10-12 gün önce alıyorlar belli ki..
Hayırlısı olsun artık. İlk bebişinin sezeryan olmasına kim karar verdi? Kendi isteğin mi mecburi miydi? Yani doktorlar buna neye göre karar veriyor onu merak ediyorum. Mesela benim annem 40 yaşında olduğu için riske girmeyelim demişti doktor. Biz de yaştan dolayı sezeryan istemiştik..
teşekkürler canım. yalnız hep mi sol da yatacağız? sağ -sol da olabilir değil mi..
ben daha çok yarım yatıyorum. yani tamamen yana yatmıyorum. sırt üstüyüm ama yan dönük bir şekilde.
ayrıca sol tarafta kalp olunca hani kalbe baskı yapar diye korkuyorum açıkçası.
Çok geçmiş olsun. İlerleyen zamanlarda boşluğa basıyormuş hissi olacakmış. Dün annem de söyledi. Sıcaklar başladığı için dikkatli olmamız gerekiyor. Annem hızlı yürüme diyor...Uzun zamandır yazamadım... Misafirlerim vardı. Bu aralar yoğunum. Son birkaç sayfayı anca okuyorum. Nhayet bebeğimi hissetmeye başladım. Tik tik atıyor. O kadar güzel bir his ki... Hissetmeyenler bir an önce hissederler inşallah...
Kızlar bu arada geçen gün düştüm. Allah'tan dizlerimin üzerine düştüm. Diz kapağımın biri yara oldu. Hala bükmekte zorlanıyorum. Nasıl oldu anlamadım. Karnımın üzerine düşmediğim için şükrediyorum. Düştükten sonra ağlayacaktım niyeyse çok moralim bozuldu. :) Annem yanımdaydı belki de ondandır...
KEndimi dinledim karnımda ağrı yok. Akıntı filan da olmadı. Bebeğimi de hissedince doktora gitmedim. Yine de içime kurt düştü. Aman çok dikkatl olun. Dengemiz şaşmaya başladı galiba.
slm kızlar nasılsınızz ben çok iyiyim oğlumda çok iyi çok şükür kıpır kıpırr bu gün belli oldu tayinimiz çıkmış taşınacağiz çok sevindim şu anda oturduğum yer suriye sınırına yakındı neyseki kurtuluyoruz
Çok geçmiş olsun. İlerleyen zamanlarda boşluğa basıyormuş hissi olacakmış. Dün annem de söyledi. Sıcaklar başladığı için dikkatli olmamız gerekiyor. Annem hızlı yürüme diyor...
Dikkat et kendine ama olacaksa da oluyor işte. Allahım esirgesin diyelim.
Canim jendi istegimle olmadi ilk gebeligimde dogumuma 15 gun vardi kontrole gittim zaten bebegin hareketlerinde yavaslama vardi dokktorda nstye vagladi ordada bebek hareketlerinde yavaslama cikti suyumda azalmisti doktor riske atmayalim dedi ogun beni hemen sezeryana alicakti ama jahvalti yaptigim icin zsabah erkenden gel dedi ve oylece bende sezeryanli oldum.yani nirmal dogumdan 10...15 gun once aliyorlar
Uzun zamandır yazamadım... Misafirlerim vardı. Bu aralar yoğunum. Son birkaç sayfayı anca okuyorum. Nhayet bebeğimi hissetmeye başladım. Tik tik atıyor. O kadar güzel bir his ki... Hissetmeyenler bir an önce hissederler inşallah...
Kızlar bu arada geçen gün düştüm. Allah'tan dizlerimin üzerine düştüm. Diz kapağımın biri yara oldu. Hala bükmekte zorlanıyorum. Nasıl oldu anlamadım. Karnımın üzerine düşmediğim için şükrediyorum. Düştükten sonra ağlayacaktım niyeyse çok moralim bozuldu. :) Annem yanımdaydı belki de ondandır...
KEndimi dinledim karnımda ağrı yok. Akıntı filan da olmadı. Bebeğimi de hissedince doktora gitmedim. Yine de içime kurt düştü. Aman çok dikkatl olun. Dengemiz şaşmaya başladı galiba.
Amin, canım. Evet, yavaştım ama yine de düştüm. olunca oluyor. Gerçi internette baktım genelde hamilkeler kalçalarının üzerine düşüyormuş diye bir bilgiye rastladım. Mucize işte.
teşekkürler canım. yalnız hep mi sol da yatacağız? sağ -sol da olabilir değil mi..
ben daha çok yarım yatıyorum. yani tamamen yana yatmıyorum. sırt üstüyüm ama yan dönük bir şekilde.
ayrıca sol tarafta kalp olunca hani kalbe baskı yapar diye korkuyorum açıkçası.
kızlar benim gibi normal doğum isteyen arakadaşlar bişey sorucam doğumdan önce kuaföre gidip tüylerden kutulmak gerek ama ne zaman gidilirki hiç bilmiyorum doğum deyil en çokda bu beni düşündürüyor
Aynen canım ben de bunu düşünüyorum
Artık 9. aya girdiğimizde iki haftada bir gidicem ben.
Belki de bir haftada bi giderim..
Yaa sorma çok iğrenç öyle bir halde kalmak. Ama şunu da düşünebiliriz; Normal doğumda açılmanın 6-10 saat sürdüğü düşünülürse hemen iki dakikada kendimiz hallederiz artık napalım.
inşallah canım allahım hepimizin yüzünü güldürsün allahım herkese rahat doğum versin benim oğlum erkek cok istedi istediği gibide oldu kardesıde erkek
TEbrik ederim canım,hayırlı olsun. Gittiğiniz yerde huzurlu olun da gerisi önemli değil...
Canım ya alemsin. Niye sorun ediyorsun? Kıl herkeste var, ayıp birşey değil. Kaldı ki kadın doğumcular kökten alınmasına karşılar zaten. Ben son zamanlarımda hiç öyle sirle ağdayla uğraşamam. Zaten göbişten kendimiz birşey göremeyiz. Dışarıda da çok hijyen bir yer olması lazım. Kaldı ki o zamanda o kadar acıya katlanabileceğimi de sanmıyorum. Ağdacının eline doğuruveririm.
Canım benim tayininiz hayırlı olsun çok sevindim ama taşınmak biraz zor iş.bizde 15 gün önce kendi evimize taşındık çok mutlu oluyorsun ama biraz karmaşık ışte.gerçi ailene yakın gidiyomussun yardımcı olurlar sana.sen kendini yorma herşey yavasta olsa düzene giriyor.sağol canım şimdi şanlıurfanın akçakale ilçesinde yaşıyoruz biz antepliyiz o yüzden yakın yerleri tercih ettik.
tercihlerimiz halfeti ve birecikti .
bireciğe çıkmış tayinimiz antebe çok yakın olduk çok şükür çok zorlanıcaz ama bizim kiler gelirler yardıma
Çok geçmiş olsun canım Allahın izniyle bebise bişey olmamıştır.denge problemi sakarlik bende de var o yüzden yavaş hareket etmeye çalışıyorumUzun zamandır yazamadım... Misafirlerim vardı. Bu aralar yoğunum. Son birkaç sayfayı anca okuyorum. Nhayet bebeğimi hissetmeye başladım. Tik tik atıyor. O kadar güzel bir his ki... Hissetmeyenler bir an önce hissederler inşallah...
Canım bildiğim kadarıyla omurgamızın sağ tarafından bir ana damar geçiyormuş. Sağa yattığımızda damara bası yapıyormuş. O nedenle sola yatmamız gerekiyormuş. Sola yattığımızda kan dolaşımı daha rahat oluyormuş.
Bak şöyle de bir açıklama buldum şimdi:
HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
Canım ya alemsin. Niye sorun ediyorsun? Kıl herkeste var, ayıp birşey değil. Kaldı ki kadın doğumcular kökten alınmasına karşılar zaten. Ben son zamanlarımda hiç öyle sirle ağdayla uğraşamam. Zaten göbişten kendimiz birşey göremeyiz. Dışarıda da çok hijyen bir yer olması lazım. Kaldı ki o zamanda o kadar acıya katlanabileceğimi de sanmıyorum. Ağdacının eline doğuruveririm.
Canım benim tayininiz hayırlı olsun çok sevindim ama taşınmak biraz zor iş.bizde 15 gün önce kendi evimize taşındık çok mutlu oluyorsun ama biraz karmaşık ışte.gerçi ailene yakın gidiyomussun yardımcı olurlar sana.sen kendini yorma herşey yavasta olsa düzene giriyor.
Çok geçmiş olsun canım Allahın izniyle bebise bişey olmamıştır.denge problemi sakarlik bende de var o yüzden yavaş hareket etmeye çalışıyorum
Calla ben jiletle yapıyorum ağsaydı tamamen karışıyorum sarkıtıyor yani orayı tamamen. Ve genital bölge sonucta hijyenik yapmıyorlar. Bir konserve var ellerinde çubuk bittikce oradan ağda alıp ilave ediyorlar ve bunu herkese yapıyorlar. Bence o tür yerlerde herkese özel konserve olmalı.
Benim de başta hissedecek kadar kuvvetli vurmuyordu o yüzden hissedemiyordu. Ben içerden çok iyi hissediyordum ama..
Şimdi eşim de hissediyor. Bi de benimki çok hareketli. Hiç durmuyor yerinde :)
Calla ben jiletle yapıyorum ağsaydı tamamen karışıyorum sarkıtıyor yani orayı tamamen. Ve genital bölge sonucta hijyenik yapmıyorlar. Bir konserve var ellerinde çubuk bittikce oradan ağda alıp ilave ediyorlar ve bunu herkese yapıyorlar. Bence o tür yerlerde herkese özel konserve olmalı.
kafam çok karışık bu konuda inan doğumu bu kadar düşünmüyorumm
2 dk diyoruz ama o koca göbüşle nasıl olacaksa yine bacaklar tamamda ya bikini bölgesi en önemli yerr
hayırlı sağlıklı bir evlat olur işallah canımm sağlıkla kucağina alırsın
çok sağol canım yaa
ayy canımya şimdi çatlaklar oluşacak birde tüyler iğreç bir vaziyette gitmek istemiyorum nasıl olcaksa artık yine sancım olursa bacakları yaparım 2 dk diye düşünüyorum ama ya bikini bölgesi o koca ğöbüşle nasıl alıcamm hep kendim aldım bikini bölgesini utanırım kuaföre açmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?