Anneler merhaba.yolun yarısını bitirdik şükür.Kilo konusunda sıkıntılı olan arkadaşlarıma ben de katılıyorum.55,600 ile başladığım hamileliğimin 6.ayına 65.800 ile giriyorum( tatlıyla nerdeyse hiç aram yok.meyve mi eksiksiz hergün yiyorum.pilav makarna belki haftada 1 kere tüketiyorum.geri kalanda et ve sebze ağırlıklı besleniyorum.Öğretmenim okulda 40dk dersin 25dksı ayaktayım.ama niye bu kadar kilo alıyorum bilmiyorum.Bebişim 22.haftasında 536 gr.dı maşallahhh.
Bunlara ek olarak bugün sol bacağımın üzerine basamıyorum.Bastığımda kasığımdan acı giriyor.otururken falan sorun yok.böyle bir sorunu olan ve çözümünü bulan var mı?Bütün gün topalladım valla.
Yine de şükür halimize diyorum.Maşallahhh hepimize.:)
karnıbahar pilavı nı merak edenler için tarif:
MALZEMELER:
-1 ufak karnabahar
-1 tk z.yağ
-1 tk köri
-2 diş sarmısak
-taze soğan
Karnabahar yıkanır,sapları ayrılarak ufak çiçeklere ayrılır.Robotta bulgur boyutuna gelene dek çekilir.Wok tava ısıtılır yağ eklenir.Ezilmiş sarmısak sotelenir .Karnabahar eklenir ve karamelize olana dek kavrulur.Köri eklenip harmanlanır.Taze soğanın yeşil kısımları ince doğranarak üzerine serpilir.
Eki Görüntüle 518576
tarif ve resim dukandiyetleritarifim.com sitesinden alıntıdır
ben köri kullanmıyorum tarif yukardaki gibidir.sarımsagıda cok atmıyorum.1 tane orta boyu incecik dograyıp yagda soteliyom.yanında salata yogurtla filan güzel oluyor
selam güzel anneler bugün itibariyle 7. ayımıza girmiş bulunuyoruz
bende aynısını kullanıyorum..gün aşırı içiyorum..gün aşırıda kalsiyum var..bir gün onu bir gün diğerini...Benim sol ve sağ ikiside ara ara ağrırdı. kalça kemiğimden başlayarak. doktorum suda eriyen magnezyum verdi onu kullanınca geçti. Mognorm ilacın adı. doktoruna sor tabi yine.
evet öylede üşeniyorum onu oluşturmayada :) paypal kolaydı.. 444 lü hatlarıyla başım belada bankaların hep basma kalıp ilgilenmeleri beni deli ediyo 3 gündür e postama ektre gelsin diye uğraşıyorum ,sözde kayıtlı ,hatırlatıyorum ama hala gelen giden yok..sanki aramamışım gibi davranıyolar hger seferinde yarında gelmezse kart iptalini isticem..tek kart bırakıcam,ien sorunsuz olanı..pess dedim valla..
bence üzüm kompostosunu konserve şeklinde yapabilriisn.lohusalıgında cok lazım olcak böyle dogal meyve suları,kompostolar filan.
canım reçel yap yaz kış yiyin :)
yada karnıbaharlı bi tarif vardı dukan dietinde süper bişi oluyordu onuda veririm.
tadı ve görüntüsü aynı bulgur pilavı gibiydi.kokusundan dolayı karnıbahar yemegini yemeyenlerin tercihi olabilir bu tarif
ben salçayı cok tercih etmiyorum tuz oranı fazla oldugundan ,domates cok kullanıyorum.kışlık için de yaptım konserve domateslerimi.
yag olarak sızma zeytinyagı kullanıyorum yemeklerime.ve onu öle tencereye boca yapmıyorum.kaşıkla ölcüp koyuyorum.kızartmamı bile zeytinyagı ile kızartıyorum
önceden bende az yememe ragmen kilo alırdım yada veremezdim sebebi yemek yaparken sırf lezzetli olsun diye sıvı yagını cok koyardım.ama eşim ve ben vıcık vıcık yag olmuşuz megerr
meyve zararsız kilo yapmaz diye düşünürken bol yerdik ama ondada şeker oldugu için kilonun alaasını yaptıgını sonradan ögrendik.
şimdi meyveyi çeşitli ama az tüketiyoruz.yanında yogurtla
benim yaptıgım diet dukan dietiydi evet.ama öle cok sıkı yapmadım.meyve filan yok mesela onda.ben de kacamak oluyordu.
buna ragmen vermem gereken kilomu verdim kısa sürede.
eşim 1,5 ayda 101 den 87 ye düştü.ikimizde fıtness yaptık dietin yanında.
dukanı bıraktıktan sonra yemek alışkanlıgımız degişti ve verdigimiz kiloları geri almadık.
hamileligimde dukanı uygulamıyorum ama ordaki protein alımlarımı şimdide uyguluyorum.
ben gecen gün bişi paylaşmıştım gördünmü bilmiyorum
Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
bebegin kilosu 3500 gr olsun
toplam 8.800 gr.yani 9 kilo diyelim. bu 9 kiloyu sen istedigin kadar az ye diet yap vucudun bunu almak zorunda hamilelikte.ve dogum yaptıgın gibi bu 9 kiloda senden gidecek.
9 kilo haricindeki alınan kilo insanın kontrolünde alınan kilodur..cok abartı yersen 9 u ikiye katlıyarak 18 kiloylada tamamlarsın hamielligi
yada dikkat ederek bebeginin gelişimi için gerekli olan özlelikle protein agırlıklı beslenirsen 3 kilo alarak 12 kiloyalada tamamlıyabilriisn.
sen 10 kilonu almışsın bu son 3 ay kiloda inanılmaz artış olcak hepimizde.bence son aydaki artış üstteki tabloda alınan kilolar olacak.
şimdiye kadar alınan kilomuz neyse o bizim yag kütleniz olmuştur muhtemelen.
sonuc olarak kilo almak cok kolay vermesi cok zor.ben o zorlugu bildigim için şuan gereksiz yemek yememeye calışıyorum.kilolu olmak beni ciddi anlamda depresyona düşürmüştü çünkü
kendime olan özgüvenim kayboldu ,kıyafetlerimin içerisine girememek beni üzmüştü
tekrar aynı şeyelri fazlasıyla yaşamak istemiyorum.bu dönemi bebegimin gelişimi için öenmli besinleri tüketerek ve kendim içinde cok kilo aldırmıyacak besinler yemeye calışıyorum
evet hormonların da etkisi vvar kesin ama benim yapım kilo almaya cok müsait canım. cok cabuk alır cabuk da veririmm.. inşallah doğumdan sonra da kolay verebiliriz kiloları cünkü ben cok takıntılıyımdır bu konuda((
valla bende 10 tane yiyiyorumdur cevizi.belkifazla bile yiyiyorumdur ,bir elimde nutella bir elimde ceviz güzel oluyorpapatya 10 cevizi nasıl yiyebiliyorsun :) 3 tane yesem kesiyor..su ile ittiriyorum valla..
bende 2 adet diye okumuştum şimdi balık pek yiyemiyorum diye 3 adet yiyorum günde..
bebişim tıpta ayıp olmaz,ama tabi bu sizin tercihiniz.benim eşimde çok kıskançtır böyle birşey yapar diye inanki çok korkmuştum Ama şükür böyle bi sorun çıkarmadı..ben bu doktorluk işlerini erkeklerin daha iyi yaptığını düşünenlerdenim..ama eşin istemiyosa yapıcak bişey yok,bayan doktor da bulamadınız anladığım kadarıylakafam çok karışık kızlar, eşim kesinlikle doğuma erkek girmesini istemiyor (ben de istemiyorum gerçi) ama bunun tek yolu epiduralden vazgeçmem, ki yine de bi aksilik olursa erkek girmeyeceği garanti değil. ama epiduralsiz de korkuyorum. ne yapıcam ben ya
tşkler.eşimin boyu uzun oldugu için cok göstermiyordu kilosunu ama ben taşıyamıyordum adamıvalla eşinle olan diyet azminize de hayran kaldım benim eşimin göbek almış başını gidiyo ama kepekli ekmeği ağzına bile vurmaz .göbeğinden rahatsız ama bu durum için boğazından taviz vermiyo
olur tabi nedne olmasın.bak ben köyden gelen mürdüm erikleri vardı onları yıkadım poşetleyip derindondurucuya attımhem beyaz hem siyah hem de pembemsi olan üzümlerden var üc ceşit olur mu hepsi bir arada her ikisi icin de soruyorum :26:
cevaplarınız icin teşekkürler :))
olur tabi nedne olmasın.bak ben köyden gelen mürdüm erikleri vardı onları yıkadım poşetleyip derindondurucuya attım
lohusalıkta kabızlık olur genelde kaynatıp icecem inş
sende üzümleri tanelerine ayırıp yıkayıp dondurucuya atabilirisn.kullanacagın zamanda suyun içine atıp kaynatırsın azda şeker attımmı kompostu olur sana lohusayken
kafam çok karışık kızlar, eşim kesinlikle doğuma erkek girmesini istemiyor (ben de istemiyorum gerçi) ama bunun tek yolu epiduralden vazgeçmem, ki yine de bi aksilik olursa erkek girmeyeceği garanti değil. ama epiduralsiz de korkuyorum. ne yapıcam ben ya
10 ceviz mii.... aynen ben de 2-3 ü zor yiyorum.. midemi bulandırıyor ilk trimesterden beri.
kuru incir ile yiyordum ama dr kilo yapıyodur belki diye onu da bire düşürdü..
cantamda var şimdi nasıl yiycem diye düşünüyorum kara kara :26::26::26:
kafam çok karışık kızlar, eşim kesinlikle doğuma erkek girmesini istemiyor (ben de istemiyorum gerçi) ama bunun tek yolu epiduralden vazgeçmem, ki yine de bi aksilik olursa erkek girmeyeceği garanti değil. ama epiduralsiz de korkuyorum. ne yapıcam ben ya
cnm ayrıntılı yaptırdım dün. perinatolog prof tu. bir problem görmedi ama 4 lü testim 300'ün altı olduğu için amniyo önerdi yani önermek zorundayım ama karar senin dedi. amniyoda da 300 de 1 bebeği düşürme riskin var dedi. ben amniyo istemiyorum dedim. en başından beri hiç içime sinmiyor dedim. testin 1000 de 1 de çıksa hastalık riski var zaten, sen bilirsin dedi. Rabbime sığındım. en çok dr un şu cümlesi dikkatimi çekti ve korktum. merak edip amniyo yaptırıp herşeyi sağlam bebeği kaybedenler var demişti.dua ediyorum yavrum için. sonuçta tek tehlike bu değil.Rabbim yavrularımızı kazadan beladan korusun, hayırlısıyla sağlıklı doğsunlar inş. dua ederken bebeğimle beni de unutmayın teyzeleri...
tşkler.eşimin boyu uzun oldugu için cok göstermiyordu kilosunu ama ben taşıyamıyordum adamı
göbegi cok fazlaydı şuan manken gibi oldu maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?