Ayni durumdayiz canim Ama Allah buyuktur Ben dogumdan sonra 1 hafta hastanede kalmayi dusunuyorum
dogumla birlikte yaklasik 10 gun olucak ondan sonrada artik toparlanirim diyorum.
ins dogumdan dogumdan sonrada rahat gecer. hangi ulkedesin sen?
sen yazini okuduktan sonra tost yapmistim kizima bide kendime. inanki tostun yarisinin yarisini yedim ceyrek yani.
bogazimdan gecmedi:) simdide bu yazini okuyunca iyi yapmisim dedim.
gelecek aybasi el yapimi pekmezim gelicek ondanda gunde 1 kasik yersem sanirim kansizlik sorununu cozerim.
genelde yemekle ekmek yeme aliskanligim yok hele pilav makarna varsa yaninda hic aramam
sadece normal hamurisne cok aseriyorum onuda gunduz az yiyip limonlu su iciyorum sekeri cikarmasin diye
cayida azaltsam super olucak ama sigarayi birakinca boslukta kaliyor insan
hamile kalmadan once 4-5 ay kullanmstim.
bende çok yemiyorum yada ben öyle sannıyorum ,günde 10 tane ceviz,fındık,2 bardak süt ve et mutlaka tüketiyorum;tek yiyemediğim sebze yani pişmiş sebze,soğan ve salça ile birleşince sebze yiyemiyorum;öğlenleri 2 haftadır pas geçiyorum ama yoğurtlu semiz otnu mutlaka yerdim ,tatlıyı oldum olası yemiyordum ,hailelğimin 5.ayında ,haftada 3 gün gidip tatlı yediğim bi yer var;(oda adamın yaptığı tatlıya haşeriyorum) hepsi bu ama 10 k,lo almışımmmmmmm((((((((((((((((
protoin dieti denilen şey dukaan dieti mi ?tontirik sen bu konuda epey bilgilidisn ;hamileyken diet yapamam (bilmiyorum )emzirirkende yapamam;kışın gelicek bebeiş ,evde hep kilo alırımm,yürüyüş yok vsvsv ;şimdiden düşünüyorummmmmm 10 kilo yaw(6.aydayım)
evet hormonların da etkisi vvar kesin ama benim yapım kilo almaya cok müsait canım. cok cabuk alır cabuk da veririmm.. inşallah doğumdan sonra da kolay verebiliriz kiloları cünkü ben cok takıntılıyımdır bu konudaya bitanem benimde yemem de bi değişiklik olmadı henüz hala hamile kalamdan önce nasıl yiyosam öle yiyorum aynı yani değişen tek şey karnımdaki minik
ama bende 5 kilo aldım son 2 ayda nie nasıl aldım anlamadım ve ben dondurma çikolata talıyla aram hiç yok yani yemem
makarnada pek aramam ama işte kızartma hastasıyım bende ama bu kızartmayı hamilelikten öncede yerdim çok dedim ya yemem aynı ama almışım 5 liko ,şte nasıl oldu bende anlamadım
haftada 3 gün akşamları yürüyüşede çıkıyorum ama fayda etmiyo
yani hormonlardan canım bu kötü bişiy değil
ekmek, hamurişi neyse de tatlıyı cok seviyomuşsun o kötü olmuş canım.. ama herşey bebeklerimizin sağlığı için napalım..merhaba kızlar şimdi doktordan geliyorum miniğim 23+2 ve kilosu 480gr boyu 30cm.bana zayıf gibi geldi doktor normal dedi.iki hafta sonra 750 fln olur kilosu dedi.
şeker yüklememi yaptırdık.o normal ama kansızlık var.kan ilaçların bir türlü bir fayda etmedi.ve karaciğer enzimlerinde de bozukluk var dedi.ekmek hamur işi tatlıyı kesti.tatlıyı çok seviyorum.çıkınca gözlerim doldu
üzüm cok şekerli ya evet..dolap üzüm dolu yiyemiyorum ama akşam kavun yedim ben yaa :18:Tv 8 canan karatay ı dnliyordum ;şişmanlık için kavun karpuz üzüm dedi,ben 2 kilo üzümü 2 günde bitirdiğimi farkettimhaftada 3 defa 2 kg alıyordum)(nasılda gözden kaçırmışımmm,bu kadar çok yediğmi bile farketmedim,dün 2 kilo almıştım ,bugun hiç kalmadı ,hatta öğlen yemeğinin yanında yicektim ,ben kahvaltıda çay içmiyordum ;o yüzden kuru luru yemiiyeyim diyee üzümle yiyordum ,tabi öğlenleride,akşamlarıda,ara öğünlerdede ((
üzüm delisiymişimde haberim yokmuşşşş
canım öncelikle çok gecmıs olsun inşallah tekrar yaşamazsın aynı şeyleri
kesinlikle haklısın aynı acıyı göz göre göre defalarca yaşamak yerıne araştırmak en iyisi
öncelikle apc-r olrk yazdıgın deger apc rezistansı değil mi ? böyle anladım böyle kabul ederek yazıyorum bu faktör 5 in protein c ye karsı direnç göstermesını tanımlayan bi deger.... diğer düşük değerin de protein s bu degrın düşük olması kanındaki protein s lerin az oldugu anlamına gelir ve ciddi bir pıhtılaşma sebebidir tanım olarak
tabii bunalrın ne derece ciddi olduğu değerlerin ne kadar düşük olduguyla alakalı canım
bunalrın yanında merak ettiğim bi kaç şey var
1 ) faktör 10-11-7-5 degerlerıne bakıldımı
2 ) genetıkte gen mutasyonalrı için (faktör V leiden mutasyonu için veya mthfr 1298 ve 677 heterezigot homozigot muts.)
herhangibi arastırma yapıldımı ?
özellikle faktör V leiden mutasyonunu merak edıyroum cunku apc- r düşük ve bu direk
faktör 5 ve protein c degerın ile alakalı
3 ) protein c degerıne bakıldımı ? normal mi ?
şimdi doktorların şöyle bi tutumu var....özellıkle bebek kayıpalrından sonra bu kan
hastalıkalrını arastırıcakalrı zaman bebeğin ne şekilde kaybedildiğine göre bi yön
belirliyorlar örneğin bebekelrının hepsi gelişimi iyiyken ani kalp durması şeklınde veya
pıhtılaşma olusumu sonucu kayıb olustuysa direk kan hatsalıkalrında arastırma
yapılıyor ve kan degerlerınde cıkıcak en ufak bozuklugu dahı busebeple dikkate alıyorlar...kendımden
örnek vermem gerekırse benım kanımda anti trombin 3 antijeni faktör 10-11 eksıklıgı var
ve genetıktekı arastırmada ise 677 ct heterozigot mutasyonu cıktı hematolog bana bu
cok ciddi ıkı ayrı sorun var ve bebek sahıbı olman cidden çok zor hamıle kaldıgında senı
cok büyük zorluklar beklıo ama anne olmak hakkın kızım dene mutlaka dedi bana....fakat
danısmak için gittiğim bir kadın doğumcu ıse bu sebepten bebek ölmez
iğneye gerek yok dedi...inanamadım ona baska kadın doğumcuya gittim bana dedi ki bu
gen mutasyonunu tasıyıp 6-7 tane cocuk doğuran ve hcısorun yasamayn cok kadın var
ama her bünye bir değil bu sende böyle bir sorun olusturmus oalbilir sende hıcbır kan
anomalisi çıkmasa dahi biz sana önlem olsun diye bu iğneyi kullandırrız dedi ben
acaba ilk gittiğim hematolog mu abarttı die baska bi hematologa daha gıttım ve bana ılk
hematologun söyledıkelrını söyledi...ve kan hastalıkalrında hematolog harıcı kımsenın
söyledıkelrıen ınanma cok farklı alanlar dedi...
şimdi sonuc olarak ; nacizane bana sorarsan sende bi sorun yok denmesi için en azından
genetıkte bazı kontrollerın yapılması lazım en azından gen mutasyonalrının yapılması
lazım en azındna kromozom anomalisi testinin hem eşine hem sana yapılması lazım
canım...ben bu bebegıem hamıle kalmdan önce gittim güzelce üni hast deki
bir kadın doğpumcuya sordum böle böle durumum tekrar bebek dusunuyorum sadece
kromozom anomalisi testım yapılması lazımmı yaptıraımmı deıdm yok yeaa gibiisinden
egcıstırdı benı ve şiddetle gerek görüldüğü üzre 12 haftalık hamıleyken yapıldı kromozom
anomalisi testım !!! takıbımı yapan perınatolog ve özeldekı kadın
doğumcum nasıl yapılmadı yapılmalıydı dediler...yani bu işin alfabesı gibi bişey bebek
kayıpların artık artmıssa ve bıseylere bakılması gerekıyosa bu anti trombin degeri proteın
c ve s faktörler gen mutasyonalrı kromozom anomalisi testleri bunalr yapıldıktan sonra
soncualrı farklı doktorlara göstererek yorum almak önemli canım....ayrıca gittiğim doç u
da sana tavsıye edebilirim kendısı tekrarlayan gebelık kayıpları
üzerine arastırmalar yapıyo ve sadece riskli gebeleri incelıyıp takıp edıyor ücretı de gayet
uygun ve kanunı eah da çalışıo aynı zamanda muayenhanesı de var ama ondan önce
hematoloji ve genetık polk lerinde gereklı arastırmanın
yapılmaısnı sağlamalısın....bir de kanunı eah daki genetık polk de elif hanım cidden iyi ve
sıcak birisi tavsıye ederım inşallah tekrar aynı şeylerı yasamazsın ben de üç tane
yavrumu kaybetttım çok zor bişey bılıyorum inan kı hala da dıken üstundeyım ama
gecıcek bu gunler canım her zamna umut var canını sakın sıkma bu da
bi sınav ınsallah sen de hepsını atlatıp sağlıkla yavruna kavusucaksın sunu unutma
doktorlar ıncelıo bakıo bişey söyluyo ama bunalrı yoğurup kendıne faydalı bilgiyi
çıakrtmak senın görevın elimdne geldıgınde açıklamaya calıstım ama ne zaman aklına
takılan bişey olursa bana yazabılırsın sana özelden mailimi de atayım Rabbım en kısa
zamanda sağlıkla nasib etsın ınsallah
Tamam tatlım, gelsin ürünler,hemen yazarım sana
Sade şeyleri seviyorum ben, çok karışık desenli şeyleri sevmiyorum. Fiyatları da çok uygundu,aldım gitti.
Yakında kredi kartımı göçerticem sanırım, eşim de beni
Bana ne , ben hamileyim
Tamam canım,çok teşekkür ederim hepinize....
üzüm cok şekerli ya evet..dolap üzüm dolu yiyemiyorum ama akşam kavun yedim ben yaa :18:cok değil ama az
dolaptaki üzümleri komposto yapsam olur mu kızlar ya bi akıl verin çöpe gitcek yoksa üzülüyorum atınca da..
bulamayanlar var bunları diye :26:
üzüm cok şekerli ya evet..dolap üzüm dolu yiyemiyorum ama akşam kavun yedim ben yaa :18:cok değil ama az
dolaptaki üzümleri komposto yapsam olur mu kızlar ya bi akıl verin çöpe gitcek yoksa üzülüyorum atınca da..
bulamayanlar var bunları diye :26:
merhaba kızlar şimdi doktordan geliyorum miniğim 23+2 ve kilosu 480gr boyu 30cm.bana zayıf gibi geldi doktor normal dedi.iki hafta sonra 750 fln olur kilosu dedi.
şeker yüklememi yaptırdık.o normal ama kansızlık var.kan ilaçların bir türlü bir fayda etmedi.ve karaciğer enzimlerinde de bozukluk var dedi.ekmek hamur işi tatlıyı kesti.tatlıyı çok seviyorum.çıkınca gözlerim doldu
bende çok yemiyorum yada ben öyle sannıyorum ,günde 10 tane ceviz,fındık,2 bardak süt ve et mutlaka tüketiyorum;tek yiyemediğim sebze yani pişmiş sebze,soğan ve salça ile birleşince sebze yiyemiyorum;öğlenleri 2 haftadır pas geçiyorum ama yoğurtlu semiz otnu mutlaka yerdim ,tatlıyı oldum olası yemiyordum ,hailelğimin 5.ayında ,haftada 3 gün gidip tatlı yediğim bi yer var;(oda adamın yaptığı tatlıya haşeriyorum) hepsi bu ama 10 k,lo almışımmmmmmm((((((((((((((((
protoin dieti denilen şey dukaan dieti mi ?tontirik sen bu konuda epey bilgilidisn ;hamileyken diet yapamam (bilmiyorum)emzirirkende yapamam;kışın gelicek bebeiş ,evde hep kilo alırımm,yürüyüş yok vsvsv ;şimdiden düşünüyorummmmmm 10 kilo yaw(6.aydayım)
Canım bence bebeğin kılosuna takılma, çünkü inan sonra alıyorlar. Yine de için rahat etmezsse benim gebe arkadaşlarımın bir çoğu 7 ayından sonra sürekli et ve bulgur pilavı tükettiler. Aman amann hepsi de tombiş tombiş bebekler doğurdular.tatlı konusunda seni çok iyi anlıyorum. benim de yeni yeni canım deli gibi tatlı çekiyor. Bebişin sağlığı daha önemli, sık biraz canını. doğum yağınca bol bol yersin mis gibi tatlılarını..
canım sen en güzel şeyi yiyorsun. semizotuomega 3 deposu ve sürekli yiyorsan muthiş birşey. et yiyorsun bence o da önemli. ben eti daha yeni yeni yemeye başlayabildim. hep midem bulanıyordu. ama tontirik süppersin sen valla. takdir ett,m beslenme düzenini...
çekirdek bende alıyordum fakat ilk kez oradan alıyorum diye güvenli olması bakımından paypal hesebımdan denedim,kargo bedeli ekledi..aradım durumu düzeltelim dediler ama düzeltemediler :) neyse sonra birdaha bakarım artık..
papatya 10 cevizi nasıl yiyebiliyorsun :) 3 tane yesem kesiyor..su ile ittiriyorum valla..
bende 2 adet diye okumuştum şimdi balık pek yiyemiyorum diye 3 adet yiyorum günde..
evet öylede üşeniyorum onu oluşturmayada :) paypal kolaydı.. 444 lü hatlarıyla başım belada bankaların hep basma kalıp ilgilenmeleri beni deli ediyo 3 gündür e postama ektre gelsin diye uğraşıyorum ,sözde kayıtlı ,hatırlatıyorum ama hala gelen giden yok..sanki aramamışım gibi davranıyolar hger seferinde yarında gelmezse kart iptalini isticem..tek kart bırakıcam,ien sorunsuz olanı..pess dedim valla..Kızlar İnternet şubesinden sanal kredi kartı oluşturup alabilirsiniz.Ben bu yöntemi kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?