kızlar ya doktordan geldim şimdi doktor clexanı kesecez aspirine başlayacaksın dedi moralim bozuldu ya daha 5.5 haftalıkmışız gelişimide 1 hafta geriden gidiyor dedi sizin doktorlar ne diyor clexaan hakkında kullanan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz
Canım minittodan aldık dolabı sifonyeri bide büyüyen yatığı Allahtan odamız büyükte yerleştirme konusunda sıkıntı olmıcak tabi bu evim kira kendi evimde bu kadr geniş olur inş yoksa bası sıgarım bilmiyorum
Herkese selamlarbiliyosunuz dün hasta olduğumu ve sıvı boşalması olduğunu yazmıştım sabah hastaneye gittik doktorum alttan muayyene etti çook şükür bebeğin suyu değilmiş akıntıymış bebeğimin durumu da gayet iyiymiş kiloosu 2 hafta içinde 700 gr dan 1.100 gr a çıkmış oğlum için çok seviindim ama ben bronşiit olmuşum acilde oksijen falan verdiler bir sürü ilaç üfffffff 10 gün de rapor verdi doktorum :2: benim öğrenciler napcak acaba neyse benden bu kadar geçmişe bakayım biraz da sizden naberler var acaba
canım öyle bir yerde yaşıyorumki sadece 2 tane özel hastane var yani toplam 2 özel doktor devlet hastanesinde doktorlar insanlıktan çıkmışlar sanki hemaatolog en yakın şehirde bile yok ve ben ne yapıcam kime güvenicem bilmiyorum eğer iğneyi bırakırsam ben kesin evham yapmaktan sıkıntı stresten ölürüm 9 ayı bekleyemem bırakmazsamda acaba bebeğin kalbinde falan sorun olurmu diyorum Rabbim bir çıkış yolu göstercanım bunu çok sık söyluyorum ama yıne söylicem bana hematologum hastalıgımın tanısını koyduktan sonra
bu konuda hematolog harıci hiçbir doktrun dediğine inanma dedi....bazı doktorların farklı uygulamalrı oluyo
maalesef...kanunıde bebegımın kalbinden sorunu oldugunu söyleyen perınatolog (!) bu ıgneyı kullanmasanda olur bebege bısı olmaz
dedi ama öncekı bebekelrımı iğne kullanmıyordum ve kaybettım !!! tabii ki hersey Allah tan ama diğerlerini
kalp durmaısndna kaybetmıstım ve sorunu da keısn ve net sekılde bulmsulardı
yanı ben de şaşırdım doktorunun böyle bişey söylemesıne bana da doktorum aynısını dese
senınle aynı şeyelrı hıssederdım ve senın yasadıgın huzursuzlugu yasıyorum canım su an ınan kı....
şimdi bişey söyleyip canını sıkmak veya doktorunun dediğini yap diyerek gözlerınıde bağlamak istemem benım bildiğim kadarıyla
iğne asıl bu haftaalrdan sonra önemlı cunku pıhtılaşma riski bu haftaalrdan sorna artıyo hem bebek sıkısıyo hem anne vücudu
büyümeye ve gelişmeye tepkı olrk bunalıo sıkısıyo hareketsız kalıo yag mıktarı artıo tansıyon rıskı artıyo pıhtılaşma rıskı artıyo
yanı zaten bu haftadan sorna önemli değil mi bu iğneler ???? bence baska doktorlarada danış olmadı bi hematologa danıs
ayrıca bu ıgnenın bebege bı zararı olmadıgını bılıyorum kullanmanda ne zarar varmıs kı bunu da sor
off çok canım sıkıldı yaa
ne demek clexan kesicez.ben 0,6 lık kullanıyorum.doğumdan sonrada devam edicez bir sürü yoksa pıhtılaşma olur dedi doktorum...canım senn başka bir doktora git ve onunda önerisini al.her kişi birbirinden farklı sonuçta.5.5 haftalık derken onu anlamadım
canım 5.5 aylık demek istedim yanlış yazmışım kusura bakma işte doktor bulamayınca burada of ya ben batmanda doktor bakayım en iyisi topikta bir arkadaş vardı batmanlıydı heralde yanlış hatırlamıyprsam kimdi acaba
4 tl de bayaa ucuzmuş,normal delgeç aldım geçen o bile o kadar ucuz değil :) araştırayım bakalım..
saolun kızlar ben kırtasiyelere de bakınayım en iyisi..
Ayşecim linkteki sitede ne güzel kopmayan melek figürü var ,ama stoğu yokmuş ...
canım öyle bir yerde yaşıyorumki sadece 2 tane özel hastane var yani toplam 2 özel doktor devlet hastanesinde doktorlar insanlıktan çıkmışlar sanki hemaatolog en yakın şehirde bile yok ve ben ne yapıcam kime güvenicem bilmiyorum eğer iğneyi bırakırsam ben kesin evham yapmaktan sıkıntı stresten ölürüm 9 ayı bekleyemem bırakmazsamda acaba bebeğin kalbinde falan sorun olurmu diyorum Rabbim bir çıkış yolu göster
eheuehu evet baya ucuzdu ben de onun ıcın aldım zaten
canım nette aramaaya devam et ıstersen var böle hobi sitelerı olmadı kırtasıyede
neym bulursun olmadı ben bulursam ben alır yollarım canım :)
anladım canım
istanbulda bile bulmak öyle zor ki bulsan da randevu almak çok zor bi de senın oldugun yerde daha zordur emınım
canım kendı doktoruma sorayım bi de ne dicek acaba randevum 8 ekımde doça da sorarım ama dicekelrını bılıorm
her pıhtılaşma aynı diildir vs vs bisürü şey deıcekelr en ıyısı hematologa sormak yakın illere gidemez mısın
eheuehu evet baya ucuzdu ben de onun ıcın aldım zaten
canım nette aramaaya devam et ıstersen var böle hobi sitelerı olmadı kırtasıyede
neym bulursun olmadı ben bulursam ben alır yollarım canım :)
anladım canım
istanbulda bile bulmak öyle zor ki bulsan da randevu almak çok zor bi de senın oldugun yerde daha zordur emınım
canım kendı doktoruma sorayım bi de ne dicek acaba randevum 8 ekımde doça da sorarım ama dicekelrını bılıorm
her pıhtılaşma aynı diildir vs vs bisürü şey deıcekelr en ıyısı hematologa sormak yakın illere gidemez mısın
ne demek clexan kesicez.ben 0,6 lık kullanıyorum.doğumdan sonrada devam edicez bir sürü yoksa pıhtılaşma olur dedi doktorum...canım senn başka bir doktora git ve onunda önerisini al.her kişi birbirinden farklı sonuçta.5.5 haftalık derken onu anlamadım
canım 5.5 aylık demek istedim yanlış yazmışım kusura bakma işte doktor bulamayınca burada of ya ben batmanda doktor bakayım en iyisi topikta bir arkadaş vardı batmanlıydı heralde yanlış hatırlamıyprsam kimdi acaba
diyarbakıra gitmeyi düşünüyorum ama canım eşimin mesleğinden dolayı şehir dışına çıkmamız yasak terör mevzusuof nasıl daraldım ya ama bakacaz bir çaresine olmadı özel izinle falan ayarlayacaz artık çok sağol canım yardımın için ben netten bir araştırayım diyarbakırı
canım benim yaaa.en yakın büyük şehir diyarbakır mı dur diyarbakırda arkadaşlar varrr...gideceksen bir araştırtayım mı doktor filannn...nasıl istersen.
diyarbakıra gitmeyi düşünüyorum ama canım eşimin mesleğinden dolayı şehir dışına çıkmamız yasak terör mevzusuof nasıl daraldım ya ama bakacaz bir çaresine olmadı özel izinle falan ayarlayacaz artık çok sağol canım yardımın için ben netten bir araştırayım diyarbakırı
saol canım iyi olur,yakın bi yerde öyleçeşit şeyleri olan bi yer var yarın bakarım oraya bir,olmadı yardım alırım senden :)
superisi gerçekten zor bir durum,Ayşe nin dediği gibi sorularak olmaz ki ,muyene olmadan cevap vermezler
Bu arada ay_she beni de listeye eklermisin yaş:29 kilo:78 bebeğin cinsiyeti:erkek tahmini doğum tarihi:05-01-2013 yaşadığım il:istanbul oğluşumun adı:kıvanç
Ayşecim listeye girdiğin zaman, bizim isim kesin.. Poyraz olucak kısmetse...
gunaydin kizlar. bu sabah kizim uyudu bu saate kadar bende sasirdim valla:)
bu cumartesi kontrolum vardi gitmek icin sabirsizlaniyordum ama kizimin asisi icin baska sehre gitmemiz lazim
sirami ona verdim anlayacaginiz:) ins su asi olayi duzeltir kizimi o kadr cok uzuluyorumki oksurdukce
caresiz kaliyorum. hava almadan 3 gun durabiliyor sadece 4. gun broslar tikanip oksurmeye basliyor
ben kizima hamile kalmadan once ve hamilelik sirasinda hic sigara icmedim icenin yaninda durmadim ama
nye boyle bir hastaligi oldu anlayamadim. ins duzelir.
evet tam kundak icin kizimda surekli kundak duzeltmekten gina gelmisti. cok dagiliyordu.
ne guzel resmi kopyalamissin. benim bsayar bilgim biraz zayifo thsirleride ekliyim. deniyim yani:)
eger tr de yoksa gecelik ustleri terziye verilip gizli fermuar dikilebilir. yani cok iyi dusunmus tasarlayan kimse:)
2 sekilde var yandan ve alttan fermuarli ben su mini mouselu olani aldim. digerini ornek diye koydum ama oda guzelmis disarda giymeyede olur. zaten birkac tane daha alicam nasip olursa emziririm 2 yll diye dusunuyorum oldukca ihtiyac olucak bunlara:)
Eki Görüntüle 521182
Eki Görüntüle 521183
masallah canim size nice mutlu, huzurlu saglikli senelere :) bebisinizle hatta bebislerinizle birlikte:)
bizde 5. yili bitirdik 6. yila donduk zaman cabuk geciyor.
canım ya ınan kı çok üzgünümizin alamamanız da çok kötü ama bu sağlık sorunu canım
belki izin verırler 1-2 günlüğüne diyarbakırda varmış hematolog baksana Diyarbakır Hematoloji doktorları
önceden arayo bi randevu fln alabilirsin belki...canını cok sıkma ama tamam mı bebısınde üzülmesın
doktoruna dmeeıdn mı bırakmasam olmaz mı fln die
doktor öylesıne mı bıraktırıo yoksa bişey bılıyoda mı yapio acaba ??? merak ettım
tamam canım ben de bakaım kırtasıyeye....
ekleıdm canım sağlıkla gelsın ınsallah :)
bazı doktorlar belirli bir aya kadar kullanılması gerektiğini düşünüyorlarmış.çünkü bu iğneyi uzun süre kullananlarda daha sonra kesilmesi durumunda pıhtılaşma sorunu olabilirmiş.9 ay gerçekten uzun bir süre ama bebeğede rahat kan akımı gerekiyor...o yüzden kar zarar durumu söz konusu.şu aya gelmiş bir gebenin bebeğini riske atması gerekmiyor bence.ben olaya şöyle bakıyorum.asprinin bile yan etkileri var kiminde olur kiminde yan etkisi olmaz.olacak diye bir şey yokken neden iğneyi bırakıyımki.
Herkese selamlarbiliyosunuz dün hasta olduğumu ve sıvı boşalması olduğunu yazmıştım sabah hastaneye gittik doktorum alttan muayyene etti çook şükür bebeğin suyu değilmiş akıntıymış bebeğimin durumu da gayet iyiymiş kiloosu 2 hafta içinde 700 gr dan 1.100 gr a çıkmış oğlum için çok seviindim ama ben bronşiit olmuşum acilde oksijen falan verdiler bir sürü ilaç üfffffff 10 gün de rapor verdi doktorum :2: benim öğrenciler napcak acaba neyse benden bu kadar geçmişe bakayım biraz da sizden naberler var acaba
evet canım dediğin doğru ama yanlış hatırlamıyorsam superısının zaten genetık olrk mutasyonu var
yanı ıgneyı kullansada kullanamasada devamlı bi pıhtılaşma sorunu yasıycak
mesela ben bu ıgneyı kullanıyorum ama bana dr hee sen cok bebek kayhbetmıssın al önlem olrk kullan demedı
bisürü test yapıldı ve pıhtılaşma oldugu keısnleşti bebegıme otopsi yapıldı bende incelemelr yapıldı
bir de ben o 7 aylık bebegımde iğne değil aspirin kullanıyodum cunku oz aman pıhtılaşma old bılmıoduk doktor
önlem olsun die vermsıtı 25. haftada aspirini bıraktırdı 28. haftadaa bebegımı kaybettımyani şimdi bana dense
superisine söylenen kafayı yerım heralde ıkı arada kalırım....ayrıca tüp bebek deneyen pek çok kısıye 9 ay boyunca
kullandırılıo ve bıraktırılmıo doktorlaırn böle şeleri söylerken ıkı kere dusunmesı lazım bence....
bence de bi zararı yoksa bırakılmamalı yaa ki bu iğneyı kımler kullanıo
kesinlikle bu doktorlar aynı okulu okumuyorlarmı mereak ediyorumevet canım kafamıza göre zaten iğne kullanmıyoruz.bir sürü araştırma yapıldı.kullanırken anneye çok büyük bir yan etkisi olmazsa 9 ay kullanman gerek dedi benim doktorum hatta bu iğne birden kesilmiyormuş.araştırmasını yapsın bizlerde sorarız superisi için.....
Selam kızlar,
Kan uyuşmazlığı ile ilgili hamilelik sırasında iğne yapıldığını duymadınız demek.
Belki benim duyduklarımda bi sıkıntı olabilir. Ben yine bi doktoruma sorim. Bebek doğduktan sonraki 72 saat içinde vurulması gerekeni biliyorum da, bi de hamilelikte yapılıyor diye biliyordum ben. Neyse...
Karyola ve park yatak konusunda fikir veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
Heralde çoğunuz daha girişmediniz.
Pek bi ses çıkmadı da.
Şekerler çok şirin evet. Ama ben son dönemlerimde hala yüksek lisans derslerimle uğaşıyor olacağım için, e annem de bu tarz şeylerin kadını olmadığı için, kayınvalde de çocuk bakıyorken, şeker yapmak zor gözüküyor. Çikolata alıp dağıtırız heralde napalım.
Aslında ilk hamileliğim, o anlamda çok özeniyorum ama çok yoğunum ve bu tür şeylere vakit ayıramadığım için üzülmüyor değilim.
İkincisinde daha sakin bi dönem olur inş ne diyelim.
Bunun da güzel bi yönü ne ara 6 aylık olduk onu anlamadım. O açıdan şanslıyım diyorum.
Bizim de yıldönümümüz sayılır bugün.
2 düğünümüzden ilki bugün, diğeri 8inde yapılmıştı. Haftaya yatılı misafirim olacağı için kutlayamayız.
Ben de bugün kocişime bir gömlek, bi tişört, bi de sweat aldım. Sezon sonu sağolsun:)
1. yıldönümümüzü bebişimiz karnımda kutluyoruz. İnşallah seneye onu uyutmuş, yan odada uyuyorken kutlarız.
İyi ki evlenmişim diyorum ben de tatlı kocamla.
Çok seviyorum onu.
Allaaaaah bu akşam kesin ağlarım ben
Tutmayın beni
Benim ve eşim arasında da kan uyuşmazlığı var.Doktor iki hafta içerisinde gelmemi ve test yaptırmamı istedi.Sanırım annede antikor üretildimi diye bakılıyor.Doğumdan sonra da göbek kordonundan kal alacağız eğer bebeğin kanı pozitif ise sana iğne yapacağız dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?