evet cnm koruyucuyu zaten 1-2 gün can havliyle aldık ama bebek ememeyince çöpe gitti. süt içinde birkiyo falan. anlamsız bişeymiş ya da biz beceremedik. garmastan pomad tmm şimdiden alıp koyayım. valla aynen zavallı eşimin kollarını ben de az tırnaklamadım. zaten garibim kendi uzatırdı kolunu :)en hayırlı zamanda gelsinler inşallah elifcim. normalde tansiyonum 9-6 iken 9-12 oldu gebelikte. normal diyorlar ne bileyim. inşallah bu kez çok canımız yanmaz.
ben kanaya kanaya da olsa verdim. canım yandıkça avucumu sıkardım acısından hiç unutmam. eşim yanındaysa onun eline geçirirdim tırnağımı. sadistmiyim neyim. ama 15-20 günde geçti. garmastan pomad çok iyi geldi. koruyucu vs kullanmadım hiç. naçizane fikrim sende kullanma. dayan acısına. araya bir şey girmesin bebek doysun sana memene. 15-20 günde geçti sonra 18 ay emdi. daha da emerdi ben kestim yemek yemiyor diye.
kilo da kanayan diğer yaram :) 6 günde 2 kg aldım. dün işyerinden bi arkadaşın doğum günüydü. beni de çağırdılar iş yakın zaten eve bi de çok sıkıldım diye gittim. tabi ben hamişim diye en büyük dilimi bana ayırdılar.geri çevirdim 2 çatal aldım sadece. çok şaşırıyorlar insanın hiç bişey düşünmeden yemek yiyeceği tek dönem hamilelik falan diye. hee dedim bi de onu yapsam 25 kg alırdım heralde. 15 kg aldım toplamda. daha 1 ayım var. ama görüntüden kurtarıyorum ne hikmetse.kilo ne alemde elif? ne çok ne gücüme gidiyo biliyonmu, çevremde löp löp yiyen hamile görmek. bugün park veraya gittik english home bakmaya. biz kapıdan girerken bir hamile çıkıyordu. ve pizza menü almış sanırım kucağında kocaman paket, patates kızartması yiye yiye çıktı yürüdü gitti. yesem de alsam bu kiloyu üzülmezdim.
evet cnm koruyucuyu zaten 1-2 gün can havliyle aldık ama bebek ememeyince çöpe gitti. süt içinde birkiyo falan. anlamsız bişeymiş ya da biz beceremedik. garmastan pomad tmm şimdiden alıp koyayım. valla aynen zavallı eşimin kollarını ben de az tırnaklamadım. zaten garibim kendi uzatırdı kolunu :)
maşallah bunda da bol bol sütün olur inş.benim yetmiyordu mama destekli gittik hep
SENİN DOKTOR DOĞUMU GEÇİP TİCARET KISMINADA EL ATMIŞŞŞŞŞ
bizim dr 36 da sürmeye başla dedi :)yaaa benim de meme uçlarım iri, kremlere son ayda başlayayım diyordum ama uç iri olunca daha çok yara oluyorsa şimdi mi başlasam faydası olur mu acaba?
hımmm sayenizde yeni yeni hediyelikler öğreniyorummm çok cicicanım bende aynı şeyleri yiorumm hatta nutellayı azalttımbu kilo edirnede oldu anlamadım neden abartmadım da aslında .. ellerim şiş sorcam yarın doktora ondan mı die .. bence kolonya güzel ya şık duruyorr ayrıca yapması da kolayy bak ne buldumm http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/renkli-kolonya-1000ml-toptan-renkli-kolonya-1lt-131853027
yaaa çok güldümm pc oyunlarının hesaplarını bebişe miras bırakırcasına vermesine heyyyy yarabbim... eeee az boz bişey değil o seviyelere gelip level level üstüne atlamak...:)ya şimdiden planlama yapıo şu yaşında futbol bu yaşında yüzme vs die .. bi yandan futbolu çok önemsio yusuf ismi futbolculara da çok yakışıo dedi olduu dedim .. benim de dansa merakım var ödü kopuo çocuğu balet yapcam diepc deki oyun hesaplarımı da yusuf a bırakcam dio çok alem yaa sanırım tam büyümeden baba oluyor bizim babişkomuz .. hep birlikte büyücez sanırımm ..
ya benimki gece gündüz emerdi. hatta araştırır okurdum her memede en fazla 20 dk tutun falan diyolar ya benimki saatlerce dururdu mememde ama yine de bas bas bağırırdı. günlerce kimseyle görüşemedim emzirmekten. sütümü sağıp gece yarısı nöbetçi çocuk dr una götürdüm 1 haftalıkken. 30 cc çıkmıştı hiç unutmam. bu yeter mi bu kadarlık bebeğe diye sormak için.dr çok iyi dedi. ee dedim niye doymuyo ağlıyo bu çocuk. mamayı verince doyup uyuyodu. humana içtim bardak bardak. ama suyu çok içmiyordum sanki sen şimdi 4 lt diyince.. bakalım azimliyim litre litre içicem suları vermicem mama #diren elif :)yok ememediğinden çoğalamamıştır. acısada ver sen, emdikçe artacak. ben doğduğu gün hemşireye dedimki, sütümün miktarı ne olmalı, nasıl yani dedi, misal 10 dk sağdığımda kaç ml süt çıkarsa yeterli demektir. debi ölçecem sanki mühendis olunca herşeye böyle sayısal yaklaşıyosun:) . mememi sıktı ucundan süt çıktı. abuk sabuk şeyler düşünme habire emzir sütün var senin, hep olumlu düşün dedi.
benim sütümü artıran şeyleri yazayım.
ilk hafta günde 1 kupa humana içtim.
ayva kompostosu. yine kış bebeği idi. ayva zamanı idi. ilk 3 ay haftada bir düdüklü ayva kompostosu içerdim.
dereotlu havuçlu çorba. hergün bir kase içtim.
tarhana çorbası da hergün içtim.. ama bizim tarhana sadece un yoğurt ve domates ile yapılıyor. bazı yörelerde tarhanaya mercimek soğan nohut vs katılıyormuş, onlar bebeğe gaz yapabilir.
4 litre su
her akşam bir orta boy salata kasesi salata. marul havuç maydonoz dereotu ile. soğan karalahana yok. gaz yapmasın diye.
kilo da kanayan diğer yaram :) 6 günde 2 kg aldım. dün işyerinden bi arkadaşın doğum günüydü. beni de çağırdılar iş yakın zaten eve bi de çok sıkıldım diye gittim. tabi ben hamişim diye en büyük dilimi bana ayırdılar.geri çevirdim 2 çatal aldım sadece. çok şaşırıyorlar insanın hiç bişey düşünmeden yemek yiyeceği tek dönem hamilelik falan diye. hee dedim bi de onu yapsam 25 kg alırdım heralde. 15 kg aldım toplamda. daha 1 ayım var. ama görüntüden kurtarıyorum ne hikmetse.
ya benimki gece gündüz emerdi. hatta araştırır okurdum her memede en fazla 20 dk tutun falan diyolar ya benimki saatlerce dururdu mememde ama yine de bas bas bağırırdı. günlerce kimseyle görüşemedim emzirmekten. sütümü sağıp gece yarısı nöbetçi çocuk dr una götürdüm 1 haftalıkken. 30 cc çıkmıştı hiç unutmam. bu yeter mi bu kadarlık bebeğe diye sormak için.dr çok iyi dedi. ee dedim niye doymuyo ağlıyo bu çocuk. mamayı verince doyup uyuyodu. humana içtim bardak bardak. ama suyu çok içmiyordum sanki sen şimdi 4 lt diyince.. bakalım azimliyim litre litre içicem suları vermicem mama #diren elif :)
doğumdan sonra da kopmayalım topik açalım deneyimlerimizi paylaşalım. ne süt yapar ne gaz yapar vs.
verirsin belki tabi vermiştin ya diyete başladığında.son ay bebik kilo alıyor diyolar. biz bağlayacağımız kadar yağ bağladık zaten. ee doğum gününde de yicen tabi. nice mutlu yaşlara bu arada. gaza geldim mi motive olmuşsam fena iradeliyimdir. ama saldıysam da fena salıyorum :)15e razıyım ben . sabah 84 tüm. 18. belki 3 haftada hiç almam 3 veririm ha? kendimi avutayım:)))
sen bendne iradelisin demekki. çarşamba doğumgünümdü. salı akşam görümcemler kocaman bir pasta ile geldiler. iki çatal değil iki dilim yedim. son 2 ayın acısını çıkarttım. aman bugün doğum günün yeyeyeye baskıları da işime geldi:))
açıkçası doğumdan sonra sık girebilir miyiz bilmiyorum. telefondan girilemiyor, girilse de alıntı vs zor ya. face miz olsa kopuş olmazdı ama şimdi nasıl olacak bilmiyorum.
yine de kopmayalım. baharda görüşelim ankaralılar olarak. sen ne zaman gidiyorsun ingiltereye
canım sabunnu bende kendim yapmayı düşündüm ama 100 tane sipariş verdiğim için çok uzun sürcekti kalıp falan o kadar olmucağı için verdim.maliyeti nasıl oldu sana
aynen
bizim dr 36 da sürmeye başla dedi :)
hımmm sayenizde yeni yeni hediyelikler öğreniyorummm çok cici
yaaa çok güldümm pc oyunlarının hesaplarını bebişe miras bırakırcasına vermesine heyyyy yarabbim... eeee az boz bişey değil o seviyelere gelip level level üstüne atlamak...:)
Evet ilk annemizsin ve ilk bebişimiz gelmiş. Hayırlı bir evlat olsun inş allah. Hiç üzülme toparlar bebişin. Kısa sürede küvezden çıkar kavuşursunuz inş Allah. Bizi habersiz bırakma :)
Öyle ama gel de anlat. Resmen korkudan ağlayacak konuma gelmiştimÇok şükür sabaha karşı oynadı da rahatladım.
Canım odam pazartesi günü geliyor bir aksilik çıkmazsa. Bu gün konuştum mobilyacı ile öğleden sonra pazartesi getiririz dediler. Çok heycanlıyım valla.
Amin canım çok sağol.
Hadi hayırlısı ile kucağına da alırsın inş allah. Günü belli olmuşya geri sayım başlasın artık. Maş Allah kuzucuğuna da.
Hoşgeldin. Ben Kasım annelerine kayıyorum sen burayaHayırlısı ile gelsinler de Kasım Aralık farketmez :)
Evet öyleymiş ama fena korkuttu yine deEvet alıştırdı sürekli hareketli haline sakin kalınca panikledim.
Aynen ya oturup saydım resmen hareketlerini. Amin canım hepimize Allah kolaylık versin. Şimdi çok şükür iyiyiz hareketli paşam şimdi. Son günlerim izine çıkacağım. 8 Kasım cumartesi yarım gün çalışıp kısmetse çıkacağım artık izne.
ben ilk hamileliğimde de bunda da hergün 2-3 tane hurma mutlaka yedim cnm. hiçbir erken doğum riski yaşamadım.
Canim pilates sirt agrilarina iyi gelyo ve kendini daha rahatlamis hissediyorsun doktoruna bi sor istersen tavsiye ederim iyi geliyoben pilates yapıyordum canım toplarım lastiklerim bütün malzemelerim var ama hamile kalınca nedense korktum yanlış bir şey yaparım diye yapmamaya başladım. halbuki 2 yıldır da yapıyordum yani ama evhamlandım işte. bu saatten sonra da faydası olmaz muhtemelen
canım üzme kendini erkeklerin hissizlikleri tutabiliyor bazen. en düşünceli dediğin adam bile odunlaşabiliyor zaman zaman. biz de biraz hassaslaşıyoruz zaman yaklaştıkça tabi, daha çok ilgi bekliyoruz haklı olarak ama erkeklerin bunu anlayabilmesi zor maalesef. istemez olur mu tabi ki istiyordur, aklına getirme bile öyle bir şeyi.
Ay kizlar ilk defa duyuyorum ben cok severim ve hamileligimin basindan beri kase kase yiyorum cok sukur hicte biseycik olmadiYa işte demek ki 1-2 kişi yaşayınca öyle bişey çıkmış ortaya, çok duydum çümkü hurma yeme diyenleri. Ben de yiyorum canım çok da severim, senden de duyunca biraz daha rahatladım şimdi
Biraz dinlen canim ayaklarini havaya kaldirip belki iyi gelir lekelenmen varsa ama hemen doktoruna git bencekızlar ya kasılma diil de sızlama var tam aşağıda ürktüm ya .. bişey olmaz inş .. erken doğum yapan arkadaştan sora beni bi panik aldı sanırım
canim bizimkininde eskisi kadar sesi solugu cikmiyo ama yerleri cok daraldi onlarda hakli yani. hareketleri artik tekmeden ziyade ittirme seklinde. o yüzden panik yapma yarin kontrolum var yinede hepimiz icin sorucma doktora hareketleri azaldi normalmi diye. ama panik yapmayinki onlarda mutsuz olmasincanım çok geçmiş olsun bende öleyim hareket etmeyince sorguluyorum hemen içime kurt düşüyor panik oluyorum .. Allahım son zamanlarımızda kolaylık versin artık yerleri azalıyor hareketler de yavaslayacakmış .. içimizi serin tutmamız gerek hep aslında.. şimdi iyisin di mi .. izne cıkmadın henüz sen
canım bilemedim kurabiye de olacak .. hastaneye kimler gelecek tahmin edemiorum herşeyden 55 er tane yapacağız 20 şer hastaneye götürüp kalanı evde mi bıraksak bilemedim
kızlar ya kasılma diil de sızlama var tam aşağıda ürktüm ya .. bişey olmaz inş .. erken doğum yapan arkadaştan sora beni bi panik aldı sanırım
kızlar adreshttp://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/25cc-mantar-tipali-cam-sise-sok-fiyat-130914606 dodoersan satıcı.canım ben kapısüsü,takıyastığı,bez pasta,taç,terlik hepsini yaptım sayılır.pazar günü tamamlayım.haftaya paylaşayım resimlerini.mevlüt içinde sabun yaptırdım ayak şeklinde.onuda yazmıştım tanesini 1 tl den.tüm konsept ayak şeklinde olcak nasip olursa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?