2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mrb, bugun 37+2 olduk . Benim ultrason olcumlerimde bpd yani bas cevresi ac ve fl den hep bir iki hafta onde cikiyor doktor uyumsuzluk oldugunu soyluyor . Bir de bebegim hala ters duruyor bunun icin mi basi daha buyuk gidiyor acaba .sizlerde de oluyor mu bu haftalar arasi uyumsuzluk

bende de oluyor... karın çevresi daha küçük çıkıyor... burda başka arkadaşlarda da olmuştu yazmışlardı... 2 haftaya kadar olan ileri geriler normal kabul ediliyormuş..

Kızlar ben dogum yapalı 4 gun oldu hastanede topuk kanı almak istediler tamam dedim uzuuun bi kagıt getirdi 5 yuvarlak vardı ustunde 1 yuvarlağı dolduran kadar oğlumu sıktı sıktı mahvetti dayanamadım almayın dedim o da dedi ki 1haftlıkken saglık ocağında aldıran dedi persembe gidip aldıracam ama cok uzuluyorum nasıl dayanacam bilmiyorum siz ne yaptınız aldırdınız nasıl gecti

cnm bn 38 im bnm de ters ve kafa ölçüsü bnmde önde gidiıo doktor sorun olmadığını söylüo..ama dönmüceğini söyledi.kafası yukarda ve eğik olduğu için eğik doğabileceğini ama 40 ı çıkana kadar düzeleceğini söyledi.sana böyle bişey söyledimi

Benimkide 2.5 3 hafta ileri cikiyor. Doktor genetik olabilir dedi. Bizim aile minyon ama esimin ailesi yapili. O tarafa cekti heralde. Doktorlar normal diyo bu duruma takma cok :)

Annişler yine bunalımlı bir geceden üç saat uyuyabilip yine kalktım öyle oturıyom hiçde rüzgar dalan yok sıkıldım benim asıl derdim iki gündür resmen genital bölgemin dudakları uykudan kalktığımda dönerken falan acıyor gibi acaba kız çok aşağı indide baskıdan mı oluyor ???

Günaydın. Öncelikle hayırlı olsun bebeğin. Güle güle büyüt kuzunu. ..
benim oğluşum dan da ilk topuk kani 2.gün alındı ve diğeri de 5.gun kontrol için gittigimizde alındı. Ilkinde k.v.goturdu hemşireler eşlik etti yani çok aglamamis kuzum. 2 . seferde ise kuzum hastaneyi inletti ama emzirdim hemen ve sakinlesti kuzum. Insan bir tuhaf oluyor ya.ben zaten çok bakamadım eşim ve annem ilgilendiler. ..Artik dayanıklı olmamız lazım. Korkma sen sakin çünkü bebeginde hissediyor bunu ve daha çok ağlıyor. ..Allaha emanet olun

Selam kızlar çatı muayenesinin ardından normal doğum kararını almış bulunuyoruz.. çok heyecanlıyım.. normal doğum yapanlar bişeyler söyleyin nolur :-S

Merhabalar,hislerim bana hep ağustos annesi olacağımı söylüyordu,maalesef dogru cıktı,maalesef diyorum çünkü çok istediğim normal dogumu yapamayacagım kesinleşti Geçen haftalarda ortaya cıkan riskli durumum maalesef başka doktora da gitmemle desteklendi.Bebeğimi normal zamanda,normal bir şekilde doğurup sağlıklı olması için hamileliğim boyunca elimden geleni yapmama rağmen ,doktorumun söylediği "tamamen şans" sebebiyle erken aldırmam ve sezeryan olmam gerekiyor.Aksi gibi ben de sezeryandan çok korkuyorum.Erken aldırma kısmına alıştım artık ama çok büyük risk taşıyorum,doktorumun söyledğine göre bomba gibi bişi...Özellikle suyum gelirse kordon bebekten önce çıkacak ve sıkışacagı için dakikalar içinde bebeği kaybedebilirmişim.BU durumda oluşacak olayın adı "kordon sarkması"...Ya da içerde kordonunu sıkıstırırsa (ki dün baktıgımızda eliyle oynuyordu kordonuyla) kalp atısları duzensizleşirse ve sonucu olarak kakasını yaparsa yine başka bir risk...İşin kötüsü doktorum perşembe günü izne ayrlıyor ve 26 sına kadar yok.Dünkü muayene açılmam yoktu.Perşembe sabahı aç olarak hastaneye gidicem ve belki alacak bebeği ya da ne yapacagımıza karar verecegiz,3 gunde bir kontrollere gelebilirsin de demişti bi kez.Benim sıkıntım 27 sine kadar bebeği sag salim tutabilsem hem bağısıklıgını biraz daha geliştirmiş olucam hem de doktorum ameliyatımı yapmıs olacak.Durumumu teyit eden gatanın iyi bir hocası 38. haftadan sonra bekletme dedi.Şu an için riskin herkes kadar dedi,suyun gelirse öncesinde sancıyı hissedersin dedi.Benim doktorum da o hep iyimser konusur(beraber calısmıslar gatada) ya gece suyun gelirse ,sancıyı hissetmezsen vs...dedi.Doktorumun dönüş tarihi 38+2. günüme denk geliyor. Ama kendi doktorum beklememi çok riskli buluyor,ben de tırsmaya başladım yavastan...Çok kararsız kaldım ne yapsam.Perşembe günü 36+4 olucam.Hatta doktorum sağolsun pztesi aksamı İstanbuldan aktarma yapıp baska yere gidecegini,gerekirse pztesi aksamı da sezeryanı yapabilecegimizi söyledi.O zaman da 37+1 oluyorum.Kafam çok karıştı,çok mutsuz ve gerginim tabi haliyle..

Allah yardımcın olsun canım.. Ama kordon sarkması olabileceğini nasıl anladılar ben çok anlamadım.. Allah korusun hiçbir şey olmaz inşallah kötü.. En hayırlı zamnda sağlıkla doğsun inşallah bebişin..

Canim benimkini de hastanede daha 3saatlikken aldilar o kdr cok agladi ki sesi kisilcakti o agladi ben agladim zaten doluydum. Ikinciyi de yarin saglik ocaginda alcaklarmis ben gitmeywyim diyorum babasiyla annem gotursunler eve cok yakin zaten saglik ocagi. Dayanamiyorum cunku

Amin,çok teşekkür ederim... Şöyle anlaşılıyormuş,kordon kanala yakın toplanmış duruyor ve bebegin kafası kanala giremiyor ve giremeyecekmiş de cunku bir de arada amniyotik sheet denilen bir zar var.Kanalın ortasında zar var,zarın bi yanı kordon,bi yanı kızımın kafası...Yani suyum gelse suyun tazyiğiyle beraber kordon da dısarı cıkarmıs,bebegin kafası da baskılarsa sıkısırmıs kordon Yani bu o kadar seyrek görülen bir durum ki ,yogun bi hastanede çalışan doktorumun bu güne kadar gördüğü 2. vakaymışım

:) :)
Senin pasa da benimki gibi nazli cikti benim dr sezeryandan sonra dedi ki bu cocuk pinpon topu gibi dogum kanalina girmis girmis cikmis dedi seninki napiyo kimbilir
:) :) benimki valla oynuyo habire seninko tam vatinde geldi ama bir gun kalmisdi sabaha dogurdun bakalim belki benim oglanda oyle olur teyzesi..banada dua edin kavusayim artik bal can ogluma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…