2013 yılına hamiş girmek isteyen arkadaşlar buyrun bizde burda toplanalım :))

Ateş ölçme yöntemini denediniz mi arkadaşlar.Ben çok güvenilir buluyorum.Ama bir kaç ay yapınca iyice anlaşılıyor.Tabi akıntı takibi ile birlikte olursa daha güzel sonuçlar olur.

Ohhh sonuna varabildim topiğin
Herkese merhaba,
Ben 8 aylık evliyim.Bu zamana kadar çocuk düşünmüyodum ama artık düşünüyorum yani denemelere yeni başlıcaz.
Okurken farkettim ki ben bu konuyla ilgili hiçbir şey bilmiyomuşum
Beni de aranıza kabul ederseniz sizleri sorularımla biraz yorabilirim.

Öncelikle ilk kez çocuk düşünenlerin yapması gerekenler neler?Mesela doktora mı gitmeli önce?
Ben evliliğin ilk aylarında hapla korundum sonra da eşim korundu.Hapı bıraktıktan sonra yumurtlama dönemimi farkettim
Farkettim diyorum çünkü daha önce hiç onun sancısını yaşamamıştım.Adetlerim de düzenli yine de doktora gidip kontrolden geçmeli miyim?
Bir de folik asit kullanılmalı diyen arkadaşlar olmuş.Hamile kalmadan da başlamalı mıyız?Bilemedim.

Bu arada yaşım 24 şu an regliyim bat 16 Kasım.

Canım öncelikle üşenmeyip topiği okuduğun için çok teşekkürler.Aramıza hoşgeldin ...

Benim önerim gebelik düşünüyorsan kadın doğuma deil ama bir dahiliyeye gidip kan değerlerine baktırman olacak.Ve öncesinde mutlaka dengeli beslenmeli varsa fazla kilolarını vermeli ve en önemlisi gebelik düşünmeye başladığın anda folikasit tablet(Folbiol ) kullanmaya başlamalısın.Fiyatıda çok uygun 2 tl cıvarı bir şey.

sorularını çekinmeden sor.Birlikte öğreniyoruz:)

çok güzel yazmışsın cnm..bende böyle düşünüyorum..Rabbim hepimizi bir yarattı..ve inşallah kaderimize yazılan evlatlarımız da varsa onları da yarattı..onlar cennette bekliyorlar şimdi..vakti gelince meleklerimize kavuşacağız..sadece sabretmemiz lazım..Rabbim sağlıklı hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar nasibetsin hepimize..

doktora gidip test yaptırmalısın önce özellikle tsh prolaktin hormon testleri vs.. sonra folik asit kullanmaya başlamalısın benım tercihim folik plus kalsiyum ve d vitamını takvıyeli birde olumlu düşünmeye başla strese girme..

[table="width: 500, class: Outer_border, align: Left"]
[tr]
[td]Nick[/td]
[td]yaş[/td]
[td]B.A.T[/td]
[td]Sonuç[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Sevdemm[/td]
[td]29[/td]
[td]8 Kasım[/td]
[td]:106:[/td]

[/tr]
[tr]
[td]elderil[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]beyazlim[/td]
[td]28[/td]
[td]27 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ayen1986[/td]
[td][/td]
[td]5 Kasım[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gumus19[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]esraezgi[/td]
[td][/td]
[td]27 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]

[td]dejavu_one[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]aysunayy[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]sub[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]EbruD[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]FerideMasal[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr] [td]rimel_84[/td]
[td][/td]
[td]13 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]2312[/td]
[td][/td]
[td]27 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Sevgimeleğim[/td]
[td][/td]
[td]29 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]RainbowColors[/td]
[td][/td]
[td]10 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]

[td]roseens[/td]
[td]26[/td]
[td]26 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]feryalnur[/td]
[td]27[/td]
[td]1 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]

[td]yasakhayal[/td]
[td][/td]
[td]26 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]kiraztepe[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]loori[/td]
[td][/td]
[td]16 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]umtsmyye[/td]
[td][/td]
[td]8 Ekim[/td]
[td]:106: günü geçti:[/td]

[/tr]
[tr]

[td]mayaiolp[/td]
[td]25[/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]ugurrböcee[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]

[td]fatmaipek[/td]
[td]32[/td]
[td]22 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]8sporcoins[/td]
[td]32[/td]
[td]25 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]nisan_1986[/td]
[td]26[/td]
[td]1 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]rmzeynep[/td]
[td]25[/td]
[td]28 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]asbelove[/td]
[td]29[/td]
[td]17 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]lacivert17[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]Mucize_GE[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]alminna[/td]
[td][/td]
[td]25 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]hayalperest42[/td]
[td]23[/td]
[td]29 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]strawberry2529[/td]
[td]29[/td]
[td]3 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]biiirrr[/td]
[td]28[/td]
[td]12 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]burcuelf[/td]
[td][/td]
[td]3 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]iden[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]pastaa[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]karla38[/td]
[td]37[/td]
[td]19 Ekim[/td]

[/tr]
[tr]
[td]firarperest[/td]
[td]24[/td]
[td]16 Kasım[/td]

[/tr]
[tr]
[td]serenay83[/td]
[td][/td]
[td]20 Ekim[/td]

[/tr]
[/table]

not: Listeye eklenmek isteyen arkadaşlar lütfen bana özel mesajla yaş-bat bilgilerini bildirsinler.Umarım hepimize uğur getirir bu liste.

hoşgeldin cnmm..bence de önce dahiliyeye gidip tam kan ve idrar tahlillerini yaptır..sonra da varsa doktorun kadındoğuma git.yoksa da muhakkak tavsiye aldığın bir doktora git..malesef hepsi candan olmuyor
smear ve alt ultrasonun da yapılır..zaten ozaman doktor sana hemen folik asitide verir..

Hoşbuldum çok teşekkür ederim.Dahiliyeye baktırabiliyorsam eğer bu çok iyi olur.Küçük bi yerde yaşadığımız için her an kadın doğuma gitme imkanı bulamayabiliyorum.
Fazla kilom yok aksine eksiğim olabilir biraz Folik asite yarından itibaren başlarım o zaman hiç bilmiyordum önceden alındığını çok sağolun.
Peki bir şey daha sorabilir miyim?Becerebilirsem tabi
Reglden bir gün öncesi yaşanan korunmasız ilişki sonrası hamile kalınabilir mi? :26:

maalesef hayır kalınmaz yumurtlama dönemin çoktan bitmiş folikül döllenmediği için kanla atılma aşamasına gelmiştir...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
İyi ki denk gelmişim bu konuya.
Rabbim hepinizin gönlüne göre versin,hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepinize.

zannetmem canım..belki çok düzensiz regl durumlarında oluyodur bilemem..ama yumurtlama genelde regl döngüsünün ortalarında oluyor ve sadece 1 gün yaşayabiliyor yumurta..

Canım ben titroid hormon testi ve kan değerlerinin ilk anda yeterli olduğunu düşünüyorum.Bunlarada dahiliye bakıyor.
Hormon testlerine bir kaç ay denerde hamile kalmazsan bakılmalı.Tabi bu benim fikrim.

hayır canım hamile kalman imkansız reglin hemen öncesinde.Ama eğerki regl olduysan.Bazen gününde olmaz reglin gecikir buda yumurtlamanında geciktiğini gösterir bu durumda ihtimal vardır.Ama regl olduysan mümkün değil.Yani regl olduğun için değil yumurtlama olması mümkün olmadığı için çokmu karışık anlattım:))

maalesef hayır kalınmaz yumurtlama dönemin çoktan bitmiş folikül döllenmediği için kanla atılma aşamasına gelmiştir...

zannetmem canım..belki çok düzensiz regl durumlarında oluyodur bilemem..ama yumurtlama genelde regl döngüsünün ortalarında oluyor ve sadece 1 gün yaşayabiliyor yumurta..

Ben de öyle tahmin etmiştim haklısınız.
Bundan sonraki denemelerde beklentiye girebilirim artık.
Yalnız ben kendimi çok garip hissediyorum yani her an bu haberi bekleyecek olmak fazlasıyla heyecan verici değil mi?

Ben de öyle tahmin etmiştim haklısınız.
Bundan sonraki denemelerde beklentiye girebilirim artık.
Yalnız ben kendimi çok garip hissediyorum yani her an bu haberi bekleyecek olmak fazlasıyla heyecan verici değil mi?

evet hemde nasıl mesela benım bata 10 gun var stresten nereye saracağımı şaşırdım.. yumurtlama dönemleri hakkında süresi ideal ilişki ne zaman olmalı vs bilgin var mı?

Gayet güzel anlattın canım çok teşekkür ederim
O zaman ilk iş yarın dahiliyeye gidiyorum testlerimi yaptırıyorum bir de folik aside başlıyorum.
Listeye de eklenmişim çok teşekkür ederim.

evet hemde nasıl mesela benım bata 10 gun var stresten nereye saracağımı şaşırdım.. yumurtlama dönemleri hakkında süresi ideal ilişki ne zaman olmalı vs bilgin var mı?

İlk mesajımda da dediğim gibi pek bi cahilmişim ben bu konuda ama bildiğim şu ki yumurtlama dönemi adetin 1. gününden sayınca 14. güne denk geliyomuş ve bugünlerde gün aşırı ilişki idealmiş.Bu kadar biliyorum :26:

evet doğru canım.. siklus 28 gün ise aynen böyle ama düzenli adet görüyor olsan bile çeşitli sebeplerden (stres ,heyecan,hava değişimi vb.. ) bazen yumurtlama erken yada geç olabiliyor . bence en garntili yöntem ovi testleri.. örneğin benim düzensizdir 28*31 arası değişir ama bu ay erken yumurtladım

Son düzenleme:

cnm ya tabloyu devret yada konuyu devral.hem liste ilk sayfada olunca daha rahat oluyor.birde tarihe göre sıralasana kimin günü geldiğini rahatça görmüş oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…