2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
valla bende o kremi nette satışını bulsam alıcam,satış noktaları varmış eczanelerde onlara bakıcam çok pahalı ise lansinoh alırım sanırım...istersen dene ama nemlendirilmesi gerek gibi geldi banada..

göğüs ucuna takıyorsun çocuk ondan emiyor çok rahat aslında ama her bebek maalesef almıyor onu
Gögüs kalkanı , memeler sütle doldugunda akan sütü biriktirir.sonra sen onu alır biberona koyup cocuguna verebilriisn
yada saklama poşetlerine koyup buzluga atarsın sonra kullanmak üzeree
yani memede gögüs kalkanı varken cocugu emziremezsin.
sen meme ucuyla karıştırdın galiba.meme ucu silikon oluyor meme ucuna takıyorsun cocuk ondan emiyor
benim sol meme ucum olmadıgı için mecburen kullandım.aventinkini almıştım güzeldi.
bu meme ucu

gelince foto eklersen pek bir mutu oluruz :)fikir olur bize de

eklemez miyim hemen eklerim merak etmeyin

canım benim nasılsın ??? geçmiştir inşallah şehzadenin kistleri bize haber ver mutlaka tamam mı ???

bu arada odası da hayırlı olsun canım, iyi günlerde kullan inşallah :)

İyiyim canım çok şükür. (bel ağrım olmasa daha da mutlu olacağım ama buna da şükür) Sen nasılsın? Teşekkür ederiz teyzesi darısı sizin bebişlerinize

Ay inş canım ya :) evet şimdiden kafamda birsürü sey belirledim bizim burda pastavizyon diye bi yer var hep pasta malzemeleri dolu oraya bi ugramam lazım

sogani duydumda kremayi ilk kez duyuyorum
ben zyagi ve karbonatli su kullanmistim. off aglayark emzirdim cok acimisti ameliyat yerimden o kadar cekmedim
annem hep moral vrdi sagolsun destegiyle emzirmeye devam ettim
2 hafta sonra iyilesti ama o aciyi hic unutmaycagim simdi korkumdan kreme basladim zyagida suruyorum
evde karbonatta sakliyorum tum onlemleri aldim:) ins hic gerek kalmaz.
slm canim daha tam net belli degil allahim herseyin hayirlisini sagliklisini nasip etsin insallahh.kendine bebise iyi bak canim benimm..
ay ne sinir bozucu durum bir daha randevun ne zaman. bizimkide gecen ay oyleydi bir kiz bir oglan
dedim dogana kadar belli olmayacak bu galiba. neyse enson erkek dedi
yarin sorucam hala erkekmi diye yani haftamizda kucuk degilki kalmis surda 13 hafta dogurmaya hala goremiyorlar
anlamiyorum yani
neyse onemli olan saglikli olmasi er yada gec ogrenicez nasilsa:))

bunu deneriz artik ben ped kullanmadim zaten penyeydi sutyen ve oyle disarlara tasacak sutum olmadi
11 ay emdi cok duskundu memeye ama birden almadi cocuk bende anlamadim niye almadigini.
cok stresliydim o donem acaba o mu etki etti. ilk cocugum su stres yonunden pek sansli olamadi maalesef
o yuzden biraz vicdan yapiyorum. benim de elimde degildi gerci kosullar oyleydi.
simdiki bebek daha sansli Allah daim etsin.

kizlar burda dogum isi nasil olucak bilmiyorum sigorta olsada olmasada cok pahali.
1500tl yi sadece dogum icin gozden cikartmak lazim. ben kizimi 750 ye zorunlu sezaryanla dogurmustum
ayrica kordon kani aldirmayi dusunuyoruz butce yeterse, oda 750 $ mis.
bana dogumdan sonra bakacak kimse yok bugun kizin hocasi iyilesmek icin en az 2 haftaya ihtiyacin olur dedi ki hakli
2 hafta ya hastanede yaticam yada eve biri gelicek burda evde bakim veren servisler varmis.
hastanede yatis 1 haftalik 1400tl civari eve gelirse 700tl gibi birsey tutuyor
oldukca zorlu bir surec bizi bekliyor su ev kredi si olsa bu kadar dusunmem ama o belimizi bukuyor
bu ay ihtiyaclarinin bir kismini aldim bebegin bir iki ivir ziviri brde besigi kaldi.
Allah yardim etsin maddi acidan insan zorlaniyor gercekten.

Kızlar bugün kırşehirde deprem oldu ee tabi kayseridede hissettik baya korktum deprem en korktuğum olay Allahtan çok şiddetli değildi ama ben çok korktum yalnız değildim iiki eşinin yengesi gile gitmiştik rengîm fln atmış sonra kızım kımıldamadı bi müddet onada tedirgin oldum şimdi kıpır kıprı çok şükür

ayy geçmiş olsun cnm.. tekrarı olmaz inş

arkadaşlar ben gögüs kalkanı kullanmadım gerekte duymadım acıkcası.

memeler sütle doldugunda el popmasıyla cekiyordum poşete koyup buzluga atıyordum ,
dogru dürüst gögüs pedi bile kullanmadım
1 paket almıştım halaa cogu duruyor bende.sadece dışarı cıkarken koyardım tedbir olsun diye

meme ucu acısı kaçınılmaz oluyor emzirme döneminde maalesef
bazı ürünler kullanarak o acıyı biraz hafifletip iyileşme süresini kısaltabilirisniz
birde bebegi emzirirken ucunu degil kahverengi kısmından dogru memeyi alması lazım.sadece ucu alıp onu emerse yanarsınız

ben krem filan kullanmadım.bebegi emzirmeden önce karbonatlı suyla siliyordum meme ucunu .bunu tavsiye ederim bebegin agzı pamukcuk da olmaz aynı zamanda
sonrada tahinin üstünde biriken yagı meme ucuna sürüp bi süre ölece bekletirdim.yani hemen sütyenin içine koymazdım.

bebeginiz meme emdikten sonra baktınız sütünüz hala cok bolsa onu bekletmeden hemen pompayla sagmanız lazım yoksa ayvayı yersiniz
süt biriken memeler dolgunlaşır ve süt kanallarınızın bi kacının tıkanmasına neden olabilir.ozamanda emziriken cok acı cekersiniz
birde meme ucunda yara oldugunda enfeksiyon kapma riski var maalesef
meme ucu enfeksiyonunda memeniz ateş gibi yanıyor, meme ucu cok felaket acıyor ve bebegi emzirmek imkansız hale geliyor.
emzirme olmadıgı içinde sütler dolup mastite neden oluyor.ayy anlatmakla tarif edilmiyor yaşamanız lazımm:))
valla benim 1 kez başıma geldi bu mastit belası, iki gözüm iki çeşme aglıyarak emzirdim kızımı.

Son düzenleme:
Merhaba cici anneler ve kuzucukları..
Görüşmeyeli herkesler iyidir inşAllah.. Ay burası resmen hayatımın bir parçası oldu.. Dışarıdaydım bugün. Gelirgelmez hemen buraya koştum..
Bana çok iyi geliyorsunuz kızlar.. Biline..

Bir arkadaşımız doğum yapmıştı ona hediye aldım bugün.. Kıyafete karar veremedim, bebişin neyi var neyi yok bilmiyorum.. Bende güzel bir peluş battaniye aldım.. Çok içime sindi.. Kızıma daha önce almıştım ama buda çok hoşuma gitti. Eşimi aradım bu da çok kızımın mı olsa bu dedim. Gülüyor kızıma alırız yine diye..
İşte bizden böyle..

Bu arada hamile kilodu konuşulmuş.. Bende kullanıyorum ve müthiş rahat ettim.. Herkese şiddetle tavsiye ederim.. :)
Kalın sağlıcakla..

Merhaba Kızlar bugün doktora gitdim.geçen gitdiğimde detaylıda bebeğin yüzünü görememiştim tekrar görmek istedim.tekrar renkli doplere girdim.ordaki radyoloji uzmanı bayan doktor bir anda bebeğin beyin gelişimine ne demişlerdi detaylıda falan dedi bende bi sıkıntı olmadıgını söyledim.bişeyler var ama emin deyilim atlasa bakmam lasım falan deyip bizim dışarda beklememizi söyledi.sonra koridora çıktı herkezin önünde bebeyin beyni cevize benzer kıvrımlıdır.sizdeki kıvrımlar 27 haftada olması gerekenden az gibi dedi.ama bu benim görüşüm yanılıyorda olabilirim bi uzmana görünün bunun için en yakın yer kayseride dedi.kendimde sivastayım bu arada.rapordada ^^ Fötal beyinde gyruz sayısı gebelik haftasına göre az,sulkal yapılar sığ olup ileri merkezde inceleme önerilir yazıyor.neye ugradıgımızı şaşırdık.bursada dogum yapıcagım yerdeki doktorumu aradım.bunlar çok iddalı laflar bunu ultrasonla bakıp söylemesi mümkün değil başka bi yere yönlendirmiş para tuzağı olabilr dedi.başka bi kadın dogumcuya telefonda sordum oda 32.haftadan önce böyle birşey görmesi mümkün değil,anca 32.haftada emarla belli olur dedi.ne yapacagımı şaşırdım.

canım ya böyle bişeyi, hiç duymamışım ama sırf para için bi anneyi telaşlandırıp üzüyorlarsa yazıklar olsun ah ben 3hafta neler çektim saçım daki beyazlar arttı resmen şimdi soruyorum neden yüksek çıktı eh yaşınız var ama bu değer kandan ve yaş girilmiyor diye ben üzülmüştüm yoksa yaştan amniyo ya bile hayır derken inşallah bişeyi yoktur minişinin ve böyle bi tuzak yaptılarsa çıksın biyerlerinden çünkü bi can ve hiç yoktan nasıl üzüyorlar seni ama doktorlarda söylemiş canım kendi doktorunla ayrıntılı konuş ve oda baksın bak bizimde kalpte delik kapanmamıştı prof kapanır dedi ama doktorum fetal ekoya yolladı kapanmış ama bebek doğunca yinede bakalım diyorlardı şimdi tıptaki bizde bakalım dedi 18inde yine bakacaklar ama prof okadar rahat ve önemsiz ama bahsedeyim demişti sağolsun içim rahattı o yüzden inşallah senin minişinin de yoktur bişeyi ki kimsede böyle bişey bakılmadı diye hatırlıyorum

Milsa tam göçmenlere benziyorsun gercekten.
chekirdekk sende benim hiç anlaşamadıgım bi kuzenim var aynı ona benziyorsun yaagörünce inanamadım.
kızıl ve düz saclı halin sana cok yakışmış bu aradaa

ikinizde cok hoşsunuz , şekersinizzzz

usg uzmanı zaten cok emin konuşmamış.diger doktorlarda şuan böle bi tanı koymak için erken demişler
devlet hastanesine gitsen iyi olur.ben devlete daha cok güveniyorum.

slm annişler ve kuzuları biz artık gezmek ten gündüz gelemiyoruz bugünde ev mevlidindeydik ay bide bu halde güne girdim kasım da bana çıktı bianda bin liram olcak salon tül ve perdesini değiştirmeyi düşünüyorum bakalım belkide bebişe ayırırız idare ederiz gerçi kocada istiyodun al diyor hem mevlite hazır olur sonrada doğum gelemem ben parada yollayamam diyorum :) aman birikmiyo bari böyle koymuş olurum kenara ay tek maaş zor gerçekten ama hastalık çıkmasında geçiniriz inşallah sağlıkla gelsin minişer ay bizde babamız avans alırsa market yapalım ev boşaldı 2aydır bebişe koşturmaktan sade doğal ihtiyaçlardan gidiyoduk şimdi liste yapayım

hepinize hayırlı hafta sonları şimdiden kociş evde olunca pek girilmiyor zaten kızıyo bilgisayar başında görünce e evde telsiz telefon kablosuz ağ bide cep artık herkezin bebeği böyle ya gidicez bi çiftlikte doğurcaz yada alışıp doğuyor bebişler ki minicik şeyler bilgisayar başında şimdi yeğenler bile daha 4yaşında değil bilgisayarda oyun oynuyorum diyo bana

ay bide çekirdek varmı tepicik benim kuzuda bu hafta hızlanır derken daha az ve yavaş tepikliyo hastamıdır nedir anlıyamıyorum haftaya randevum sağlıkocağınada aşı nedeniyle erteledim oda haftaya napıyo minik adamım bilmiyorum bugünde 3hamile 3bebekliydik orda ay çok tatlılardı birini oğluma alcaz acık büyük ama napalım zengin olurlarmış :)

bide endeles ti kız samsunlu nerlerdesin kötü bişey yoktur inşallah geri kalan herkezi görüyorum gibi eksik varsa arada girsin yoklama versin ayşecim düzene girmiyo bu kızlar bi kayboluyolar tamamıyle ki baştaki listede baya girmeyen var aman bebişler iyi olsunda varsın anneler giremesin

Canım hiç duymadım. Nedir ne değildir bilmiyorum. Ama bence sen canını sıkma, seni etkilemesine izin verme. Bak 2 doktordan da olumlu şeyler duymuşşun. İstersen başka bir doktora daha git,için rahat olsun. Ama kendini üzme...

Ayy canım ya çok tatlısın yaa... Valla çok iyi oldu orası. İnsan bir tuhafta oluyor ama. Keşke gerçekte de görüşebilsek valla, çok iyi olur :)Senin kızın kocamanmış canım ya. Valla ne güzel birini büyütmüşşün. Herkesi görmek isterdim. Ama nickleri bilmediğimden isimlerin hepsi yabancı :))

Canım sen sıkma canını.. Bak diğer doktorlar böyle birşeyi normal usg de görmesi mümkün değil demiş.. İçini ferah tut ve güvendiğin bir doktorla görüş.. İnşAllah hayırlı ve güzel haberler alırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…