- 8 Mart 2012
- 476
- 217
- 303
- 36
yaa bız de kırk cıkınca evde mevlüt yapılır gecelıkle lohusa dolaşmaz ortada
bunu da ılk kk da duydum :)
günaydın canım gecmıs olsun serınledi havalarr dikkat etmek lazım canım
canım pıhtılaşma ancak ilk zamanalrda bebekte gerılık yapiyo o da sundan dolayı bebegın daha sorna da cok kana ıhtıyacı
oluyo ama tutunurken daha cok kan akısına ıhtıyacı oluyo vücut anıden değişiyo ve bir pıhtılaşma sorunu varsa
ilk zamanlar gelişme gerılıgı oluyo ben kaybettıgım bebegımın kalp atısını gordugumuzde nerdeyse 9. haftaya gırmıstık
keseyı bile çok gec gorduk meger beslenemıyormus yavrum...sonradan buyudukçe aradakı farkı kapattı kaybettıgımde
hiçbir gelişme geriliği yoktu doktorum ani bir pıhtılaşma sonucu kaybettıgımızı söyledi...kalp atısı da güçlüydü
hareketleride sertti hiç durmazdı hatta farklı dr lara gıderdım kontrol için hepsi maşallahı var hiiiç korkma derdi
yani ama kısmet oldu....gelişme gerılıgının kalp atım gucunun zayıflamasının çok baska sebepleri var benımkılerın
genelde anı pıhtılaşam sonucu kalpleri durdu kalpte sorun olmadıgını bılıyrouz cunku otopsi yapıldı kalbi ve tüm organalrı
çok sağlıklıymış..vücudunda az gelısmsı veya sağlıksız die ifade edılcek bi durum yokmuş patolojıde zaten çok ayrıntı
olmuyo kucuk olanalr ıcın bişi diemıcem kromozom anomalisi yaptırdık kromozom anomalisi yok yani sonuc zaten
pıhtılaşma çıktı diğerleri de negatif çıktı....olsa diğer bebegımde olurdu durumu şöyle yok dr dio kı gebelıkten gebelıge
vücut yorulur eskısı gibi olmaz onda olmamıstı bunda oldu die bişi yok dio yani canım...ama ayrıntılıya girdin ayrıntılıda
rutin olrk kordon kan akış bebegın kalbindekı kan akışı hepsi kontrol edılıo tıkanma olsa görürlerdi için rahat olsun..
hayrılı olsun canım güzel günlerde kullanın ınsallah yavrunlaa :)
canım çok geçmiş olsun, doktorundan ilaç iste ve çok dinlen. ıhlamur ve limon da işe yarıyor.
benim eşim de öyle merak etme :) herşeyi ben aldım, o benimle ya geliyor ya gelmiyor :) erkekler böyle maalesef,kucaklarına almadan babalığı anlayamıyorlar.
Geçmiş olsun canım.Çok dikkat et,bol bol c vitamini almaya çalış...
Günaydın arkadaşlar. sabah yine cok erken kalkıp dünden kalan temizlik işlerimi hallettim.bitti temizligim :87:
bugün kızımla gezme günümüz.arabayıda aldım eşimden kızımla fink atacaz:119:
Mandalina gecmiş olsun.Salgın var galiba.
lohusa patigimiz eksik kalmasın dimi
Kadın Panduf fiyatlarıda fena degil.bugün ben bi bakcam dışardan.
cok hoşlar ya.malum emzirme döneminde ayakların sıcak olması şart
Günaydın kızlar,
Bizi bu ara bebişle birlikte bi ev heyecanı sardı. Dua edin de alalım şu evi. Bebişimin bereketle gelmesini kutlarız sonra.
Umarım hayırlısı olur.
Bebişim de gece tepikledi. Sabah kaldırdı yine beni tepikle. Oyyy minnoşun hareket ettiği bile görülüyo karnımda. Çok tuhaf ya. Tepiyo, oyh diyorum, duruyo
Gelsin de mıncırcam onu bi güzel.
Neyse hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Günaydın kızlar,
Bizi bu ara bebişle birlikte bi ev heyecanı sardı. Dua edin de alalım şu evi. Bebişimin bereketle gelmesini kutlarız sonra.
Umarım hayırlısı olur.
Bebişim de gece tepikledi. Sabah kaldırdı yine beni tepikle. Oyyy minnoşun hareket ettiği bile görülüyo karnımda. Çok tuhaf ya. Tepiyo, oyh diyorum, duruyo
sağol tontirik eşim verdi bana bu hastalığıo geri ona satacam :))
ne şekerşeyler var
evet sıcak su torbası cok önemli. bende cok gazı oldugunda kıyafetinin üstünden karnına koyardım.
cnm bende ilk kez burda duydum ve cok tuhafıma gitmişti:)
acaba benmi bilmiyom diye anneme sordum oda güldü öle şeymi olurmuş diye
her yörenin adeti farklı oluyor ,ama iyiki bizde böle bi adet yok
bizim buralardada kaç bebek mevlütüne gittiysem hepsi gecelikli sabahlıklı yatağında yatıyor yatak düzülmüş satenler filan bana ters gelir her gördüğümde alışamadım ama sanırım adet diye banada yaptırcaklar :)
arnavutlarda var genelde bir arnavur arkadasin lohusa mevlütünün resimlerinde görmüstüm gecelik sabahlikli gezmis mevlütte :)
Bu arada ay_she dün esime listeyi gösterdim bak adimiz yaziyo diye :))
Ay cok degisik oldum burda adini görünce diyo... :)
Ama son durum yazan yer varya orda bebek takla atiyo..
Bizde niye bebek takla atmiyo diyo :)))))))
Günaydın kızlar,
Umarım hayırlısı olur.
lohusa patigimiz eksik kalmasın dimi
Kadın Panduf fiyatlarıda fena degil.bugün ben bi bakcam dışardan.
cok hoşlar ya.malum emzirme döneminde ayakların sıcak olması şart
sende bile bile almışsın hastalıgı
eşim hasta oldugunda ben yastıgımı alıp oturma odasında yatıyom:)
bende cok begendim pandufları. bu dogum muhabbeti kendimi şımartmama vesile oldu.ee hakediyoruz ama ,hamilelik ve sonrası zor işler:)
lohusalıgımız cıkınca iş güc ,koca, bebek derken zombi gibi olcaz
Evet yöreden yöreye değişiyo demekki hoş istanbudla hiç denk gelmedim :)
ee normali oysa sizin orlarda öle yapılcak çaresizz :)
bız de güzel işlemeli pikeler neym örtülür fln ama mevlitte değil eve ilk geldıgınde yatarsın öle yanı :)
arnavutlar süslü zatenadamların bütün adetleri giyinmek üzerine kınaya gıttıydımde kaç çeşit
elbise giymişdi gelın şaşırmıstımm :) arnavut varsa alınmaısn kzılar kötü niyetle demıyorum hee
ehehe ne güzel :)
canım o smılı en bast aherkese koymsutum ama liste arttı çoğaldık ve en fazla 100 tane
hareketli smıl koyabılıosn onun ıcın bazıalrında yokson durum kısmını hanı kalp atısı basladı
ıkılı testı yapıldı vırt zırt seyelrı yazarız die şaaptıydım ama :)
canım günaydın ev mı alıcaksınzı ınss hayırlısı olurr :) zorlanamdan öder ev sahıbı olrusunuz ınss hersyeın hayırlısı
maşallah bebıse benım kızçem içe dönmüş sanıyorum iç tarafa vuruyo dunden berı
ayy cok güzeller ben kışın patıksz hııcc gezmem hele lohusayken 10 kat gıyerım heralde
Herkese günaydın anneler
Dün doktora gittik biz
Kızım 580 gr olmuş
Bir sıkıntı yok çok şükür...
Ayaklarını gördüm üst üste atmış oynatıyordu
İlaçlarıma devam ediyorum. Ek olarak balık hapı yazdı.
Durum bu şekilde...
Sizce kilosu iyi mi? Bugün biz 23+0'ız...
İşte böyle kızlar.
+
Huzur dolu, sağlıklı, güzel haberli, mutlu, sakin bir gün olur inşallah...
ah cnm annelik öyle zor bişiki anlıcaksın kızın dogdugundayok canım eşim karantinaya aldı kendini çatalına kadar ayırdı herşeyini aynı odada oturmadı bile yinede geldi buldu beni işte sinsi hastalık :))
şımartılmamız lazım tabi her zaman hemde artık kadın değiliz artı anneyiz
maşallah bebişine oy keyif yapıyor hanımefendi rahatsız etmeyin :))
25 haftadan sonra düşüncelerin nasıl olacak acaba benimde o civarlardaydı daha azdı kızımın kilosu bu gidişimde kilo artışını duyunca şok oldum ve 25 den sonra hızlı artıyormuş kilosu
ah cnm annelik öyle zor bişiki anlıcaksın kızın dogdugunda
herşeye yetişmeye calışıyorsun ,mükemmelliyetci oluyorsun.en ii anne ,en ii eş ,en iyi ev-iş kadını olmak için kendini hırpalıyorsun
bu aradada kendini şımartmaya zamanın olmuyor maalesef.
genelde eşlerden bekleniyor şımartılmak.odun bi koca degilse karşıdaki , seni azda olsa tatmin edebiliyor
inş ilk kez anne olacak arkadaşlar bol bol kendilerini şımartmaya vakit bulurlar.
Kızlar bana biraz fikir verin yaa.
şimdi kızımın odası belisin doğa takımı. bembeyaz olanından. sadece kulpları renkli ayıcıklı. duvar kağıdı da aynen ve pembeli. perde olarak ne ve nerden önerirsiniz. fiyat da çok pahalı olmasın istiyorum. stor yaptırıp üzerine tül alsam nerden alıcam bilmiyorum. beyaz ahşap jaluzim var onun üzerine mi tül alsam bilememdim. tül istiyorum ama hiç de güzel görmedim.
Herkese günaydın anneler
Dün doktora gittik biz
Kızım 580 gr olmuş
Bir sıkıntı yok çok şükür...
Ayaklarını gördüm üst üste atmış oynatıyordu
İlaçlarıma devam ediyorum. Ek olarak balık hapı yazdı.
Durum bu şekilde...
Sizce kilosu iyi mi? Bugün biz 23+0'ız...
İşte böyle kızlar.
+
Huzur dolu, sağlıklı, güzel haberli, mutlu, sakin bir gün olur inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?