2014 Aralık Anneleri

tabi yaaa sende bizim kervanaaa takılll şöyle sen ben S swann ettik 3 yok mu başka misafire hayır diyene
valla misafiri normal şartlar altında severim cnm ben.güzel de ağırlarım da bu halde istememmmm. ben bi hamileye hele eşli falan gezmeye gittiğimi hatırlamıyorum şimdiye kadar. çok yakın akraba hariç. doğum yapana da 40 ı çıkmadan asla gitmem. hediyemi alır bi gün önceden haber verir. max 1-2 saat oturur gelirim.
 
Elifce canım Allah kolaylik versin, güç versin de bu günleri atlatabil. İk dogumunda da boyle ağırlaşmış miydin?
İnşallah kv gelir de rahatlarsin
ya ilkinde benim annem çok hastaydı. hep onla ilgilenmekten kendimi dinleyemedim galiba. bi de 5 sene oldu gençtik heralde :) aslında kendimi ağırlaşmış hissetmiyorum. enerjik hissediyorum. mesela oturduğum yerde saatlerce ütü yapabilirm. benim sıkıntım ayakta kalınca olan bel ağrısı. karın iyice büyüdüğü için tezgahta falan yan durup iş yapıyorum yanaşamıyorum hiç bi yere :)
 
Cikmadim cnm carsamba cikicam.
 

şu bebek bezi gibi ince olanlardan behsediyorsun değil mi canım? zaten kime sorsam alt açmayı kullanmadım diyor, senin bahsettiklerinden alacağım ben de.


sabah okudum yazdıklarını ben bile sinir oldum canım ya hele o komşuya. sen tabi ki kapıdan kovamazsın ama kendilerinin düşünmesi lazım. neyse artık bugün ayağını uzatıp dinlen hiç olmazsa.

herşey yolunda işte neye sıkılıyon... sen bakma doktora 3 günden bişey olmaz gör bak daha erken bile gelebilir senin bıdığın

ne bileyim işte o kadar dikkat ediyorum yine de değişmiyor diye sıkıldım biraz. bir de çıkınca eşim sana onu alayım bunu alayım yemene dikkat et demeye başladı ona da kızdım, sanki adam kötü bir şey söylemiş gibi pişman oldu söylediğine :) yarın kayınvalidem de geliyor bana ye ye diyip iyice bunaltmazlar inşallah


öyle tabi her şey yolunda canım ona hep şükrediyorum. o 3 günü de takmıyorum aslında ama işte içimde bir tedirginlik oluyor acaba sağlıklı mı, besleniyor mu falan diye senin dediğini de söyleyen çok, biz 4 kardeşiz, en zayıf doğanı benmişim ve 3800 gr doğmuşum. kilolu doğururdum ama sonra zayıflardınız dedi annem de. inşallah bol bol süt olur da doğumdan sonra kapatırım açığı
 
Annem ve Iki ablam ayni mahallede oturuo mahallenin bi tarafina dizildiler.en uzak benim.annemin evi ile ablam arasinda bes ev var ablalarimin evi arasindada iki ev var :) annemler gelirse kucuk ablam buyuk ablama bakar :) o daha 14 haftalik hamile yeni yani zaten surekli uyuyormus..bu arada biletleri oncedenmi aldi senin tanidiklarin? Benim ablamada istek yapmistik onun gelmesine izin vermediler..bileti yandi icimiz acimisti besyuz liraya yakin para sirf biletti...simdi annemle babaminki toplam 1000 kusur tutacak sadece bilwtler...bide bilet alip yine gelemezlerse neytcezki yaaa.az parami onunla toruna kizlarina hediye alirlar yaniii..bide o tanidigina sorarmisin saglik sigortasi isini nasil halletmisler?
 
canım sen minyonsan belki bebeğin de minyon olacaktır. önemli olan sağlıklı olması. çok şükür sağlıklı bir sorun yok. elifin dediği gibi kimi miyadından önce tosun doğar, kimi miyadını geçer normal doğar.


elifim gidilir de herşeyin bir adabı var yani. akşam 7den 11,20ye kadar 2 çocuklu biri nasıl gelir. o snei ziyarete gelmemiş kendine gezme aramış başka bir şey değil. ziyaret amaçlı gideceksen al eline bir börek ya da pişir bir kap yemek, git bi başına bebeni beliğini almadan, ver yemeklerini, otur yarım saat gör arkadaşını iki moral ver dön evine.

Cikmadim cnm carsamba cikicam.

benimde çarşambaaaaa
 
şu bebek bezi gibi ince olanlardan behsediyorsun değil mi canım? zaten kime sorsam alt açmayı kullanmadım diyor, senin bahsettiklerinden alacağım ben de.

evet dalin can bebe unibaby falan alt açmalar var. onlardan bolca bulundur canım.
 
Canım odan çok güzel, yavrunun güzel uslu sağlıklı zamanlari olsun içinde, ben de bu tarz hali arıyorum, nereden bulabilirim
Sen nerden aldın

halı arayanlar kidboonun sitesine girip bakın derim, çok güzel şeyler var her şeyi tam takım

ben ben ben huzursuzum sürekli uyandım bide bebiş sanki seğiriyo gibi tık tık attı o neden oluyo bilen var mı

canım, o dediğin bebişinin hıçkırması, korkma. düzenli olarak pıtpıt atar.


canını sıkma sen, doğana kadar 2500ü geçsin yeter ki geçer zaten.


elif ben de sinir oldum misafirlerine, bu halde misafir mi ağırlanır yaa yemek yapabildiğimiz güne şükretmemiz lazım walla. çok düşüncesizlermiş hakikaten ama ben senin yerinde olsaydım kesinlikle ikram yapmazdım, hazır bi şeyler verirdim. yorma kendini o kadar
 
hayır ben şuna kızıyorum şurda doğuma kalmış günler. doğumdan sonra zaten geleceksin.şimdi gelmenin ne alemi var. bana şimdi gelen yardıma gelsin. ya rahat bi tip. sinirden tırnaklarımı yedim ya. tabakları servis ettik eşimle. çaycıyıda getirdik yanımıza kendileri alsın diye. ona da eşim kalktı her seferinde. çocukları da tabak istediler. yahu kadın ver kendi tabağından işte. veya kalk al mutfakta masada hepsi. bi de kalktım çocuklara tabak koydum. salon halım bembeyaz. üstelik yeni yıkattım. geldiler orta sehbanın üzerinde yediler. kadın ona bile gıkını çıkarmadı gidin mutfakta yiyin falan demedi. 11,20 ye kadar da bizim ısrarımızla falan değil kendi istekleriyle otrudlar. hani olur ya 10 gibi biz kalkalım derler de ev sahibi ısrar eder biraz daha oturun diye. öyle bi durum olmadı. 11,20 kalkalım biz dediler biz de güle güle dedik :)
 
2 çeşit yaptım cnm sadece.süpürge toz alma falan da işin içine girince belim koptu. bi de 2 komşumun tabağı vardı bende bayadır bekleyen. kilo almiyim diye hamur işi vs hiç yapmadığım için kalmıştı. hadi bu bahaneyle onları da doldurur veririm dedim. bi daha töbee. zaten bu saatten sonra gelmeyi teklif edecek başka görgüsüzünü tanımıyorum.
 

evet dalin can bebe unibaby falan alt açmalar var. onlardan bolca bulundur canım.

tamam canım cumartesi son eksikleri tamamlamak için çıkayım diyorum o zaman alırım onu da.eksikler bitmeyecek sanırım ya her kızılaya gidişimde bu son diyorum ama yine bir şey çıkıyor :)
ben pek minyon sayılmam ama eşimin ailesi biraz öyle, sanırım o tarafa çekti kızım. hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar inşallah ya ne bileyim işte ya biz de garibiz kilolu olur çok kilolu deriz zayıf olur çok zayıf deriz illa ki kafaya takacak bir şey buluyoruz

canını sıkma sen, doğana kadar 2500ü geçsin yeter ki geçer zaten

inşallah canım ben de onu bekliyorum 2500 olsa biraz daha rahatlayacağım gerçekten. 2 hafta sonra çağırdı, bakalım o zamana 2500 olması lazım normal şartlarda
 
bacımm azcık oku üfle kendine ama ben de de oluyor hormonlardannn... şeyyy en iyi deşarj yolu eşine say söv bağır :) valla işe yarıyo
yazık onlarında çektiğini kimse çekmiyo :) kıyamıyomda ama tüm hırsımı ondan çıkartıyorum adam işten gelnce yatana kadar ilgileniyo sen bizimle ilgilenmiyosun diye tırmalayıp duruyorum sağ sağlim doğuraydık bi:)
 
aynen canım hormonlardan ben de cok duygusal ve alınganım birincide de öyle olmuştu bu sefer de öyle hatta kızımın bakıcısı benim duygusal olmamdan anlamıs hamile oldugumu
yani son aya kadar böyle olmamıştı şaşırıyorum kendime tabi yavaş yavaş doğum korkusu sardı bebişler olduktan sonra şimdiki kadar rahat olamayacaz acaba yetebilecekmiyim bunalımı içerisindeyim hepsini düşünürken bi bakıyorm bunalımlardayım:)
 
kgokce dün sormuştun sanırım canım son anda gitsem hastaneler kabul ederler mi diye. hastane devlet de olsa özel de olsa acil gittiğin zaman seni kabul etmek zorunda ama bazen yenidoğanda falan yer olmayabiliyor oradan oraya gönderiyorlar. dün gece saat 4 buçuk falandı eşimin telefonu çalmaya başladı, bir arkadaşı arıyor iş yerinden. karısı doğum yapacak suyu gelmiş ama normal zamanı değilmiş erkenmiş biraz. hastaneye gitmişler ve yenidoğan ünitemiz dolu diyip kabul etmemişler. bebekte sorun olursa küvezde kalması gerekir, o zaman da başka hastaneye götürmek zorunda kalırsınız demişler. Ankara'yı da çok bilmiyorlar. Gata'ya gitmişler gata da kabul etmemiş. onun sebebini de bilmiyorum. en son sami ulusa gittiler orası almış.

yani diyeceğim o ki sen doktoruna güven ve risk alma bence. tamam devlet hastanesinde doğum yapan bir sürü insan var, çoğu da memnundur belki ama böyle ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerekir.
 
Ya gercekten hepimiz aynıyız. Canm acısın agrım olsun bebegımı hissedım kımıldasın yeter dıye dua ederek yatıyorum resmen.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…