neyse kızlar bana müsade..
rüyalara dalayım artık ben
çok şükürki 1günü daha atattık sayılır inşallah
dayanın kızlar ha gayret
ay kızlar evgör ün mobilyalarına bittiiiimmm
kalite olarak nasıldır acaba :44:
tarzı tam benim tarzıııımmmm
Ya kızlar ben mi abartıyorum sizce ???
Sevdiceğimle konuşuyorduk malum bu yaz sonu gelecekler... Adetlerden falan bahsedildi. "Benim babamın yanında yengelerim konuşmaz hiç,sende konuşmazsın " dedi. Ben önce ciddiye almadım ama baktım benim ki saygıdan dem vuruyor. bende açık açık dedim," eğer saygı sadece susmaksa ,gerek ben öz babamla hiç dil açmayayım yani konuşmamayım, böyle saçma şey mi olur bunu saygıyla ne alakası var " dedim. bu defa alındı " ne yani benim ailem ahmak mı? bizim adetlerimiz geleneklerimiz böyle,sende uymalısın" falan dedi.
Ay deli olacağım yaAsla kendimi büyük görmüyorum ama yengelerin ikiside ilk okul mezunu (hele biri var tam bir cahalet abidesi) onların konuşmaması amenna da koskoca öğretmen üstelik baba evinde öz babasıyla gerektiğinde siyasetten maça kadar tamir işlerinden araba meselesine kadar konuşabilen ben , "saygı" için konuşmamalıymışım !
Evet bu adet eskiden bizimkilerde de varmış ama "eskiden"...
Çok sinirliyim çoookkk" valla ilk günden konuşurum,konuşunca da susturacak değil ya " dedim. " sen benim örfüme adetime saygı duymuyorsun " dedi kapattı
Ne yapayım şimdi yaa
Ayyy duygulandım ama ben şimdi, benim de düğün günümü sayacağımız zamanlar gelecek değil mi?
Gelsin gelsin
Her şeyin bu günkü gibi olacağının garanti yok tabiki canım, elbette tadını çıkarmak lazım her anın.
6 yıl öncekinden bile farklı olabiliyor insan.
Aşkı özlemek bile güzel ki...
İşte en azından sık görüşebilseydik sorun değil beklemek de ,görememek çok kötü.
1-5. 2 yıl göremediğimiz zamanlarımız oldu bizim
İlk kez bu yıl bu kadar azaldı mesafelerimiz.
Nişan düğün arasını kısa tutmak da iyi aslında uzadıkça aksilik çıkıyor.
İnşallah canım :)) evet çok şükür atlattım.. Doktora yapıyorum canım...
Gözün aydın karamelimmm... Hayırlın olsun :) çok sevindim adınıza...
Gözün aydın bal hatunum :) şimdi dinlenme zamanı
aynen öyle tatlım, tanışınca sorunlar azalıyor gerçekten.. aslında bence sorun şuradan kaynaklanıyor, erkekler her şeyin, kendi ailelerinin içinde nasılsa öyle olmasını bekliyorlar ama farklı bir ailenin de farklı kültürü alışkanlıklarını olabileceğini düşünmüyorlar.. bir de anne babalarının bize karşı da kendilerine verdiği tepkileri vereceklerini sanıyorlar..neyse ki büyükler bunun böyle olmadığının farkında.. en azından şimdilik öyle gibi bizde..
Olucak tabiki canım niye olmasın bak bigün daha bitti. Bi bakmışız haziran yarılanmış, bitmiş.
Herşey çok güel olucak merak etme tatlım
Kızlar ben uyuyorum iyi geceler bol aşklı rüyalar
Bi günü daha bitirdik
Sağol canım benim
Kızlar ben uyuyorum iyi geceler bol aşklı rüyalar
Bi günü daha bitirdik
aynen bana kalsa kapıdan içeri 1 hafta kiimseyi almam ama adetmiş miş .. böyle adet olmaz oLsun
canım ya çok üzüldüm durumuna.. Rabbim hepinize sabır,güç versin inşallah.
Sevdiceğinde bence bu durumda seni el üstünde tutması gerek,inşallah sana layık biridir canım,inşallah üzmez seni.
Çunki yeri geliyor onlar ana-baba yerini alıyor resmen.Seni gerçekten seviyosa zaten senin için okadar uğraşırki,heleki bu durumda.
Yanlış anlama bu durumda diyorum ama çok üzüldüm canım gerçekten ya..Gözlerim doldu resmen. Rabbim annenede şifa verir inşallah.Herşeyin hayırlısı canım benim.Rabbim sizi birbirinize bağışLasın inşallah..
ay gerçektenmi,nekadar saçma ya:44:
artık bazı yerlerde yapılmıyo diye biliyorum ama bizimde burda düğünün hemen ertesi sabahı 2tane yenge gelip yatak odana giriyolar ya.Yatağın 4 kösesine para bırakıyosun.nekadar saçma .. büyük ihtimal yapılıcak bizim ama benimki kapıdan parayı verip yüzlerine kapatıcam dio,yapar gerçekten
ölüyorum sinirime,bi düşünsenize sabahın köründe yatak odana gelip ne halt yediğini alıp kayınvalideye götürüyolar.
sizdede kaldımı bu adetten hala:111:
oldu olcak akşamdan kalıp mum tutsunlar daha mantıklı.
ANLASA ZATEN ANLATACAĞIM DA ...ay gece gece deli oldum ya
Ya kızlar ben mi abartıyorum sizce ???
Sevdiceğimle konuşuyorduk malum bu yaz sonu gelecekler... Adetlerden falan bahsedildi. "Benim babamın yanında yengelerim konuşmaz hiç,sende konuşmazsın " dedi. Ben önce ciddiye almadım ama baktım benim ki saygıdan dem vuruyor. bende açık açık dedim," eğer saygı sadece susmaksa ,gerek ben öz babamla hiç dil açmayayım yani konuşmamayım, böyle saçma şey mi olur bunu saygıyla ne alakası var " dedim. bu defa alındı " ne yani benim ailem ahmak mı? bizim adetlerimiz geleneklerimiz böyle,sende uymalısın" falan dedi.
Ay deli olacağım yaAsla kendimi büyük görmüyorum ama yengelerin ikiside ilk okul mezunu (hele biri var tam bir cahalet abidesi) onların konuşmaması amenna da koskoca öğretmen üstelik baba evinde öz babasıyla gerektiğinde siyasetten maça kadar tamir işlerinden araba meselesine kadar konuşabilen ben , "saygı" için konuşmamalıymışım !
Evet bu adet eskiden bizimkilerde de varmış ama "eskiden"...
Çok sinirliyim çoookkk" valla ilk günden konuşurum,konuşunca da susturacak değil ya " dedim. " sen benim örfüme adetime saygı duymuyorsun " dedi kapattı
Ne yapayım şimdi yaa
aynen bana kalsa kapıdan içeri 1 hafta kiimseyi almam ama adetmiş miş .. böyle adet olmaz oLsun
canım ya çok üzüldüm durumuna.. Rabbim hepinize sabır,güç versin inşallah.
Sevdiceğinde bence bu durumda seni el üstünde tutması gerek,inşallah sana layık biridir canım,inşallah üzmez seni.
Çunki yeri geliyor onlar ana-baba yerini alıyor resmen.Seni gerçekten seviyosa zaten senin için okadar uğraşırki,heleki bu durumda.
Yanlış anlama bu durumda diyorum ama çok üzüldüm canım gerçekten ya..Gözlerim doldu resmen. Rabbim annenede şifa verir inşallah.Herşeyin hayırlısı canım benim.Rabbim sizi birbirinize bağışLasın inşallah..
ay gerçektenmi,nekadar saçma ya:44:
artık bazı yerlerde yapılmıyo diye biliyorum ama bizimde burda düğünün hemen ertesi sabahı 2tane yenge gelip yatak odana giriyolar ya.Yatağın 4 kösesine para bırakıyosun.nekadar saçma .. büyük ihtimal yapılıcak bizim ama benimki kapıdan parayı verip yüzlerine kapatıcam dio,yapar gerçekten
ölüyorum sinirime,bi düşünsenize sabahın köründe yatak odana gelip ne halt yediğini alıp kayınvalideye götürüyolar.
sizdede kaldımı bu adetten hala:111:
oldu olcak akşamdan kalıp mum tutsunlar daha mantıklı.
saçma ve komik ya.millete ne ki benim eşyamdan,malımdan..
Çok üzüldüm weryew Allah yardımcınız olsun, Allah annene şifa versin.
Umarım sevdiğinle mutlu olursun.
Maalesef bu adetler bazı yerlerde hala uygulanıyor.
Ama seni çok iyi anlıyorum, artık aile olunacak, eşinin babasına da baba diyeceksin bu durumda insanın en azında sevgi saygı ölçüsünde konuşması gerekiyor.Bence sevgilinle daha sakin bir tavırda konuş bu durumu. Yani artık onun da senin baban olacağını ve sevip saygı duyduğun için asıl konuşman gerektiğini anlatmaya çalış canım
İlk aşkım gerçekten sırf gösteriş amaçlı bir adet,belki benim durumum yok alamadım bazı şeyleri, belki göstermek istemiyorum.. Hep zora sokan adetler bunlar
Bizde de düğünün ertesi günü gelin süslenir takar altınlarını ve akraba, eş dost gelini görmeye gelir.
Aynı gibi aslında ama cuma olayı yok bir de gelinlik giymek...
Kızlar iyi geceler öncelikle gecmisi okuyamadım cok özür diliyorum :26: o kadar yorgunumki haftasonu sınavlar baya gec uyumalar üstüne erken kalkmalar birde pazar gezmesi askımla baya yoruldum ama bir selam vermeden gecmiyim dedim..
Bu arada ilkaskım hosgeldin aramıza
sağol canım benim hoşbulduumm :13: nasılsın? sende durumlar nasıl tanışamadık
balhatunum, hiç sıkma canını düzelir bunlar.. biz de benzer konulardan çok tartıştık.. yok babam şöyle yok bizimkiler böyle, şunu yapma bunu etme, annem bile babamın yanında konuşmaz vs.vs birsürü şey.. ben de aynen senin gibi dedim, yok artık yani, annen,yengen öyle görmüş alışmış, o beni bağlamaz.. saygımı duyarım elbette ama şunu yapma bunu etme demene gerek yok, nerde nasıl davranacağımı biliyorum çok şükür dedim.. üstüne baya baya tartıştık, kopma noktasına bile geldik.. ama sonra her şey düzeldi.. tanıştık ailesiyle, 2 defa bir araya geldim onlarla, hiç de babası onun abarttığı gibi biri değil, gayet de oturup konuşuyoruz yani.. boş yere kendileri abartıyorlar bence..
ii msj olmuş,tabi bişey anlarsa mesajdan(erkekler genellikle böyle şeyleri sonradan anlar).
onların tek derdi bizi üzüp üzüp gönül almak.
birde erkekler gerçekten evlenseler bile herşeyi büyüdüğü evdeki gibi olsun ister.Kopamıyolar ordan,heleki anne babadan
Ev eşyalarını bile kendi evindeki gibi olsun istiyolar.Maksat alışmak kolay olsun.
aaah şu erkekleer
İyiyim sen nasılsın
Evet canım tanısalım Eda ben 22 yasındayım henüz söz nişan falan yok bizim inşallah hepsi seneye peş peşe olacak öyle istiyoruz kısmetsen canım?
anammmmyok kız bizim burda öyle kv ye çarşaf götürme olayı falan.hatta sabahı bide giderlermiş kv ye el öpmeye.ay ne rezillik bee.iyiki eskiden doğmamışız
o para muhabbetinin anlamı ne ki?ilk defa duyuyorum bende onu :44:
İyiyim tatlim..
Bende sinem 23 yasindayim.bende de henuz resmi bsy yok.
7 yillik bir iliskim var.sevgilim askerde.kismetse bizde seneye askerden geldiginde dedgn gibi pespese dusunuyoruz insallah
Yarismaci arkadaslarima basarilar dilerim iyi olan kazansin
Günaydın kızlaar
Malesef bizde hala var bu adetten canim.
Iste dugunun ertesi sabahi 2yenge uyandirmaya geliyor,tabi oncedn kalkip yatagin 4 basina para birakiyosun,atiyolar parayi cebe,carsafida kayinvalideye.
Sonra buyuklere el opmeye gidiliyo.
Ama biz istemiycez gelmelerini,kim ne dusunurse dusunsun.kime ne bizim isimizden,alan almis,satan satmis kime ne ki.
Ay dusundukce cildiriyorum.
Gunaydin kizlar buarada
Keske bizdede olmsa.Hatta bi kv taniyorum oglu evleneli artk 7sene fln oldu.hala herkezin yaninda anlatiyo carsaf gostermediler die.cok sukur benin kv oyle degil.Dedikodu olan yerde yasamak cok zor kizlar ya,biktim artk hep elalem icin yasamaya.Memnun oldum canım sanada basarılarGünaydın canım Nasıl ya çok şükür ikimizinde öyle adetleri yok :18:
Keske bizdede olmsa.Hatta bi kv taniyorum oglu evleneli artk 7sene fln oldu.hala herkezin yaninda anlatiyo carsaf gostermediler die.cok sukur benin kv oyle degil.Dedikodu olan yerde yasamak cok zor kizlar ya,biktim artk hep elalem icin yasamaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?