2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 47,9%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 186 52,7%

• Ankete Katılan
    353
-Asliirfan, moraller kilo konusunda sıfır vall aynen! Bu doğumdan sonra süratle kilo verme olayını hem çok duydum hem de bi arkadaşımda birebir gözlemledim. Bi arkadaşım da hamilelik öncesi kilosundan bile 5 kilo düştü ve göbeği falan gitti o derece. İnşallah biz de emzirebiliriz şöyle bir sene, 2 sene de kalmaz kilolar ya!

-Aysecim maşallah tombişine! 416 gram olmuş tamam artık kocaman kız!

-Yeşimcim, canım zaten günde sadece 3 dilim ekmek yiyorum. Abur cubur yemem hiç. ama işte metabolizma genetik olarak süper çalışıyor! İnşallah doğum sonrasında vercem artık öyle diliyorum, napalım!

-fikirdelisi, kilo alma konusunda senle yarışıyorum o zaman desene!

-Tlyss, ultrasondan güzel haberlerle gelirsin inşallah! Şeker yüklemesini paylaş bizimle!

- Nilhans! İlk bebek benim evet, belki de ondan almışımdır 8 kiloyu doğru diyosun. Ama yok ya metabolizma da muhteşem sağolsun, bi gram desteği yok! İyi almışım di mi?!:2::2:Sağol valla:2:

- Reputable, 80'i görmeme çok az kaldı canım! 69'la hamile kaldım. 76 oldum. 80'inci kilomu doğumgünü misali kutlıcam zaten:1:
Hem de kebapla falan:1:

Bu arada bugün devletteki doktora gittim. Ayrıntılıya baktı işte. Ve tam göremedim ama kız olabilir dedi. Töööbeee ben erkeğe alışmıştım yaf!

Son düzenleme:
evet cAnım insan çok etkileniyor..inanilmaz bir duygu..ben geçenlerde discovery channelde izledim doğumla ilgili belgesel..ağlamaktan katıldım resmen..eşim zor sakinleştirdi beni..yani doğum yaparken herhalde duygu patlaması yaşarım..normal doğum çok istiyorum..bende sezeryandan korkuyorum..Allah hepimize güç kuvvet versin...sağlıklı doğumlar nasip etsin..

.

hemde nasıl etkilniyo :)
bende eşim yanımda olsun çok isterdim ya yanlız başına hiç olmuyo :50:
amiiiiiiiiiiin tek temmenimiz sağlıklı bebek ve sağlıklı doğumlar inşalllaaaaah

kim bakıyo derken canım unvan olarak soruyosun dımı ?

ayrıntılı usg ye heryerde ama heryerde perınatologalr bakar veya perinatolojı eğitimi almış

kadın doğumcular bakar canım...

hmm iyi o zaman .bende merak içindeydim kim bakcak diye rahatladım.

birazdan izmite yola çıkıcaz.malum yalova sağlık yönünden çok geride olduğu için,yolumuz hep izmite düşüyo.
yarınki randevu için akşamdan teyzemlere gidicez.hem ziyaret hem sağlık:1:

-Asliirfan, moraller kilo konusunda sıfır vall aynen! Bu doğumdan sonra süratle kilo verme olayını hem çok duydum hem de bi arkadaşımda birebir gözlemledim. Bi arkadaşım da hamilelik öncesi kilosundan bile 5 kilo düştü ve göbeği falan gitti o derece. İnşallah biz de emzirebiliriz şöyle bir sene, 2 sene de kalmaz kilolar ya!

-Aysecim maşallah tombişine! 416 gram olmuş tamam artık kocaman kız!

-Yeşimcim, canım zaten günde sadece 3 dilim ekmek yiyorum. Abur cubur yemem hiç. ama işte metabolizma genetik olarak süper çalışıyor! İnşallah doğum sonrasında vercem artık öyle diliyorum, napalım!

-fikirdelisi, kilo alma konusunda senle yarışıyorum o zaman desene!

-Tlyss, ultrasondan güzel haberlerle gelirsin inşallah! Şeker yüklemesini paylaş bizimle!

- Nilhans! İlk bebek benim evet, belki de ondan almışımdır 8 kiloyu doğru diyosun. Ama yok ya metabolizma da muhteşem sağolsun, bi gram desteği yok! İyi almışım di mi?!:2::2:Sağol valla:2:

- Reputable, 80'i görmeme çok az kaldı canım! 69'la hamile kaldım. 76 oldum. 80'inci kilomu doğumgünü misali kutlıcam zaten:1:
Hem de kebapla falan:1:

Bu arada bugün devletteki doktora gittim. Ayrıntılıya baktı işte. Ve tam göremedim ama kız olabilir dedi. Töööbeee ben erkeğe alışmıştım yaf!

Eehehe evet canım koca kız oldu pıtırcıgım maşallahh :nazar: :nazar: :nazar:

doktor malum cıkıntıyı görememısse görünmediğine göre kızdır diye bi mantık yürütüyo canım o sebeple olabilir yaa

yalnzı ayrıntılıda da göremediyse enteresaann :) doktorun bişi dedi mi bu duruma :)

hmm iyi o zaman .bende merak içindeydim kim bakcak diye rahatladım.

birazdan izmite yola çıkıcaz.malum yalova sağlık yönünden çok geride olduğu için,yolumuz hep izmite düşüyo.
yarınki randevu için akşamdan teyzemlere gidicez.hem ziyaret hem sağlık:1:

yok canım perınatologlar bakıo hatta ıkılı taramada ayrıntılıya bakan dr uzmandı

23. haftada ayrıntılı yapcak olansa doç öle yazıyo kağıtta kapısında da öle yaızyo ama

bakalım görücez cidden öle mi ama asistan olmuyo yani :)

nerde ızledın canım bakaım :)

İPEK BEBEK CANIM BEN İLK KEZ İZLEDİM KENDİMİ O KIZIN YEİNE KOYDUM BENDE İSMİNE İPEK eylül düşündüğüm için ipek bebek dedikçe içim kıpırdadı tuhaf oldum :)

Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe - YouTube

evet canım kız halaya derler :) çeksin valla su gibi halamız güzeller güzeli maşallah eheueheu :9:

ama kendısı de dıo kıl tarafı bana cekmesın die şikayetcı baya amaan kısmett bu ısleer :)

genetıge de kafa yoramıycam valla :27: hayırlısı olsun sağlıklı olsun :)

hayırrrrrrrrrrr halaya değil teyzesine çeksin benim kızım teyzemiz daha güzeel şaka bi yana allahım bahtını güzel etsin:34:

Burada bir arkadaş hissettiğinde yazarmısın demişti..

Evet dün geceden beri bebeğin hareketlerini hissediyorum, yanlız bizimki kanat çırpmaları direk es geçerek tekmelemeler moduna girdi,haşin mi olacak nedir :D
İlk önce gaz mı ki dedim durdum elimi koyup dikkat ettim yok yok değil derken çünkü çok sık vurdu, ve bir tanesi öyle serttiki şaşırdım bir anda:53: , '' ne gazı benim ben !'' dedi sanki :52: sonrasında duruldu ve ben ilk kez duyduğumdanmıdır nedir çok korktum bişi mi oldu bu kadar hareketlendi bir anda diye...ve birden duruldu diye..

Ama şuanda yine hafiften hissettim :69:

oyy maşşallahh cnm gözün aydınnn o minik pıt pıtlar hiç bitmez inşallahhh :))

selam minnoşların anaları::)
ayy bugun ılk defa bırı metroda yer verdı bana bı tuaf oldum:)ha şöyle ya dedım yemekten olmadı ya bebek var orda dıyesım geldı:)kızlar kalcamda ınanılmaz agrı var topallatıyo resmen nıe acaba..kalca genışlıyomus ondan mı kıne.doktorum 23.hafta seker yüklıcekmış tetanozuda doktoruna sor ızın verırse yaparız dedı saglık ocagı ılgınc geldı.oğluma ördekli banyo havlu takımı aldım çok tatlı:)kadıfe tulum alacaktım ama daha cıkmamıs kışın bursa cok soguk olur almak lazım bol bol.bugun tulum bakarken 4 numara olan badye kadın bu 3 yasındakı cocuga olurmu dıye sordu satıcıya bendeengın bılgılerımde 4 numara 9-12 ay dıyınce bravo valla bebek yok ama öğrenmıssınız sımdıye kadar kımse bılemedı dedı ee dedım ödülüm nerde:)ınsan bı zıbın hedıye eder pintiler:)kızlar 1 aydır bı defter tutuyorum hangı marka ne nasıl olcak hepsını not ettım sıze de anlatırım.şuursuzca alısverıse gıtmıyım demıstım

ayy bugun ılk defa bırı metroda yer verdı bana bı tuaf oldum:)ha şöyle ya dedım yemekten olmadı ya bebek var orda dıyesım geldı:)kızlar kalcamda ınanılmaz agrı var topallatıyo resmen nıe acaba..kalca genışlıyomus ondan mı kıne.doktorum 23.hafta seker yüklıcekmış tetanozuda doktoruna sor ızın verırse yaparız dedı saglık ocagı ılgınc geldı.oğluma ördekli banyo havlu takımı aldım çok tatlı:)kadıfe tulum alacaktım ama daha cıkmamıs kışın bursa cok soguk olur almak lazım bol bol.bugun tulum bakarken 4 numara olan badye kadın bu 3 yasındakı cocuga olurmu dıye sordu satıcıya bendeengın bılgılerımde 4 numara 9-12 ay dıyınce bravo valla bebek yok ama öğrenmıssınız sımdıye kadar kımse bılemedı dedı ee dedım ödülüm nerde:)ınsan bı zıbın hedıye eder pintiler:)kızlar 1 aydır bı defter tutuyorum hangı marka ne nasıl olcak hepsını not ettım sıze de anlatırım.şuursuzca alısverıse gıtmıyım demıstım

canım aynı ağrı bendede vardı bugün doktora gittim magnezyum eksiliğindenmiş ilaç verdi

haydi bakalım yer vermeye başladıysalar ne mutlu sana..ağrıyla alakalı doktoruna danış bence..havluyu güle güle kullan canım..yaptığın listeyi bizimle paylaşırsan sevinirim..

etrafımdakilerin ve internetteki annelerin en cook tavsiye ettiklerinin ortak sonucu:

1-bebeğin küveti için file kullanışlı sünger değilmiş
2-şampuan ve bebe bakım malzemelerı için sebamed kesinlikle tavsiye edılıyor pahalı gelirse nivea.
3-ılk aylarda bebe yağı kullanmayın alerjı yapıyor yerıne bebe losyonu.
4-çamaşırlarını yıkamak ıcın hacı şakir toz sabun makinalar için.yumustacı tavsıye edılmıyor
5-burun aspirtörü çok işe yarıyormuş deliksiz uyku ıcın marka olarak "nuk" yada" otri nazal"
6-yani dogan bebeğe ıslak mendıl kullanılmazmıs yerıne unıbaby ıslak mendıl olacak saf suymus.
7-kesınlıkle pudra kullanmıcaz yerıne pişik kremi
8-ılk aylar için ağız mendıllerı cok işe yarıyor küçük bez mendiller. kusmalar ıcın
9-sütün bollaşması ıcın doguma 1 hafta kala hipp marka organık caya baslıyoruz memelerden süt fışkırıyormus:)
10ateş ölçer için chicco yada weewel
11-kışın doğum yapacagımız ıcın emzırme sutyenı yerıne emzirme atletı daha ıyımıs.karnımız acıkta kalmıyo
12-göğü pompası gerekırse manuel lansinoh marka ıyı ve ucuzmus
13-göğüs pedi en ıyı bebedor.
14-doğuma gıderken mutlaka kısa tayt yanımıza almalıymısız bazen cok kanama olabılıyormus
15-hastane çıkış takımı 1 tane yeterliymiş hemen küçüluyormus onun yerıne zıbın takımı 2 tane.
16-ılk aylara gıyılecek seyler beyaz olmalıymıs allah korusun sarılık olursa hemen fark edılsın dıye

şimdilik bukadar devamı 1 ay sonra:)bekleyın benı anacım....:)):52::10:

Son düzenleme:
Eehehe evet canım koca kız oldu pıtırcıgım maşallahh :nazar: :nazar: :nazar:

doktor malum cıkıntıyı görememısse görünmediğine göre kızdır diye bi mantık yürütüyo canım o sebeple olabilir yaa

yalnzı ayrıntılıda da göremediyse enteresaann :) doktorun bişi dedi mi bu duruma :)

canım bi de sen renkli dopplerde gör onu yumuk yumuk elleri oluo pıtırcıkların :) güzelim göstermeyince göstermio ki bebiş kendini :) o yine cinsiyetini göstermemiş utanmış, dün renkli dopplerle bakıldı benim cimcime yüzünü göstermemek için ne yaptı dersin.. eliyle burnunu tutmuş çekmedi yüzünden, bi de ayağını kafasına değdiriodu yüzünün dier tarafı da görünmüo :) gördük şoka girdik nasıl ya dedim.. doktor dediki seninkinin jimnastik saatine denk gelmişiz, kemikler hala esnek olduğu için tam gelişmediği için ayağını kafasına değdirebilir bu normal korkma dedi :9::9::9::9: bi de tötünü döndü kızım ohhhh bizde artık yüzünü görme umudu falan kalmadı :9::9: eşim 'kızım beni doğana görmeyin süpriz yapcam size, göstermem kendimi boşa uğraşmayın dio' dedi yoksa nie ayağını kafasına değdirsin cadı :10: bi de bacakları da bi uzun zillinin:) eşim dedi bacakları çok uzun doktor dedi eee normal sen uzun anne uzun :) doktordan çıktık eşim dio ki daha da minik zıbınlar alma aşkım bizim kız giremez onların içine :)
allahtan kızım sağlıklı doktorumuz hiç bir sorunu yok maşallah çok sağlıklı dedi.. beş buçuk aylık görünüomuş ama beş aylık dedim maşallah iyi beslenmiş o zmn dedi.. çok mutlu oldum :) eşim dio ki benim bakımlarım sayesinde :)

etrafımdakilerin ve internetteki annelerin en cook tavsiye ettiklerinin ortak sonucu:

2-şampuan ve bebe bakım malzemelerı için sebamed kesinlikle tavsiye edılıyor pahalı gelirse nivea.
4-çamaşırlarını yıkamak ıcın hacı şakir toz sabun makinalar için.yumustacı tavsıye edılmıyor
5-burun aspirtörü çok işe yarıyormuş deliksiz uyku ıcın marka olarak "nuk" yada" otri nazal"
6-yani dogan bebeğe ıslak mendıl kullanılmazmıs yerıne unıbaby ıslak mendıl olacak saf suymus.
8-ılk aylar için ağız mendıllerı cok işe yarıyor küçük bez mendiller. kusmalar ıcın
9-sütün bollaşması ıcın doguma 1 hafta kala hipp marka organık caya baslıyoruz memelerden süt fışkırıyormus:)
11-kışın doğum yapacagımız ıcın emzırme sutyenı yerıne emzirme atletı daha ıyımıs.karnımız acıkta kalmıyo
14-doğuma gıderken mutlaka kısa tayt yanımıza almalıymısız bazen cok kanama olabılıyormus
15-hastane çıkış takımı 1 tane yeterliymiş hemen küçüluyormus onun yerıne zıbın takımı 2 tane.
16-ılk aylara gıyılecek seyler beyaz olmalıymıs allah korusun sarılık olursa hemen fark edılsın dıye

teşekkür ederiz canım benim..

canım bi de sen renkli dopplerde gör onu yumuk yumuk elleri oluo pıtırcıkların :) güzelim göstermeyince göstermio ki bebiş kendini :) o yine cinsiyetini göstermemiş utanmış, dün renkli dopplerle bakıldı benim cimcime yüzünü göstermemek için ne yaptı dersin.. eliyle burnunu tutmuş çekmedi yüzünden, bi de ayağını kafasına değdiriodu yüzünün dier tarafı da görünmüo :) gördük şoka girdik nasıl ya dedim.. doktor dediki seninkinin jimnastik saatine denk gelmişiz, kemikler hala esnek olduğu için tam gelişmediği için ayağını kafasına değdirebilir bu normal korkma dedi :9::9::9::9: bi de tötünü döndü kızım ohhhh bizde artık yüzünü görme umudu falan kalmadı :9::9: eşim 'kızım beni doğana görmeyin süpriz yapcam size, göstermem kendimi boşa uğraşmayın dio' dedi yoksa nie ayağını kafasına değdirsin cadı :10: bi de bacakları da bi uzun zillinin:) eşim dedi bacakları çok uzun doktor dedi eee normal sen uzun anne uzun :) doktordan çıktık eşim dio ki daha da minik zıbınlar alma aşkım bizim kız giremez onların içine :)
allahtan kızım sağlıklı doktorumuz hiç bir sorunu yok maşallah çok sağlıklı dedi.. beş buçuk aylık görünüomuş ama beş aylık dedim maşallah iyi beslenmiş o zmn dedi.. çok mutlu oldum :) eşim dio ki benim bakımlarım sayesinde :)
amanda aman kızımız yüz görümlülüğü mü istiyor..nazlı kız desene..canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim..maşallah bebeğine:nazar::nazar::nazar::nazar:

canım süpersin ya bayıldım listeye :) bi çoğunu bende duymuş ya da araştırmıştım ama listelemek aklıma gelmemişti.. peki bu ortodontik emzikler konusunda hangi marka falan die bi araştırma yaptın mı? çevremdekiler hep nuk tavsiye ediolar ama silikon mu kauçuk mu ortak fikir yok herkes başka dio.. bi de biberon konusu muallak.. cam mı plastik mi? kimi dr brown's ın şu gaz yapmayan biberonlarını önerio kimi de nuk cam biberon.. gerçi ilk zamanlar sadece su için lazım olacak ama o da önemli.. offf masrafını geçtik artık karar vermek daha zor.. hangisi daha iyi die araştırıoruz, sürekli kafamız karışıo..

canım süpersin ya bayıldım listeye :) bi çoğunu bende duymuş ya da araştırmıştım ama listelemek aklıma gelmemişti.. peki bu ortodontik emzikler konusunda hangi marka falan die bi araştırma yaptın mı? çevremdekiler hep nuk tavsiye ediolar ama silikon mu kauçuk mu ortak fikir yok herkes başka dio.. bi de biberon konusu muallak.. cam mı plastik mi? kimi dr brown's ın şu gaz yapmayan biberonlarını önerio kimi de nuk cam biberon.. gerçi ilk zamanlar sadece su için lazım olacak ama o da önemli.. offf masrafını geçtik artık karar vermek daha zor.. hangisi daha iyi die araştırıoruz, sürekli kafamız karışıo..

emzik için nuk'un ortadontik ek yersiz, damaklı olanını not almışım.ben kullanmayı düşünmem ama mecbur kalırsam dıye.ilk ayalrda biberon yerıne sütü çay kaşıgında vermek ıyımıs yoksa bol süte alışıp memeyı ıstemıyor uyanıklar:)zaten su ıcırmıceksın ılk aylarda sadece süt.6 aydan sonra su verılıyor.biberonda avent markasını önerıyorlar.

Son düzenleme:
amanda aman kızımız yüz görümlülüğü mü istiyor..nazlı kız desene..canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim..maşallah bebeğine:nazar::nazar::nazar::nazar:

saol canım :nazar::nazar::nazar: artık bilemiyorum cadı ne istiyor:10::10::10:, yüz görümlükleri hazırlanıo anneannesi dedesi bırak yatağını beşiğini şimdiden hediyelerini bile hazırlamaya başladılar:16::16::16: ama sanırım bu naz babaya :9::9::9: eşim çok merak ediodu ağzı burnu kime benzio die.. bi de benim yüz yapım biraz daha kemikli ve yuvarlakımsı kare (o da nasıl oluosa artık) eşimin sivri :) kime benzio görücez kime benzio görücez diodu sürekli, ama kızım göstermedi kendini :9::9::9:

bana sorarsan ben nuk derim..emzikte biberonda..cam biberonda tercihim canım..

melonee, ben de dün hissettim ilk... cok güzeldi ya.. sanki içerden vurdu bböle tıktık diye haha cok hoştuu iş yerini inlettim yalnız ha :1::1::1:

evet ya pekmez ve kuru üzüm direk arttıracak değerlerini bak görürsün..
prensese de maşallah ne güzel kilo almış iyi besliyosun maşallah :)))

benim oğlum da hep sol tarafımda canım :))) ben hareketlerini sağ tarafta hissediyorum ama evdeki ultrason cihazı ile kalp atışlarını dinlediğimde hep sol kasığımda buluyorum :)))))

günaydın canım nasılsın???

ikiz miiiiii :)) bizim topiğin ikizleri artıyor kızlar maşallah, hayırlı olsun kekyiyelim aramıza hoşgeldin :))

unnadodan ben de bir arkadaşımın kızı icin bornoz almıştım cok da güzel cıktı.. cok da beğenmişti. genelde güzel oluyor bebekler icin olan ürünleri canım. gelince bakarsın hoşuna gitmezse iade hakkın var gönderirsin boşver düşünme :))

ya ben de ebrumeternity diye bi mağza var ya ordan aldım netten.. m beden almama rağmen çuval gibiydi.. yani normalde ne giyiyosan onun bi altını almak lazım hamile kıyafetlerinde.. cünkü hamile kıyafetlerinin s,m,l bedenleri normal s,m,l bedenlerle aynı değil kesinlikle.. bana s beden alınan lcw thisihrt hala bol geliyo mesela giyemiyorum, üstelik yaza cok uygun tiril tiril bir buluz.. sonbaharda hırka ile falan giyebilcem heralde.. yine alınan bir m beden elbise öyle duruyo giyemiyorum.. hepsinin de değiştirme kartlarını atmışım yoksa gider değiştirirdim.. yani hamileyim ben deyip de m l bedenler almayın elinizde kalmasın :)))

slm canim benim hissetmene seninde cokkk sevindim evettt yaa cokkk güzel bir duygu pit pit acayip güzel bir duygu gercekten evet bende evde bagiristim esimde ne oldu oynadi degince oda güldüü:1::1:bana dediki gözlerinin ici gülüyor dedi aslinda oda cokkk heyecanlandi...

emzik için nuk'un ortadontik ek yersiz, damaklı olanını not almışım.ben kullanmayı düşünmem ama mecbur kalırsam dıye.ilk ayalrda biberon yerıne sütü çay kaşıgında vermek ıyımıs yoksa bol süte alışıp memeyı ıstemıyor uyanıklar:)zaten su ıcırmıceksın ılk aylarda sadece süt.6 aydan sonra su verılıyor.biberonda avent markasını önerıyorlar.

canım doktorlar su vermeyin falan diolar ama ilk zamanlar şekerli su verilio bu da kocakarı usulü biraz ama hemşireler bile doktor görmeden verin dio :) şekerli su minik midesini rahatlatıomuş, gaz sancısını karın ağrısını falan önlüomuş walla büyüklerin yalancısıyım :9::9::9::9: canım dört aylıkken arkadaşımın kızı nasıl biberonla lıkır lıkır su içiodu görsen şaşarsın :)

Back
X