doktora gittim bugün kızlar.bebeğim çoook iyi maşallah hemen açtı doktor teyzesine pipuşunu :) eşimde bende görmek istiyorum dedi ona göstermedi ohh olsun.832 gr olmuş boyuda 32 cm civarında.plasenta normal yerdeymiş bebeğin kafasıda aşağıda hiç sorun yok.37.haftada çatı muayeni yaprız normal doğum olup olmadığına karar veririz dedi.doktorumu yeni değiştrdim çok memnun kaldım bu kadından.ama anemiymişim.demir ilacımı kesti yerine tüplü kan ilacı verdi hemde 6 kutu verdi.içinde kaç tane çıkıyor bilmiyorum.magnezyum verdi kasılmalrım için.ayrıca vitamini de kesti çok ilaç kullanmış oluyorsun doğal yollradn al vitaminini dedi.mide yanması için renni verdi.böyle işte ama bebeğim iyi sevindim onu görünce :) bu arada e bebekten aldığım sebamed ürünlerde geldi mis gibiler
Harikasınnnnnnnnnnnnn....Çok güzel bi cvp olmuşSen sorduysan Dr a cnm ahanda rahatladım şimdi..Dediğin gibi bazen sert vuruyor bende yeri mi rahat deilki acaba diyorum:) Hele biraz daha bekleyim bari...
selamlaaar :)
hep takipteyim de; herkes her türlü sorundan bahsetti bugüne kadar ama atlamadıysam eğer varis konusundan muzdarip olan birini göremedim. bi benmiyim bacakları karayolları haritasına dönen ya ?? google maps yanımda halt etmiş yani :) kılcal damarlarım örümcek bacakları gibi ince ince her yerde çıktı meydana o ayrı mesele ama elimle hissedilecek kadar şişen ana damarlarımda var. kendimi biraz sıksam iyice fırtlıyo sanki. yahu normal doğumu inanılmaz çok istiyorum, orda zaten ıkınmaktan gözlerim fırtlıycak yerinden. bi de damarlar çıksa; aboooo doğumhanede ebe mebe ne varsa kaçcak korkudan artık neye benzerim Allah bilir :)
sizlere bişey sorucam
şeker yüklemesinde şekeri yüksek çıkan oldu mu ne yaptınız
doktorunuz ne önerdi?
bence birer tane alalım bulunsun sonra o kargaşaga bir de onunla uğraşmayalım.biz kalkamyız kocalrımız gider salak saçma bişi alır gelirler haksızmıyım
doktora gittim bugün kızlar.bebeğim çoook iyi maşallah hemen açtı doktor teyzesine pipuşunu :) eşimde bende görmek istiyorum dedi ona göstermedi ohh olsun.832 gr olmuş boyuda 32 cm civarında.plasenta normal yerdeymiş bebeğin kafasıda aşağıda hiç sorun yok.37.haftada çatı muayeni yaprız normal doğum olup olmadığına karar veririz dedi.doktorumu yeni değiştrdim çok memnun kaldım bu kadından.ama anemiymişim.demir ilacımı kesti yerine tüplü kan ilacı verdi hemde 6 kutu verdi.içinde kaç tane çıkıyor bilmiyorum.magnezyum verdi kasılmalrım için.ayrıca vitamini de kesti çok ilaç kullanmış oluyorsun doğal yollradn al vitaminini dedi.mide yanması için renni verdi.böyle işte ama bebeğim iyi sevindim onu görünce :) bu arada e bebekten aldığım sebamed ürünlerde geldi mis gibiler
Anaaaaaaa benim annemde de var canım o.Ben kendimi bildim bileli var ama giderek de arttı hep.Ama nasıl varya düğüm düğüm resmen baya bi fazla. Doğumdan sonramı kalmış hiç sormadık da açıkçacı.Bizde hep sölüyoruz Dr a gidelim die .Amaliyatı bende duymuştum ama çok işe yaramıyor demişlerdi.Umarım faydasını görür annen.
napalım inşallah geçer geçmezse fade olsun onlara diyeceğiz :)
Canım cok gecmıs olsun ah ah bu kansızlık yedı bitirdi bizi yaa
bana da elevit konusunda pek ısrar etmıo drlar ama kan ıalcını cmezsem dovecek gibi davranıoalr
ayy banada verdıydı o suruplardan ıcmesı bişe diilde uyusuturyo snakı agzını ınsanın :)
sordum canım defalarca hemde öncekı bebegımde böle hareketlıydı cunku :) o zamand aynısını sölemsıtı baska bi dr
ben de rahat dııl mı acaba dıodum bazı hamısler rahatsız cocuk hareket eder dıoalr sordum öle bişide yokmus
bebekten bebege değişrimıs yanı rahatlıkla alakesı yokmus onun :)
canım benım yaa ınsallah düzelir senın baya ılerı sevıyede galıba doktoruna söledınmı hıc hamılelıkte bende de
arrttı ama o kadar da cok değil yani inşallah düzelir...
canım benım az bucuk yuksek cıktı ben zaten perhıze başlamıstım cok kg almamak ıcın doktorum aynı skeılde
perhızıne devam et 100 mg lık yukleme yapmıyorum sana guvenıyorum dusuruceksın bu sekerı dedi öle :)
sen bilirsin canım ya :) dıyorum ya bı bakınıp fıkır edınmek lazım yanı hıc de bakınam demıom ama
ıncını cıncını da almaya luzum yok gerek olur dıosan al bı tane bulunsun tabıı :)
biberonu alınca ya süt sağma makınasıda alcaksın ya da mama da bulundurcaksın cunku biberon alamayacak kocalar
mamayı süt sağma aletını fln hiç alamazlar...haksız mıyım
masallahh canim herseyin yolunda olmasina cokkk sevindimm..amann ne güzel göstermis annesi sana benimkide acarda iiyce anlariz insallahhh ne oldugunu insan merak ediyor ne oglum ne kizim diye sevebiliyorsunnnn
çok haklsın canım geçen gün elektrikli pompa 133 tl miş iyiymiş dedim o da arabanın bakımı yapılr dedi bu kadarlar yani.ama benim ablamın sütü çok olmadı biberona ihtiyaç duyduk.insan herşeyi düşünüyor işte.bir tane bulunsun dedim.yoksa bende öyle çok fazla esya alma taraftarı değilim.inşllah hiç ihtiyaç duymayız çok sütümüz olur :) bir arkadasımın çok sütü vardı çalışıoyrdu da süt saklama poşetlerinden alıp sağıp buzluğa koyuyordu
canım benım yaa ınsallah düzelir senın baya ılerı sevıyede galıba doktoruna söledınmı hıc hamılelıkte bende de
arrttı ama o kadar da cok değil yani inşallah düzelir...
hamilelik zaten başlı başına bir durum, bir de hastalık olunca zor canım, umarım en kısa sürede daha iyi hissedersin..
kızlar geldım dr dan eko cekıldı mıtral ve triküspid yetersizliği varmış diğer değerler
normalmiş bu da cok ciddi değilmiş bi de vücuduma ekg cekılrıken yapıstırlan seyelrden yapıştırıp
cep telefonu buyuklugunde bı alet verdıelr çarpıntın oldukça bas dedıler yarın 11 e kadar ustumde kalcakmıs
öle işte yarın konuscaz tekrar geldım ıse calısıom :)
kızlar diyetisyen kontrolünde hamileliğini sürdüren bir arkadaşa sebepsiz kılo alımı sonucunda dr u elevitten olabilir diye eleviti kesmiş..
ya benim de bu anlamsız aldığım 4,5 kilo acaba elevit yüzünden mi ??
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim??
varis sorunu bende var malesefselamlaaar :)
hep takipteyim de; herkes her türlü sorundan bahsetti bugüne kadar ama atlamadıysam eğer varis konusundan muzdarip olan birini göremedim. bi benmiyim bacakları karayolları haritasına dönen ya ?? google maps yanımda halt etmiş yani :) kılcal damarlarım örümcek bacakları gibi ince ince her yerde çıktı meydana o ayrı mesele ama elimle hissedilecek kadar şişen ana damarlarımda var. kendimi biraz sıksam iyice fırtlıyo sanki. yahu normal doğumu inanılmaz çok istiyorum, orda zaten ıkınmaktan gözlerim fırtlıycak yerinden. bi de damarlar çıksa; aboooo doğumhanede ebe mebe ne varsa kaçcak korkudan artık neye benzerim Allah bilir :)
benim 4 gün sonra gelmiştiMadem konu emzirmeden açıldı.Sezeryan olunca süt 2-3 günde geliyor diyorlar ya,peki o arada bebiş ne ile beslenecek?Biberonla felan mama verirsek ona alışır mı acaba?
canım seni çok iyi anlıyorum inanherkese merhaba..cok fazla giremiyorum arada bakinabiliyorum :18:
bugun izin aldim, kizimi da krese yollamadim..ben oglum dogduktan sonra kizima da kresi biraktiririm bakarim diyodum ama sanirim bu mumkun olmicak. daha bebek yokken beni cok yoruyo. sabahtan beri yapmadigi kalmadiekimde 3 yasinda olacak..arkami dondugum an evi yerle bir ediyo..uyardigimda da bana vurmaya basliyo artik nerem denk gelirse vicdanen rahat degilim ben evdeyken onun krese gidecek olmasindan, ona da bakarim diyodum ama bu sekilde nasil olcak
dr.browns,avent bunları elimde bulundurucam çünkü oğlumda da bunları kullandık memnundumselam güzel anneler
biberon konusunda kararsızım siz hangisini almayı düşünüyorsunuz ? cam Nuk düşünüyorum ama DR.Brow nun gaz önleyen patentli sistemimide ilgimi çekmiyor değil,malum bebeişlerde gaz büyük problem
bu arada morhipoda sevi bebek ürünlerinde indirim vardı(kansorejen madde içermiyormuş plastikleri),diğer yerlere baktım gerçekten indirimli,bende aldım ihtiyaç olanlardan,hem küvetti falan çarşıdan almak güç taşıması var..geliversin kapıma arabama koyar evime giderim
alışverişler sayfasına eklerim yine birazdan..
kızlar diyetisyen kontrolünde hamileliğini sürdüren bir arkadaşa sebepsiz kılo alımı sonucunda dr u elevitten olabilir diye eleviti kesmiş..
ya benim de bu anlamsız aldığım 4,5 kilo acaba elevit yüzünden mi ??
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim??
çok haklsın canım geçen gün elektrikli pompa 133 tl miş iyiymiş dedim o da arabanın bakımı yapılr dedi bu kadarlar yani.ama benim ablamın sütü çok olmadı biberona ihtiyaç duyduk.insan herşeyi düşünüyor işte.bir tane bulunsun dedim.yoksa bende öyle çok fazla esya alma taraftarı değilim.inşllah hiç ihtiyaç duymayız çok sütümüz olur :) bir arkadasımın çok sütü vardı çalışıoyrdu da süt saklama poşetlerinden alıp sağıp buzluğa koyuyordu
4.5 kilo çok değilki canım
bende iştahım yok yiyemiyorum diyordum
hatta toplam 7 kilo verdim hamileliğimde
ama bir baktım ki dün tam 2 kilo almışım
son aylar anne ve bebeğin kilo alımının hızlı olduğu dönemler dikkat edebildiğimiz kadar edicez ama edemezsekte canımız sağolsunD
bebeklerimiz kilo alsınlarda bizler birşekilde doğumdan sonra vericez
elektrikli pompaların markaları çok önemli canım iyi bir araştırma yapmanı öneririm
çünkü çekiş güçleri zayıf olanıda güçlü olanıda var
oğlum sarılık olduğunda hastanede hastane tipi pompa kiralamıştık nasıl çekiyordu göğüs ucu bile yara olmuştu
eve çıkınca ameda kiraladık oda çok iyiydi ama sonra kendime kraft aldım ameda kadar çekmesede iyi çekiyordu
oğlum biberon istiyor madem mama yerine anne sütünü öyle alsın dedim
ama çevremden okadar söz söyleyen oldu başta eşimin ailesi
resmen bunalttılar beni((
bu kez inş.emer diyorum da kimse yorum yapamaz.....
varis sorunu bende var malesef(
gece yatakta bacak ağrısından ne yapsam diye bir hal oluyorum
birde benim alt bölgemde de oluyor hamileliklerimde varis o da ağrı yapıyor
o bahsettiğin şişen varis basen bölgemde oldu biryere değsin canım acıyor
kızlar iki gündür hastanelerdeyim anca gelebildim.
benim göğüsümde kitle vardı ya işte o iyice büyüdü, 13 cm falan olmuş, göğüs ucum içeri kaçtı, göğüsüm taş gibi oldu, üzerinde su kabarcıkları oluştu bir ağrı bir ateş
vakıf gureba hastanesinde meme polikliniği var oraya gittim baktı adam dedi ki sizi hocamıza göstereceğiz, öğleden sonrayı bekle dedi neyse saat 4 te hocalarına gösterdiler kadın dedi ki acil biyopsi ve ultrason çekilsin
biyopsi yaptılar bana saat 17.30 da tabi yanlızım lokal uyuşturdular 2 tane parça alındı alırken de ağrıdı ama ben parçaları patalojiye götürdüm falan 1 saat geçti ben de bir ağrı oldu anlatamam
hastanenin içinde 2 gözüm 2 çeşme ağlıyorum baktım dayanamayacağım acile gittim oradaki dr demez mi acaba ciğerine girdiler ama hamilesin röntgen de çekemeyiz :18: beni bir telaş aldı neyse minoset iç dedi eğer nefes alamaz olursan gelirsin dedi sonra aklıma kendi dr umu aramak geldi
durumu anlattım dedi ki senin ağrı çekmemen lazım diş ağrısı bile erken doğumu tetikler ağrı çekme sen minoset veya parol al ama iki tane yut sonra da her 6 saatte bir iç aksatma 2 gün dedi hatta komplikasyon olma ihtimaline karşı bir de antibiyotik al dedi largopen 500 mg alıyorum ya ona devam edeceğim bir zararı yokmuş...
neyse ilaçları içtikten 1 saat sonra rahatladım ama başım döndü, ateşim çıktı akşam üstüne yatmayayım diye doğru dürüst uyumadım...
bugün de ultrason çekildi pataloji sonucunu perşembe 3 de alacağım sonra dr a göstereceğim bakalım ne diyecek, mamografi istiyebiliriz dediler kabul etmedim hem hamileyim hem de 40 yaşından önce bazı dr lar önermiyor biyopsi yeter bence ne diyeceklerse desinler lokal aneztezi ile alınabilirmiş çok büyükmüş...
öyle işte kızlar şu an ezanlar okunuyor Allah ıma çok şükür yine ama hamile hamile başıma gelmeyen de kalmadı yani bakalım daha neler göreceğiz :26:
benim göğüsümde kitle vardı ya işte o iyice büyüdü, 13 cm falan olmuş, göğüs ucum içeri kaçtı, göğüsüm taş gibi oldu, üzerinde su kabarcıkları oluştu bir ağrı bir ateş
vakıf gureba hastanesinde meme polikliniği var oraya gittim baktı adam dedi ki sizi hocamıza göstereceğiz, öğleden sonrayı bekle dedi neyse saat 4 te hocalarına gösterdiler kadın dedi ki acil biyopsi ve ultrason çekilsin
biyopsi yaptılar bana saat 17.30 da tabi yanlızım lokal uyuşturdular 2 tane parça alındı alırken de ağrıdı ama ben parçaları patalojiye götürdüm falan 1 saat geçti ben de bir ağrı oldu anlatamam
hastanenin içinde 2 gözüm 2 çeşme ağlıyorum baktım dayanamayacağım acile gittim oradaki dr demez mi acaba ciğerine girdiler ama hamilesin röntgen de çekemeyiz :18: beni bir telaş aldı neyse minoset iç dedi eğer nefes alamaz olursan gelirsin dedi sonra aklıma kendi dr umu aramak geldi
durumu anlattım dedi ki senin ağrı çekmemen lazım diş ağrısı bile erken doğumu tetikler ağrı çekme sen minoset veya parol al ama iki tane yut sonra da her 6 saatte bir iç aksatma 2 gün dedi hatta komplikasyon olma ihtimaline karşı bir de antibiyotik al dedi largopen 500 mg alıyorum ya ona devam edeceğim bir zararı yokmuş...
neyse ilaçları içtikten 1 saat sonra rahatladım ama başım döndü, ateşim çıktı akşam üstüne yatmayayım diye doğru dürüst uyumadım...
bugün de ultrason çekildi pataloji sonucunu perşembe 3 de alacağım sonra dr a göstereceğim bakalım ne diyecek, mamografi istiyebiliriz dediler kabul etmedim hem hamileyim hem de 40 yaşından önce bazı dr lar önermiyor biyopsi yeter bence ne diyeceklerse desinler lokal aneztezi ile alınabilirmiş çok büyükmüş...
öyle işte kızlar şu an ezanlar okunuyor Allah ıma çok şükür yine ama hamile hamile başıma gelmeyen de kalmadı yani bakalım daha neler göreceğiz :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?