2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
birşey sorcam bu 4lü ile radyolgun baktığı ayrıntılı aynı mıı
yoksa 4lü kan tahlılı ile mı oluyor
17.haftada gel demişti bana bu 3lü dedikleri sanırım benım doktorum oyle isimle söylemiyor.
21.hafta sonundada radyolojıden randevu aldırdı
bıde ayrıntılı renklı ve üç boyutlu mu oluyor

canım 4 lü sadece kan tahlılı ıle oluyo sadece ıkılıde ultrason taraması oluyıor.

ayrıntılı usg renklı doppler de oluyor damarları kırmızı ve amvi gösteren kan aksıını gosteren bı ultrason bu

4 boyutlu 3 boyutlu usg lerde anomali taranması yapılmaz....doppler da yaopılır canım ayrıca

bebegın tum renkelrını gosteren bir renklu usg henuz yok :)

bu ayrıntılı usg cok önemli aman diyeyım ihmal etmeyın ve en güzel hafta 23. hafta her gelısımın rahatca izlenmesı ıcın

YOK sürekli değil ara sıra mesela günde bir kere iki kere filan
benim karnımda değil tam bebeklerin olduğu göbek altı ve o çevrede
ben hiç hareket olabileceğini düşünmedim aslında ama bugün burda konuşulunca acaba olabilirmi dedim:))

Canım aslında haftan erken ama senın bebekelrın ıkzı ve zayıfsan belkı de bebekelrının hareketlerını hıssedıosundur yalnız şöle bişi var onu sölim

bebegın kemıklerı ultrasonda seçilir hale geldımı ??? öle ise bebektir cunkukemıklerı lastik gibi yumusak demıstım o zamna hısseıdlmıo hareketi..

hatta dr um da dedi ultrasonda bakarken ooo kemıkler çok güzel hareket hıssedıosndur die evet hıssedıorm dedım :)

kılzlaaaaaaar :) şimdi geldik doktor dan biz
12.haftada erkeğe benzetilen bebişime şimdi kız dediler farklı bi doktrdu eminmisiniz die sordum görmesem sölemem kız bu dedi.. zor gösterdi yavrum ya çok hareketli dedi ama cinsiiyette zorlandık ama dokotr inatçı çıktı :1: babamız baya üzüldü sevinemedim onun yüzünden ya neyse umarım değişmez cinsiyeti
bu arada 2 li temiz olduğu için benden 3 lüde 4 lüde istemedi illa yaptrcam ben evhamlıyım diosan yaptralım dedi bende gerek görmüyosanız yaptrmayalım dedim
renkli doppler istedi 1 ay sonraya randevu verdi ama ben 15 gün sonra kendi doktoruma da bi giderim ama bu bayan doktrda çok ciciydi sevdik biz :)

eneeemm bi sobee yapmış sana :D

slm ayşe.bebeginin kaydıgını nasıl anlıyorsun cnm?nasıl oluyor tarif edebilirmisin
birde erkek bebekler kayar diyor yaşlılarr.ne kadar dogru ki.bebeginin kaydıgını hisseden varmı ki başka?

canım bebek hareketi hıssetmedne önc ebebegın agırlıgını yavas yavas hıssetmeye baslamsıtım sırt ustu yatıcna fln
şimdi de içimde bişeyin ööle kaydıgını hıssedıyorum...zaten ılk önce kayma hareketını hıssetmsıtım de
pıt pıtları duyana kadar emın olamamıstım :)

benım bebısım kız daha oncekı bebgımde kızdı onda da kaydıgını hıssedıyrodum kızıkardesımınde kızı oldu o da
ilk kez kayma hareketı hıssettiğini söylemsıtı yanı erkek bebekelre has bi durum oldugunu sanmıyorum canım

ben varim, benimki de kiz. normalde hissettigim hareketi pit pit vurma seklinde ama bazen nasil desem icimde bir balik hareket etmis gibi oluyor. sanirim bebek yer degistirirken sirti, kafasi falan rahmin icine surtununce oyle bir his oluyor. digerleri yumruk, tekme :) ayse'nin hissettigi/kastettigi boyle bir sey mi bilemem ama bizde durum bu :)

evet canım aynen öle bebek hareket edınce sanırırm sırtı :) rahme sürtünüyo ben de onu hıssedıyroum yoksa bi yere
temas etmeden su içinde yuzerse anlayamam zaten sanırım :) benım kzıçem bi de çok ehli keyıf ben uzanınca hareket
edio ya da oturunca hele heel çok gezmıs yorulmussam hıc hareket hıssetmıorm uzanıyroum bıraz dınlendıkten sonra baslıo :)

maşallah kızına epey hareketli.benim bebek cok tembel cok nadir hissediyorum.benimkide sanki karnımda geziyor gibi oluyor
doktor usg ile bakarken sag kasıgımdan bakıyor ama bebegin hareketlerini bazen sagda bazen solda hissediyorum.bebegin kesesi sagı ve solu kaplıyacak kadar büyükmü yaw:28:

canım doktor usg aparatını mı desem :D nereye koyarsa koysun usg den de açıyı değiştirebılıo ayarı ile yanı
direk koydugu yere bakmıyro oalbilir...ben 3 hareketi ayırt edebiliorm birisi kayma diğeri genellıkle sağ tarafıma yakın
ufak bi dokunma gibi hareket böle eli çarpıomuş gibi :) artık başka yerı de oalbilri bılmırom bi de
ortada kocaman bi baloncuk patlıomus gibi sert değil ama snakı daha buyuk bi alan değiyormuş gibi bi hareket hıssedıyorum
yanı emın değilim tabıı ama böle oldugunu düşünüyorum :)

kımıleri şey der işte kzı solda erkke sağda olru vs vs rahım ortada oldugu ıcın bebek de ortada ama rahmın ıcınde
sağa sola hareket ettıkçe sağda veya solda veya ortada hareket hısseıdlıyo...ben genelde sağa yakın ve ortada
hareket hıssedıyorum sol tarafa hıc gecmıo mısafır odası yaptı galiba orayı :9: :9: :9:

Kızlar günaydın
doktora gidiyorum
buçukta randevum vra, her gidişimde içimi korku alıyo sağlıklı olduğunu kıpırdadığını bir görsem
bir de kesin cinsiyetini söylerse benden mutlusu yok
bayramda soranlara 'gibiymiş' demek istemiyorum:)

günaydın canım relaaxx :) bende de hep aynı korku oluyo anlıyorum ama

relaxx ol canım ınsallah güzel haberlerle gelrısın :)

bugün kocamı öldürmek istiyorum bana yardım etmek isteyen varsa buyursun gelsin.
kötü gün geçirdim anlatimm benim temizliğe gelen kadın her zamanki gibi gelmedi. parasını peşin aldıya dolandırıcı. yaa çok paraya takılmıyorum ama hamileyim ben nasıl temizliyim bu koca evi. neyse bir sinir kalktım aldım elime elektirik süpürgesini başladım çatıdan ordan burdan bi baktım saat 6 olmıuş bu arada eşim iki kere geldi gitti. gördü temilik yaptığımı e yapma felan şunun karısını çağır bunun karısını çağır ben bilmiyormuyum telefonla arayıp çağırmayı. aradım tabi ama herkesin bayram temizliği var ve erzurumda kadın bulmak varya inanılşmaz güç. neyse geldi bir iki kendini yormöa felan dedi.hadi gitti sonra 6 buçukta aradı ne yiyecez diye. bende bişi yapamadım dünden yemeklerim var dışarı çıkalım dedim: biliyorsunuz kayınbabam bizde. babama söyle hazrılansın dedi. söyledim o yanlı olmadı eşim gelinceye kadar temizliği yaptım 4 kat evimiz yaaaa. 4 katı toparladım düşünün sabahın 9 undan akşam saat 7 ye kadar oturmadan.
neyse eşim geldi babası gelmeyecekmi ş tavır etti onu dedi bunu dedi. eşim dolabtaki yemekleri çıakrtınca allah sizi kahretsin dedim tabi içimden bu arada annem aradı ne yiyosun tatalım şu bu kadın habersiz zıkkımın kökü var anne bende onu yiyecem dedim. kapattım. arabanın anaktarını aldım çıktım. burger kinge gittim yemek yedim bebeişime bişiler aldım sinamaya gittim dabbe diyte cinli minli bişi var onu seyrettim sonra dondurma yemek için özsüte girdim.şimdi geldim. öküzüm kocam dediki neredeydin sence sence dedim yemek yedim sinemaya gittim bu ne yaaaa lanet ediyorum evlendiğim güne allah kahretsin yaa. mühendisliği bıraktım iki öküze yemekçi oldum ttemizlikçi oldum allah ikisininde belasını versin sinir harbine girdim yarın için fahiş bir dfiyata uçak bileti buldum gidecem yaa yetti artık çek çek sabır kalmadı

canım sakin ol çok sinirlenmişsin ama olur böyle şeyler gebe duygusallıgı da var tabıı....

Günaydın kızlar nasılsınız :)

bugun 18. haftamız da bitiyor vee 19 a gidiyoruz sat olrk tabıı bebısım ise 20 haftaya giriyor :nazar: :nazar: :nazar:

şaka gibi bu gunelre geldiğimize inanamıyorum :5: :5: :5: daha dun 5 haftalıktık gibi...şimdi hareket ediyo

inşallah sağ salim kucagımıza da alırız :16:

kılzlaaaaaaar :) şimdi geldik doktor dan biz

12.haftada erkeğe benzetilen bebişime şimdi kız dediler farklı bi doktrdu eminmisiniz die sordum görmesem sölemem kız bu dedi.. zor gösterdi yavrum ya çok hareketli dedi ama cinsiiyette zorlandık ama dokotr inatçı çıktı :1: babamız baya üzüldü sevinemedim onun yüzünden ya neyse umarım değişmez cinsiyeti

bu arada 2 li temiz olduğu için benden 3 lüde 4 lüde istemedi illa yaptrcam ben evhamlıyım diosan yaptralım dedi bende gerek görmüyosanız yaptrmayalım dedim

renkli doppler istedi 1 ay sonraya randevu verdi ama ben 15 gün sonra kendi doktoruma da bi giderim ama bu bayan doktrda çok ciciydi sevdik biz :)

hayırlısı olsun canım.aslında dikkat ediyorumda 12. 13.haftalarda nedense çoğunlukla erkeğe benziyo diyolar.kıza benziyo diyeni az.o çıkıntıyı pipi zannediyolar halbuki ilk başta kızdada erkektede oluyo o çıkıntı artık biz bile biliyoruz:))banada 13 haftalıkken erkek demişti yüzde 90.sonra kız olduğunu öğrendik.sağlıkla doğsun inşallah bebişlerimiz...

Son düzenleme:

bugun 18. haftamız da bitiyor vee 19 a gidiyoruz sat olrk tabıı bebısım ise 20 haftaya giriyor :nazar: :nazar: :nazar:

şaka gibi bu gunelre geldiğimize inanamıyorum :5: :5: :5: daha dun 5 haftalıktık gibi...şimdi hareket ediyo

günaydın canım ay evet nasıl geçti zaman ben de sata göre 21. haftadayım ama oğluşum 22. haftada okadar hareketli ki benim zıpır bir başladı mı durmuyor :3:

günaydın canım ay evet nasıl geçti zaman ben de sata göre 21. haftadayım ama oğluşum 22. haftada okadar hareketli ki benim zıpır bir başladı mı durmuyor :3:

20. haftayı gectıkten sorna zaten çok hareketleı olmaya baslıyoalr canım :)

bi de senınkı erkek erkekelrın daha hareketlı oldukalrını duymuştum :) maşallahh subhnallahhh :)

kızlarrrr günaydınnn sonunda geldii cumaaa yaşasınnn bugün ist da son günüm gece sahurdan sonra memleketim Sinopa gidiyorum 9 gün yokum bilg götürcem yanımda ama nekadar girebilirm bilmiyorum bütün akrabalarım kuzenlerin 4 gözle beni bekliyor :))) biran önce akşam olsunn ve tatill başlasınnn :))

hayırlı yolculuklar şimdiden cnm.Allah kaza bela vermesin inşallah.

Kızlar günaydın
doktora gidiyorum
buçukta randevum vra, her gidişimde içimi korku alıyo sağlıklı olduğunu kıpırdadığını bir görsem
bir de kesin cinsiyetini söylerse benden mutlusu yok
bayramda soranlara 'gibiymiş' demek istemiyorum:)

Allah gönlünbdekini nasip etsin inş.ben iptal ettirdim bugünkü randevumu.bayramdan sonra gidecem

teşekkür ederim canım sana da maşallah iki erkek hayırlı olsun :)
aslında bende aynı şekilde düşünmüştüm.iki park yatak alıcaz ama kaç sene kullanıyorlar acaba sonra nasıl bi yatak almak gerekiyor hiç bilmiyorum.aynı şekilde dolap ve şifonyer düşündük bizde..ana kucağı alıcaz oda 1 sene kullanabılınıyor dediler..ona rağmen çok pahallılar..neyse sağlıkla dünyaya gelsinlerde bunlar olur zaten Allah nasip ederse..
benimde ilk hamileliğim..17. haftamdayım hala kilo almadım..acaba bundan sonraki aylardamı alınıyor..senin kilon ne durumda..

canım park yatakları 4 yıl kullanılabiliyor sonrasında da tek kişilik bazalı yatak tabi ik tane alınabilir.yatakların önüne çocuklar düşmesin diye korumalık da taktıılabiliyor .ana kucakları pahalı cidden biz babyhope diye bir makanın aldık 65 liraya.zaten bir sene kullanılıyor . ne güzel klo almamışsın bende 2 kilo aldım aslında onu da almazdım ama arada kaçamak yapabiliyorum . normalde her ay bir kilo son aylarda 1.5 kilo alınıyormuş galiba .yaşayıp görceğiz :)

Ikiz anneleri bebekleri ozellikle ilk 1-2 ay ayni yatakta yatirsinlar (iki park yatak yerine bir tane alabilirsiniz). Bu yavrucaklar 9 ay yan yana yatiyorlar, dogduktan sonra ayri dusmesinler. Doktorunuz da bunu tavsiye edebilir sorarsaniz. Cogul bebeklerin birarada olduklarinda birbirlerini sakinlestirdiklerini soyleyen seyler okumustum.

evet canım ilk üç ay bende aynı yatakta yatırmayı düşünüyorum ama üçüncü aydan sonra bebekler dönmeye hareketlenmeye başlıyormuş o zaman mecbur ayrı yataklarda olucaklar . çok ayrı düşmezler hemen yan beşikte olurlar kısmetse :)

maşallah ayşecim yolu yarıladınız inşallah . ben daha bebeklerin hareketlerini hissedemedim darısı başımıza :1:

Herkese günaydın kızlar...
Dün doktordaydık babasıyla.
Herşey yolunda şükür.
Bebeğin suyu normale dönmüş.
Ölçümleri de iyiydi.
Kız olduğu konusu kesinleşti inşallah :12:
Birde Elevite başlattı beni yalnız sormayı unuttum Elevit içince folik asit bırakılıyor mu?
Birde eczacı Decavit verdi Elevit yerine bir sıkıntı olur mu?
Şimdiye kadar destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Hala dualarınızı eksik etmeyin üzerimden.
Eve döndüm ben. Eşimle daha iyiyiz artık.
Hayatla evimde mücadele etmeye karar verdim.
Umarım hakkımda hayırlı olan budur.

Herşey yolunda şükür.
Ölçümleri de iyiydi.
Birde Elevite başlattı beni yalnız sormayı unuttum Elevit içince folik asit bırakılıyor mu?

Ay feslegencim nasıl sevindim anlatamam dahada iyi olacaksınız insallah Allah kimseyi ayrı düşürmesin daha ılımlı yaklas esine kızının hatrina umarım oda anlamıştır hatasını Allah herseyi gönlüne göre versin buarada kızında hayırlı olsun Allah anali babali büyütsün banada kız dediler bakalım değişmezse.

feslegenim gözün aydın ,eşinle barışmana cok sevindim.yoksa bayram zehir olacaktı sana.
kızında hayrlı olsun inş.umarım bundan sonra huzurlu bi evliligin olur,mücadele etmek zorunda kalmazsın.
birdahada ne olursa olsun asla evini terketme cnm :)

Herşey yolunda şükür.
Ölçümleri de iyiydi.

çok sevindim canım eşinle aranın düzelmesine.inşallah bundan sonra hiç bozulmaz hep mutlu olursunuz.canım zaten folik asit 12 haftadan sonra bırakılıyo.sen daha içiyomusun.bana doktorum 12 haftalıkken artık bırakabilirsin demişti.ondan sonra kan ve vitamin hapına başlamıştık.doktoruna sorsaydın keşke ama folic asite hala devam eden yok heralde aramızda.yinede doktoruna sorsaydın keşke..

Herşey yolunda şükür.
Ölçümleri de iyiydi.

canım hakkınızda hayırlısı neyse Rabbim onu yaşatır inş. ben de decavit kullanıyorum hiçbir farkı yok ikisi de aynı genelde vitamine başlayınca folik asit kesiliyor inş bir daha kötü günler yaşamazsın

bugün kocamı öldürmek istiyorum bana yardım etmek isteyen varsa buyursun gelsin.
kötü gün geçirdim anlatimm benim temizliğe gelen kadın her zamanki gibi gelmedi. parasını peşin aldıya dolandırıcı. yaa çok paraya takılmıyorum ama hamileyim ben nasıl temizliyim bu koca evi. neyse bir sinir kalktım aldım elime elektirik süpürgesini başladım çatıdan ordan burdan bi baktım saat 6 olmıuş bu arada eşim iki kere geldi gitti. gördü temilik yaptığımı e yapma felan şunun karısını çağır bunun karısını çağır ben bilmiyormuyum telefonla arayıp çağırmayı. aradım tabi ama herkesin bayram temizliği var ve erzurumda kadın bulmak varya inanılşmaz güç. neyse geldi bir iki kendini yormöa felan dedi.hadi gitti sonra 6 buçukta aradı ne yiyecez diye. bende bişi yapamadım dünden yemeklerim var dışarı çıkalım dedim: biliyorsunuz kayınbabam bizde. babama söyle hazrılansın dedi. söyledim o yanlı olmadı eşim gelinceye kadar temizliği yaptım 4 kat evimiz yaaaa. 4 katı toparladım düşünün sabahın 9 undan akşam saat 7 ye kadar oturmadan.
neyse eşim geldi babası gelmeyecekmi ş tavır etti onu dedi bunu dedi. eşim dolabtaki yemekleri çıakrtınca allah sizi kahretsin dedim tabi içimden bu arada annem aradı ne yiyosun tatalım şu bu kadın habersiz zıkkımın kökü var anne bende onu yiyecem dedim. kapattım. arabanın anaktarını aldım çıktım. burger kinge gittim yemek yedim bebeişime bişiler aldım sinamaya gittim dabbe diyte cinli minli bişi var onu seyrettim sonra dondurma yemek için özsüte girdim.şimdi geldim. öküzüm kocam dediki neredeydin sence sence dedim yemek yedim sinemaya gittim bu ne yaaaa lanet ediyorum evlendiğim güne allah kahretsin yaa. mühendisliği bıraktım iki öküze yemekçi oldum ttemizlikçi oldum allah ikisininde belasını versin sinir harbine girdim yarın için fahiş bir dfiyata uçak bileti buldum gidecem yaa yetti artık çek çek sabır kalmadı

canım benzer şeyleri on gün boyunca ben de yaşadım malesef benimki kayınvalidem iyilik yapıp 1 hafta sonu çağırdım ama geliş o geliş oruç tutuyorum deyip bütün gün yattı ben işten gelip yemek yaptım:( ne misafir kabul edebildim ne ben biyere çıkabildim daaha asıl midemi bulandıran bişey daha var anla burda bile söyleyemiyorum!!!! ama güya anlayışlıdı! ne anlayış ama sonunda ben eşimle kötü oldum ve sonunda gitti malesef bayramda yine ordayım:(yani sen eşinle iyi ol ama ömür boyu bu şekld olmaz bence allah en kısa zamanda sana bi kapı açsın.şu da ver ne güzel çıkıp gezebilmişsin bu daha büyük sorun çıkmasına neden olmamış.kendini üzme annene git ikisi de görsün gününü.

Günaydın güzel Anneler.iki gündür basım cok ağrıyordu yazmaya fırsat bulamadım dünde tansiyonum 8-4 e düşmüştü anca toparlandım.umarim herkes iyidir.

kızlar ben birazdan çıkıcam.evden cepten girmeye çalışırım arada sırada ama giremezsemde hepinize şimdiden iyi bayramlar diliyorum.bebişlerinizle beraber allah a emanet olun.hepinizi öptüm.

Kızlar merhaba! Biz ani bir kararla memlekete gitmeye karar verdik bayramda. Yarın sabah erkenden yola çıkıyoruz.
Artık gelince tüm gün geçmişi takip etmekle geçer. Bayramda çok yazmayın ha:)
Kurbanda malum 7 aylık olcam gidemem diye düşündüm de ondan coştuk gidiyoruz bakalım.
Gidip görelim herkesleri. Herkese şimdiden hayırlı, güzel, huzurlu bayramlar olmasını diliyorum.
Bebişlere iyi bakın bayramda. İnşallah seneye bayramımızı bebişlerimizle yapacağız. Şimdiden heyecanlanıyorum valla, biraz da duygusallaşıyorum:5:

Bu arada çok fena tıkandı burnum. Gece zor uyudum, uyandım durdum hep. Napmak lazım bilemedim. Sesim falan nezleli çıkıyor işte. Önerisi olan var mı? Malum ilaç falan alamıyoruz.

Herşey yolunda şükür.
Ölçümleri de iyiydi.

Evet canım folik asitin esas işlevi 12. haftada bitiyormuş. Nöral tüp defektleri o döneme kadar gelişiyormuş anladığım kadarıyla, o yüzden o haftadan sonra elevite dönüyoruz. Elevitte de bir miktar folik asit varmış zaten. DEcaviti bilmiyorum ama muadili demek ki verdi eczacı.
Eşinle iyi olmana gerçekten çok sevindim. Umarım hep daha iyiye gidersiniz inşallah. Evinden ayrılma canım, meydanı bırakma başkalarına. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
Bu arada kızın da hayırlı olsun canım, çok sevindim. oğluşuma aliyim artık senin minnoşu:)

Son düzenleme:
Herşey yolunda şükür.
Ölçümleri de iyiydi.

AAAA işte bugünün en güzel haberi......Çok sevindim feslegencim daha yazının başında doktardaydık babasıyla deyince sonunu inan tahmin etmiştim.Valla çok sevindim.İnş hakkına hayırlı olan bu olmuş olur.Bebeğinizde annesi babası yanındayken dünyaya gelmiş olur.umarım dahada iyi olur bütün yaşadıklarınızı unutursunuz.Enazından artık evindesin eşinin aramamasını bile stres yapmıcaksın ne biliym iyi olmuş ya..Allah bütün çiftleri ayırmasın,gönüllerine birbirlerinin sevgisini muhabbettini versin...

Bu arada canım bana Dr um direk decavit vermişti bende 2 aya yakındır onu kullanıyorum.Tabi onları verdiğinde folikasiti artık bırak demişti.Eğer Dr un demediyse yinede tlf filan sor ona göre bırak yada devam et canım..Kızınada Maşallah olsun:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

Günaydın güzel Anneler.iki gündür basım cok ağrıyordu yazmaya fırsat bulamadım dünde tansiyonum 8-4 e düşmüştü anca toparlandım.umarim herkes iyidir.

Biz iyiyiz canım sen nasılsın şimdi.Geçmiş olsun.Senin de baya düşmüş tansiyonun.Genelde oluyor mu peki.Dikkat et kendine....

Back
X