsınız bakalım..hafta sonu gezmekle, temizlikle gecen arkadaşlar olmuş.. benim de temizlik belimi büktü.. pazar da misafir ağırladım..
sınava girenlerin umarım sonucları iyi gelir..hayırlısı inşallah..
umarım iyi bir hafta geciririz kızlar.. kötü haberler almadan.. bu arada zaman cok cabuk geciyor ya.. 23.haftama girdim ben ve önümüzdeki hafta 6. ayım bitecekdoğuma giderek daha az zaman kalıyor ve panik sarıyor beni.. allah hepimizi bir avazda kurtarsın inşallahh ...
demir hapını ac karnına mı alıyosun? bana gün icinde dedi, içtikten sonra iki saat boyunca kalsiyum içeren şeyler yeme içme dedi, emilimi düşürür dedi.. kahvaltıda peynir süt tüketmiyor musun nasıl oluyor??
canım turşu tarifi istemişsin c.tesi, yazdım hemen ardından ama sen cıkmıştın galiba.. bak istersen :)))
bu arada ben de c.tesi dinlenmeden temizliğimi yaptım, yatınca kalkasım gelmiyo cünkü bitireyim toptan dinlenirim dedim ama oyle olmadı.. önce yemeğimi yapmıştım allahtan, o olurken temizliğe giriştim.. ama bittim, bel ağrısından öldüm.. bir de bu catı denilen yerin üst kısmı ağrıyor bende.. yatar kalkarken ağrı acı karışımı bişey.. dr uma da söyledim ama anlam veremedi.. baktı ultrasonda herşey nolmal.. yorma kendini diyebildi ancak :)) ama o da olmuyo işte, evin işini kim yapıcak.. mecbur yapıyorum. eşimin işleri cok yoğun olmasa yapar normalde bana bırakmaz ama o da eve gec geldi c.tesi..
selam kıvırcık :)) ben z.yağı, okaliptus, susam yağı vs.. birkac yağ daha var. bunların karışımını kullanıyorum ve memnunum. şu ana kadar catlama olmadı. ama tabi son aylarda ne olur bilinmez.. catlayacağımız varsa catlayacağız yapcak bişey yok canım..
şeker yüklemesini atlatmışsın hadi gözün aydın canım.. sonucu aynı gün mü veriyolar canım?? benim bayramdan sonra randevum da yetişir mi yetişmez mi bilemedim.. gelmeden yaptır dedi.. hemogram da istedi.. ona göre yaptırayım.
canım cok üzüldüm kuzenine.. allah yardımcısı olsun. allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. inşallah yeniden hamile kalır en kısa zamanda..
milsacım nasıl oldun sen??? dinleniyosun di mi??
dişeti kanaması bende de var canım ya(( sinir oluyorum her gün.. üstelik paradontax kullanıyorum yaklaşık iki yıldır..
canım bugünde ekoyla baktı. ekg çekti. bugün normal çıktı ritim. Ama tabi ne zaman olacağı belli olmuyor. bu boyuttaki ritim bozukluğu tehlikeli değilmiş. ya canım aslında bi çok sebebi var ama bende anlayamadım. ben hamile kaldığımdan beri var kimi günler fazla kimi günler az. valla beni de bezdiriyo Allahın gücüne gitmesin. ya olursa diye bişey yapamaz oldum... canım bi şeker olayına bakalım belki cidden etkiliyor olabilir.yarın doktoruna şekerden bahset bakalım ne der. bana anlatırsın sonucu..
Kurabiyeler için umarım yetiştirebilceğin iyi işler yaparsın canım..
Bende önceki sınavda hiç çalışmadan girmiştim 66 almıştımHiç beklemiyordum aslında.Sonra baraj bile deil die tercih olayına bile girmedim.80-90 mı aldım sanki die.Ama sonra duydum arkadaşlardan filan o kadar düşük puanlarla yerleşenler olmuş tabi tercih yaptıgı kuruma göre.Ama olsun sonuçta memurluk die bakmıştım ben.yine öyle düşünüyorum.Bu sene kısmet artık ne gelirse puanıma göre yapcam tercih inş...
Arkadaşlar bi tavsiyede bulunmak istiyorum
evinizde tuz olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben size iyotlu himaliya tuzunu tavsiye ediyorum.
ben uzun zamandır bu tuzu kullanıyorum.hem kilo vermemde, hemde verdigim kiloları geri almamamda etkili oldu.
şimdide bebegim için kullanmaya devam ediyorum
normal sofra tuzları hamilelikte hem ödem yapıp şişkinlige neden oluyor hemde yüksek tansiyona.
bebegin içinde bulundugu su tuzlu sudur biliyorsunuz.5.aydan sonra bu tuzlu su 2 güne bir degiştigi için annenin tuz ve suyu bolca tüketmesi lazım.
normal sofra tuzu tüketirseniz tansiyon ve şişkinliginiz artar.özellikle son aylar cok fazla el ayak şişkinliginiz olur
himaliya tuzu tüketirseniz tansiyonunuz dengelenir,vucudunuzdaki ödem kaybolur
özellikle iyotlu olması şart.iyot bebegi zeka geriliginden ve guatr hastalıgından koruyor
kızıma hamileyken son aylarımda ayakkabı giyemiyordum ayak şişkinligimden.ozaman tabi bilmiyorduk bunları.
şimdi siz biliyorsunuz bence bu konuya dikkat edin
ben de bursadayım bana da tarif edin:)
bu arada oda takımını yatağı içinde uyku seti hediyeli olarak hem de sırf mdf den yapılmış takımını 2000 e bulduk biz. belis marka. isterseniz ben de size orayı tarif edeyim.
Kuzenimin 4'lü test sonucu 1:50 çıktı , detaylı ultrasona girdiğinde bebeğin barsaklarında sorun gözlendi. (down sendromlu çoocuklarda barsak ekojenitesi diye bir rahatsızlık oluyormuş)
amniyosentez yapıldı ve down sendromu %100 kesinleşti ve geçen hafta gebeliğine son verildi.
Çok ama çok yıpratıcı bir süreçti.
Yani ultrasonda birşeyler görünüyor illaki.
Zaten bebek alındığında down sendromlu olduğu kesinleşti. Ensesi çokk kalın ve kulakları aşağı düşükmüş.
Allah kimseye yaşatmasın, kimseye
burada yazmışlar canım bak :) ayrıca benım bebıs otururken aşağıdalar vuruyo
uzandıgımda veya otururken arkama yaslandıgımda göbeğime göbek deliğimin üst tarafına doğru vuruyo
sanırırm sık sık pozisyon değiştiriyo benimki çünkü çat oraya vuruyo çat buraya
1 Aylık Gebelik (ilk 4 hafta)
2 Aylık Gebelik (4-8 haftalar arası)
3 Aylık Gebelik (9-12 haftalar arası)
4 Aylık Gebelik (13-16 haftalar arası)
5 Aylık Gebelik (17-20 haftalar arası)
6 Aylık Gebelik (21-24 haftalar arası)
7 Aylık Gebelik (25-28 haftalar arası)
8 Aylık Gebelik (29-33 haftalar arası)
9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)
10 Aylık Gebelik (40 haftadan sonraki dönem)
kaynak : HAFTA HAFTA GEBELİK (HAMİLELİK)
magnezyum alıyorum zaten onu iki gün aksatsam kramlardan duramıyorum yürüyemiyorum
acaba yeterli mi değil perşembe doktora sorayım bunu zaten ilacımda bitmek üzere
cildim benimde berbat durumda kara kara lekeler dolu
çatlaklar oluştumu sende bende henüzbişey olmadı gerilmede hissetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?