2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aya

Ayakta çek derken? hastaneye erken gitmemek gerektiğini mi kastediyorlar acaba

Evet, sancilar 5 dakikada bire ve uzunlugu da 1dk`dan aza düsene kadar hastahaneye gitmeyin diyor ebeler. Gerci hastahanenin uzakligina da bagli tabi. Ayakta cek derken de kesinlikle uzanilmamasindan yana ebeler. Ayakta yürümek, sandalyeyi dönderip üzerine elleri koyup egilmek gerekiyor, burundan nefes alip, agizdan vericeksin. Sadece diyafram calisacak, yani gögsün inip kalkmicak da göbeginden hissedeceksin nefes alip verdigini. Bir de nefesi tutacaksin 5`e kadar sayacaksin icinden, sonra birakacaksin. Ne kadar uzun cekip, ne kadar uzun sürede disari birakirsan nefesi o kadar sanciyi azaltiyormus.

Ya da sandalyede rahat edemedin diyelim, dizlerinin üzerine cömeleceksin, koltuga kollarini uzatacaksin yine arada mesafe olacak sekilde, kafani asagi bosluga serbest birakacaksin, yine nefes egzersizlerini yapacaksin.

Sanci kesilince de dinleneceksin, bir sonraki sanciya odaklanmadan gercekten dinlenirsen, cok kolay sancilari basariyla atlatabilecegin bir dogum olur diyor ebeler.

Ben de normal doguma o kadar hazirlandim ama bebek gelmicek gibi bugün de doktor bakti gelcek gibi degil, insallah bi süpriz yapar...

yani oturarak ya da uzanarak değil, ayaktayken sancıyı yaşamak sancı ilkin sürekli gelmiyormuş belirli aralıklarla geliyormuş o geldiği anlarda ayağa kalkın, yürüyün diyorlar..
hmm aklımızda bulunsun ..
hakikaten iyi hazırlanmışsın ben bunların hiçbirini bilmiyordum :) senin kaçıncı haftan şuan?

kızlar ben grip oldum bebeğe bulaşır gibime geliyor ne yapsam çabuk iyileşirim
Geçmiş olsun canım bol su, bol meyve biber ye taze yeşil biber c vitamini var.. Ballı limonlu ılık su iç, bal+karabiber, bal+toz zencefil, ıhlamur ve adaçayı içmek bunların hepsi gripken yaptıklarım.. Umarım işe yarar..

Teşekkür ederim.bende el pompası ile mama yanında kendi sütümü veriyorum bugün 3.gün toplamda 1 çay bardağı ancak oluyor sütüm.bebeği emzirmeye çalışıyorum ama almıyor biraz emiyor bırakıyor sen nasıl alıştırdın?

canım geç oldu biraz ama evet ilk doğumdu.Doğum işi bu birazda nasip.Nasibi ne zamansa o zaman dünyaya gelir.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
Daha dogurmadim yarin tam 40 hafta oluyoruz sancim oluyor geciyor tam gelmiyor amin insallah nihsan yagmuru insallah bizde sagsalim kavusalim yarin bakalim neler olucak hayirlisiyla insallah

canım geç oldu biraz ama evet ilk doğumdu.Doğum işi bu birazda nasip.Nasibi ne zamansa o zaman dünyaya gelir.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
Daha dogurmadim yarin tam 40 hafta oluyoruz sancim oluyor geciyor tam gelmiyor amin insallah nihsan yagmuru insallah bizde sagsalim kavusalim yarin bakalim neler olucak hayirlisiyla insallah

Cok yararli oldu bu bilgiler, bende bilmiyordum. İnsallah seninde istedigin gibi olur... Hepimiz saglikla alalim bebisleri kucagimiza

Nesdem canim ben henuz dogurmadim yarin tam 40 hafta oluyorum insallah yarin dogururum ibrahimimi insallah amin

kızlar alez kullanıyormusunuz bebişlerin altına sıvı geçirmmeyenlerden ... çok terletiyormuş nem oluyormuş öyle mi???? almayayım mı hiç?? iki yatak kurdum ben iki tane almam gerekecek bide alırsam. hem hava geçireni hemde su geçirmeyeni de olmaz heralde sonuçta altta plastik poşet gibi bişey var... bazıları terletmediğini iddia ediyorda???

kızlar alez kullanıyormusunuz bebişlerin altına sıvı geçirmmeyenlerden ... çok terletiyormuş nem oluyormuş öyle mi???? almayayım mı hiç?? iki yatak kurdum ben iki tane almam gerekecek bide alırsam. hem hava geçireni hemde su geçirmeyeni de olmaz heralde sonuçta altta plastik poşet gibi bişey var... bazıları terletmediğini iddia ediyorda???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…