- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Eşim uyuyodu canım şansını kaybetti :))ilk tekmesine yetişemedi inşallah diğerlerini hisseder
günaydın arkadaşlar..
dün yaptırdığım kan testinde ast ve alt değerlerim biraz yüksek çıktı. ara ara tansiyonum yükselip burnum da kanıyor.. bu durumun artarak devam etmesi halinde gebeliğin sonlandırıldığını biliyorum.. hepsi bir araya gelince panik oldum biraz.. daha doktorumla görüşmedim..
aranızda karaciğer enzimleri yüksek çıkan var mı.. varsa nasıl bir yol izlediniz, yardımcı olursanız çok sevinirim..
günaydın arkadaşlar..
dün yaptırdığım kan testinde ast ve alt değerlerim biraz yüksek çıktı. ara ara tansiyonum yükselip burnum da kanıyor.. bu durumun artarak devam etmesi halinde gebeliğin sonlandırıldığını biliyorum.. hepsi bir araya gelince panik oldum biraz.. daha doktorumla görüşmedim..
aranızda karaciğer enzimleri yüksek çıkan var mı.. varsa nasıl bir yol izlediniz, yardımcı olursanız çok sevinirim..
Bak bak bak büyümüşte annesine günaydın mı dermiş :) çok sevindim canım senin adına. Benim kızımda genelde akşamları yattığımızda babasına ve annesine iyigeceler diyor :) bide gece acıktığında tekmeliyor annesini :)) ama ben hala alışamadım tekmelerine. Çok farklı birsey oyle kıpırdanma gibi birsey değil bu tekmeler bi vuruyor noluyor diyorum ya :)
oyy ne güzel kızlar benimkide tekmelese artık yaaa :))) pıtpıtlar ve kelebek çırpıntısı gibi hareketler var daha bazen hissedince kıpırtıları eşimde dinlemek istiyor su sesinden başka bişey yok diyor zavallım :)))
Benim karnım dinlenmez valla zaten onceden sürekli karnım guruldardı benim bazen cok utanırdım :) hala aynı eşim dinlese benim gurultularımı duyar :)) ama tekme olayı apayrı bir duygu yani bi atıyor tekmeyi noluyor diyorsun hele bide dalgınsan :)
benimkinin duyduklarıda bebek değildir zaten benim iç sesim kesinne güzel canım ya inşaAllah benimkide biran evvel başlar tekmelere :))
Başlar canım başlar daha yeni yeni başladı benimkide tekmelere zaten :) 1 hafta falan oldu. 17. Haftadan beride hareketlerini hissediyordum. Bence seninde hissettiklerin harekettir ama bilmiyorum tekmemidir :) baksana hareketlerinden sonra neredeyse 1 ay sonra tekmesini Hissettim kızımın
canım çok geçmiş olsun üzme kendini alt ast yüksekliği hepatitte oluyor diye biliyorum ve bununda bebeğe geçmemesi için doğar doğmaz aşı yapılması gerekiyor bebeğe başka bir sakıncası yok bildiğim. ama tansiyonuna dikkat et tuzdan uzak dur. doktorun ne dedi?
günaydınlaaaaarr bir cumartesi günü ve hava çok güzel...
ama tabiki ben evdeyim. eşim işte.. haftalardır beklediğim muayeneye günüm vardı maalesef pazartesiye kaldı. bebeğimi göremedim.
bugün bebeklerini görecek olanlar hadi bakalım güzel haberlerinizi bekliyoruz.
dün canım sıkıldı. durun aşağıda devam ediyim.
canım ya dün iki olumsuz olay yaşadım. eşim ne zamandır mercimek köftesi istiyordu. ben de yaptım. benim bibere alerjim var.. zaten kırmızı biber bulundurmuyoruz evde eşimde az kullanılır.. evde salça bitmişti köyden geliyor. biber salçası vardı. detaya iniyorum çünkü bilerek isteyerek çok koymadım. biber ve salça olmayınca biber salçasını biraz fazla kullandım. dedim arada acı da yeyim.. hiç yemiyorum. neyse dün çok fena oldum. kulaklarım gözlerim içim acayip derecede yandı.bol su içiyordum 9 gibi yoğurt yedim biraz rahatladım. ama yatarken de biraz etkisi vardı.
tansiyonumu ölçtüm benim düşüktür 11 e 6 mı ne öyle çıktı.
ikinci olumsuz da yoğurt yemeden önce hapşurma geldi tam ben hapşurmak için ağzımı açtım karnım kasıldı hapşuramadım.. çookkk korktum.. hapşuruğu tutmadım. karnım kasılınca kendi gitti ama ben korktum..( hapşuruk tutmuş durumu oldu bebeğime zararı olacak diye korkuyorum.. önceki gebeliğimde çalışıyordum o zaman çay servisi yaparken tutmuştum.. o yüzden çok korkuyorum.. allahım ne olur birşey olmasın. bebeğim ne olur iyi olduğunu göster diyorum bir hareket yap diyorum yok..
eşim gelince acile gitsem mi yoksa pazartesini beklesem mi bilmiyorum.
canım inşaAllah endişelenecek bişey yoktur. benimde normalde allerjim toz polen tüy çimen hemen herşeye ve mevsim itibariyle 2 aydır hapşuruğum çok oluyor. hapşururken karnımı tutuyordum hep bi sarsıntı hissetmiyordum. bir iki kere aniden geldi hapşuruk toparlayamadım kendimi tutamadım karnımı o anda kastım kendimi bişey olmasın diye karnıma kasığıma bıçak gibi bi ağrı girdi resmen bağırdım yani acıdan yarım saat falan ağrıdı sonra geçti. bir kaç gün sonra gittim doktora bir sıkıntı yoktu çok şükür. İnşaAllah sende de bişey olmamıştır ağrın veya sancın varsa acile git istersen yoksada panik yapma
Ayy cok saol ya icimi rahatlattin valla ben bi yerden baktim cocukta anomali supesi varmi die bakiyolar dedi odum koptu gerci hemen dr.aradim biseyden supelendinmi de istedin bunu cok tedirginim dedim kesinlikle bisey yok rutin bisey hosuma gitmeyen tek sey var biri birinden elli gram eksik dedi harici hersey cok iyi dedi simdi sende soledin ya rahat nefes aldim tekrar cok saol
Benim karnım dinlenmez valla zaten onceden sürekli karnım guruldardı benim bazen cok utanırdım :) hala aynı eşim dinlese benim gurultularımı duyar :)) ama tekme olayı apayrı bir duygu yani bi atıyor tekmeyi noluyor diyorsun hele bide dalgınsan :)
ağrım sancım yok canım. korkuyorum biraz toparlanayım sonra evi toparlayım yine böyle olursam gidiyim.teşekkürler.. senin de bebeğinin iyi olmasına çook sevindim.. allah onları korusun.
Hiç mi almadın? kilo benim ilgi alanım haline geldi resmen. ee kac kilo ile basladın boyun kac? ben aldım baya da cok kıskanıyorum boyle almıyorum falan diyorlar ya sende üzülüyorsun en güzeli almamak valla :)
Sen kilo almasan da bebeğin besleniyordur merak etme istersen doktoruna da danış, doktorların bazıları bu tür soruları komik buluyor ama tercih senin sorma konusundabende ihtiyaçlarını ağustos başı gibi almayı düşünüyorum bebeğime. Ama senin gibi kendimi tutamayabilirim:)) kilo konusunda da maşallah diyelim sana nazar değmesin
Kızlar bugün Dr kilo konusunda şunu dedi: "bu haftadan itibaren haftada yarım kilo Alman normal. Yani 4 haftada bir 2-2,5 kg, az alırsan bebek sağlıklı olduğu sürece sorun olmaz. Hızlı alırsan beslenme programı uygularız alış hızına göre" dedi.
Ben de öncesi için hiç iyi bir örnek sayılmam 6 kg aldım şu ana kadar. Internetteki kg hesaplayıcıları haftaya göre normal dese de insan korkuyor:18:
bende 10 gündür falan farklı kıpırtılar hissediyorum hareketleri sanırımda daha tekmeleri kuvvetlenmemiştir meleğimin dediğin gibi 20-21. haftada hissederim heralde tekmeleride :) annelik nasıl bişey yaa tekme yemek için gün sayıyoruz resmen :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?