2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ask olsun olurmu hıc oyle sey
kızlar d vitaminini kaç damla veriyorsunuz
bir de bana bi burun aspratörü tavsiye edin hayrınıza :)
oğlanın burnu tıkalı çok rahatsız oluyo
bugün alacam da
canım mesaj kutunu kontrol et , ben multıtabs 1 damlalık kullanıyorum burun aspıratoru otrıbebe dedı dr ben evde normal vardı almadım

canım bilemiyorum o ismi hiç duymadım, ne demek nöroloji kökenli? çocuk nörolojisi mi? yani doktorun tavsiye etmiş neticede, kafanın karışmasında çok haklısın. özellikle de epilepsi çalışıyorsa...
google da aradım şimdi ayşin dervent'i, cerrahpaşalıymış,ben çapa'daydım ondan duymamışım. bayağı övmüşler. ama çocuk hastalıkları uzmanı diyor? neyse yerinde olsam sanırım giderdim canım, özellikle de yönlendirildiyseniz sizi yönlendiren doktorun da bir bildiği vardır elbet.

kızlar, malum yaz geldi kısa kollu ve etekleri giyme zamanı geldi

ayrıca tokamızla saçsız bebeleri olan annelere nazire yapıyoruz

fotoları çekerken kızım tatlı tatlı gerindi
maşallahları unutmayalım

kızlar d vitaminini kaç damla veriyorsunuz
bir de bana bi burun aspratörü tavsiye edin hayrınıza :)
oğlanın burnu tıkalı çok rahatsız oluyo
bugün alacam da

Ben; ilk önce ismini hatırlamıyorum ACD vitaminlerini içeren damla vermişti doktor, onu kullandım günde 10 damla.2.ayında doktor devit-3 verdi ve günde 5 damla kullandım.Dün kontrolü vardı 3.ayı için, bıngıldağının gelişimi çok iyi diye 3 damlaya düşürdü.
Burun aspiratörü bebedor'unkini kullanıyorum, fena değil çekiyor pislikleri, açıyor burnunu da. Benim kızımın zaten burnuna sokunca hapşırıyor rahatça açılıyor burnu :)
Burnu çok tıkanıyorsa eğer , terinin üstünde soğumasındandır ,özellikle kafası terlemesin. Hemen kurula terleyince göreceksin azalacak burun tıkanıklığı :)Doktor tavsiyesiydi yaptım bayağı azaldı benim kızımın :)

Selam arkadaşlar, doğumdan sonra ancak yazacak zamanı bulabiliyorum:) ama ara sıra takip edip, okudum forum mesajlarını, bebişlerin doğum hikayelerini, şikayetlerimizi, dertlerimizi vs :)
Benim doğum hikayemi anlatayım fırsat bulmuşken :)
Benim bebişimin doğum tarihi 1 Şubat idi ama kızım 40.haftasını doldurmasına rağmen hiçbir gelme belirtisi göstermedi. Benim de ne çatım açıldı, ne nişan geldi ne de suyum.Ağrım,sızım hiç birşeyim yoktu yorgunluk hissimden başka, kızımda sağlıklıydı. Normal doğum istediğim için bekleyecektim ki ,2 şubat günü kontrol için gittiğimde doktorum risk almayalım ne olur ne olmaz haftası dolmuştur uyarısı ile apar topar aynı günde doğuma girdim. Saat 17:15 de 3420 gr 50 cm ölçülerinde Spinal anestezi ile sezeryanla dünyaya geldi kızım:) Ameliyat çok güzeldi acı,ağrı duymadım ve kızımın sesini duymak, resim çektirmek, beraber sıcaklığını hemen hissetmek tarif bile edilemez 1 duyguydu. Eşimin de yanımda olmasını istemiştim ama hastane kurallları gereği almadılar ne yazık ki Neyse ki benim dikiş atma işlemin devam ederken yavrumu çıkarıp banyo vs işlemlerini yapmışlar o sırada da babası ve tüm sülalem benden önce bol bol uzaktan da olsa sevmiş :)
Hemen anne sütüm geldi ve emzirdim.Sağ mememi hemen aldı ama solda çok diretti ucu daha küçük diye istemedi. Ama çok uğraştım 15 gün kadar ağlamasına aldırmadım zorla verdim ve şükür her 2 memeyide emiyor.
Loğusalığım çok kötüydü, yani şöyle ki 2.bebeği düşünüyorum ama loğusalık yüzünden vazgeçebilirim o kadar yani Çok şiddetli ağrı( dikiş-ameliyat) az da olsa 40 gün kanamam oldu, çok aşırı terleme, aşırı birden üşümeler, iştahsızlık,ateş, kabus dolu rüyalar, bebeğime iyi bakmak için sık sık uyanmak, uykusuz geceler vs .Yani hatırlamak bile istemiyorum bebeğimin sevgisi dışında hiç bir şeyi. Eşim bitanem çok destek oldu izin aldı 15 gün ama nafile adama 1 küfür etmedğim kaldı sinir yüzündenAnnem 1 ay yanımda kaldı, kayınvalidem geldi herşeyimle uğraştılar ama ben hiç iyi değildim. Çok şükür 40 bitti ben iyileştim, kalıcı hasar almadan kimseye hasar vermeden:)
Şimdi herşey çok güzel,kızım çok sağlıklı;bugün 3.ayı doldu ve sağa, sola dönüyor, gülüyor, beni babasını, babaannesini tanıyor, şarkı söylemem çok hoşuna gidiyor.Tv ve pc görürse takip ediyor. Anne sütü veriyorum sadece ve 5700 gr 60 cm boyuda. Gelişimi de güzel tek sorunumuz bir türlü tamamen gitmeyen konakları ve boynundaki isilik gibi kızarıklıkları.
Onlarda sabırla ve sık banyo ile geçecek inşallah.
Allah tüm bebekleri korusun, sağlık ve mutluluk versin hem bebişlerimize hem bize :)

cnm yağlıyıp taramayı denedinmi benim oğlumdada vardı banyodan önce bebe yağıyla yumuşatıp ince tarakla tersine doğru yaptım geçti sonra yine tekrarladı birdaha yaptım (ama çok saçı döküldü) tararken şimdi kurtulduk çok şükür

kızlar biraz özel olacak belki ama merak ettim hem belki bi bileniniz vardır dedim ben normal dogum yaptım ama pismanda oldum icli dıslı 20 ye yakın dikisim var. Klozete her oturdugumda dikis yerlerim geriliyor gibi hissediyorum ve ciddi acıyor. Eslerle olan muhabbete hic girmeyeyim öyle bir seye cesaretim bile yok can acısından. Merak ediyorum aynı dertten muzdarip varmı bilsemki 6 ayda gececek 9 ayda gececek icim rahatlıycak bekliycem ama ya hic gecmezse bazen fazla ayakta kalınca bile sızlıyor. Offf ya nerden normal dogurdum diyorum bazen insan esini de düsünüyor

Canim kontrole git istersen dikislrrin patlsmis olabilir. Benim ilk hafta agrim oldu daha sonra agrim olmadi 40 gun sonrada normal tuvalete oturabildim.eslerle olan muhabbette de hic korkms canim ama once kontrolunu yaptir

terleyince elimden geldiği kadar üstünde kuriutmuyorum terini
yatak odasının bir duvarı bildiğin küflenmiş
domestos sıktım, geçti ama ömerin burnu odaya gidince tıkanıyor
gündüz salondayız hiç sıkıntısı olmuyor
rutubet ten oluyo sanırım

ben spinal sezeryan oldum o yüzden dikişlerin için dr a görün demekten başka birşey gelmiyor aklıma
geçen gün kontrolde drum, eşle ilgili mevzuda, bi şikayetin yokmu dedi
var ama çekindiğimden söylemedim dedim
emzirdiğin sürece biraz sıkıntı olur,bir seneye kadar alışırsın dedi
belki için rahatlar canım

maşallah kumpi kızına...bizim kızın saçlarının çıkmasını dört gözle bekliyorum...

Canim kontrole git istersen dikislrrin patlsmis olabilir. Benim ilk hafta agrim oldu daha sonra agrim olmadi 40 gun sonrada normal tuvalete oturabildim.eslerle olan muhabbette de hic korkms canim ama once kontrolunu yaptir
Ya doktor korkusu olustu bende cahillik biliyorum ama o kadar tiksindimki dogumumda off aynı doktora gitmek istemiyorum baska doktor bakarmı acep anlar dimi ya off be sacmalıyorum sagol cnm

Valla bilsem gececek 1 yıl beklerim napayım

Kizlar merhaba her zaman yazamiyorum ewde internetim olmadigi icin telefonla giriyorum ordan da zor oluyo yazmk. Ben 5 subatta dogum yaptim o zamandan beri ara ara duzensiz adet oluyodum. 1 gun falan suruyodu hemen bitiyodu. En son dun adet odum cok kanama geldi hala da cok geliyo. Baya baya adet oldum sular seller gibi. Sizce bu normal mi bi de bu durumda hamile kalabilir miyim? Aman olmayim da zaten cok cok erken daha..... zaten emziriyorum ama o korumuyomus sanirim?

Ayşe arman'ın osman müftüoğlu ile röportajından:

ÖMÜR UZATAN FORMÜLLER
* Eviniz, kaleniz olmalı. Eve bağlı olmak, ömrü uzatıyor. Evinizin bahçesi varsa, ömrünüz daha da uzuyor. Köpeğiniz, petiniz varsa oh ne âlâ! Çünkü hayvanlara dokunmak, onlarla konuşmak erken yaşlandıran hormon miktarını azaltırken, beyindeki endorfin ve serotonini arttırıyor. Onlar da ömrü uzatıyor.
* Çocuk sahibi olmak ömrü uzatıyor. Kız çocuğa sahibi olmak daha da uzatıyor. Kız torun sahibi olmak daha da! Çünkü kız çocukları, bulundukları ortama neşe ve keyif katıyor. Bir de ebevyn farkında olmadan, bilinçaltında kız çocuğuna daha çok güveniyor. Erkeklerden daha sorumlu olduklarını biliyor. Erkek çocuğu, kızlara oranla daha çok endişe kaynağı.
* “Kadınlar neden uzun yaşıyor?” sorusunun cevabını bulduğunuz zaman, uzun ömrün cevabını da buluyorsunuz. Samimiyseniz uzun yaşıyorsunuz. Kendinize iyi bakıyorsanız uzun yaşıyorsunuz. Stresinizi daha iyi yönetebiliyorsanız, daha üretkenseniz, daha paylaşımcıysanız daha uzun yaşıyorsunuz. Bunların çoğu da kadınlarda daha fazla var. Sağlıkları konusunda kadınlar, gizlileri saklıları olmayan varlıklar. Bir erkek, prostatı büyüdüğünü öğrenince, “Hocam, sakın söyleme kimseye!” diyor. Bir kadına yumurtalığında kist olduğunu söylediğimdeyse buradan çıkıp Beymen Brasserie’ye gidiyor, ilk rastladığı kadına, “Osman Bey’den geliyorum, biliyor musun bende şu varmış” diyor, paylaşıyor. Bu da ona avantaj sağlıyor. Çünkü söylediği kişi, “Şunu yap, şuna git” diye mutlaka çözüm üretiyor. Bu da kadınları ömrünü uzatıyor.

Röportajın tamamı için;
'ocuk faydal kz ocuk harika kz torun mucize' - Hrriyet SALIK -YAAM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…