- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Utanma canım bana da yer veriyorlar minübüste otobüste :)
Ama o dedikoducu kadınlara bakma sen. Çok bilseler yaşını böyle tahmin etmezlerdi. Manyaklar.
Ben de küçük gösteriyorum. O saçlarını da bi daha kestirme. Düğündeki hali ne güzelmiş :) Bırak uzasın. Hena'mızla beraber salarsınız saçlarınızı oh :))
damlacım heralde aramızda en cok bebeğini görmeye giden sensin :))
Evet canım kartal devlette var ama sadece riskli gebelere yapıyorlar bunu. Benim hastanede çalışan arkadaşım sayesinde ayrıntılıyı yaptırıcam yoksa asla normal gebelere yapmıyorlar..
kızlar az önce yemek yapacaktım havucu soyarkan bu tırtıklı bıçaklardan sol baş parmağımı değdi. kanamadı. tuttum ama inşallah birşey olmamıştır. çok değil ama açık yine de.. kolonya döktüm.bıçak paslı falan değil tabi ancak yine de sakarlığıma kızıyorum.
kızlar sağdan gelir dediniz orayı dinleyim diyordum ama bu olaydan sonra karnımın üst kısmında ortada böyle bir acı hissettim. ağrı değil. acaba kızım bir yerden tekmeleyecek mi diye baktım ama acıydı ağrı falan değildi..
bir de birşey soracağım önceki gün bacağım aşağısı kaşınmıştı. çok kaşımadım ama kanamış. dün farkettim. yani cildimin kuruluğundan olabilir sanırım. bu yüzden neutrugena diye krem kullanıyordum acaba onlardan kullansam mı yoksa başka krem mi alsam.. ne alsam.
Evet her hafta gidiyorum :) ama bu aralar kendi doktoruma gitmem lazım ya kadın cok merak edecek beni gördüğünde başka doktorlara gitmekten kendi doktorumun yolunu unuttum valla :) bide cooook özlüyorum ben kızımı teyzesi
oda da banyo oluyormuş orda temizlendikten sonra pijamaları giyerizBüyük bir çoğunluğunu yaşayarak öğrenicez sanırım. Hepimiz farklı şeyler yaşayabiliriz, ama o zamanki mutluluğumuz aynı olur:)
hadi ya risk olmayan gebelere yapmıyolar mı :S özeller neden yaptırın diyo o zaman ya.. para için desem doktorum para için demiyo çünkü tüm testleri devlette yaptırabilirsin diyo, kartal ve marmara araştırmada detaylı yapıyolar. her hastanede yok bilgin olsun dedi. neyse anladım canım benim kuzenlerim kartal araştırmada çalışıyolar olmadı onlara söylerim ayarlarlar artık senin gittiğin doktorun adı ne peki canım?
O anda aklıma gelirse ki hiç sanmıyorum yazarım:)))Kızlar sancım başladığında yazıcam buraya kısmetse. Sizler de yazın tamam mı
Ayyy çok heyecanlıııı
Banyo olayını da öğrendiğimiz iyi oldu :) Aklımızdan bi soru daha gitti :)
Hastanede banyo yapılır mı kızlar, mikrop falan kaparsınız. Bırakın bir gece baticonlu kalsın vücudunuz. Evde rahatça yıkanırsınız.
hayır sadece riskli gebeliklerde yaptırılır diye bir durum yok .doktorun takdirine kalmış, bazısı istiyor bazısı istemiyor. benim çevremde çoğu insandan istediler gördüğüm, benim doktorum da istedi, 2li testi de istedi ama 3lüyü istemedi mesela, doktoruna göre değişiyor.ondan aklına doktor istedi ise benim gebelik normal değil mi diye birşey gelmesin. bir arkadaşım hatta doğuma giderken detaylı ultrason sonuçlarını yanında götürmüştü doktoru istemiş, bazı doktor doğumdan önce bile bebeğin duruşuna vb. bakıyor ihtiyaç duyuyormuş detaylı ultrasona.
Hastanede banyo yapılır mı kızlar, mikrop falan kaparsınız. Bırakın bir gece baticonlu kalsın vücudunuz. Evde rahatça yıkanırsınız.
kızlar bebişlerimiz için ne zaman odalarına ve diğer hazırlıklara başlamalıyız?
Hamilelik hem zevkli hem de yorucu bi süreç ya sürekli biseyler düşünmek zorundayız😊 bende bi haftadır düşünüyorum bunu.araba şeklinde lavanta kesesi yapicam.ama kolonya fikri de güzelmiş bunun içinde bu araştırma yapmam lazimbiz kızımla çok yorulduk bugün geziye gittik sınıfımla botanik parkına sürekli koşturma yürüme halindeydikiyidir umarım. bir kaç gün önce tetanoz aşısı yaptırdım biraz ağrıyo ama dayanılmıycak gibi deil bebişime bebek şekeri arayışına girdim cinsiyeti belli olunca keçeden bebek şekeri yapıcam sanırım yanına da kolonya şişesi vermeyi düşünüyorum inşallah Allah tamamına erdirirse :)
Canım kolonya mikrobu sabitler, aklında olsun, iyi birşey değil yani. Kolonya yerine bol sabunlu su ile 2 kez yıkaman çok daha faydalı. Birşey olmaz, pimpiriklenme o kadar.
Nemlendirici olarak da hamilelikte neutrogena kullanma bence. En iyi nemlendirici zeytinyağı, tavsiye ederim. Ben ufak fısfıslı kaplar aldım. Onlara doldurdum zeytinyağını, sıkıp duruyorum vücuduma. Bol bol da su içmelisin elbette.
Karnımda acı gibi birşey hissettim dedin ya, benim de 17. hafta gibi ilk hissetmeye başladığım zamanlarda olmuştu o tarz birşeyler. Belki tekmelerin öncüsüdür. Ama tekmeyi net olarak hissedince ne olduğuna emin oluyorsun, çok belirgin bir his. En yakın zamanda hissetmeni dilerim annesi. Konuş onunla, bizimki konuşunca tepki veriyor.
arkadaşlar merhaba ,
aytıntılı ultrasonum vardı bugün gittim.Çok şükür her şey yolundaydı ,safra kesesinden uyluk kemiğine kadar baktılar çok güzeldi.Birde vajinal ultrasona aldılar daha sonra rahim ağzı yetmezliği muayanesiymiş.burda okuduğum kadarı ile kimse de bakılmamış sonra eve gelince internetten baktım bu 22. 24. hafta arasında bebek ölümlerinin sebebiymiş nişana benzeyen kanlı bir sıvı gelirmiş.Tedavisi varmış o yüzden bence herkes gidip baktırsın bunu yazmak istedim.Benim uzunluğu normalmiş çok şükür .
arkadaşlar merhaba ,
aytıntılı ultrasonum vardı bugün gittim.Çok şükür her şey yolundaydı ,safra kesesinden uyluk kemiğine kadar baktılar çok güzeldi.Birde vajinal ultrasona aldılar daha sonra rahim ağzı yetmezliği muayanesiymiş.burda okuduğum kadarı ile kimse de bakılmamış sonra eve gelince internetten baktım bu 22. 24. hafta arasında bebek ölümlerinin sebebiymiş nişana benzeyen kanlı bir sıvı gelirmiş.Tedavisi varmış o yüzden bence herkes gidip baktırsın bunu yazmak istedim.Benim uzunluğu normalmiş çok şükür .
arkadaşlar merhaba ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?