- 13 Ağustos 2013
- 3.526
- 6.537
- 148
Kilosu haftasından çok öndeydi 2.630gr doğdu. Küveze girmedi. Solunum sıkıntısı olmadı. Hatta o haftada olması mümkün değişken emme refleksi bile vardı. Ama illa ki sıkıntı oluyo. Sarılık olduk o da zamanında doğsa da olabiliyo.
Sen şimdi bol kaşar ve muz ye. Bebek kilo alsın. Zaten başka sıkıntısı olmaz Allah'ın izniyle..bir de ben yazın günde 5lt içsem de işe yaramıyodu. Ama serum rahatlatıyodu. Hala da öyle. Damardan gelen sıvı daha iidir aklında olsun.
34 ü bitirdiğinde sıkıntılar minimuma iniyo.hafif premature sınıfına giriyorlar. Sadece kilosunu artırmaya çalış sen. Kendinden de biliyormuşsun bak. Doğsa bile annesi brz sıkıntı çekicek ama çok Zeki çok başarılı olma ihtimali yüksek:)
Bnm rahim tam çılgın. Yattığım yerde sağa dönsem 5dk öle kalsam kasılıyo:) ayağa kalksam biraz yürüsem kasılıyo. Dr um artık kalk yürü dedi ama kalkamıyorum ki:)
Düşün artık yani. Seninki yine insaflıymış:)
Bence de kasilma anlasilir bir şeydir bunda bebegin hareketleri devam ediyor tesekkur ederim tatlim.. Bu arada çok geçmiş olsun annenin psikolojisi de çok etkiliyor bu durumları olabildiğince sakin stressiz olmaya bak.. Bebisler ne zaman geleceklerini cok iyi biliyorlar canini sikma sen allah esirgesin hepsini..
yok be canım fit değilim ya. 59 la hamile kaldım şu an 72 kg yum. 13 kg aldım. boy 1,66
teşekkür ederim canımm :)
canım sabahları yumurta tavsiye ederim .. bizim yusuf paşa 2 haftada 560 gram aldı yumurtaya ve günde en az 1 bardak süte baglıyorum ayrıca her gün yoğurt ve peynir tüketiyorum canım ..
kızlar geçen bizim adama bunu izlettim bizde yapalım böyle bir video :) ya gökçe nerden çıakrıyon evde kalmak sana yaramadı durup durup saçmalıyonn demezmi...
yok karnını öyle videolara çıplak çıplak koyda ben seni görimmm demez mi :)
azcık haklıda belki ama çok hoş bir video
eşimin tek dediği kadına bak o bile okadar makyaj bakımla bile son hallerinde çökmüşşşş demezmiii... ne sanyorsa bu erkekler doğum olayını.... neyse sizle de paylaşayım
Tamam canim her gun mutlaka yumurta yicem. Sut iciyorum zaten. Eger bnmki de alirsa o kadar 37 kadar da durursa 3 kilo olur insallah..
minok sen yazdiktan sonra baktim da canim söyle bisi buldum tüylerim diken diken oldu valla.. Hic haberim yoktu boyle bisiden bi bakin derim..
http://www.ntvmsnbc.com/id/25231679/
inşallah alır canım sabahları ye saglam bi kahvaltı yap mis gibi..
Arkadaslar a 101den banyo urunleri alan var mi
kızlar uzuluyorum ama cok mu uzun yazdıklarımı tek tek sorayım bari yardımmmmmmmmmmmmm işe baslamadan size sorayım istedimmm
2) Yatak koruyucularını - uyku setini yıkadınız mı sungerli ya da elyaflı oluyor ya. Nasıl yıkanmalılar? Makinede mi ? Kaç derece elde mi nasıl kurutucaz sungeri. Şu anda yıkamadan kullanılamaz mı sizce?
5)Kıyafetler için Makinem arçelik 8 kg. programlarda hijyen seçeneği var aa hijyen seçeneği 90 derece kıyafetler mahvolur. Siz kaç derecede yıkattınız ya da elde mi yıkamalı ? napıcam.
6) Eğer Makinede yıkayacaksam hangi deterjanı kullanmalıyım , hacışakir toz sabun mu Dalan- roxy mi daha saf?
yoksa sabun tozu değil de bebe deterjanı mı almalıyım ne markalar var bilmiyorum yani .. bir öneri lütfen.
7) Yumuşatıcı olarak ne kullanılmalı? koku olmalı mı olmamalı mı?
12) Kızlar lekeler için sonucta bebegin ilk zamanlarında kıyafetlerinde cıkmayan lekeler oluyor mu yoksa makinede direkt temizlenen lekeler mi. ornek kakası bulastı diyelim makinede cıkar mı 30 derecede? yoksa onun icin ayrı leke cıkarıcı ürün mü kullanıyorsunuz. alalım simdiden. cicişleri berbat olmasın.
8) Doğuma gitmeden önce veya 30-35 lu haftalarda gelmeden önce biberonuydu pomposıydı diğer emzik vs. dezenfekte edip hazırda mı tutmak lazım , siz nasıl yaptınız veya yapmayı düşünüyorsunuz? Nasıl dezenfekte edilmeli ? Diyelim ben bu haftasonu dezenfekte ettim nasıl saklayacağım kirlenmeden. mikrop kapmadan.Saçma mı?
20) bebek bezi 2 numara al dediler yenidogana 2 numara buyuk gelip camasırları berbat olmasın ? ne yapalım 1 mi 2 mi
Ben geçen gidişimde dr a sormuştum, O da hemşire doğumda yapıyor. Önceden yapmaya gerek yok dedi. Ama araştırmalar varsa bilemiycem. Yine de yapılabilir sanki di mi?Perine masajını duyan var mı?
34 haftadan itibaren yapılıyormuş. Vajina masajı diye de geçiyor. Normal doğum yapacaklar için öneriliyor.
Biliyorsunuz çocuğun kafasının çıkması için bazen kesmek zorunda kalıyorlar vajina girişini. Bu masaj sayesinde, araştırmalara göre 50 kadından 45 civarı kesilmeye gerek duyulmamış. Ben dün yapmaya çalıştım. İçim bi garip oldu aslında ama gerçekten gevşediğini hissettim. Normal doğumda çabuk açılmaya da yardımcı olur diye düşünüyorum.
bir araştırın derim..
Walla bnm anakucağı da vardı ama port bebe aldım. Hem de en uydurukundan:) çünkü çok hafifti. Tek başıma hastaneye bile götürdüm onunla. Kıro işi filan ama beni ilk aylar rahat ettirdicanım ana kucagı ile cıkarıyoruz die biliorum bende port bebeler cidden zevksizlik abidesi annene canı yürekten katılıyorum evde yer kalmicak ayrıca
di mi yaaaay canım videoya bayıldımm bayıldımm hatun taş maşallah ..
anneler bu konuda ikiye ayrıldıkk desen alalım mı almayalım mıWalla bnm anakucağı da vardı ama port bebe aldım. Hem de en uydurukundan:) çünkü çok hafifti. Tek başıma hastaneye bile götürdüm onunla. Kıro işi filan ama beni ilk aylar rahat ettirdi
Canim ben turkiyede olmadigim ICin ortak konuslari yazmak istedim.uyku setini 30 derecede yikaman yeterli sonra kurutup utulersin zaten elyaflari cok kabarik bisey degil...kesinlikle yumusatici kullanmamani tavsiye ederim..son durulama suyunda kullaniliyor o yumusatici ve tam durulanmiyor..bebegin hassas cildine agir gelebilir.arkadaslar hep roxy den memnun sende onu kullan bence.benimki nuk marka sivi deterjan kimseden okumadim buradan belki yoktur orada.ama kokusu felan olmayan bi urun..oyle 90 derceye felan gerekte yok 40 derece yeterli camasirlar icin..zaten giyinilmemis kiyafetler.ben yine nuk markadan leke spreyi aldim kakasi kani ilac felan bulasirsa diye..yasayip gorecegim onuda..ben biberon ve emzigini yine nuk markadan biberon temizleyici ile dezenfekte ettim.avent marka oldugu icin hepsinin kapagi var zaten emzigin bile kapagi var hepsinin agzini kapayip bakim cantamiza koydum.bence cooom pimpirikli olma sakin oyle cocuklar daha cok hasta olurmus.guzel kaynatip o ilac icinde beklettim sonra tekrar duru su ile kaynattim duruladim kurudular ve hazirdir..bebek bezini hastane verecegi icin prima aldim bi tane bi numara bi tane iki numara yeterli..yani basimizda kac tane market var babamiz alir cok evham yapmamali..ins yardimci olmusuzdurIneverthemummy .!.:kızlar uzuluyorum ama cok mu uzun yazdıklarımı tek tek sorayım bari yardımmmmmmmmmmmmm işe baslamadan size sorayım istedimmm
2) Yatak koruyucularını - uyku setini yıkadınız mı sungerli ya da elyaflı oluyor ya. Nasıl yıkanmalılar? Makinede mi ? Kaç derece elde mi nasıl kurutucaz sungeri. Şu anda yıkamadan kullanılamaz mı sizce?
5)Kıyafetler için Makinem arçelik 8 kg. programlarda hijyen seçeneği var aa hijyen seçeneği 90 derece kıyafetler mahvolur. Siz kaç derecede yıkattınız ya da elde mi yıkamalı ? napıcam.
6) Eğer Makinede yıkayacaksam hangi deterjanı kullanmalıyım , hacışakir toz sabun mu Dalan- roxy mi daha saf?
yoksa sabun tozu değil de bebe deterjanı mı almalıyım ne markalar var bilmiyorum yani .. bir öneri lütfen.
7) Yumuşatıcı olarak ne kullanılmalı? koku olmalı mı olmamalı mı?
12) Kızlar lekeler için sonucta bebegin ilk zamanlarında kıyafetlerinde cıkmayan lekeler oluyor mu yoksa makinede direkt temizlenen lekeler mi. ornek kakası bulastı diyelim makinede cıkar mı 30 derecede? yoksa onun icin ayrı leke cıkarıcı ürün mü kullanıyorsunuz. alalım simdiden. cicişleri berbat olmasın.
8) Doğuma gitmeden önce veya 30-35 lu haftalarda gelmeden önce biberonuydu pomposıydı diğer emzik vs. dezenfekte edip hazırda mı tutmak lazım , siz nasıl yaptınız veya yapmayı düşünüyorsunuz? Nasıl dezenfekte edilmeli ? Diyelim ben bu haftasonu dezenfekte ettim nasıl saklayacağım kirlenmeden. mikrop kapmadan.Saçma mı?
20) bebek bezi 2 numara al dediler yenidogana 2 numara buyuk gelip camasırları berbat olmasın ? ne yapalım 1 mi 2 mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?