2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
Size de maşallah annesi :nazar:

Çocuklar doğsa, yaz gelse, bütün ocak anneleri şöyle güzel bir bahçede buluşsak. Çim olsa her yer.
Atsak ortaya çocukları onlar oynasa, bizde çayımızı yudumlasak hemde onları izlesek, konuşsak. :)

oohh ne güzel olur vallaa :)

Ayşem seninle hemen hemen belirtilerimiz benziyor ben de bu günlerde çarpıntı hissediyorum ama 2-3 sn sürüyor ve o esnada nefes alamıyormuşum gibi oluyor. Senin ki daha uzun mu sürdü... Ben böyle bir şeyden ötürü kalpçiye gitmiştim çok önceden çay kahve içme demişti...
Bir de ayrıntılıyı dr bana 20 ve 23. haftalar arası git dedi ben de 20. haftaya aldım randevuyu...

canım cok uzun sürüyo ya :( en kısası 2 saat suruyo 2 saat süreyle çarpıntı nefes alamama boynum tüm damarlarım

kalbim nası zonkluyo ayy kabus gibi yaa e öyle olunca halsiz de kalıyorum doğal olarak özellikel yemek yedıkten sonra

çok oluyor....hamılelıgın ılk ayalrında baslamsıtı dediğim gibi çay değilde kahve çok çarpıntı yapıyor diye kahve içmiyorum

ama kansızlıkda yapıyormus bugun ıalcımı ıctım ama yıne oldu kahvalktıdan sonra ıalcı kullanaım bıraz gecmezse

doktora gidicem mecbur yaa dayanılcak gibi değil...

canım ayrıntılı ıcın dediğim gibi 23 veya sonrası dediler...tüm gelısımlerı görebilmek için

bebegımde bı hafat onde oan göre tarıh verdıelr

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar,
Tatilimi ve bayramımı yapıp geldim. Hem yorucu hem güzeldi.
Ha artık haftasonuna gün saymazsın demeyin vallahi sayıcam :17: işe hafta ortasında baslamakta ne güzel oluyor.
Nasılsınız? İnş. herşey yolundadır, geçmiş bayramınız mübarek olsun. Bugün sıcakalr yeniden baslıcakmıs ya son sıcaklardır bunuda atlattık mı serin serin gececek günler inş.

Kizlar nasilsinizz valla su uc gunde nasi yoruldum anlatamam simdi eve dinlenmeye geldik biraz tansiyonum yukselmis belliydi zaten iki gundur vucudum sis aksamda dugun var oaraya gidicez bu arada bebisim cok hereketli icimde pit pit durumuyo mas sumdilik bizden bu kadar hepinizi optum :nazar::3:

maalesef mantar oldum :(
sirkeli suyla yikadim ama gecicegini sanmiyorum aslinda bolda su iciyorum
yarin bir krem alsam iyi olucak.

selam arkadaşlar.ben hala hastanedeyim ve feci sıkılıyorumm.resmen hapisanedeki mahkum gibi gün sayıyorum ama benim ne zaman çıkacağım bile belli değil:(
bebişim öyle hareketlendiki sabahları uyandırıyo beni,geceleride fıldır fıldır.oda olmasa hiiiç çekilmez.yaşam sevincim o benimm

Slm kizlar, sonunda yazabiliyorum.telefondan girmek cok zor. kimsecikler yok 2gundur okuyorum en cok takildigim sigara.beimde esik iciyo,cok kiziyorum paketleri parcalayasim geliyor,nasil kiyacaksin bebegimize diyorum. sigara dusmaniyim ama ne care. arkadaim sende alinma amabebegini dusun birak su zehiri.annelik fedakarliktir.!!! bi tanidik birakmayn bir arkadasin bebeginin dogustan astim hastasi oldugunu soyledi, kizma ama aci gercek bu!!!

biz de kuzumla evde yalnızız teyzeleri. hiç iştahım yok. 4 aylık olduk 1 kg bile alamadım daha:( bir sürü şikayetim başladı. hani 3 aydan sonra rahatlıycaktık:) ayaklarım üşüyor,bacaklarım ağrıyor,ağzımın kenarnda içinde yaralar çıkıyor amann Allah yardımcımız olsun valla. bakalım kuzumun hangi teyzeleri burda hangileri geziyooo:)))

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun...
Btlkübra tansiyon çıkması önemli biliyosun... Çıktığını hissettiğinde hen-men limon sıkıp iç... Çok hızlı etki gösteriyor.. İnşallah tekrar yaşamazsın..
Yeşim ben de geçen haftalarda mantar olmuştum.. Bence dr a hemen git çünkü kültür alıyorlar üç günde çıkıyor sonucu.. Benim sonucumda 4 ayrı virüs çıktı... Hepsine ayrı ilaç verdi... Hamilelik döneminde vajina florası bozulduğu için mantara müsait oluyormuş... Eşinle beraberliğinde malum şeyden kullan... iç çamaşırını sık değiştir ve ıslak tutmamaya çalış.. Ben iç çamaşırımın üştüne peçete koyuyorum ayrıca. Sık sık değiştiriyorum... Çünkü kanam oldu başka bir nedenden.. Sonra dr ilaçları kullanma korumaya bak dedi...
fbetuly canım benim yaa. Rabbim yardımcın olsun... Hastane zor ama iyileşmen de önemli... Nasıl bu hale gelmişsin kimseler farketmemiş.. Allah güç kuvvet versin..
Dodehimini benim de hem annem hem babam iyi içici... Üç kardeşiz astımımız yok çok şükür ama başka biyerlerimizden çıkmaz diye bişi de yok... Eşine evde dumansız hava sahası uygulaması başlat şimdiden alışsın... Benim annem ve babama torunlardan sonra alıştırdık..
Wilma sen nasılsın kanama falan oldu mu? Dr yatmanı mı söyledi... Olmaz inşallah bir sıkıntın..

kızlar dün çarpıntım çok olunca tansıyon ölçmek için tansıyon aletı ıstedık komsudan hem dijital hem manuel varmış

aldık ölçtük meger düşmüş baya tansıyonum o zonklamalara ben çıkmsıtır dıye krokmsutum ama düşük olması tercıh

sebebım yukseltmek kolay :) neyse manuel tansıyon aletının steteskobu ile bebısı dınleyelım dedik hareket ediyordu zaten

nerde oldugunu kestırdıgım ıcın oraya koyduk duyduk sesi :) ben duyulmaz sanıyordum ama

bu haftaalrda duyulabılıyormus zor da olsa bız de yerını tayın edınce duyabıldık sesı eşim çok heyecan yaptı ehehe

ara sırada su sesı gelıo hareket ettıkçe :)

selam arkadaşlar!!!!Nasılsınız? Tatilinizi nasıl geçirdiniz? Bayram sonrası sizinle burada olmak ne güzel..:34::34::34::34::34:

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun...
Btlkübra tansiyon çıkması önemli biliyosun... Çıktığını hissettiğinde hen-men limon sıkıp iç... Çok hızlı etki gösteriyor.. İnşallah tekrar yaşamazsın..
Yeşim ben de geçen haftalarda mantar olmuştum.. Bence dr a hemen git çünkü kültür alıyorlar üç günde çıkıyor sonucu.. Benim sonucumda 4 ayrı virüs çıktı... Hepsine ayrı ilaç verdi... Hamilelik döneminde vajina florası bozulduğu için mantara müsait oluyormuş... Eşinle beraberliğinde malum şeyden kullan... iç çamaşırını sık değiştir ve ıslak tutmamaya çalış.. Ben iç çamaşırımın üştüne peçete koyuyorum ayrıca. Sık sık değiştiriyorum... Çünkü kanam oldu başka bir nedenden.. Sonra dr ilaçları kullanma korumaya bak dedi...
fbetuly canım benim yaa. Rabbim yardımcın olsun... Hastane zor ama iyileşmen de önemli... Nasıl bu hale gelmişsin kimseler farketmemiş.. Allah güç kuvvet versin..
Dodehimini benim de hem annem hem babam iyi içici... Üç kardeşiz astımımız yok çok şükür ama başka biyerlerimizden çıkmaz diye bişi de yok... Eşine evde dumansız hava sahası uygulaması başlat şimdiden alışsın... Benim annem ve babama torunlardan sonra alıştırdık..
Wilma sen nasılsın kanama falan oldu mu? Dr yatmanı mı söyledi... Olmaz inşallah bir sıkıntın..

canım eşim evde içmiyor balkonda ama kışın ne olacak:(( sonuçta çocuk doğacak kucağına alınca o kokuyu hissedecek:((
ama ne yapsam ters tepiyo,tepkısız beklıyorum

kızlar çarpıntı bende yıllarca sorun oldu muayenelerde bişi çıkmadı ama en son doktorum demir den kaynaklandığını söyledi ve demir hapı kuıllandım 6 ay..kullanamdığım gun hemen çarpıntım oluyordu...muhtemelen eğer muayene de çıkmazsa bişi demir den olabilir. bir sorun doktora... geçmiş olsun hepinize bilirim çok kotü oluyor,olduğum yerde kalırdım derse gircem sınıfın kapısında kalırım, ya burda kalp krizi geçirisem diye korkardım ya öğrencilerim görür korkarsa... olduğum yere otuururdum sakınleşene kadar..

canım eşim evde içmiyor balkonda ama kışın ne olacak:(( sonuçta çocuk doğacak kucağına alınca o kokuyu hissedecek:((
ama ne yapsam ters tepiyo,tepkısız beklıyorum

canım kızkardeşimin eşi de içiyor sigara balkonda içio gelıo yaz kış çok şükür yegenımde bi sıkıntı yok

üstüne sütlük ne evde ne havada ben içmediğim ve o kokuya hassas oldugum halde sigara kokusu duyamıyorum

anne ıcmeınce yanında ıcılmeınce çok sıkıntı olmaz hyeralde he dediğin doğru üstüne sınen kokudan kapmaz mı kapabilir

ama bebek rahatsız olunca zaten durmuyo kucagında ınan bana annenın sacındakı boya kokusundan bıle

rahatsız olup ağlamaya baslyolar kendı savunma sistemleri var onların :) hem elini yüzünü ağzını yıkayıp gelırse

o kadar kokmaz bebege diye dusunuyorum öle zorlanıncada sigarayı bırakır ne güzel :)

selam arkadaşlar!!!!Nasılsınız? Tatilinizi nasıl geçirdiniz? Bayram sonrası sizinle burada olmak ne güzel..:34::34::34::34::34:

selam canım tatil evde gectı valla :)

ayy bebısın artık yenı doğan bebek gibi uyyp uyanmaya baslamıs okudun mumaşallahh onaaa :)

kızlar dün çarpıntım çok olunca tansıyon ölçmek için tansıyon aletı ıstedık komsudan hem dijital hem manuel varmış

aldık ölçtük meger düşmüş baya tansıyonum o zonklamalara ben çıkmsıtır dıye krokmsutum ama düşük olması tercıh

sebebım yukseltmek kolay :) neyse manuel tansıyon aletının steteskobu ile bebısı dınleyelım dedik hareket ediyordu zaten

nerde oldugunu kestırdıgım ıcın oraya koyduk duyduk sesi :) ben duyulmaz sanıyordum ama

bu haftaalrda duyulabılıyormus zor da olsa bız de yerını tayın edınce duyabıldık sesı eşim çok heyecan yaptı ehehe

benimde tansiyonum genelde düşük.. ne yapayım hergün 1 ayran tüketmeye özen gösteriyorum dengelemek adına..dikkat edeceğiz özellikle sıcaklarda..ama şu bebeği dinleme fikri süper..bizde deneyelim bakalım..ben cadı dün dans şov yaptı annesine..olduğum yerde kaldım gülmekten hareket dahi edemedim..çok güzel bir duygu, Allah herkese yaşatsın..

benimde tansiyonum genelde düşük.. ne yapayım hergün 1 ayran tüketmeye özen gösteriyorum dengelemek adına..dikkat edeceğiz özellikle sıcaklarda..ama şu bebeği dinleme fikri süper..bizde deneyelim bakalım..ben cadı dün dans şov yaptı annesine..olduğum yerde kaldım gülmekten hareket dahi edemedim..çok güzel bir duygu, Allah herkese yaşatsın..

maşallah canım sizeee :) :nazar: ne güzel oluyo dımı hareket ettıkçe :)

benıdme genelde düşer yazın ama çarpıntıyla beraber fena oluyomus ilk kez bölesini yasadım

fenaymıss ilacımı içicem bundan sonra :) yaa bayramın ılk gunu beni deli etti cadı öğlen oldu hareket yok ay nası panik

yaptım eşim dio ya rahat ol yemek yıyelım oynar fln neyse yemek yedık basladı bızımkı oynamaya

sert sert vuruyo fln deıdm Allah senı ıyı etsın öldürdün benı :D

kızlar çarpıntı bende yıllarca sorun oldu muayenelerde bişi çıkmadı ama en son doktorum demir den kaynaklandığını söyledi ve demir hapı kuıllandım 6 ay..kullanamdığım gun hemen çarpıntım oluyordu...muhtemelen eğer muayene de çıkmazsa bişi demir den olabilir. bir sorun doktora... geçmiş olsun hepinize bilirim çok kotü oluyor,olduğum yerde kalırdım derse gircem sınıfın kapısında kalırım, ya burda kalp krizi geçirisem diye korkardım ya öğrencilerim görür korkarsa... olduğum yere otuururdum sakınleşene kadar..

evet canım kand egerleır düşük olunca olurmus bılmıyrodum öğrendım :) ialcımı ıcıcem artık sabah cıtım nerdeyse

istifra eıdodm ama baska care yok :) Allah korusun canım kriz fln ama insan düşünüo ister istemez..

herkese günaydınlar.gerçi bana günaydın taaa 6da oluyor hastane malum.ilaç yüklemesinden sonra değerlerim hala aynı.
şimdi ise başka ilaç denicekler.hemde gebelikte güvenli olan bi tedaviymiş ıvıg tedavisi.
resmen deneme tahtası gibiyim.madem zararsız olan buydu niye 2.seçenek olduki.kortizon çokmu lazımdı.bak fayda bile etmedi.
ama tabi herşeyin en iyisini onlar biliyolar.konuşuyolar konuşuyolar karar verip gidiyolar.

hakkında hayırlısı olsun canım en kısa sürede iyileşmen dileğiyle..

günaydın kızlar..yine aynı modumuza geri döndük bayram sonrası..herkes bayramdan önce temizlik yapar ben bugun başlıcam halılar yıkamaya gıdıcek camlar perdeler kapılar ....tonla işim var okul acılmadan mega temizliğim bitsin de kışa temiz girelim dedim.bayram ziyaretlerini çoook seven ultra geleneksel eşimle kapı kapı mahalle mahalle gezdik el öptük tatlıları reddettik bazen yuttuk öle geçti bayram.tam göbeğimin altında ınanılmaz bı basınc var 2 gündür.sankı bır gülleyle gezıyorum anlam veremedım.buarada suana kadar 2 kılo almısım ama aynı kıyafetlerımı gıyebılıyorum nasıl oluyo anlamadım.allahım sağlıkla en fazla 10 kılo da kapasam sevınıcem.cumartesı kontrolum var merak edıyorum oğluşum kac gram olmus:)yakın zamanda gıdenler mınıklerınız kilo almısmı?:emir_bebek:

herkese merhaba.bayram dönüşü hemen işe başlamak ne kötü yaa.çok yorucuydu bayram.biz bayağı gezdik.gelen gidende çok oldu.ama bayramda her gören aa karnın çıkmış biraz çok tatlı olmuşsun falan dedi çok hoşuma gitti.toplamda 3 ,3-5 kilo almışım hala.bakalım kaçla bitiricem.kızlarda 17 kilo oğlumda 20 kilo almıştım.ama çok zayıf olduğum için anca bişeye benzemiştim:))

Son düzenleme:
herkese merhaba.bayram dönüşü hemen işe başlamak ne kötü yaa.çok yorucuydu bayram.biz bayağı gezdik.gelen gidende çok oldu.ama bayramda her gören aa karnın çıkmış biraz çok tatlı olmuşsun falan dedi çok hoşuma gitti.toplamda 3 ,3-5 kilo almışım hala.bakalım kaçla bitiricem.kızlarda 17 kilo oğlumda 20 kilo almıştım.ama çok zayıf olduğum için anca bişeye benzemiştim:))

Yarenahsen bu senin 5. bebeğin mi olacak... 4. mü??
Maşallah sana,,, kaç doğumlusun? Benden daha çok çocuğu olanlara imreniyorum hatta kıskanıyorum...
Allah sağlıklı hayırlı evlatlar eylesin..

Merhaba kızlar,
Size bir sorum var...
Benim vücudum normal bir insandan daha fazla (afedersiniz) kulak kiri üretiyor ve atamıyor dışarı.
O da zamanla tıkanıklık ve ağrı yapıyordu.
Hamile kalmadan önce doktora gitmiştim yine tıkanıklık sebebiyle (aile hekimine)
O da Gliserin verdi önce bunu kullan, daha sonra da oksijenli su verdi sonra da bunu kullan dedi.
Oksijenli suyu da içine dolduruyorsunuz kulağınızın sonra çözüyor o kirleri.
Şimdi kendi kadın doğum doktorumu aradım izinliymiş.
Soramadım sakıncası olur mu aynı işlemi tekrarlamamın?
Bana bir sıkıntı olmaz gibi geldi ama...
Şu an bir kulağım kapandı diğeri de az duyuyor. Ve hafif ağrı var.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba kızlar,
Size bir sorum var...
Benim vücudum normal bir insandan daha fazla (afedersiniz) kulak kiri üretiyor ve atamıyor dışarı.
Hamile kalmadan önce doktora gitmiştim yine tıkanıklık sebebiyle (aile hekimine)
O da Gliserin verdi önce bunu kullan, daha sonra da oksijenli su verdi sonra da bunu kullan dedi.
Siz ne düşünüyorsunuz?

canım ben de bir swıkıntı olacagını sanmıyorum gliserin bebeklerde ve cocukalrda da

kulak tıkanıklıgında kullanılıyor zaten işlenmiş yağ oldugundan bi zararı olmaz bence...

ama oksijenlı su konusunda emın değilim canım prospektüğsü yok mu okusan gebelıkte kullanımı

hakkında bişeyelr yazmsıalrdır...doktoruna ulasana kadar beklesen olmaz mı çok mu fena ?

Yarenahsen bu senin 5. bebeğin mi olacak... 4. mü??
Maşallah sana,,, kaç doğumlusun? Benden daha çok çocuğu olanlara imreniyorum hatta kıskanıyorum...
Allah sağlıklı hayırlı evlatlar eylesin..

benim 4.çocuğum olacak inş.bizede sürpriz oldu.36 yaşındayım.76 doğumluyum yani..4 çocuk darısı başınıza:))çok güzel ama çok zor.artık rabbim yardımcımız olsun.üstelik hepside sezeryan.))senin kaçıncı?

Gaz sancısı ben de çok çekiyorum hamileliğimin başından beri. her seferinde de düşük mü yapıyorum acaba diye korkuyorum.
kabızlık had safhada.. ilk defa bayramda rahatt rahatt tuvalete çıkabildim ve sancıdan kurtuldum, nedenini de sonra keşfettim. zeytinyağlı yemekler!
bol bol zeytinyağlı biber dolması yedim. zaten doktorum da söylemişti, masandan zeytinyağlı eksik etme diye.
tavsiye olsun.

ayyy zeytinyağını her yemeğe koyarım.zaten alışkanlığımdırrr.ama hiççç banamısın demiyor...karnım ağrıyınca bebeğin hareketlerinide hiç duyamıyorum...

aaaaaaa ben o yöntemi kaç kere denedimmm hiç başarılı olamadımmmmm hatta daha dün tansiyon ölçerken bebişide duyarmıyız dedik ama yokkk nerde....eminmisin bebeğin sesi olduğuna ayşeee

Merhaba kızlar,
Size bir sorum var...
Siz ne düşünüyorsunuz?

yapılanlar harici oldugu için bende sıkıntı olacagını sanmam. hem artık en az tehlikeli aylardayız sıkma canını

Back
X