- 14 Mart 2012
- 5.705
- 3.273
- 448
öyle bacımmm nelere katlanılıyormuş... annem diyordu anne ol ki anlayasın beni azcık azcık anlıyor gibiyimOyle insan evladi icin nelere katlaniyo tek derdim onun zarar gormesi insan kendini unutuyormus rabbim yoklugunu gostermesin insallah
rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesinnn
nar mı??? bak buda ayrı bişeyyy ... uff dilek ne etsem ki bilemedim en baştan beri sami ulusada gidiyorum tanıdık bir doktorumuz var amaaa adam izne ayrıl sen taaaaaaaa aralıkda gelecek.. ve de sonra devletten istifa edecek diye demişti bize bakalım ne olacak amannnn bir doğuraydık sağlıklaaaCanım bende ilk ağzına tek bi nar tanesi damlat diye doymuştum ki bunu yapan arkadas da pimpirikli ce Dr eşi :) valla insan inansa bi dert ınanmasa bi dert
. Canım ankaralı annelerden biri yazmıştı sanırım bazı üni hastaneleri kabul etmıyırmus . Etlik Zübeyde hanım doğumevi kabul edıyo dıye bılıyorum Cebeci'den emin değilim . Bi ara kızmıştım gitcem devlette dogurcam demiştim ama vazgrctım sonra ..
oy oy oy baby shoerını yesinler seninBacim o isi baby shower partisini yaparken halletmistim..balon var pembiss.fazladan almistim.ama bizim apartmandakiler senin diyiminle birazcik hoduk olurlarda...napsam bilemedim...bende yapmayi istiyorum yoksa..dis kapiyi suslicem ya acaba disardan aksesuari onu bunu calan olurmu diye dusunuyorum bende:) bazi durumlar olduda bu tip..malesef cok gorgusuzler..simdi bisey aldim cok alimli biri bi makas atar alir:) I
eee neye niyet neye kısmet olayı yani bacımmmmmKgokce benim teyze kizi istanbul umraniyede ozel camlica hastanesinde dogum yapacakti aylarca oraya para sacti.sonraaa o zamanlar kucuk oldugum icin bilmiyorum ama cocuk erken dogdu.yani senin anlayacagin daha 32-36 hafta arasinda birseydi biz sile agvada tatildeydik..gideli iki uc gun olmusti.biraz yuruyus yapalim dedik hani biseyide yoktu..canavar gibi yiyodu cok sakindiii..mutlu huzurlu bi hamilelikti..sonraaaa yuruyus yaptik geldik eve merkeze inmistik..meger bunun azae azar suyu gelmis anlamamis akinti sanmis sanci felan yok..sonra uyuduk uyandigimdaki konusmalar soyle:: ...... abla ben heralde altima kacirmisim uykudayken..yok kizzz ne altina kacirmasi..inanki yatak islak...aaa suyunmu yoksa..gel bakayim..sonra yatagi koklayan tecrubeli teyze aaaa .....senin suyun gelmis..kiz sok oldu tabi..hemen apar topar merkeze goturdu annem taksiyle..geldilerki surat bes karis hemen istanbula gitmesi lazim dogum baslamis.hamis bayani aldi aglama..hemen ilik dus al dedi annem bi yandan canta hazirlioz bi yandan annesi ve babasi almaya geldi hadi istanbul yolcusu.hemen ozele gittiler.ozel demesinmi suyun tukenmek uzere senin arastirma hastanesine gitmen lazim biz mudahale edemeyuz bebekde kucuk...sezeryan dediler..bunlar kizin ayaklarindan sular aka aka devlete gitriler umraniye devlete.sabaha kadar acilma ve sanci beklemis gelmeyince sabah erkenden bi mesaj geldi bize kalkkkinnnnn bacimi sezeryana aliolar diye..bbek sag salim dogdu kuvoze girmedi anne hemen kendini topladi derkennn kendi hikayemmis gibi anlatmis oldum.yani diyecegim su ki: ozelde yapacam diye sartlamayin kendinizi nolur nolmaz allah bilir herseyi o anda tek onemli sey bebeginizin sagligi.ve inanilmazda memnun kaldi teyze kizi..hemsireler cok iyiymis hic utanma demisler bizim icin hersey normal burada cok destek olmuslar..insan utanir tabi cis gibi suyun gelio sonra kusan tuvaletten cikmayan bagiran cigiran kan felan...kimbilir biz ne halde olcaz.allah kolaylik versin hepimizede..insallah oyle acil bi durumda butunnnn devlet hastaneleride kabul eder ozellikle arastirma hastaneleri..ne dicekler dogurma acik daha icinde tutmu dicekler?..
bakalım bacımmm ama bizim sıpa geriden geliyor azcık yumurtlama olayından dolayı... ben geçen kasım gibi (allah uzak etsin) bir bebeğimi kaybedince adetim şubatta ancak düzene girdi iltihap vs derken bu bebekte yumurtlama olayı geç olmuş öyle dedi doktorlar yani 16 aralık kesin doğum diyolar amaaa bakalımmm... sanki hiç çıkmayacak gibi hissediyom... öteki bebeğimde de ne ağrı ne sancı ne akıntı ne bişey bir gittik rutin kontroleki kalbi durmuşşş o yüzdennn vücudum atamıyor düşükde de.. öyle bir korku kaldı içimde... uff rabbim kimselere yaşatmasınnnncanım seninle benim doğum tarihi aynı bakalım kim hızlı çıkacak :))
azcık daha sık dişini hemşom benim.. izne çıkmışındır inşallah çok yorma yahu kendini...Evt cnm kasim sonu gibi ama okadar beklemiycek gibi heran dogurcak gibiyim
dün öyle bir oldum ben de bilemiyom bacımmm.. bu hamilellik yaşlandırdı beni vallaSelam gökçe neden böyle oldun, niye iyi değilsin?
Şimdi daha iyi misin?
Halilarin geldi mi?
halıalr geldi şükür önceki gün eşim süpürdü sildi tabi bende gezindim emir komuta yaptm ondan da halsizleşmiş olabilirimmmm
di mi yaaa ama ben henüz hiç bişeyyy yapmadımTEŞEKKÜR EDERİM CANIM. EVLATLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ EN UFAK BİŞEY BİLE GÜZEL. SİZLERDE PAYLAŞIN Kİ BİZDEN SONRAKİLERE VE BİZLERE FİKİR OLSUN. BURDA ÇOK ORJİNAL VE GÜZEL ŞEYLER GÖRDÜM ÇÜNKÜ.
işte ben de öyle biriyimmm
benden bir tane daha varmış misafir sevmeyen:)
canım o alt açma setleri lüzümsuz. bir yere giderken sırt çantana ya da bebek bakım çantası ne zıkkımsa onu koysan ne bez koymaya ne yedek kostüm koymaya yer kalmaz. en iyisi hazır alt açmalar. eve depola onu. heleki oğlan bebesi, alt açıldımı musluk açar illaki.
lifi ben 8 ayda başladım. yumoş ipler var ya onlardan. 4-5 tane ördüm elbezi gibi. onla yıkıyoruz hala. bebekken elimize duş jelinden azcık döküp tenini okşar gibi yalandan sürüyorduk. lif değdirmedik hiç . elle yıkamak daha iyi öneririm.
ben başakmıyım yani şimdi. alakam yok. töbe yalan değişme meğişme yok gökçe.
dıngıl dıngıl çayı vereydin ellerine bebene zor yemek yaparken onlara ne hazırladın. kurupasta getireydi eşin. ay sinir oldum.. yuh yaaaaa. 11,20de gitmek ne demek. düşüncesiz görgüsüzler. komşuya noooluyo 5-7 arası komşuya mı gidilir bu ne . milletin tam yemek hazırlama saati.
yetişkin hasta bezi aldım ben. mesane pedi denen şeyde aynı tarz galiba. ilk doğumda da onu kullandım. memnun kaldım.
gelmesin pek lazım sanki böyle düşüncesiz komşu. oğlum 3 yaşına girdi 3 yılda 10 kere karşılaşmışızdır zaten, iyi akşamlar merhaba . yeter de artar. elifin başına gelene baksana. lazım değil öylesi. benim karşı komşum var bi tanedir canım ablam.ilk doğumumda 2 ay boyunca haftada 2-3 akşam yemek getirdi, ama kapıdan içeri bile girmeden. oğlum 52 günlükken de müsaitsen yarın gelmek istiyorum diyerek geldi, çocukları okuldayken. bi nescafe içti bir dilim kek yedi bebemi sevdi hediyesini verdi gitti 1 saat içinde. görgü başka şey.
bu arada burçlar seni beni etkilemiyormuşş yeni doğanalrda etkisi oluyormuşmuşşş