- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
kızlar bebisin hareketleri nasıl anlaşılıyor.sürekli kendimi dinliyorum bu aralar belki farklı birşey hisseder im diye ama maalesef.nasıl hissediliyor acaba tecrubeli hisseden hamisler cevaplarinizi bekliyorum
loğusa şerbet takımı lazım bana ama uygun fiyata istiyorum isteme içinde okadar şey aldım noldu hepsi duruyor şimdi. bide bebek şekeri lazım internette bakıyorum hiç birinin fiyatı yazmıyor önerebileceğin biyer varmı bu konuda? kapı süsleme falan hepsini hastane yapacak o bakımdan rahatım bi oda bana kalıyor. odayıda süslerim artık :)
Oy yaradana kurbaaan anacığının gobusunde dünyadan Bi haber uyuyo yavrum nasılda güzel kızçen 😊nasıl goruyosan öyle doğuyolar valla 😊maşallah subhanallah
ben ılk kaybettgm bebegımın kürtajını Zeynep kamılde yaptrmıstım sonrada kontrolde cok ılgılenmıslerdı.yanı kucuk seyler dışında memnun kalmıştım.tek memnun kalmadgm olay kadınların bolmesıne erkeklerın gırmesı yasak ama erkekler odalarda korıdorlarda cırıt atıolardı.yanı sen kürtajdan veya doğumdan gelıosa bıyerlerın acık olabılır dımı.erkeklerın ne ısı var. wc ye gtceksın erkek cıkıor karsına bu ne yaanıbırde aklıma geldı.bı gece yatrdılar benı.sabah erken den taburcu etcez dedıler.bekle bekle doktor yok tum hastalar aksama kadar taburcu olmak ıcın ağaç oldular.bahcedede esım dahıl esler hasta yakınları kök saldılar .bunlar ıı seyler degıl. ayrıntılı ıcınde oraya gtcektım ama gun bulamam falan dedım bırde Avrupa yakasında annemdeydim oyuzden vakıfgrubadan 90 lıraya 4 hazırana aldım randuvumu.ıns memnun kalırım.bazı uzmanlar seker yuklemesını yaptrmayın dıor.yaptırmasak nolur acaba hıc fıkrım yok.
Kontrole mi gidiyosun sen) hayırlı haberlerle gel inşallah benim 3 haftam var daha ama 1 hafta sonra başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum:) senin oğluşunla aynılar hemen hemen, kontrolden gelince yaz ki oğluşumun da boyu kilosu hakkında bir fikrim olsun
Tamam canım yazarım. Ben ayrıntılı ultrasona giricem devlette Perşembe günü. İnşallah kilosunu sormayı unutmam. Zaten boyuna posuna bakarlar da belki kiloyu da söylerler bilmiyorum. Gidince öğrenicez işte:) Perşembe 9 buçukta randevum. 45 dakika sürüyormuş. Sonrasında yazarım:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Herhalde Bi benim ki örümcek adam gibi tırmanıyo geçenlerde odamdaki park yatağından kut die düştü sabah çığlık çığlığa kaldım çok korktum odasına geçiricem ağustosta korkuyorum Allahtan bizim beşik yatak oluyo sıkıntı olursa yatağa çeviricem Allah korusun ufak çocukların düşmesi iyi değil
Tamam canım güzel haberlerini bekliyoruz,) benim oğlumunda tekmeleri sertleşti.Göbeğimden belli oluyor artık:) Babası bile hissetti hafta sonu elini karnıma koyunca:))) bi sevindi ki anlatamam:) onun sevincini görünce duygulandım:)
AmiiiinAyy çok sevindim ya:) bak hissedilecek kadar oldu senin bebişinin de tekmeleri:) her şeyleri aynı gidiyor kuzularımızın maşallah:) Allahım bebişlerimizi de başımızdan eksik etmesin:) güldü dimi eşin şaşkın şaşkın :) ben sana söylemiştim çok şaşırdıklarını :)))) artık sürekli elini koyup hissetmek isteyecek bak görürsün :)))
Amiiiinöyle oldu şaşkın şaşkın güldü:) ne yapacağını bilemedi:)) sürekli hissetmek istiyor gerçekten:) geçen gece uyurken ne zaman kocama dönsem sarılmak istesem oğlum tekme attı:))) kıskanmayada başladı babasını:))))) kıskanmaları da aynı:)
Ne kadar benziyor tepkileri minik kuşlarımızınSeninle ruh ikizi gibiyiz. Bebeklerimiz de öyle:) benim oğlum babasını çağırdığımda tekme atmıyor. Kıskançlıklarını nasıl da hissediyoruz dimi anne yüreği işte:) biz anneyizz:)))) şimdi baba oğul nasıl kıskanacaklar bizi görürsün sen:) kocaman adamlar küçücük çocuktan kıskanacak bizi:)) minik adamlarımız da annesini babasıyla paylaşmak istemeyecek:) çok komik ya:)))
Maşşalah kızına çok tatlıııı:))) Allahım bağışlasın annesine babasına. Her şeyi de normalmiş çok şükür. En önemlisi de bu. Binlerce kez şükür olsun.
Caniiimmmm cok tesekkur ederiimmm ☺️ simdi esimle surekli bana benziyo sana benziyo diye atisiyoruz :) buyudukce daha net goruruz insallah :)) darisi basina teyzesii :)
yok canım iyi deyip geçti.. gıcık.canım hiç bilgim yoktur..
dr ssöylemedimi sonuçların iyi çıkıp çıkmadığı işallah bi sıkıntı yokturrr.....
sağol canım. bir hafta öncekiyle pek fark yok gibi ama dur bir bakıyım..BPD:Başın kulaklarüzerindeki bölümünden ölçülen çapı
AC: Karın Çevresi
FL: Uyluk kemiği uzunluğu
Femur (Uyluk Kemiği) vücudumuzun en uzun kemiğidir.Dördüncü aydan itibaren bebeğinizin boyu hakkında fikir sahibi olmak için kullanılacak ölçü budur.Kabaca FL değerini 7 ile çarptığınızda bebeğinizin boyunu tahmin edebilirsiniz
AÇILIMLARI BUNLAR CANIM BEN DAHA ÖNCE OKUMUŞTUM BUNLARI AMA DEĞERLERİ İYİMİ DEĞİLMİ ONU BİLMİYORUM AMA BİŞİY DEMEDİYSE İYİDİR SONUÇLARI CANIM 21. HAFTADASIN ŞİMDİ UYUMLU GİBİ SONUÇLARIN
dr iyi deyip geçti.. evet canım aynen bugün daha iyi anladım.Canım bir sorun olduğunu sanmıyorum olsa doktorun söylerdi mutlaka. Ayrıca bu değerler hakkında kesin çözümlere ulaşılamaz ki. Değişebilirmiş var 1 hata az yada çok çıkabiliyor diye biliyorum.
benim meme uçlarında sorunum şimdiden var gibi kadın hast.mı sorsam yoksa sağlık ocağına mı sorsam bilemedim.Lansinoh;
Lansinoh göğüs ucu kremi emziren annelerin en sık yaşadıkları göğüs ucu ağrısı ve çatlaklarına çözüm bulmak üzere geliştirilmiştir.
İçeriğinde sadece %1oo doğal lanolin bulunur.
Hiç bir katkı maddesi, koruyucu madde ya da bebekte alerjiye neden olabilecek papatya, kabuklu yemiş yağları, E vitamini vs. İçermez.
Emzirmeden önce silinmesine gerek yoktur.
Emziren annelerin göğüs ucu ağrılarını hızla dindirir.
Her emzirmeden sonra uygulanılması önerilir.
Emzirmeye kolay bir başlangıç yapılabilmesi için hamileliğin 32. haftasından sonra sabah akşam uygulanılması tavsiye edilir.
Kızlar yeni öğrendim böyle bir krem olduğunu. Emzirirken kolaylık sağlıyor, göğsümüzün yara olmasını engelliyormuş. Ben 32. haftada kullanmayı düşünüyorum. İki arkadaşım kullanıyor ve memnunlar
iyi dedi sadece.. ama yukarıda anlattığım gibi hiçbirşey içime sinmiyor.. iyi olsun tek..canım anlamadım bu değerlerden?? doktorun ne dediki merak ettim ..umarım kötü bişey yoktur.
sağol canım. dr nasıl baktı bilmiyorum ki.. normal yazılanlar gerçekten normal miydi.. inşallah öyledir..Canim yazdigin dgerler her ultrasona girisimizde olculn degerler BPD=bebegin bas cevresinin olcumu FL=bacak kemigi AC=karin bolgesi olcumu olcumlerinde haftasiyla uyumlu gorunuyo 3-5 gun asagi yukari cikmasinin bi onemi yok hep oyle oluyo zaten onmli olan doktorun diger yorumlari organlarla plasentayla damarlarla suyuyla ilgili kalp bobrek ve diger organlarin normal olup olmadigi doktor zaten bunlari bi rapor sen klinde sunacak kendi doktorunda yorumlayacaktir Allah in izniyle hersey yolundadir sen hic merak etme...
Bana da eşimin arkadaşı 4 çekmeceli mobilya beşik verecek. Biz oda yapıcaz, onu oğlumun odasına kurucaz. Bi tane de yatak odama park yatak alıcam :) Gündüzleri de salonda oyun parkı olarak kullanırız :)
Benim gibi odayı önceden yapabilirsin aslında. Gelenler odasında görsün güzel güzel :)
kızlar bugn detaylı ultrasona gırdım arastırma has. 2 hafta sonra tekrar gırıcekmısım copk moralım bozuldu bıkac sey varmı solemedı ama bebegm saglıklıu degılmı yopksa ben nasıl gecırıcem bıdahakı ayrıntılıya kadar 16 haftada beynınde kıst vardı zamanla gecer dendı ama bugn de sordum sag tarafta tek taraflı 2 mm lık var ewet dedı ama cok sorun teskıl etmez dedı hoca ıyıde ben anneyım nasıl sımdı rahatca beklıyım kı kıstımı dusuneyım ayrıntılaya neden 2 .kez gırıcegımımı?benım gbı gebelıkta sorun yasayan varmı
Bende karşıya gideceğim haziranda. loğusa şerbet takımı gelenlere verilecek hediyelere falan bakcam. oralar zaten cok kalabalık son aylar bana zor gelir. en geç temmuzda bitirmeliyim bekledikce strese gidiyor insan ya
Kızlar selam;
Sizlere bir sorum olacak. Son 3 saatte 4 defa karnımda kasılma ve sertleşme oldu. Doktoruma ulaşamadım henüz o yüzden çok endişeliyim. Sizde de oluyor mu böyle kasılma. Normal mi yani? 22. Haftada ikiz bebeklere hamileyim
ewet canım ozele gıdıcem ama bunada gıdıcem merakımdan neden cagırdı ne dıcek bakalım bebegım ıcınde fetal kalp ekosu ıstedı
biraz erken gibi ama olsun canım hayırlı olsun.. içinden gelmiş almışsın işte.. çok da erken sayılmaz.. niye sayılsın. alanlar var merak etme..güle güle kullan..kızşar oda yapmak oıcın erkenmı sızce daha ben gardlop aldım bıle haftaya gelıcek yatak halı vs daha almadım hazıranda onlarıda dusunuyorum ama korkuyorumda
Rabbim esirgesin öncelikle inş ki Bi sorun çıkmayacak ben 2013 haziran annelerindeyken Bi arkadaşta da çıktı böyle sorun o kist haftası ilerledikçe kayboldu ya bu bebeler daha en küçüğü 4aylık bu dr ları anlamıyorum annelere eziyet ediyolar Bi yakınıma da 5aylıkken beyninde açıklık var bebeği almamız gerek dendi 2dr da almalıyız dedi ama maşallah tosun gibi oğlu var korkma sen tekrar detaylı istiyorlar sıkıntılı durumlarda ama Emin ol sağlıkla doğurucaz minikleri sende üzüldüğünle kalıcan rabbimin izniyle bişey olmıycak içini ferah tut
Ben 5aylık gebeydim oğluma detaylıya gittim oğlum makat gelişi idi karnında oturuyordu bacak bacak üstüne atmış şekilde sonuçları kendi dr uma götürdüm beni bunalıma soktu ağlamaktan oldum yemeden içmeden kesildim neymiş böbreğimi büyütmüş bebek yaslanmaktan stent takılmazsa bıbrepşm gidermiş falan filan tonla demagoji yaptı sonradan kendimi topladım yaptırmadım,bişey bebeğinde 2hafta snra dondu zaten ben üzüldüğünle kaldım ama onlara da o fırsatı vermedim yani dr lar bazen abartıyo
hadi bakalım canım.. hayırlısı.. 45 dk mı sürüyormuş.. hem de devlette.. vay be..Tamam canım yazarım. Ben ayrıntılı ultrasona giricem devlette Perşembe günü. İnşallah kilosunu sormayı unutmam. Zaten boyuna posuna bakarlar da belki kiloyu da söylerler bilmiyorum. Gidince öğrenicez işte:) Perşembe 9 buçukta randevum. 45 dakika sürüyormuş. Sonrasında yazarım:)
Ne kadar benziyor tepkileri minik kuşlarımızınbabasını çağırıyorum duruyor oğluşum:) benimki şimdilik oğlumuzu benden daha çok sevebilirsin diyor ama göreceğiz bakalım ne kadar samimi olduğunu:))) şimdiden benden çok-az mevzusu geçtiğine göre bi kıpırtı başlamış demek ki:))) işimiz zor iki erkekle:)) iki aşk arasında kalacağız:)
kızlar bugün ayrıntılı için devlet hast. gitmiştim.
ayrıntılı mayrıntılı hikaye dr un normalde baktığının kağıda çıktı alınması.herkes oraya bebeğinin sağlığını öğrenmeye büyük hevesle geliyorlar ama maalesef hayal kırıklığıyla çıkıyorlar. çünkü bakan kişi hiç kimse soru sormasın konuşmasın diye uyarıyorlar. tamam bu bakarken olabilir.ama arada da olsa bilgi verilmez mi.. 2-3 dak. yı geçmiyor baktığı. bir takım ölçüleri söylüyor.. gerisi hazır asistanında pc nde kayıtlı.. mide normal, amniyo sıvısı normal vs. gibi onlara hiç söylemedi ama hazırda yazılı. baktı mı bilmiyorum.
özele gidenler kendilerini biraz daha şanslı görüyorduk açıkçası çünkü bebeğimizin en azından cinsiyetini biliyorduk. ama bu hiç hoş değil. Cinsiyetini soranlara büyük tepki gösteriliyorlar. zaten bize de başta dediğim gbii birşey sormayın cinsiyeti sormayın diye iki üç kez uyardılar..
ben bu ayrıntılıya bakanların aldıkları maaşları hiç hakkettiklerini düşünmüyorum. iyi düşünülmüş bir bölüm ama uygulama yok. normal muayanede de pekala yapılıyor bakalıyor bunlara.. koysunlar bir yazıcı alsınlar çıktıyı.
ama olması gereken ayrıntılı ultrasyon ise şöyle olmalıydı..herkes bin türlü emekle gidiyor.
gerekirse en iyi cihazla ayrıntıya bakmalılar. dr da ben bebeğin o anki pozisyonuna göre bakıyorum diyor. hayır efendim sen onun kalbine bakmalısın. göremiyorsun iyice bakmalısın.. öyle 2 dk. sürmeyecek. randevuyu ona göre vereceksin. güya drlar bir sürü ama o an sadece bir dr bakıyordu.
Bebeklerimiz önemli. bir iş yapıyorsanız hakkıyla yapacaksınız.. yoksa niye maaş alıyorsunuz. niye öyle bir bölüm var.. adı ayrıntılı..
hamileleri korkutuyorlar ve özele yönlendirilmiş oluyoruz. özelde daha iyi baksın.. ama devlette bu imkan var. özelinde yaptığı bu zaten.. ama veriyorsun 200-400 özele herşeyi söylüyor. söylemeye çalışıyor belki de sallıyorlar bilmiyoruz ama bir şekilde tatmin olunuyor..
neden devlette bunu yapamıyoruz. öğrenemiyoruz..
cinsiyetini bile öğrenemeyenler vardı. başka ilden gelmiş biri down riski yüksek çıkmış bir de ayrıntılıya git demişler.. ama bu şekilde hiçbirşey öğrenemez ki.. ya da o üçlü tarama abuk sabuk birşey emin o bayanın bebeğine de ac sini bpt sini fl sini söyleyip diğerleri normal deyip geçecekler..
ne yani şimdi temiz mi çıkmış oluyor AYRINTILI ULTRASYON.. peki önceki dr un dediği ne olacak bebeğinde yüksek risk çıkmış özürlü olacak a. s yaptırmalasın vs diye kadını nasıl yıprattığı.. hangisi doğru ne doğru..
benim o ölçüleri yazdırıp bitti dediler.
paramız olması mı lazım. özeller de para tuzağı.. yaptırsak bir türlü yaptırmasak bir türlü..
yok canım iyi deyip geçti.. gıcık.
sağol canım. bir hafta öncekiyle pek fark yok gibi ama dur bir bakıyım..
dr iyi deyip geçti.. evet canım aynen bugün daha iyi anladım.
benim meme uçlarında sorunum şimdiden var gibi kadın hast.mı sorsam yoksa sağlık ocağına mı sorsam bilemedim.
iyi dedi sadece.. ama yukarıda anlattığım gibi hiçbirşey içime sinmiyor.. iyi olsun tek..
sağol canım. dr nasıl baktı bilmiyorum ki.. normal yazılanlar gerçekten normal miydi.. inşallah öyledir..
benim de görümce verecek ama bugün maalesef odayla ilgili canım sıkıldı. ne yapsam sığdıramıyorum. parça parça yapsam yine tuhaf oluyor. şuan yatak odası geniş aynalığı çıkarıp beşiği koysam oda güneş almıyor ve soğuk. bebek de kış bebeği olacak. içerinin havası kötü.. diğer güneş alan odayla çok farklı.. ama odalarda küçük.. eksik yapıyorum yine tıka basa oluyor..
neyseki zaman var iyice düşünecem.. inş. iyi bir çaresi çıkar.çünkü bebeğimi en azından elimdekilerle güzel bir bebeklik yaşatmak için.. düzgün düzenli en başta sağlıklı..
canım inşallah bir sorun yoktur. ben ne diyeceğimi bilmiyorum bugün kafam çok karıştı. ama dua et 2.kez çağırmasından korkma.. en azından dr göremediği emin olmadığı birşeyi tekrar görmek veya başkasının görmesiin istiyor demektir.. bu dr a göre değişir.. bir de o baksın. genelde böyle birşey oluyor. yani bebek için olmadı ama bana ultrasyonla karından bakmışlardı bakan birşey gördü. hemen başka uzmanı çağırdı genç hasta bakalım dedim dedi. emin oluyum diye ama o yok temiz onda birşey yok dedi.. böyle birşeydir senin durumunda bence..
baktın o da kafanı karıştırıyor. özele git bence.. para tuzağı ve onlar ne kadar doğrucu bilinmiyor ama yapacak birşey yok.
canım bilgisini verirsin değil mi.. yani loğusayken gelenlere verilecek hediye mi oluyor. hani şerbet oluyor onun dışında pasta börek vs ikram olurda başka ne hediye duymadım ben.
geçmiş olsun canım. yediklerinden de sertleşme oluyor. herşeyden de oluyor.. vitamin eksikliklerin var mı.. magnezyum içiyor musun.. bebekler büyüyor gelişiyorlar hareket ediyorlar hatta oynuyorlar biz de oluyor kaldı ki ikizlerde olması daha normal.
yukarıda beyin kisti peki bu kalp ekosu niye o da yeni birşey miymiş.. istersen özele ama daha iyi dr a git.. çünkü içine kurdu düşürmüşler. rahat etmezsin.. canı sağolsun bebeğin iyi bakan bir dr a git bence..
biraz erken gibi ama olsun canım hayırlı olsun.. içinden gelmiş almışsın işte.. çok da erken sayılmaz.. niye sayılsın. alanlar var merak etme..güle güle kullan..
kesinlikle katılıyorum canım. annelere eziyet ediyorlar ya..
hamilelere eziyete bir örnek daha ..
hadi bakalım canım.. hayırlısı.. 45 dk mı sürüyormuş.. hem de devlette.. vay be..
kızlar bu hafta tetanoz aşısı olacağım ben sağlık ocağında.. Aşıyı vurdurmuş olanlara birkaç sorum var: Aç olmaya gerek var mı? Çok acıyor mu? Ateş yapıyor mu? Sonra işe gitmem sıkıntı olur mu? =)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?