ya bana doktrum kan uyuşmazlığıyla ilgili ne test ne iğneden bahsetti bizde de var malesef o uyuşmazlık ve ben hamilelikten önce çok korkmuştum bu kan uyuşmazlığından sanırım fazla nette furyalara dalmıştım içim içimi yedim saka gibi
ne demek clexan kesicez.ben 0,6 lık kullanıyorum.doğumdan sonrada devam edicez bir sürü yoksa pıhtılaşma olur dedi doktorum...canım senn başka bir doktora git ve onunda önerisini al.her kişi birbirinden farklı sonuçta.5.5 haftalık derken onu anlamadım
yaaa büyüyen yatak konusunda kafam karışık...yorum yaparsan sevinirim.güle güle kullansın minişin...gelince foto koyarsın artık.
ah canııım kıyamam minnoş yeğenine senin.napıcaz bu hormonları bilmemherşeye hemen ağlar oldum ,hele dizileri özellikle haberleri ağlamaktan izleyemiyorum ,eşimde kızıyo izleme diyo,izleyince şişiyorum ağlamaktan
şaşırdım valla vücut reaksiyon gösterdi balığa karşı demek..bende bişeylere alerji oluyorum ama daha ne olduğunu çözemedim benim göbişimde tek tük 1-2 tane çıkıyo sivilce gibi kayboluyo hemen 2 güne kadar.kesin bende bişeye alerji oluyorum ama anlamıyorum..balık yiyemiyorum zaten balık yağı hapı kullanıyorum aylardır ama artık yememiz gerekiyo mecburen diye biliyorum bu aydan sonrası önemliymiş.ama sen yiyemiyceksin galba artık rahatsız olmuşsun baksana,ozman ceviz badem ye bol bol hergün cnm,,ya benimde bacakalrım kasılıyo uykumdan kasılmalarla uyanıyorum aranızda böyle şikayeti olan varmı.neden oluyo bu,öyle böyle değik tam arka baldırımda uykumdan uyanıyorum resmen yaa
anlatmak için resim yülüyorum tam işaretlediğim yer
Eki Görüntüle 521477
Herkese selamlarbiliyosunuz dün hasta olduğumu ve sıvı boşalması olduğunu yazmıştım sabah hastaneye gittik doktorum alttan muayyene etti çook şükür bebeğin suyu değilmiş akıntıymış bebeğimin durumu da gayet iyiymiş kiloosu 2 hafta içinde 700 gr dan 1.100 gr a çıkmış oğlum için çok seviindim ama ben bronşiit olmuşum acilde oksijen falan verdiler bir sürü ilaç üfffffff 10 gün de rapor verdi doktorum :2: benim öğrenciler napcak acaba neyse benden bu kadar geçmişe bakayım biraz da sizden naberler var acaba
Ayşecim listeye girdiğin zaman, bizim isim kesin.. Poyraz olucak kısmetse...
gozun aydin canim:) masallah bebisine kilosuda iyiHerkese selamlarbiliyosunuz dün hasta olduğumu ve sıvı boşalması olduğunu yazmıştım sabah hastaneye gittik doktorum alttan muayyene etti çook şükür bebeğin suyu değilmiş akıntıymış bebeğimin durumu da gayet iyiymiş kiloosu 2 hafta içinde 700 gr dan 1.100 gr a çıkmış oğlum için çok seviindim ama ben bronşiit olmuşum acilde oksijen falan verdiler bir sürü ilaç üfffffff 10 gün de rapor verdi doktorum :2: benim öğrenciler napcak acaba neyse benden bu kadar geçmişe bakayım biraz da sizden naberler var acaba
bende bi girissem dolaplara super olucak aslinda birazda erteliyorum doguma yakin olsun diye.merhaba kızlaar, nasılsınız?????
sabahtan beri gecmişi okumaya calışıyorum ara ara :))
ama maşallah bitmedi gitti..
hafta sonunuz nasıl gecti bakalım??
ben c.tesi calışmadım cok güzeldi..
tabi mutfak dolaplarına girişinceye kadar
akşama kadar uğraştım durdum..
tabureye cık, in, boşalt, sil, yerleştir.....
ama en cok alt dolaplar yordu, çömelip kalkmaktan bacaklarım haşat oldu
belim koptu ağrıdan.. akşam da yemeğe geldi k.validemler..
onlar geldiğinde banyo yapmış yatıyodum belimin ve bacaklarımın ızdırabından
allahtan eşim balık almıştı, kendisi hazırladı..
sofrayı da görümceciğim kurdu kaldırdı saolsun..
ben çay faslına anca kendime geldim.
ama halaa bacaklarım cok fena acıyor, et kesmiş resmen..
daha ağırlaşmadan dip temel bir temizlik yapmam gerek.. kapılar, camlar vs..
ama eşim de k.validem de cok kızdı.. hatta k.validem dedi ki laf sölücek kaynanan yok, kıcak kocan yok niye eziyet ediyon kendine kızım dedi..
ama yapmadan olmuyo ki.. hazır evdeyken yapayım dedim..
kadın tutarız bi dahakine dedi.. eşim de ne kadını ya dedi gelecek kadın benden iyi mi temizliycek dedi..
haklı .. cünkü eşim ütü haric evde yapamayacağı hic bir iş yoktur.. ve benim diyen kadını cebinden cıkarır
neyse biraz daha gecsin de şu detaylı temizliğe bir girişelim kocamla.. ilerleyen aylarda hic yapamam heralde..
kendimi cok ağır hissetmiyorum ama saatlerce ayakta ve hareketli olarak iş yapmak haliyle insanı yoruyor...
kanda pihti bebegin gelisim geriliginemi sebep olur? yani senin kaybettigin gebeliginde gelisim geriligi olmusmuydu?canım bunu çok sık söyluyorum ama yıne söylicem bana hematologum hastalıgımın tanısını koyduktan sonra
bu konuda hematolog harıci hiçbir doktrun dediğine inanma dedi....bazı doktorların farklı uygulamalrı oluyo
maalesef...kanunıde bebegımın kalbinden sorunu oldugunu söyleyen perınatolog (!) bu ıgneyı kullanmasanda olur bebege bısı olmaz
dedi ama öncekı bebekelrımı iğne kullanmıyordum ve kaybettım !!! tabii ki hersey Allah tan ama diğerlerini
kalp durmaısndna kaybetmıstım ve sorunu da keısn ve net sekılde bulmsulardı
yanı ben de şaşırdım doktorunun böyle bişey söylemesıne bana da doktorum aynısını dese
senınle aynı şeyelrı hıssederdım ve senın yasadıgın huzursuzlugu yasıyorum canım su an ınan kı....
şimdi bişey söyleyip canını sıkmak veya doktorunun dediğini yap diyerek gözlerınıde bağlamak istemem benım bildiğim kadarıyla
iğne asıl bu haftaalrdan sonra önemlı cunku pıhtılaşma riski bu haftaalrdan sorna artıyo hem bebek sıkısıyo hem anne vücudu
büyümeye ve gelişmeye tepkı olrk bunalıo sıkısıyo hareketsız kalıo yag mıktarı artıo tansıyon rıskı artıyo pıhtılaşma rıskı artıyo
yanı zaten bu haftadan sorna önemli değil mi bu iğneler ???? bence baska doktorlarada danış olmadı bi hematologa danıs
ayrıca bu ıgnenın bebege bı zararı olmadıgını bılıyorum kullanmanda ne zarar varmıs kı bunu da sor
off çok canım sıkıldı yaa
oglunun ismi cok guzel aklima behlul geldi:)Bu arada ay_she beni de listeye eklermisin yaş:29 kilo:78 bebeğin cinsiyeti:erkek tahmini doğum tarihi:05-01-2013 yaşadığım il:istanbul oğluşumun adı:kıvanç
kizlar valla super isimler buluyorsunuz :) bende ruzgarda kaldim ama Mete kagan olucak. isim secmek cok zorAyşecim listeye girdiğin zaman, bizim isim kesin.. Poyraz olucak kısmetse...
sagol canim. :)slm canim cokk güzel öncelikle mickey mause olan ben hastasiyimda onund COKK GÜZELL:::
selam kızlar herkesın keyfi yerinde inşallah.bugün tetanoz aşımızı olduk.dün de oğluma uzuuun bakınmalar sonrası kanz'dan travel sıstem bebek arabası aldık.gri-yeşil.1000 tlden 750 ye düşmüştü .bana yıne de pahalı geldı ama eşim marka delisi oldugu ıcın aldık.inşallah boool güneşli sağlık dolu günlerde kullanırız:)hadi gel odasını da alalım dedı yok dedım daha kurban alıcaz o bayramdan sonraya kalsın.bide bişi arastırıyorum ya ana kucagında gece bebek uyutulurmu.bıraz yumusak bı zemın kemık sistemını bozarmı acaba?oda yapacagımız ıcın koca bır beşik daha ıstemıyorum.3-4 aylık olana kadar ana kucagında yatsın dedım eşimde büyüyünce küfür edicek bıze benı onda nıye yatırdınız dıye:)kayınvalıdem de ayy torunumu yerde mı yatırcan dedı ha dedım betonda yatırcam sankı senın torunun benım cocugum degıl.valla tek cocuk tek torun doğunca paylaşamayıp çükünü koparırsak hiçç şaşırmıcam:)
ay cnm sorucam valla geceleri uyanıp masaj yapıyorum yetti yauwwwwgeçmiş olsun aslı
kasılmalar bendede oluyor acayip birşey kasılmada değil bir ağrı saplanıyor masaj filan geçiyor uykudan fırlıyor insan doktorum bana bunun için magnezyum dedi bırakma sakın dedi
ya bu erkek bebeklerde daha çok olurmuş kasılmalar.çevremdekiler öle diyor ama doktoruma söyliycem versin magnezyum bi o kaldıydı içmediğim onuda içeyim.vitamin kullanıyorum cnm yaa ama oluyor yinede malesefvalla ya lohusalıgın sonuna kadar anca gecer bu hromonalrın oyunu maalesef :)
canım gecen hamılelıgımde ben de çok kramp oluyordu bu sefer ayy şeytan kulağına kurşun
1-2 kez oldu daha da yok çok şükür...magnezyum ile alakalı imiş ama vit kullanıyormuydun
ıns seyreklesır dicem ama oğuma doğru daha da sıklaştıgını bılıorm :S
eheuehe evet yaa 81 düzceden baslanır ayy teskere bekelr gibi
cnm sorma senin gibi kararsız kaldım ve mobilya beşik aldım.yani büyümeyenlerden.büyüyen beşik kullananların bazıları memnun ama bazılarıda memnun değil anlamadım bende dedim amaaaan yatarsa yatar,sonra genç odası alırım dedim.sadece beşik aldım ,ondada 4 yaşına kadar yine tahminimce..ondan sonra yaparım oda kararsızlık kötü malesef:26:Slm kızlarr herkess iyidir umarım.ya ben bebek odasına bir türlü karar veremiyorum.dolabı şifonyeri ikea düşünüyorummm.amaa yatak büyüyenler çoook pahalı.bilemiyorum şöyle 4-5 yaşına kadar kullanılacak bir yatak mı alsam diyoruuuummmm.ayyyyyyyyyyyyy ne diyorum bilmiyoruuum.
cnm çok sevindim dün tedirgin olmuştum,aslında bakarsan bendede su gibi akıntı oluyor ara araama az.sen boşyere korkuttun kendini..ama sana üzüldüm geçmiş olsun dikkat et kendine cnmHerkese selamlarbiliyosunuz dün hasta olduğumu ve sıvı boşalması olduğunu yazmıştım sabah hastaneye gittik doktorum alttan muayyene etti çook şükür bebeğin suyu değilmiş akıntıymış bebeğimin durumu da gayet iyiymiş kiloosu 2 hafta içinde 700 gr dan 1.100 gr a çıkmış oğlum için çok seviindim ama ben bronşiit olmuşum acilde oksijen falan verdiler bir sürü ilaç üfffffff 10 gün de rapor verdi doktorum :2: benim öğrenciler napcak acaba neyse benden bu kadar geçmişe bakayım biraz da sizden naberler var acaba
cnm geç döllenmedir o üzülme..hamileliğini kaçıncı haftada öğrendin ve son adet tarihinle uyumlumuydu ozman.meserla ben öğrendiğimde adet tarihime ve yumurtlama tarihime göre bebeğim 6 haftalık olması gerekiyodu ama 4 hafta 1 günlüktü keseyi bile görememiştik.doktorum geç döllenme olmuş dedi yumurtam geç çatlamış..üzülme gelişmesi devam ediyor yerinde saymıyorsa problem etme takma kafanı uyuz doktora cnm senkızlar ya doktordan geldim şimdi doktor clexanı kesecez aspirine başlayacaksın dedi moralim bozuldu ya daha 5.5 haftalıkmışız gelişimide 1 hafta geriden gidiyor dedi sizin doktorlar ne diyor clexaan hakkında kullanan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
cnm ben varya deli gibi kalsiyum alıyorum diyebilirim,sabah avucumun içi kadar peynir yiyiyorum,öğlen bir kase yoğurt akşam yemek yanında yoğurt.hemde ev yoğurdu yapıyorum.akşam yatmadan öncede 1 bardak süt içiyorum..kesin arkadasların dediği gibi hap kullanıyoruz ya magnezyum eksikliği yaptı onlar bende.uzun süreli hap kullanmak magnezyum eksikliği yapar çünkü,bikere başıma gelmiştiAynı sorun bende de oluyor.Özellikle süt içmeyi aksattığım zamanlar.Ağrısı 2 gün sürüyor. Nerdeyse sırf kramp girmesin diye korkumdan süt içiyorum
selam kızlar herkesın keyfi yerinde inşallah.bugün tetanoz aşımızı olduk.dün de oğluma uzuuun bakınmalar sonrası kanz'dan travel sıstem bebek arabası aldık.gri-yeşil.1000 tlden 750 ye düşmüştü .bana yıne de pahalı geldı ama eşim marka delisi oldugu ıcın aldık.inşallah boool güneşli sağlık dolu günlerde kullanırız:)hadi gel odasını da alalım dedı yok dedım daha kurban alıcaz o bayramdan sonraya kalsın.bide bişi arastırıyorum ya ana kucagında gece bebek uyutulurmu.bıraz yumusak bı zemın kemık sistemını bozarmı acaba?oda yapacagımız ıcın koca bır beşik daha ıstemıyorum.3-4 aylık olana kadar ana kucagında yatsın dedım eşimde büyüyünce küfür edicek bıze benı onda nıye yatırdınız dıye:)kayınvalıdem de ayy torunumu yerde mı yatırcan dedı ha dedım betonda yatırcam sankı senın torunun benım cocugum degıl.valla tek cocuk tek torun doğunca paylaşamayıp çükünü koparırsak hiçç şaşırmıcam:)
Canım hayırlı olsun bebek arabanız. Güle güle kullansın, iyi günlerde yatsın inşallah minnoşun..
Ben park yatak alıcam işte yanımda yatması için. Çünkü park yataklar tekerlekli de oluyor her yere götürebilirim evin içinde. İşim olduğunda salona da götürebilirim. Bir de bizim eşimle çok seyahet ediyoruz, o açıdan da iyi. Bebek gittiği yerde kendi yatağında uyar mis gibi. İstanbul'daysan eğer Saraçhane'de markalı ürünlerin çok güzel park yatakları var. Onları düşünebilirsin. Hem kapandığında hiç yer kaplamıyor, küçüçük oluyor...
Ana kucağı çok olmaz gibi. Zaten yeni doğan bebek çok sıçrıyor, üstünü açıyor. Çok rahat olmaz gibi geldi bana...
Testi 7 AYLIK GEBELİK (YEDİ AYLIK HAMİLELİK) bu sayfada okumuştum.O yüzden doktora sordum o da yaptırmam gerektiğini söyledi.Anne antikor üretmemişse iğne yapılması gerektiği yazıyor.Yalnız bu iğne ile doğumdan sonra yapılacak iğne birbirinden farklı mı bilmiyorum.
Netten hiç araştırmadım kan uyuşmazlığında ne gibi sorunlar olduğunu.Araştırmadığım iyi olmuş sanırım :) Sen sıkma canını ilk bebekte sorun olmuyor diye biliyorum.İğne yapıldığı takdirde ikincide de sorun olmuyor. Umarım hiçbir sorun yaşamadan atlatırız.
ben geçen doktora gıttıgımde doğum katına çıktımhaklısın aslında bir gece yattığın yere götürmeye değmez
hastane odaları süslemelerine bakınıyorum nettente oralarda gördüm çok güzel duruyor farklı güzel şeyler yapılmış gördükçe fotoları kaydediyorum şimdilik ne yapacağıma pek karar vermedim izine çıkınca plan yapacam hem ozaman sezeryanmı normalmi belli olur
evet yaa hepsi çokşeker şeyler
alerjisi olanlar ille yiyecekten sanmayın!!selam canım çok gecmıs olsun yaa balık da alerjı yaparmıymış ilk kez duydum
ben de şöle bi arastırdım da nadir de olsa yaparmış içindeki bi proteın bi doktoruna danıssan mı
rahat edılmez o kasıntıyla ya
Slm kızlarr herkess iyidir umarım.ya ben bebek odasına bir türlü karar veremiyorum.dolabı şifonyeri ikea düşünüyorummm.amaa yatak büyüyenler çoook pahalı.bilemiyorum şöyle 4-5 yaşına kadar kullanılacak bir yatak mı alsam diyoruuuummmm.ayyyyyyyyyyyyy ne diyorum bilmiyoruuum.
Günaydın hanımlaarr umarım herkes güzel bir hafta sonu geçirmiştir. Cumartesi günü doğum günümdü oğlumla birlikte kutladık seneye de inşallah kucağımda olacak. Randevumuza son 6 gün, çabuk geçsiinn yaa çok özledim ben minik şehzademi.
cnm park yatagın en ölcüsüne dikkat et alırken.kapının genişliginden büyük olmasın.Ben park yatak alıcam işte yanımda yatması için. Çünkü park yataklar tekerlekli de oluyor her yere götürebilirim evin içinde. İşim olduğunda salona da götürebilirim. Bir de bizim eşimle çok seyahet ediyoruz, o açıdan da iyi. Bebek gittiği yerde kendi yatağında uyar mis gibi. İstanbul'daysan eğer Saraçhane'de markalı ürünlerin çok güzel park yatakları var. Onları düşünebilirsin. Hem kapandığında hiç yer kaplamıyor, küçüçük oluyor...
kız ayse sen en azından magazada aglamıssın. ben yazdıgını okuyunca agladım bana noluyosa :26: kızım geldi aklıma, senin yegeninin o halinin canlandırdım gozumde. miniklere hic kıyamıyorum, bide bu hormonlar mahvetti beni
Arya çok sevindim. Bugün aklımdaydın hep. Nasıl akıntıymış o öyle. Hala anlamadım. Neyseki su değilmiş.
Bebeğine de çok sevindim. Tosuncuk olmuş, maşallahh
Çoookk teşekkür ederim canım yaa doktor turnusol kağıdıyla bakktı akıntıymış o bile şaşırdı
canim masallahh sübhanallahh prensesine...selam hayırlı haftalar herkese
cumartesi doktordaydık herşey normalmiş hatta kızım biraz kiloluymuş tosun gibi olacak bu kız annesi dedi doktor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?