2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353

Testi 7 AYLIK GEBELİK (YEDİ AYLIK HAMİLELİK) bu sayfada okumuştum.O yüzden doktora sordum o da yaptırmam gerektiğini söyledi.Anne antikor üretmemişse iğne yapılması gerektiği yazıyor.Yalnız bu iğne ile doğumdan sonra yapılacak iğne birbirinden farklı mı bilmiyorum.
Netten hiç araştırmadım kan uyuşmazlığında ne gibi sorunlar olduğunu.Araştırmadığım iyi olmuş sanırım :) Sen sıkma canını ilk bebekte sorun olmuyor diye biliyorum.İğne yapıldığı takdirde ikincide de sorun olmuyor. Umarım hiçbir sorun yaşamadan atlatırız.

Canım valla ablam büyüyen yatak kullanıyo yîğenimde ve gayet memnun bizim yatak büyüyüncede baya kullanılıyo park yatak hiç düşünmedim çünkü sonra tekrar yatak almak gerekicek bide bu aldığımız yarak 0-15 yaş arası kullanılıyo olmuşken bir seferde alalım dedi eşim daha avantajlı geldi bana .. Tabi kide teyzesi odamıza yerleştirir resminî çekerim hemen

Aynı sorun bende de oluyor.Özellikle süt içmeyi aksattığım zamanlar.Ağrısı 2 gün sürüyor. Nerdeyse sırf kramp girmesin diye korkumdan süt içiyorum

selam kızlar herkesın keyfi yerinde inşallah.bugün tetanoz aşımızı olduk.dün de oğluma uzuuun bakınmalar sonrası kanz'dan travel sıstem bebek arabası aldık.gri-yeşil.1000 tlden 750 ye düşmüştü .bana yıne de pahalı geldı ama eşim marka delisi oldugu ıcın aldık.inşallah boool güneşli sağlık dolu günlerde kullanırız:)hadi gel odasını da alalım dedı yok dedım daha kurban alıcaz o bayramdan sonraya kalsın.bide bişi arastırıyorum ya ana kucagında gece bebek uyutulurmu.bıraz yumusak bı zemın kemık sistemını bozarmı acaba?oda yapacagımız ıcın koca bır beşik daha ıstemıyorum.3-4 aylık olana kadar ana kucagında yatsın dedım eşimde büyüyünce küfür edicek bıze benı onda nıye yatırdınız dıye:)kayınvalıdem de ayy torunumu yerde mı yatırcan dedı ha dedım betonda yatırcam sankı senın torunun benım cocugum degıl.valla tek cocuk tek torun doğunca paylaşamayıp çükünü koparırsak hiçç şaşırmıcam:)

Son düzenleme:

Arya çok sevindim. Bugün aklımdaydın hep. Nasıl akıntıymış o öyle. Hala anlamadım. Neyseki su değilmiş.

Bebeğine de çok sevindim. Tosuncuk olmuş, maşallahh

Ayşecim listeye girdiğin zaman, bizim isim kesin.. Poyraz olucak kısmetse...

Ay canım bebişlerimizin ismi aynı. Bizim önce Furkan Emin'di. Sonra değiştirdik. Eşim çok Poyraz istedi. Poyraz Emin oldu. İsimleriyle yaşasınlar inşallah

gozun aydin canim:) masallah bebisine kilosuda iyi 1-2 gramlardan kilolara gectik :) mucize gercekten
ins bronsitide atlatirsin bol dinlen yeme icmene dikkat et canim Allah sifa versin.
bende bi girissem dolaplara super olucak aslinda birazda erteliyorum doguma yakin olsun diye.
baskainin yaptigi temizlik benimde icime sinmiyor ama dogum sonrasi yapacak birsey yok. esime yaptiricam yada kadin alicam
gerci burda temizlik anlayisi bizden cok farkli esime yaptirsam daha temiz olabilir.:)

kanda pihti bebegin gelisim geriliginemi sebep olur? yani senin kaybettigin gebeliginde gelisim geriligi olmusmuydu?
ben test yaptiramadim bu konu hep aklimda. birde bende boyle sorun olsa kizimdada olurdu dimi?
son kaybima dollenme bozuklugu olabilir deyip gectiler ama kalp atislari hep gucsuzdu insanin aklina gelmiyor degil
acaba bende o ara ignelerden kullansam belki devam ederdi

Bu arada ay_she beni de listeye eklermisin yaş:29 kilo:78 bebeğin cinsiyeti:erkek tahmini doğum tarihi:05-01-2013 yaşadığım il:istanbul oğluşumun adı:kıvanç
oglunun ismi cok guzel aklima behlul geldi:)
Ayşecim listeye girdiğin zaman, bizim isim kesin.. Poyraz olucak kısmetse...
kizlar valla super isimler buluyorsunuz :) bende ruzgarda kaldim ama Mete kagan olucak. isim secmek cok zor
slm canim cokk güzel öncelikle mickey mause olan ben hastasiyimda onund COKK GÜZELL:::
sagol canim. :)

kizlar benide heves ettirdiniz ya bende bebek sekeri yapmaya karar verdim ama hastaneye gelenlere dagitmak icin:)oyle 3-5 tane:)
hevesimi alayim bari mevlutte ne hazir yaptiririm:)

Canım hayırlı olsun bebek arabanız. Güle güle kullansın, iyi günlerde yatsın inşallah minnoşun..

Ben park yatak alıcam işte yanımda yatması için. Çünkü park yataklar tekerlekli de oluyor her yere götürebilirim evin içinde. İşim olduğunda salona da götürebilirim. Bir de bizim eşimle çok seyahet ediyoruz, o açıdan da iyi. Bebek gittiği yerde kendi yatağında uyar mis gibi. İstanbul'daysan eğer Saraçhane'de markalı ürünlerin çok güzel park yatakları var. Onları düşünebilirsin. Hem kapandığında hiç yer kaplamıyor, küçüçük oluyor...

Ana kucağı çok olmaz gibi. Zaten yeni doğan bebek çok sıçrıyor, üstünü açıyor. Çok rahat olmaz gibi geldi bana...

geçmiş olsun aslı

kasılmalar bendede oluyor acayip birşey kasılmada değil bir ağrı saplanıyor masaj filan geçiyor uykudan fırlıyor insan doktorum bana bunun için magnezyum dedi bırakma sakın dedi
ay cnm sorucam valla geceleri uyanıp masaj yapıyorum yetti yauwwww

ya bu erkek bebeklerde daha çok olurmuş kasılmalar.çevremdekiler öle diyor ama doktoruma söyliycem versin magnezyum bi o kaldıydı içmediğim onuda içeyim.vitamin kullanıyorum cnm yaa ama oluyor yinede malesef

cnm sorma senin gibi kararsız kaldım ve mobilya beşik aldım.yani büyümeyenlerden.büyüyen beşik kullananların bazıları memnun ama bazılarıda memnun değil anlamadım bende dedim amaaaan yatarsa yatar,sonra genç odası alırım dedim.sadece beşik aldım ,ondada 4 yaşına kadar yine tahminimce..ondan sonra yaparım oda kararsızlık kötü malesef:26:

cnm çok sevindim dün tedirgin olmuştum,aslında bakarsan bendede su gibi akıntı oluyor ara araama az.sen boşyere korkuttun kendini..ama sana üzüldüm geçmiş olsun dikkat et kendine cnm

cnm geç döllenmedir o üzülme..hamileliğini kaçıncı haftada öğrendin ve son adet tarihinle uyumlumuydu ozman.meserla ben öğrendiğimde adet tarihime ve yumurtlama tarihime göre bebeğim 6 haftalık olması gerekiyodu ama 4 hafta 1 günlüktü keseyi bile görememiştik.doktorum geç döllenme olmuş dedi yumurtam geç çatlamış..üzülme gelişmesi devam ediyor yerinde saymıyorsa problem etme takma kafanı uyuz doktora cnm sen

Aynı sorun bende de oluyor.Özellikle süt içmeyi aksattığım zamanlar.Ağrısı 2 gün sürüyor. Nerdeyse sırf kramp girmesin diye korkumdan süt içiyorum
cnm ben varya deli gibi kalsiyum alıyorum diyebilirim,sabah avucumun içi kadar peynir yiyiyorum,öğlen bir kase yoğurt akşam yemek yanında yoğurt.hemde ev yoğurdu yapıyorum.akşam yatmadan öncede 1 bardak süt içiyorum..kesin arkadasların dediği gibi hap kullanıyoruz ya magnezyum eksikliği yaptı onlar bende.uzun süreli hap kullanmak magnezyum eksikliği yapar çünkü,bikere başıma gelmişti

ayy arzucum bende siyahını alıcam o bebek arabasının kanz doll combi dimi.eşimde marka manyağı benim,bitane pazardan bişey aldırmadı..sanki 18 yaşına kadar giyicek çocuk bunları benim sana sorucam arabanız varmı bu bebek arabası bagaja sığdımı o çok önemli biliosun.bizim hatcback kasa arabamız sığarmı sığmazmı tereddütte kalıyoruz

Son düzenleme:
aslıcım bızım aldığımız bu.bak temmuzda daha ucuzmuş:)katlanınca sıgıyor arabaya.daha önemlısı bazı arabalar oturma yerını cıkarmadan katlayamıyorsun bunu herseyıyle katlıyorsun .eşim neo concord dıye tuturdu 2000 tl:)onu almasın dıye hemen bunu aldım:)süresiz garantiliymiş o da hoşuma gıttı.

saol canım.ya ben park yatakları sevemedım.bıde kullananlar şunu dıyor bebek bıraz buyuyünce aşşagıya sarkıyormus tasıyamıyor falan dedıler.yanımda neyde yatırcam bılmıyorum en ıyısı odasında uyusun miniğim:)

sağalsın canımcım....ya bende ayın 17 sinde gidicem doktora bi
sorayım ilk işim bu sormak olucak heralde ......iyiki bakmamaışın canım
amin canım amiiiiiiiin

ben geçen doktora gıttıgımde doğum katına çıktım
her kapıda bebk süsüleri asılıydı am baktım aynılar..demekki hastane asmış
o yuzden oyle bişi almayım da evdekı odasına ismini vb yazan bişi asıyım diyorum...

heheh demek ki herkes aynı vakitlerde aynı şeylere bakıyor. Bu ara ben de hep şekerlere sepetlere falan bakıyorum. Hem farklı hem ucuz bişi olsun istiyorum. GErçi ben de Allahtan başka bir şey çıkmazsa normal doğum istiyorum. O zaman da zaten ne zaman olacak ne kadar yatıcam gelen giden olabilecek mi onu düşünüyorum şeker için. Şeker ağaçlarına ben de bayılıyorum ama sonrası düşününce gereksiz fazlalık gibi geliyor. O yüzden kapı süsü falan da almayı düşünmüyorum. Bizim oğlanın odası olmayacağı için sonradan kendi kapısına da takamıycam. Kendi odamın kapısında da komik geliyor bana :)) Aslında hastane oda süslemeleri çok hoşuma gidiyor ama sonrasında kullanmayacağım için almıycam. ( heheh bu arada aklıma geldi bizim bir akrabamız kanaviçeli falan nevresim takımı sermişti)

Biz eltiminkinde hastanede dağıtmak için 25, mevlütte dağıtmak için de 50 adet almıştık şekerleri. Hastanede dağıtmak için çubuk şekerler de hoşunma gidiyor. Offf karar vermek çok zor olacak. Bir eminönüne giidp fiyat araştırması yapmak lazım yoksa buralarda da çok var şekerci, değmezse şayet burda yaptırırım. Bi yandan da kendim yapmak istiyorum. Ayyyy kararsızım anlıycanızz :))))[/QUOTE]
bbeğe değil de kendıme annem kadife yorgan serecek bı ara fotosunu çekerim çok güzel bir pembe,yani koyu biraz...yatak eteği felan sercekmiş,içinde kalmış kendı doğumlarında evı sobalıymış,oturma odasına da yatak seremmeiş şimdi bana sermek istıyo
benimde ankarada kımsem yok,anne kım gorcek dedim annem ben eşim:) ama çok içinde kalmış tamam sereriz dedim:)
bebk şekerinide babamın dukkan komşusu bu tür şeyler yapıyor magnet olsa diyorum bebişimin ılk fotosunu yaptırıp içine koysam 40mevlüdünde dagıtırım tabı gelen olursa.))

alerjisi olanlar ille yiyecekten sanmayın!!
arkadaşımında oldu 4.ayından 9.aya kadar,kaşımaktan kanatıyordu
sonra kanında bır madde buldular
SEBEP:bebk safrakesesinin üstüne yerleşmiş..safra kesesinden çıkan bır madde kana karışmış ve kan damarda dolaştıkça alerji kesilmez dediler...doğum yapana kadar çok zorlandı... doktora kesin git

ikeayı düşündüm ama içime sinmedi kararsız kaldım .. dolap baktım onlarda rafsızz
ee ben seçecekmişim içine eklenecekmiş raf vbbb... bide demonte olunca vazgeçtim,çunku demonte vestıyer aldık öldük yapana kadar...ama fiyat dersen evet ıkea uygun...
ben belısten inci veya doğayı alcam

canim ogum günün kutlu olsun nice saglikli mutlu huzurlu yillar gecirmen dileklerimle ailenle insallahhh seneyede bebisinle canim benim hersey gönlünce olsun yüzünden gülücükler gözlerinden sevic kivilcimlari hic eksik olmasin insallahhh..

slm arkadaslar bebis isimleriniz hayirli olsun insallahhh isimleriyle yasasinlar allahim uzun ömürler versin bahtlari güzel olsun.....aminnn..

cnm park yatagın en ölcüsüne dikkat et alırken.kapının genişliginden büyük olmasın.
bende senin gibi düşünmüştüm
odadan odaya taşırıp diyeama eni dar olanlar bana ufak geldi mecburen 75 cm enindekileri tercih ettim.
bizim kapıların enide 75 cm ve sürterek zor geciyor.yan egip geciriyorduk eşimle

ay bende sabah düştüm,okula gıdıyordum kaldırımda servıs bekleyen ler çok kalbalıktı yoldada biçok araba..kaldırımın kenarından geçiyim derken ayağım kaydı ve hoopp..iki dizimin üstune...çok acııd ama neyse bişi yok yurudum, dizimin acısı geçtı ama bu sefer gozlerim doldu ogluma bişi olsa naparım diye...karnıma hiç bişey değmedi ama yıne de ya bişi olsa naparım diye diye akşam ettım,hala düşünürken kötü oluyorum.Allah kımseyı ayırmasın bebkelrinden
bir de evden çıktım gece dua edip yattım kot ruya gormedim diye düşünüyorum hemde dua okmaya devam ediyordum,sanırım okudugum dua sayesınde ufak atlattım bu düşmeyii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…