2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Tv 8 canan karatay ı dnliyordum ;şişmanlık için kavun karpuz üzüm dedi,ben 2 kilo üzümü 2 günde bitirdiğimi farkettimhaftada 3 defa 2 kg alıyordum)(nasılda gözden kaçırmışımmm,bu kadar çok yediğmi bile farketmedim,dün 2 kilo almıştım ,bugun hiç kalmadı ,hatta öğlen yemeğinin yanında yicektim ,ben kahvaltıda çay içmiyordum ;o yüzden kuru luru yemiiyeyim diyee üzümle yiyordum ,tabi öğlenleride,akşamlarıda,ara öğünlerdede ((
üzüm delisiymişimde haberim yokmuşşşş

Ayni durumdayiz canim Ama Allah buyuktur Ben dogumdan sonra 1 hafta hastanede kalmayi dusunuyorum
dogumla birlikte yaklasik 10 gun olucak ondan sonrada artik toparlanirim diyorum.
ins dogumdan dogumdan sonrada rahat gecer. hangi ulkedesin sen?

Sen sezeryansin sanirim Allah yardimcin olsun canim... Normal düsünüyoruz olursa en fazla 3 gün kalabilicem..

Isvicre`deyim sende mi yurtdisi ?

aman kızlar kendinize dikkat edin..grip olmayın.hamilelikte atlatması çok zor oluyor.6 gündür iğne oluyorum doğru düzgün iyileşemedim...

ciğerlerim hala kendine gelemedi...limonunuzu meyvenizi sebzenizi yemeyi ihmal etmeyin

tost dedin canım çekti şimdi gidip tost yapıcam kendime bayadır tost yemiyodum bende yaşasın tost yicem
şu pekmezi bi sevemedim acaip tatlı geliyo bana midemi bulandırıyo annem yapmış sırf benim için gurur yaptım aklıma geince tatlı kaşığıyla iyyiorum zorlaaaaa
pilav da dahil hiç bir yemeği ekmeksiz yiymemem
malesef bende kullanıyodum hamile kalamdan önce sigara hele yemek yedikten sonra offf hata hatta sırf sigara içmek için yemek iyiyodum ben ama çok şükğr hamile kaldığımdan beri bi tiksinme geldi sigaraya karşı kokusuna bile dayanamıyrum eşim içiyo onada tahammül edemiyrum çok pis kokuyo

Anneler merhaba.yolun yarısını bitirdik şükür.Kilo konusunda sıkıntılı olan arkadaşlarıma ben de katılıyorum.55,600 ile başladığım hamileliğimin 6.ayına 65.800 ile giriyorum( tatlıyla nerdeyse hiç aram yok.meyve mi eksiksiz hergün yiyorum.pilav makarna belki haftada 1 kere tüketiyorum.geri kalanda et ve sebze ağırlıklı besleniyorum.Öğretmenim okulda 40dk dersin 25dksı ayaktayım.ama niye bu kadar kilo alıyorum bilmiyorum.Bebişim 22.haftasında 536 gr.dı maşallahhh.
Bunlara ek olarak bugün sol bacağımın üzerine basamıyorum.Bastığımda kasığımdan acı giriyor.otururken falan sorun yok.böyle bir sorunu olan ve çözümünü bulan var mı?Bütün gün topalladım valla.
Yine de şükür halimize diyorum.Maşallahhh hepimize.:)

günde 10 tane bütün ceviz yiyorsan bu cok fazla.omega 3 ihtiyacı için hamilelere önerilen ceviz miktarı 2-3 tane dir.
hadi sen birazdaha fazla ye 5 tane olsun.ama 10 bana cok fazla geldi.cevizde cok yaglıdır bilirisn

sebzeleri haşladıktan sonra sogan ve yumurtayla kavurabilriisn.ben ıspanak ve taze fasulyeyi filan bu şekildede tüketiyorum yanında yogurtla

yada karnıbaharlı bi tarif vardı dukan dietinde süper bişi oluyordu onuda veririm.
tadı ve görüntüsü aynı bulgur pilavı gibiydi.kokusundan dolayı karnıbahar yemegini yemeyenlerin tercihi olabilir bu tarif
ben salçayı cok tercih etmiyorum tuz oranı fazla oldugundan ,domates cok kullanıyorum.kışlık için de yaptım konserve domateslerimi.
yag olarak sızma zeytinyagı kullanıyorum yemeklerime.ve onu öle tencereye boca yapmıyorum.kaşıkla ölcüp koyuyorum.kızartmamı bile zeytinyagı ile kızartıyorum
önceden bende az yememe ragmen kilo alırdım yada veremezdim sebebi yemek yaparken sırf lezzetli olsun diye sıvı yagını cok koyardım.ama eşim ve ben vıcık vıcık yag olmuşuz megerr
meyve zararsız kilo yapmaz diye düşünürken bol yerdik ama ondada şeker oldugu için kilonun alaasını yaptıgını sonradan ögrendik.
şimdi meyveyi çeşitli ama az tüketiyoruz.yanında yogurtla

benim yaptıgım diet dukan dietiydi evet.ama öle cok sıkı yapmadım.meyve filan yok mesela onda.ben de kacamak oluyordu.
buna ragmen vermem gereken kilomu verdim kısa sürede.
eşim 1,5 ayda 101 den 87 ye düştü.ikimizde fıtness yaptık dietin yanında.
dukanı bıraktıktan sonra yemek alışkanlıgımız degişti ve verdigimiz kiloları geri almadık.
hamileligimde dukanı uygulamıyorum ama ordaki protein alımlarımı şimdide uyguluyorum.

ben gecen gün bişi paylaşmıştım gördünmü bilmiyorum
Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı

Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
bebegin kilosu 3500 gr olsun

toplam 8.800 gr.yani 9 kilo diyelim. bu 9 kiloyu sen istedigin kadar az ye diet yap vucudun bunu almak zorunda hamilelikte.ve dogum yaptıgın gibi bu 9 kiloda senden gidecek.
9 kilo haricindeki alınan kilo insanın kontrolünde alınan kilodur..cok abartı yersen 9 u ikiye katlıyarak 18 kiloylada tamamlarsın hamielligi
yada dikkat ederek bebeginin gelişimi için gerekli olan özlelikle protein agırlıklı beslenirsen 3 kilo alarak 12 kiloyalada tamamlıyabilriisn.
sen 10 kilonu almışsın bu son 3 ay kiloda inanılmaz artış olcak hepimizde.bence son aydaki artış üstteki tabloda alınan kilolar olacak.
şimdiye kadar alınan kilomuz neyse o bizim yag kütleniz olmuştur muhtemelen.

sonuc olarak kilo almak cok kolay vermesi cok zor.ben o zorlugu bildigim için şuan gereksiz yemek yememeye calışıyorum.kilolu olmak beni ciddi anlamda depresyona düşürmüştü çünkü
kendime olan özgüvenim kayboldu ,kıyafetlerimin içerisine girememek beni üzmüştü
tekrar aynı şeyelri fazlasıyla yaşamak istemiyorum.bu dönemi bebegimin gelişimi için öenmli besinleri tüketerek ve kendim içinde cok kilo aldırmıyacak besinler yemeye calışıyorum

Son düzenleme:
evet hormonların da etkisi vvar kesin ama benim yapım kilo almaya cok müsait canım. cok cabuk alır cabuk da veririmm.. inşallah doğumdan sonra da kolay verebiliriz kiloları cünkü ben cok takıntılıyımdır bu konuda ((

ekmek, hamurişi neyse de tatlıyı cok seviyomuşsun o kötü olmuş canım.. ama herşey bebeklerimizin sağlığı için napalım..
bak şeker yüklemen normal cıkmış, sevin.. bebeğin de sağlıklı maşallah.. allah başka dert vermesin canım. şurda doğuma ne kaldı, doğumdan sonra yersin yine tatlıları oh süt yapsın bol bol :))

üzüm cok şekerli ya evet..dolap üzüm dolu yiyemiyorum ama akşam kavun yedim ben yaa :18: cok değil ama az
dolaptaki üzümleri komposto yapsam olur mu kızlar ya bi akıl verin çöpe gitcek yoksa üzülüyorum atınca da..
bulamayanlar var bunları diye :26:

çok teşekkür ederim mesajın için dün çok yoğun olduğum için cevap veremedim .ay she bütün testlerim aslında diğer düşüklerimde yapılmıştı fakat normal çıkmıştı. protein s ile ilgili olanları dr gerek yok dediği için yaptırmamıştım. son düşüğümden sonra tümünü yaptırdım. bahsettiğin tüm testler normal çıktı sadece APC-R 101 (referans aralıkları 120 300) ve protein s 76 ( referans aralıkları 80- 120) çıktı. dün iki ayrı dra gittimbirisi genetik sonuçlarımı almak için gittiğim dr ve diğeri kadın doğumcu ikiside sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi. benim kafamı karıştıran asıl bu işin uzmanı olan hemetalogun kullanmama gerek olmadığını söylemesi sonra bana acaba kullansakmı diye düşünmüyorumda değil dedi benim kafam iyice karıştı. doğru bir tane neden emin değildi anlayamadım doğrusu. başka bir dr daha denemek istiyorum inan bunaldım yoruldumçok yıpratıcı bir süreç ama inancımı kaybetmiş değilim mutlaka olacak :)) tekrar teşekkür ederim uzun bilgilendirici yazın için sevgiyle kal ....

karnıbahar pilavı nı merak edenler için tarif:

MALZEMELER:
-1 ufak karnabahar
-1 tk z.yağ
-1 tk köri
-2 diş sarmısak
-taze soğan

Karnabahar yıkanır,sapları ayrılarak ufak çiçeklere ayrılır.Robotta bulgur boyutuna gelene dek çekilir.Wok tava ısıtılır yağ eklenir.Ezilmiş sarmısak sotelenir .Karnabahar eklenir ve karamelize olana dek kavrulur.Köri eklenip harmanlanır.Taze soğanın yeşil kısımları ince doğranarak üzerine serpilir.

Eki Görüntüle 518576
tarif ve resim dukandiyetleritarifim.com sitesinden alıntıdır

ben köri kullanmıyorum tarif yukardaki gibidir.sarımsagıda cok atmıyorum.1 tane orta boyu incecik dograyıp yagda soteliyom.yanında salata yogurtla filan güzel oluyor

çekirdek bende alıyordum fakat ilk kez oradan alıyorum diye güvenli olması bakımından paypal hesebımdan denedim,kargo bedeli ekledi..aradım durumu düzeltelim dediler ama düzeltemediler :) neyse sonra birdaha bakarım artık..

Tamam canım,çok teşekkür ederim hepinize....

derya bende de gebeliğin ilk başlarında oluştu ,başlangıcı dedi doktor, o kremi verdi 1 kez kullandım feci yaktı bıraktım..ama ilacını kullanmıştım..fitildi..
birde sirkeli su çok faydalı..ben hala oluşmasın diye arada sirkeli su ile temizliyorum..bir daha olmadı..tekrarlayan bir durummuş,sirkeli suyu ihmal etme..Doktorum önermişti onuda..

Son düzenleme:

bence üzüm kompostosunu konserve şeklinde yapabilriisn.lohusalıgında cok lazım olcak böyle dogal meyve suları,kompostolar filan.

papatya 10 cevizi nasıl yiyebiliyorsun :) 3 tane yesem kesiyor..su ile ittiriyorum valla..

bende 2 adet diye okumuştum şimdi balık pek yiyemiyorum diye 3 adet yiyorum günde..

canım reçel yap yaz kış yiyin :)

Canım bence bebeğin kılosuna takılma, çünkü inan sonra alıyorlar. Yine de için rahat etmezsse benim gebe arkadaşlarımın bir çoğu 7 ayından sonra sürekli et ve bulgur pilavı tükettiler. Aman amann hepsi de tombiş tombiş bebekler doğurdular. tatlı konusunda seni çok iyi anlıyorum. benim de yeni yeni canım deli gibi tatlı çekiyor. Bebişin sağlığı daha önemli, sık biraz canını. doğum yağınca bol bol yersin mis gibi tatlılarını..

canım sen en güzel şeyi yiyorsun. semizotu omega 3 deposu ve sürekli yiyorsan muthiş birşey. et yiyorsun bence o da önemli. ben eti daha yeni yeni yemeye başlayabildim. hep midem bulanıyordu. ama tontirik süppersin sen valla. takdir ett,m beslenme düzenini...

milsacım annem bize küçükken :) bulgur pilavına süt döküp yedırıyodu hem çok lezzetlı oluyo hem de

ıkısı bı arada tadı çok güzel ve kuru olmadıgı ıcın tabak tabak yıyoduk hiç hastalanmadan ve vıtamın kullanmadan

bi çocukluk gecırdık ben ve kardeslerım yalnız semız otu ile dere otunu öldürsen yıyemem :26:

Kızlar şu grip için doktora gitsem mi yoksa parol veya minoset alıp kullansam mı??
Birşey kullanmadan atlatamayacağım sanki..

Kızlar İnternet şubesinden sanal kredi kartı oluşturup alabilirsiniz.Ben bu yöntemi kullanıyorum.

papatya 10 cevizi nasıl yiyebiliyorsun :) 3 tane yesem kesiyor..su ile ittiriyorum valla..

bende 2 adet diye okumuştum şimdi balık pek yiyemiyorum diye 3 adet yiyorum günde..

10 ceviz mii.... aynen ben de 2-3 ü zor yiyorum.. midemi bulandırıyor ilk trimesterden beri.
kuru incir ile yiyordum ama dr kilo yapıyodur belki diye onu da bire düşürdü..
cantamda var şimdi nasıl yiycem diye düşünüyorum kara kara :26::26::26:

Kızlar İnternet şubesinden sanal kredi kartı oluşturup alabilirsiniz.Ben bu yöntemi kullanıyorum.
evet öylede üşeniyorum onu oluşturmayada :) paypal kolaydı.. 444 lü hatlarıyla başım belada bankaların hep basma kalıp ilgilenmeleri beni deli ediyo 3 gündür e postama ektre gelsin diye uğraşıyorum ,sözde kayıtlı ,hatırlatıyorum ama hala gelen giden yok..sanki aramamışım gibi davranıyolar hger seferinde yarında gelmezse kart iptalini isticem..tek kart bırakıcam,ien sorunsuz olanı..pess dedim valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…