Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba canım hoşbuldum..aslında kafama takılan o kadar çok şey oluyor ki.ikiz oldukları için herşeyi iki kat düşünüyorum..bu arada senin cinsiyetleri belli oldumu..bizimkiler iki kız gibi :) çok şükür benimde onlarında sağlığı yerinde..bu arada alışverişlerini yapmaya başladınmı.bebek arabası oda takımı vs..ikiz olunca nasıl yapacağıma karar veremiyorum.yemene içmene dikkAT ediyomusun yoksa ikiz diye çokmu yemek gerekiyor...
bu arada Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin meleklerini :)
maşallah iki kız ne güzel .benimde iki erkek inşallah . aynen bende senin gibiyim düşünce yönünden . benim ilk hamileliğim senin de öyle mi onun da etkisi oluyor acemiliği
alışveriş konusunda canım biz internetten bakıyoruz daha çok .ikiz olunca tabi masrafı da duble oluyor :) o yüzden uygun indirimli şeyler olunca almaya çalışıyoruz . daha pek bişey almadık cinsiyetlerini dün öğrendik . ana kucağı almıştık ik tane . seni bilmem ama ben bebek odası almayı düşünmüyorum onun yerine 2 park yatak birde 4 kapaklı bir gardolap yaptıracağız ve bir şifonyer . büyüdüklerinde de iki yatak alırız diye düşündük . inşallah Allah nasip ederse
maşallah iki kız ne güzel .benimde iki erkek inşallah . aynen bende senin gibiyim düşünce yönünden . benim ilk hamileliğim senin de öyle mi onun da etkisi oluyor acemiliği
alışveriş konusunda canım biz internetten bakıyoruz daha çok .ikiz olunca tabi masrafı da duble oluyor :) o yüzden uygun indirimli şeyler olunca almaya çalışıyoruz . daha pek bişey almadık cinsiyetlerini dün öğrendik . ana kucağı almıştık ik tane . seni bilmem ama ben bebek odası almayı düşünmüyorum onun yerine 2 park yatak birde 4 kapaklı bir gardolap yaptıracağız ve bir şifonyer . büyüdüklerinde de iki yatak alırız diye düşündük . inşallah Allah nasip ederse
birşey sorcam bu 4lü ile radyolgun baktığı ayrıntılı aynı mıı
yoksa 4lü kan tahlılı ile mı oluyor
17.haftada gel demişti bana bu 3lü dedikleri sanırım benım doktorum oyle isimle söylemiyor.
21.hafta sonundada radyolojıden randevu aldırdı
bıde ayrıntılı renklı ve üç boyutlu mu oluyor
günaydın canımmm :) ay ya benım cadı kızımda öle özellıkel yatarken akşam uyuycam baslıo pıt pıtlar
ya da kayıyoordan oraya cok bellı oluo artık gunden gune bıle farkedıo snakı :)
güçlensind eeşimde hıssetsın yaa o da farketsın isıtıyorum :)
slm ayşe.bebeginin kaydıgını nasıl anlıyorsun cnm?nasıl oluyor tarif edebilirmisin
birde erkek bebekler kayar diyor yaşlılarr.ne kadar dogru ki.bebeginin kaydıgını hisseden varmı ki başka?
ben varim, benimki de kiz. normalde hissettigim hareketi pit pit vurma seklinde ama bazen nasil desem icimde bir balik hareket etmis gibi oluyor. sanirim bebek yer degistirirken sirti, kafasi falan rahmin icine surtununce oyle bir his oluyor. digerleri yumruk, tekme :) ayse'nin hissettigi/kastettigi boyle bir sey mi bilemem ama bizde durum bu :)
bugün kocamı öldürmek istiyorum bana yardım etmek isteyen varsa buyursun gelsin.
kötü gün geçirdim anlatimm benim temizliğe gelen kadın her zamanki gibi gelmedi. parasını peşin aldıya dolandırıcı. yaa çok paraya takılmıyorum ama hamileyim ben nasıl temizliyim bu koca evi. neyse bir sinir kalktım aldım elime elektirik süpürgesini başladım çatıdan ordan burdan bi baktım saat 6 olmıuş bu arada eşim iki kere geldi gitti. gördü temilik yaptığımı e yapma felan şunun karısını çağır bunun karısını çağır ben bilmiyormuyum telefonla arayıp çağırmayı. aradım tabi ama herkesin bayram temizliği var ve erzurumda kadın bulmak varya inanılşmaz güç. neyse geldi bir iki kendini yormöa felan dedi.hadi gitti sonra 6 buçukta aradı ne yiyecez diye. bende bişi yapamadım dünden yemeklerim var dışarı çıkalım dedim: biliyorsunuz kayınbabam bizde. babama söyle hazrılansın dedi. söyledim o yanlı olmadı eşim gelinceye kadar temizliği yaptım 4 kat evimiz yaaaa. 4 katı toparladım düşünün sabahın 9 undan akşam saat 7 ye kadar oturmadan.
neyse eşim geldi babası gelmeyecekmi ş tavır etti onu dedi bunu dedi. eşim dolabtaki yemekleri çıakrtınca allah sizi kahretsin dedim tabi içimden bu arada annem aradı ne yiyosun tatalım şu bu kadın habersiz zıkkımın kökü var anne bende onu yiyecem dedim. kapattım. arabanın anaktarını aldım çıktım. burger kinge gittim yemek yedim bebeişime bişiler aldım sinamaya gittim dabbe diyte cinli minli bişi var onu seyrettim sonra dondurma yemek için özsüte girdim.şimdi geldim. öküzüm kocam dediki neredeydin sence sence dedim yemek yedim sinemaya gittim bu ne yaaaa lanet ediyorum evlendiğim güne allah kahretsin yaa. mühendisliği bıraktım iki öküze yemekçi oldum ttemizlikçi oldum allah ikisininde belasını versin sinir harbine girdim yarın için fahiş bir dfiyata uçak bileti buldum gidecem yaa yetti artık çek çek sabır kalmadı
devlette sabredip bekleyemiyorum canım ya her gittiğimde illalah dedirttiler bana eşim istemiyoki mecbur paraları bayılıyoz valla
allahım sağlıkla bağışlasın evladını dua edicem canım ama şaşrdım 2 li güzel çıkıpta 3 lü de sorun olmasına hemen bozma sakın moralini du bakalım
kaçıncı haftanda erkek demişti canım
cnm bende anlıyorum kaydığını ordan oraya.ama hareketlerini hala tam hissedemiyorum.sadece yattığımda sırt üstü göbeğimi sağdan soldan yokluyorum elimle bitaraf daha sert oluyo orda olduğunu anlıyorum.özellikle sabahları tek bitarafa doğru saatlerce yatıp uyandığımda sırt üstü döndüğümde sağdaysa sağda soldaysa solda bi ağırlık hissediyorum bazenslm ayşe.bebeginin kaydıgını nasıl anlıyorsun cnm?nasıl oluyor tarif edebilirmisin
birde erkek bebekler kayar diyor yaşlılarr.ne kadar dogru ki.bebeginin kaydıgını hisseden varmı ki başka?
bugün kocamı öldürmek istiyorum bana yardım etmek isteyen varsa buyursun gelsin.
kötü gün geçirdim anlatimm benim temizliğe gelen kadın her zamanki gibi gelmedi. parasını peşin aldıya dolandırıcı. yaa çok paraya takılmıyorum ama hamileyim ben nasıl temizliyim bu koca evi. neyse bir sinir kalktım aldım elime elektirik süpürgesini başladım çatıdan ordan burdan bi baktım saat 6 olmıuş bu arada eşim iki kere geldi gitti. gördü temilik yaptığımı e yapma felan şunun karısını çağır bunun karısını çağır ben bilmiyormuyum telefonla arayıp çağırmayı. aradım tabi ama herkesin bayram temizliği var ve erzurumda kadın bulmak varya inanılşmaz güç. neyse geldi bir iki kendini yormöa felan dedi.hadi gitti sonra 6 buçukta aradı ne yiyecez diye. bende bişi yapamadım dünden yemeklerim var dışarı çıkalım dedim: biliyorsunuz kayınbabam bizde. babama söyle hazrılansın dedi. söyledim o yanlı olmadı eşim gelinceye kadar temizliği yaptım 4 kat evimiz yaaaa. 4 katı toparladım düşünün sabahın 9 undan akşam saat 7 ye kadar oturmadan.
neyse eşim geldi babası gelmeyecekmi ş tavır etti onu dedi bunu dedi. eşim dolabtaki yemekleri çıakrtınca allah sizi kahretsin dedim tabi içimden bu arada annem aradı ne yiyosun tatalım şu bu kadın habersiz zıkkımın kökü var anne bende onu yiyecem dedim. kapattım. arabanın anaktarını aldım çıktım. burger kinge gittim yemek yedim bebeişime bişiler aldım sinamaya gittim dabbe diyte cinli minli bişi var onu seyrettim sonra dondurma yemek için özsüte girdim.şimdi geldim. öküzüm kocam dediki neredeydin sence sence dedim yemek yedim sinemaya gittim bu ne yaaaa lanet ediyorum evlendiğim güne allah kahretsin yaa. mühendisliği bıraktım iki öküze yemekçi oldum ttemizlikçi oldum allah ikisininde belasını versin sinir harbine girdim yarın için fahiş bir dfiyata uçak bileti buldum gidecem yaa yetti artık çek çek sabır kalmadı
maşallah kızına epey hareketli.benim bebek cok tembel cok nadir hissediyorum.benimkide sanki karnımda geziyor gibi oluyor
doktor usg ile bakarken sag kasıgımdan bakıyor ama bebegin hareketlerini bazen sagda bazen solda hissediyorum.bebegin kesesi sagı ve solu kaplıyacak kadar büyükmü yaw![]()
bzimkide cok daginik ya bir seyi latlayip dolaba koymaz benim topladigim cekmecelerde mahvedercnm bende anlıyorum kaydığını ordan oraya.ama hareketlerini hala tam hissedemiyorum.sadece yattığımda sırt üstü göbeğimi sağdan soldan yokluyorum elimle bitaraf daha sert oluyo orda olduğunu anlıyorum.özellikle sabahları tek bitarafa doğru saatlerce yatıp uyandığımda sırt üstü döndüğümde sağdaysa sağda soldaysa solda bi ağırlık hissediyorum bazen
cnm kızma dert edipte bebişini üzme sakın,kocalarımızın bazen öküz yanları tutabiliyor tatlım.senin tek derdin kayınpederin anladığım kadarıyla.oda maşallah kendine bi kapı bulmuş kalıcak bulmuşta bunuyo..boşver cnm..gitme ama doğumda annen gelmiyosa sen git baktır kendine..anlasınlar değerini senin babalı oğullubenim eşimde dün beni yarım saat ağlattı benim kocam,ki benim eşim melektir varya..gelmiş bana kuşbaşı et alayım saç kavurma yap onu yap bunu yap,bana et deme dedim ben kusuyorum hemen bilmiosun sanki dedim.bana ''sende amaaaan'' dedi.git anan yapsın dedim.bide eşim bir dağınıktır benim sormayın hep arkasından kıçını toplamaktan anam ağlar, 3,5 yıldan beri kafası almadı almaz..anasına desen '' ben ona bir çöp bile attırmadım'' der..iyi b.k yemişin afedersin
oğlum olucak ama öyle yetiştirmiycem herşeyi bilsin eşine destek olsun.bugünde yine temizlik derdine bağrıştık,sayesinde domestosu içicem artık o hale geldim elimde devamlı tuvalet temizliyorum,azıcık yardımcı olayım demezler cnm,takılma hiiiçç..yaa diyorum anası gibi yapayım heryer heryerde olsun,yapamıyorumki en fazla şu hamile halimle 1 hafta temizlik yapmadan duruyorum onda bile kaşıntı tutuyo tozdan beni
bu bebislerde cok inatci ya. dogru duzgun cinsiyet ogrenen yok tipikte 20. haftalrda olmamiza ragmen :)biz de ilk usg ye girdik dr kız olabilir dedi,1 ay once girdik yüzüstü yatıyodu göremedi dr ama pipiyede benzettim dedi..haftaya yine giricez ama yine göremezsek bilmiyorum artık çatlıcam meraktan:)
canim sakin ol seni cok iyi anlliyorum aynisini dun sabah yasadim sinirden agladim resmenbugün kocamı öldürmek istiyorum bana yardım etmek isteyen varsa buyursun gelsin.
ahhh cnm yaaa beni sıpada bacakları kapıyodu bizimkiler çok inatçı olucak galiba :)) sen bence gitmeden iki göbek at belki döner :)) valla artık ben usg ye girmeden karnımı iyice sallıyorum uyansında az görim diye :))benim de 12.haftada erkeğe benziyor demişti.1ay sonra gittik yüzüstü yattığından göremedik.
dayanamadım bugünde devlete gittim yine aynı pozisyonda ve yine göremedikkk..
ben bu çocuğu nasıl sırt üstü yatırabilirim?![]()
ahh cnm ya sen ve bebeğin iyi olda bu bayram böle geçsin boşver ... tabiki bütün riskleri öğren ve detaylı konuş cnm kafan rahatlasın inşallah herşey düzelicek sen kalbini ferah tut :))üzme tatlı canını bişey yoktur.o testler sadece olasılk hesaplıyo.bende sadece 4lü yaptırdım insan ister istemez strees yapıyo ama ayrıntılı usg bence herzaman daha aydınlatıcı.inşallah gzel haberler alırsın.
bu arada benim değerler aynı.yükleme yapılıcak.bayramdada burdayım odadaan bile çıkartmıyolar hapisteyim resmen.cumartesi günü kocişim gelicek hastanede geçiricez bayramımızı artık.neyse sonu iyi olsunda katlanırım yeterki bana ve bebeğime bi zarar gelmesin.yarın dr.dan daha ayrıntılı açıklma isticem.bilgilendirmiyolar doğru düzgün bi risk varmı yokmu ben karar veriyim.beni rahatlatmaları lazım aklıma binbirtürlü şey geliyo.
cnm 4 lü test 3 lü testin gelişmişi gibi bişey yani 3 lü de kandaki 3 degere 4 lü de kandaki 4 değere bakıyolar :))birşey sorcam bu 4lü ile radyolgun baktığı ayrıntılı aynı mıı
yoksa 4lü kan tahlılı ile mı oluyor
17.haftada gel demişti bana bu 3lü dedikleri sanırım benım doktorum oyle isimle söylemiyor.
21.hafta sonundada radyolojıden randevu aldırdı
bıde ayrıntılı renklı ve üç boyutlu mu oluyor
aaayyy cnm yaaa bizde sizin gibiyiz biyere giderken Efe yla biz geldik diyoruz :)) ama çok şeker oluyo yaaa :))bizde 12ci haftada teyzeyle gittik poposunu döndü nekadar uğraşsak dönmedi ozaman çıkıntı yok demişti teyzeyle kociş sevinmişti ama 14te tamamıyle pipişu gördük doktor teyzemiz çok bariz açmış değişmez dedi ama artık babamızda kabullendi oğluş diye seviyoruz ben hergittiğim yere oğlumla geldik diyorum ay değişirse ne komik olur görmemişin oğlu olayı tam uyar bana
canım hem kendini hem o minişi üzme bakayım bizim ikili testimiz yaştan yüksek çıktı amniyo önerdiler kabul etmeyince 3lüyü yapmayalım dediler olsun bebişi görürüz diye ben istedim hem 2li temizse doktorlar 3lüye önem vermiyor bak seninkide ayrıntılı ult demiş çoğu fiziksel sorunda bunda çıkıyomuş rabbim hepimizin miniklerini korusun gerçi sana diyorum bende kalbi durursa diye hep korkuyorum daha yatınca ilk sorum kalbi atıyomu oluyor doktor teyzemizde alıştı artık başta ne şaşırmıştı garibim obana beynini gösteriyo ben kalbi soruyorum
ayşecim canım kalp sesi duyulmayan sağlık ocağında hani kalp dinleme aleti varya onunla duyulmadı bende göbiş olunca daha bebişte minik duyamayız ama deneyelim dedi gerçi bukonuda zaten takığım ama o aletle 18hafta sonrası duyuluyor diye duymuştum rahatım oyüzden bizde de hep mide gurultusu rahmin yeri solda onu hissediyorum ama pıtırcıklar atmıyo daha göbişte hele siz yazıyosunuz ya okurken gözlerim doluyo hissetemk nasıl dır ay bizde hissedelim enerken den![]()
ahh yaaa bugün 19 haftalık olduk 20 ye gidiyoruz ama bende bişi hissetmiyorum benimki tembel galibaaslm ayşe.bebeginin kaydıgını nasıl anlıyorsun cnm?nasıl oluyor tarif edebilirmisin
Kızlar günaydın
doktora gidiyorum
buçukta randevum vra, her gidişimde içimi korku alıyo sağlıklı olduğunu kıpırdadığını bir görsem
bir de kesin cinsiyetini söylerse benden mutlusu yok
bayramda soranlara 'gibiymiş' demek istemiyorum:)