- 25 Haziran 2014
- 1.528
- 643
- 198
Kolay gelsin canim sana hazirliklar bitsin artik yavaş yavassbir odanın perdesi yıkandı camalr silindi takıldı hele şükür.. akşam akşam salonun tülüyle farbalarını da yıkarım makine çalışıyor sabahta güneşlikler ve silme işi... hafta sonuda halılar gelecek derken sonra bende bıdığın eşyalarını yıkamaya geeçceğim
Patronum almanya da, her hafta iki gun türkiye ye geliyorPatronun oradami yasiyor? Malesef yasantilar coook farkli..annemi buraya getirmek Istiyorum doktordan bi kagit istedik islemler icin kadin yarim saat bi saat dil doktu banaki cagirma diye.esimde sonunda biraz ters konusup siz ilk cocugunuzda hicmi ihtiyac duymadiniz annenize dedi.kadinin verdgi tek cevap hayir pufff o kadar...yasanti kultur farkliligi.bana psikolojik yardim verdi guya ki sen yapabilirsin diye:) korkmuyorum bebege bakarim ama ya sezeryan olursam bana kim bakacak? Esim 2 ay izin alacak evde olacak ama olsun ana ayri es ayri..
Kendini yormadan yavaş yavas halletmek laziim bence de...hazir olmak lazim aslinda... Sana da kolay gelsin o zaman canim:)İyi canım çok şükür, topiktekileri okudukça tembel buluyorum kendimi
Yarin çıksam da biraz is halletsem ne güzel olur
Ooo bilgin Icin cooook sagol hemen arastiriyorum..raziyesilyayla , bu arada net te ogrenenanne diye bir blog var
O da munihte yaşayan bir türk sanırım, belki biliyorsundur
Canim cvp yazdimda alinti seklinde olmamis pek pardon..sayfada yaziyor cvpPatronum almanya da, her hafta iki gun türkiye ye geliyor
Nasıl dayanıyor bu tempoya hayret ediyoruz Ama malum çalışkan oluyorlar
Evet çok kuralcilar
Allah tan eşin 2 ay izinli olacakmış
Kaç yıldır oradasiniz
Kolay gelsin sana bacimm.bi yerden baslayinca devamida geliyor zaten.yorma kendini cokk dikkat et cnmbir odanın perdesi yıkandı camalr silindi takıldı hele şükür.. akşam akşam salonun tülüyle farbalarını da yıkarım makine çalışıyor sabahta güneşlikler ve silme işi... hafta sonuda halılar gelecek derken sonra bende bıdığın eşyalarını yıkamaya geeçceğim
O ne oluyor cnm resim atarmisin? Bende yapiyim kuzuma ne oldugunu biliyimde once :)ben de kurulama bezi kenarı yapıyorum. skkıntıdan terden öldüm bitmiyor.
O ne oluyor cnm resim atarmisin? Bende yapiyim kuzuma ne oldugunu biliyimde once :)
, nerede dogumun peki, cok merak ertim. :) supermis olanaklar.Benim gibi uykusuzluk cekenler varmi yaaa? Ben iyice bi garip oldum sabah kalkiyorum kahvalti yapiyorum ve bi iki saat gecmeden uyuyorum hemde uc saat sonra kalkiuorum kendimi oyaliyorum ve aksam dokuz dedimmi yine uykum geliyorbu ne uykusu boyle yaaa.esim sen uyuyunca bebek buyuyor uyu uyu diyor ama ben hic alisik degilim.ne bu boyle guzellik uykusuna yatanlar gibi oglen uykusu.ilk uc aya yeniden dondum sanirim..hastaneye kayit olmaya gittik.dogum yapacagim hastanede bebege emzik biberon felan vermiyorlarmis..kasik ile besliyorlarmis.dogum gerceklesince bebek tam iki saat boyunca annesinin gogsunde yatiyormus almiyorlarmis kesinlikle..sutun gelmesini hizlandiriyormus.burnunu agzini temizleyip veriyolarmis gogsume.plasentasini hemen kesmiyorlarmis cocuk soka ugramasin diye..kilo olcumu boy olcumu hepsini daha sonra yapiyorlarmis..ilk 24 saat odaya babamiz bile alinmicakmis yasakmis. 24 saat boyunca los isikta bebegim ve ben olacakmisim bu anneye
Ve bebege cok yararliymis her acidan..tum ihtiyaclarimizida onlar karsilayacaklarmis.hic birsey istemiyoruz getirmeyin dediler.bez pamuk kullan at kulot ped bebege kasik kiyafet havlu vs. Hepsini onlar karsilicakmis.ben yinede nolur nilmaz cantalarimi hazirladim tabi.cunku bana gecelik pijamada verecek halleri yok:) kaydimizi olduk son bi bucuk ayimiz kaldi bakalim..benim kipirdak kizim kesin o kadar beklemez.bize kur yapiyor.babasi beni opunce bile kiskaniyor sanki icimde titriyo:) cok cektircek bu prensesler bize..benden bugunluk boyleeee hanimlarda kocalardan dertlenmis..dertlenmeyin hatunlar karnimizda onlarin bebisleri var
@doubleanne nasıl oldun?
Harikaymis yahu! Masallah diyorum valla, cok sansli bi anne-bebeksiniz. İnsallah dogumun da guzel gecer. Biz dr ile ilk kez dogumla ilgili onumuzdeki hafta konusacakmisiz. Bu haftasonu da emzirme egitimi var. Bizim akrabalar ilk 24 saat bizi rahat birakmazlar gibi geliyo ben uzuluyorum biraz o yuzden. :)) umarim bebek guzel bi zamanda gelir de gec saatti, cagiramadik diyebiliriz. Nihihi! :) kordonun gec kesilmesini falan sorucam bakalim ne diyecek.. Siz 3-5 dakikadan daha fazlasindan mi soz ediyodunuz gec kesilecek derken?Almanya munihteyim canim bi arkadas daha sormus her mesajda belirtmiyorum beni taniyosunuz zannediyodum:) surekli aktifimde halbuki. ben hrrkesi aklimda tutmaya calisiomolanaklar elhamdulillah cok iyi simdilik.bi gun gidip bilgilendorme gecesine katildik simdide gidip emzirme kursuna katilcaz.istersem akupunktur hazirlik kursu varmis ama buz gibi havalar ehliyet yok o yuzden istemedim.yani doguma hazirliomus o igneler beni..istersem hazirlik kurslarida varmis ama onuda istemedim..nette hersey var arrik cokta akli karistirmak iyi degil bence..hastanemizde kuvet felan da var.ona istedigim an girebiliyomusum.kokularla terapi yapiliomus sonraa banyoda los isikta akvaryum karsisinda sanci cekiyomussun.boyle anlatinca cok hos gelio kulaga :) ama tabi o anda gozum bunlari gorurmu bilemem
Bu konuda hakli olabilirsin asiri kansizlik var die gunde iki doz maltofer kullaniyorum o yapiyor olabilir bir bakiyim prospektusune saol cnm.
Hmmm tamam anladim bildigumiz agiz silme mendillerinin tulbent boyutunda olanlari yanii.ben annemden istedim o yolladi mendillerinu ama hazir aldik biz..oyle buyugude yok.ben sana atayim bak..birde bebek arabasina felan ortecegimin resmini atayim suslu pakize ben:) Iya şu anda foto ceksem de anlasılmaz henuz yen basladım. bi tane vardı o da annemde sanırım. şöyle anlatayım. normal tulbent boyunda 90x90 veya 100x100 lük bir mermerşah kumaşından beyaz alıyorsun cevresine tığla ya da iğne ile ceviriyorsun istedigin hafif bir oya da yapabilirsin. hazırlıyorsun. o bitince işte bebegi ilk sudan cıkarınca su fazlasını o ortu ile alıyorsun kuruluyorsun sonra havlusuna alıyorsunmuş. ya da bilemiyorum sonrasında kuruyken de arabasının üstüne ortebilirsin. çeşitli kulalnılabilir. tülbent cok ince oldugundan bu kuması tercih ettim
Hepimiz sansliyiz canim bu gunlere kadar yasadiklarimiz bile sansli olmamiz icin yeterli degilmi? Su kiportilari hissetmek hickirinca bile karnimi oynatmasi sag yanima yatinca ayaklariyla tekmelemesi felan sansli hissetmemiz icin yeterli..bunu yasayamayan o kadar cok insan varki...insallah kucagimizada alip mis kokularini icimize cekelim o zaman hepimiz birbirimizden sansli olcaz insallah..akraba konusuna gelince biraz sikinti gercektende.yani ilk saatler annenin hormonlar tavan yapmis bebek neye ugradigini sasirmis oluyor sonucta herkes basinda felan pek ic acici olmayabilir.ama zaten bebekler genelde gece geliyor :)) o yuzden annelere haber verirsiniz yeter..hatta kimseye vermeden giden bile var tel aciyorsun ve diyorsunki melegim yanimda sizi bekliyoruz:) ilk bes dk kesinlikle kordonun kesilmesini istemiyorum hatta iki saat gogsumde yatacaksa iki saat daha oradan beslenebilir..kiyamam yavruma sutum gelmezse iki saat gogsumde aglicakmi?? Mamasi gelir ordan rahat rahat..ay bu arada inanilmaz derecede karnim oynuyor belki iki saat oldu pamugum kipor kipir eli dursa ayagi durmiyor.merakli ananin merakli kizi durmuyor icerde rahatVay be
, nerede dogumun pek, cok merak ertim. :) supermis olanaklar.
Harikaymis yahu! Masallah diyorum valla, cok sansli bi anne-bebeksiniz. İnsallah dogumun da guzel gecer. Biz dr ile ilk kez dogumla ilgili onumuzdeki hafta konusacakmisiz. Bu haftasonu da emzirme egitimi var. Bizim akrabalar ilk 24 saat bizi rahat birakmazlar gibi geliyo ben uzuluyorum biraz o yuzden. :)) umarim bebek guzel bi zamanda gelir de gec saatti, cagiramadik diyebiliriz. Nihihi! :) kordonun gec kesilmesini falan sorucam bakalim ne diyecek.. Siz 3-5 dakikadan daha fazlasindan mi soz ediyodunuz gec kesilecek derken?
Iyi geceler canim uyumayanlarda var yahuu.benim gevezelik had safhada:) hala oturmus meyve yiyorum su saatte bi yandanda laf yetistiriyorum herkese:)İyi geceler kizlarr herkes uyudu galibaases veren birkaç hatun var sanirimm..
Canim valla orada insanlara Türkiyedekinden daha fazla deger veriliyor kesinlikle.Okudum da yazdiklarini cok hoz seyler gercekten.İnsan kendini ne kadar önemli hisseder.Bebegin ve sen gercekten sanslisiniz.Gerci dediginde o kadar haklisin ki hepimiz cok sansliyiz şu anlari yasayabildigimiz icin.Rabbime şukürler olsun Allah isteyen herkese tattirsin bu duyguyu.Annelik cok güzel bisey...Iyi geceler canim uyumayanlarda var yahuu.benim gevezelik had safhada:) hala oturmus meyve yiyorum su saatte bi yandanda laf yetistiriyorum herkese:)
Benim deliligim Iste:) takiliyorum bu bebe iki saat sutum gelmezse ne yiyecek diye sorduk ebe dediki midesi daha cok kucuk o yuzden yemesede olur:) ac dururmu nasil aglar yavrumm..bes dakikadan sonra kesebilirler plasentayi..ama suda varmis anne ve bebgin kani birbirine uymuyosa ilk bi dk icinde kesilmesi lazimmis anneden bebege bebekten anneye kan alisverisini hemen kesmek gerekiuormus.bu yuzden bize 30. Haftada uyum testi yapildi cok sukir uyumluyuz biz birbirimize..yada mesela annede ciddi hastalik var kandan gecen felan o zamanda hemen kesiyolarmis riskleri azaltmak icin ama bi durum yoksa yinede hemen kesmesinler istedik..bi kitapta okumustum bebekime aciyom bazen.kitapta yaziyoduki dunyaya uzaydan bi yaratik gelse siz onu incelemezmisiniz? Bebegin dunyasi suan ana rahmi..doguyor ve bi anda baska dunyaya baska yaratiklarin icine geliyor soka ugramasi gayet normal yaziordu.mesela diomiski iki tane yuvarlak bisi var onlar oynuyor bunun adi goz bide duzenli olarak acilip kapaniyo felan agzi var icinde disler var hep oynuyo :)) anam dusununce ne garip iste bi bebek icin.bi cok sok sebebi var zaten bebek Iicin.bide pat diye plasenta kesilmesin dedik.zaten yabanci ulkelerde bazilari plasentanin kesilmesine karsi.plasenta dogumdan 30 dk yada 1 saat sonra doguyormus kendiliginden ve bebekle birlikte yasiyor yaklasik bir ay.internetten resimlere bakin ilgimc bisi.ben arastirmistim ama bakimi cok zor gelmisti bana.bi pamuklu torbanin icinde lavanta yapraklati ile bekletiyolar plasentayi ve kuruyor o kendi kendine bebekten ayriliyor.ama bebegin karninin hep acik olmasi lazim iste o kotu kisin usutebilir.yazin plasenta kokabilir felan..sonra vazgectim geri o fikirden..mesela bazilarida o kordonu saklatiyor kok hucre icin ama cok pahaliymis hastane yapmiyormus ozel firma ile anlasmamiz lazimmis.ona karar veremdik henuz.dışarda olup kordonla mı yasıcak. va rmı oyle bişi ya şaşırtmayın beni şoktayım. n diyecegimi unutturdun bana raziye :)
Evet evet ne guzel soylemissin hakikaten surekli sukrediyorum ve ne kadar sansli oldugumuzun farkindayim.Hepimiz sansliyiz canim bu gunlere kadar yasadiklarimiz bile sansli olmamiz icin yeterli degilmi? Su kiportilari hissetmek hickirinca bile karnimi oynatmasi sag yanima yatinca ayaklariyla tekmelemesi felan sansli hissetmemiz icin yeterli..bunu yasayamayan o kadar cok insan varki...insallah kucagimizada alip mis kokularini icimize cekelim o zaman hepimiz birbirimizden sansli olcaz insallah..akraba konusuna gelince biraz sikinti gercektende.yani ilk saatler annenin hormonlar tavan yapmis bebek neye ugradigini sasirmis oluyor sonucta herkes basinda felan pek ic acici olmayabilir.ama zaten bebekler genelde gece geliyor :)) o yuzden annelere haber verirsiniz yeter..hatta kimseye vermeden giden bile var tel aciyorsun ve diyorsunki melegim yanimda sizi bekliyoruz:) ilk bes dk kesinlikle kordonun kesilmesini istemiyorum hatta iki saat gogsumde yatacaksa iki saat daha oradan beslenebilir..kiyamam yavruma sutum gelmezse iki saat gogsumde aglicakmi?? Mamasi gelir ordan rahat rahat..ay bu arada inanilmaz derecede karnim oynuyor belki iki saat oldu pamugum kipor kipir eli dursa ayagi durmiyor.merakli ananin merakli kizi durmuyor icerde rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?