- 27 Mayıs 2014
- 1.313
- 796
- 248
- 36
Sağol canım çok şükür ki riskli haftaları atlattık sayılır. Baştan beri erken doğum riski vardı oyüzden çok şaşırmadım. Enginarı deniycem inşallah faydası olur. Arkadaşın haftası çok erkenmiş kıyamam şimdi sağlıklılardır inşallahhaberler iyi değil şeklinde mesajları görünce içim bi tuhaf oluyo yaöncelikle hakkında hayırlısı olsun canım. sen zaten ikiz annesi olarak hiç birşey olmasa bile riskli bir gebelik geçiriyorsun. bu haftalara kadar bile gelemeyen ikiz anneleri var öyle düşün. benim arkadaşım 26 haftalık 700 er gram doğum yaptı. 2 kg olana kadar hastanede kaldılar. seninkiler maşallah o sınırı bile aşmış sayılır. inşallah 37-38 leri de görürsün. arkadaşların da dediği gibi enginar karaciğer dostudur. zeytinyağlı arnitürlüsünü ben çok severim mesela.denemediysen dene mutlaka. bir de yorgunluk karaciğer enzimlerini yükseltiyor diye biliyorum. yorulmamaya çalış bol bol istirahat.
Benimkiler erkek Canım.Fatma var onunkiler kızCnm senin bebeklerin cinsiyeti kiz degilmiydi benmi yanlis hatirliyom bir ikiz daha varsi demi topicde
Yabancı kaynaklarda da yararlı oldugu söyleniyor 34. Haftasan itibarenBen geçen gidişimde dr a sormuştum, O da hemşire doğumda yapıyor. Önceden yapmaya gerek yok dedi. Ama araştırmalar varsa bilemiycem. Yine de yapılabilir sanki di mi?
Hmmm anladim canim stres yapma doner Insallah.ailen yanindami bari? Sezeryan olursa diye korkuyorum ben kimsem yoksezeryan zor sonucta kolay olur insallah herseyyy..
Tesekkur ederim canim insallah 37 den sonra gelirler yaa.. dun cok korktum inan kiben hep besleyici seyler yedim ona ragmen az almis. 2112 gram. Ki bnm bebegim gecen ay 900 gram almsti ve iki hafta ondeydi gelisimi. Bu ay daha iyi beslenmeme ragmen 400 gramcik almis. Niye boyle oldu anlamadim. Bn nazara cok inaniyorum. Cevremdeki herkesin gozu bizde. Tek gelinim bi de. Bebegimin kilosunu sorup arastirip duruyolar. Bi de karnim buyuk ya devasa bi bebek saniyolar galiba. Allah herkesi iyi etsin. Bi de uykusuzluk yasiyorum bu da bebege kilo aldirmaya engel midir acaba?? Ben dr.un yaninda sanci cekiyorum dr gitmis diyo ki anne fazla kilo almis yarim kilosu fazla. Hey Allah'im!! Bu ay 2 kilo almisim da 1,5 almam gerekiyomus. Ona da ayri bi sinir oldum.
güle güle kullanın canım cicilerinizi:)bir şey sorcam butikbebe de kapıda nakit ödeme var mı?bari takmayalim dalgaya vuralim da boyle boyle dayanalim yaa..
Az once kargo paketim geldi. Butikbebeden bisiler siparis vermistim bebis icin. Onlari gordum unuttum kasilmayi cabuk cabuk actim paketleri :):):) ben kargo paketini bekliyomusum meger iyi olmak icinsaka bir yana da kafaya takmayalim dikkatimizi farkli seylere verelim canim. Bu arada yurumek iyi geliyo.
Seninde annen tr demi yoksaaa.hangi kagit Isi? Davetiyemi yolladin benimlede paylasirmisin ne gibi islemler yapiliyor.bizde sali gunu islemler icin basvurcazbakalim annem gelecek ya bütün kagit islemleri yolunda giderse
canim etrafina söleme kiloyla ilgili hatta bebekle ilgili bise söleme ..bende bu ay hic kilo almadim son 1,5 aydir ayni kilodayim bebekte az aliyo eger sekerin yoksa sekerli seyler ye bal pekmez muz patates meyve ben bunlari komple kestigim icin gerileme oldu önce sagliklii olsunlarda nasilsa kiloyu aliyolar takmamak lazim
kızlar az önce okuldan bir arkdşm aradı 2 yıl önce doğum yapmıştı tiplerimiz çok çok benziyor aşağı yukarı aynı kilolarda aynı vücut ölçülerindeyiz ... bana ilk sorusu kaç haftalık oldunuz dedi 32 diyincee
aaa çok iyi bebiş dönmüşmü peki dedi yoooo henüz yan dedimmm....
o da desene sen de benim gibi dönmedi benim kızım ve sezeryanla aldılar dedi.. ayyyy şimdi burda da herkes bebişlerinin döndüğünü yazmıştı yaa cidden dönmez mi bizimki amannn.. zaten ilk aylardan beri aşağıda bu bebiş birde bu yüzden dönemesse gel gör hali mibakanım bile yok sezeryan olsammm ufff
Hayırlı olsun canım :)Kızlar aralık anneleri doğum hikayeleri sayfasını açmış bulunuyorum umarım zamanından önce sayfada bi hareketlilik olmaz
Kızlar şimdi geldim doktordan haberler pek iyi değil. Karaciğer değerlerim çok yükselmiş.Doktor en fazla 35 e kadar dayanırsın dedi daha fazla bekletirse bende karaciğer yetmezliği başlarmış. Hemen ciğer geliştirici iğne yapıldı iki doz yarın da iki doz yapılcak. Popom çok acıdı yalnız hala yanıyo Bebeklerin kilosuda 2000-1800 olmuş İnşallah 2500 oluruz kızlar dua edin 37 e kadar dayanalım
Güzel annisler merhaba bugün oglusumu gördüm calisamaz raporumu aldim hayirlisiyla.2 kilo olmus dedi doktorumuz büyüyolar masallah.4d gösterdi bize oglumu ama sipa hep eliyle yüzünü kapatiyor zar zor baktk.Ters duruyo 30. Haftadan beri.Dogum pozisyinunda dedi.Ayaklari gögsüme patlatmasindan anlasiliyo zaten.çikolata kistimi söyledim normal doguma engel degil sezerysn olursa alinabilirr yerde ise alirim dedi.Benim doktorum normal dogum yanlisi.Ama bn cok korkuyorum yapamiycam diye.Sezeryan isteyebilirim.Bnde günde 7-8 kez kasiliyorum.Tas gibi yumruluyo karnimda bebek.Egilip kalkinca hareket edince daha sik oluyo.Alttan bakmadi agdada bosa gittiNts filan da baglamadi.2 hafta sonra gidicem yine.Mide yanmam icin rennie duo surup verdi ama icen var mi bundan napsam icsem mi bilemedim.Bizden haberler böyle kizlar.Bebisleri ve sizi öptümmmmm
İnşallah canım hayırlısı neyse o olsun Değerlerim düşerse belki bir hafta daha bekleriz Doktor 35 gibi gerçekleşir doğumun herşeyin hazır olsun diyince çok heyecanlandım yacanım, iyi düşünmeye çalış hep.. hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah bebeklerin biraz daha kilo alıp sağ salim gelecekler kucağına. İnşallah bekleyecekler biraz daha annelerini görmek için sabırsız minnaklar :)
canım ben rennie değil ama muadili bi şurup içiyorum: gaviscon. aynı işe yarıyolar. doktorum istediğin kadar iç dedi, midem yandıkça 1 tatlı kaşığı kadar içiyorum, yani bazı günler hiç bazı günler 4-5 defa oluyo
Maşallah canım bebeğine :) Haftanızda iyi İnşallah her şey yolunda gider Zamanında gelir senin bebeğindekızlar bugün ben de doktordaydım biliyosunuz. öncelikle haberler şöyle: bebişim 2680 gram olmuş, FL de 7 cm. çok iyi değerler bunlar maşallah. suyu, kordonundaki kan akışı, hareketleri falan iyiymiş. dün akşamdan beri hafif adet sancısı gibi bi şeyler oluyo dediğim için nstye aldılar, önemli bi kasılma çıkmadı. bebeğin hareketlerinde azalma ya da kanama olmadığı sürece sorun yok merak etme dedi. olurmuş böyle hafif sancılar. kasılmayı nasıl ayırt edeceğimizi sordum, bebek hareketlerinden ayıramıyorum dedim. bazen bi taraf şişiyo sanki poposunu çıkarırmış gibi, o hareket mi kasılma mı dedim. çoğu kişi onu ayırt edemez, bahsettiğin şey ikisi de olabilir dedi. önemli olan gittikçe şiddetlenen ve düzenli olan kasılmalar dedi, öyle olursa gidecekmişim hastaneye. doğumdan korkmuyorum ama şu haftalarda doğurmaktan korkuyorum dedim, en azından bi 36yı görelim inşallah dedim. o da aslında korkmana gerek yok doğsa bile ama 36 olsa çok daha iyi tabi dedi. bebek kız olsa hiç sorun olmaz ama erkek bebeklerin ciğerleri nispeten daha geç gelişiyo dedi.
tam kontrol süper geçti derken nazar değdi, inanılmaz bir sırt ağrısı başladı, eve geldikten sonra da idtifra ettim. sanırım üşütmüşüm, sıcak basıyo diye dikkat etmiyorum ama vücut üşüyo demek ki. soğuk bi şeyler içmiştim ondan da olabilir. ama şimdi daha iyiyim. :)
Ben ilk doğumunu normal yapmıştım Gecelik giyip içine çamaşır giymemiştim Normal doğumdada sürekli kontrole geliyolar Yani her ikisindede ilk etapta çamaşır giymicez ozamanbu arada doğuma hazırlık kursunda bugün sezeryan anlatıldı. sezeryandan sonra ilk etapta kanamalar falan kontrol edileceği için alta iç çamaşırı giydirmiyoruz dedi, o yüzden ilk çıktığınız zamanlarda rahat etmeniz için gecelik getirin dedi. aklınızda bulunsun.
Maşallah canım bebeğine :) Haftanızda iyi İnşallah her şey yolunda gider Zamanında gelir senin bebeğinde
Ben ilk doğumunu normal yapmıştım Gecelik giyip içine çamaşır giymemiştim Normal doğumdada sürekli kontrole geliyolar Yani her ikisindede ilk etapta çamaşır giymicez ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?