- 4 Aralık 2012
- 1.954
- 286
- 173
- 39
kızlar bugün ayrıntılı için devlet hast. gitmiştim.
ayrıntılı mayrıntılı hikaye dr un normalde baktığının kağıda çıktı alınması.herkes oraya bebeğinin sağlığını öğrenmeye büyük hevesle geliyorlar ama maalesef hayal kırıklığıyla çıkıyorlar. çünkü bakan kişi hiç kimse soru sormasın konuşmasın diye uyarıyorlar. tamam bu bakarken olabilir.ama arada da olsa bilgi verilmez mi.. 2-3 dak. yı geçmiyor baktığı. bir takım ölçüleri söylüyor.. gerisi hazır asistanında pc nde kayıtlı.. mide normal, amniyo sıvısı normal vs. gibi onlara hiç söylemedi ama hazırda yazılı. baktı mı bilmiyorum.
özele gidenler kendilerini biraz daha şanslı görüyorduk açıkçası çünkü bebeğimizin en azından cinsiyetini biliyorduk. ama bu hiç hoş değil. Cinsiyetini soranlara büyük tepki gösteriliyorlar. zaten bize de başta dediğim gbii birşey sormayın cinsiyeti sormayın diye iki üç kez uyardılar..
ben bu ayrıntılıya bakanların aldıkları maaşları hiç hakkettiklerini düşünmüyorum. iyi düşünülmüş bir bölüm ama uygulama yok. normal muayanede de pekala yapılıyor bakalıyor bunlara.. koysunlar bir yazıcı alsınlar çıktıyı.
ama olması gereken ayrıntılı ultrasyon ise şöyle olmalıydı..herkes bin türlü emekle gidiyor.
gerekirse en iyi cihazla ayrıntıya bakmalılar. dr da ben bebeğin o anki pozisyonuna göre bakıyorum diyor. hayır efendim sen onun kalbine bakmalısın. göremiyorsun iyice bakmalısın.. öyle 2 dk. sürmeyecek. randevuyu ona göre vereceksin. güya drlar bir sürü ama o an sadece bir dr bakıyordu.
Bebeklerimiz önemli. bir iş yapıyorsanız hakkıyla yapacaksınız.. yoksa niye maaş alıyorsunuz. niye öyle bir bölüm var.. adı ayrıntılı..
hamileleri korkutuyorlar ve özele yönlendirilmiş oluyoruz. özelde daha iyi baksın.. ama devlette bu imkan var. özelinde yaptığı bu zaten.. ama veriyorsun 200-400 özele herşeyi söylüyor. söylemeye çalışıyor belki de sallıyorlar bilmiyoruz ama bir şekilde tatmin olunuyor..
neden devlette bunu yapamıyoruz. öğrenemiyoruz..
cinsiyetini bile öğrenemeyenler vardı. başka ilden gelmiş biri down riski yüksek çıkmış bir de ayrıntılıya git demişler.. ama bu şekilde hiçbirşey öğrenemez ki.. ya da o üçlü tarama abuk sabuk birşey emin o bayanın bebeğine de ac sini bpt sini fl sini söyleyip diğerleri normal deyip geçecekler..
ne yani şimdi temiz mi çıkmış oluyor AYRINTILI ULTRASYON.. peki önceki dr un dediği ne olacak bebeğinde yüksek risk çıkmış özürlü olacak a. s yaptırmalasın vs diye kadını nasıl yıprattığı.. hangisi doğru ne doğru..
benim o ölçüleri yazdırıp bitti dediler.
paramız olması mı lazım. özeller de para tuzağı.. yaptırsak bir türlü yaptırmasak bir türlü..
daha geçen hafta gittim bende devlete 3 buçuk saat sıra bekledim belim koptu hadi girdim bakması 1 dk sürdü hiç bişey söylemedi görünmüyo dedi
kagıdada obez yazmış bana pislik hamileliğimde 3 kg aldım ve boyuma göre kilom normal sonra özele gittik ilçede tek yerde olunca bi hava eşimi almadılar içeri 4 er 5 şer hasta alıyo içeri arada bi perde mecburen başka yer olmayınca seslenemedim orda herşeyi söyledi konuştu ama ne kadar bilicek Allah bilir
beni bi arkadaş baya korkuttu 3 gün agrıdı kolum kalkmadı vs diye ama ben 1. dozu yaptırdım ne yaptırırken ne de sonrasında acıdı ateş halsizlik vs. de yapmadı hemşirede her bünyede agrı yapmaz dedi umarım sende onlardansındırkızlar bu hafta tetanoz aşısı olacağım ben sağlık ocağında.. Aşıyı vurdurmuş olanlara birkaç sorum var: Aç olmaya gerek var mı? Çok acıyor mu? Ateş yapıyor mu? Sonra işe gitmem sıkıntı olur mu? =)))
kızlar bu hafta tetanoz aşısı olacağım ben sağlık ocağında.. Aşıyı vurdurmuş olanlara birkaç sorum var: Aç olmaya gerek var mı? Çok acıyor mu? Ateş yapıyor mu? Sonra işe gitmem sıkıntı olur mu? =)))
Devletten aldıkları para helal mi zannediyorlar acaba? Çok şükür çalıştığımdan da azını alıyorum bırak hak etmemeyi.. Allahım haram kazançlardan uzak etsin. Oraya insanlar ne umutla gidiyor. Gördükleri muameleye bak. Hele arkadaşın söylediğine gıcık oldum. Hiçbir şey sorma diyorlarmış. Allah'a havale ediyorum ben böyle aptal doktorları ne diyim. Allahım görüyor.kızlar bugün ayrıntılı için devlet hast. gitmiştim.
ayrıntılı mayrıntılı hikaye dr un normalde baktığının kağıda çıktı alınması.herkes oraya bebeğinin sağlığını öğrenmeye büyük hevesle geliyorlar ama maalesef hayal kırıklığıyla çıkıyorlar. çünkü bakan kişi hiç kimse soru sormasın konuşmasın diye uyarıyorlar. tamam bu bakarken olabilir.ama arada da olsa bilgi verilmez mi.. 2-3 dak. yı geçmiyor baktığı. bir takım ölçüleri söylüyor.. gerisi hazır asistanında pc nde kayıtlı.. mide normal, amniyo sıvısı normal vs. gibi onlara hiç söylemedi ama hazırda yazılı. baktı mı bilmiyorum.
özele gidenler kendilerini biraz daha şanslı görüyorduk açıkçası çünkü bebeğimizin en azından cinsiyetini biliyorduk. ama bu hiç hoş değil. Cinsiyetini soranlara büyük tepki gösteriliyorlar. zaten bize de başta dediğim gbii birşey sormayın cinsiyeti sormayın diye iki üç kez uyardılar..
ben bu ayrıntılıya bakanların aldıkları maaşları hiç hakkettiklerini düşünmüyorum. iyi düşünülmüş bir bölüm ama uygulama yok. normal muayanede de pekala yapılıyor bakalıyor bunlara.. koysunlar bir yazıcı alsınlar çıktıyı.
ama olması gereken ayrıntılı ultrasyon ise şöyle olmalıydı..herkes bin türlü emekle gidiyor.
gerekirse en iyi cihazla ayrıntıya bakmalılar. dr da ben bebeğin o anki pozisyonuna göre bakıyorum diyor. hayır efendim sen onun kalbine bakmalısın. göremiyorsun iyice bakmalısın.. öyle 2 dk. sürmeyecek. randevuyu ona göre vereceksin. güya drlar bir sürü ama o an sadece bir dr bakıyordu.
Bebeklerimiz önemli. bir iş yapıyorsanız hakkıyla yapacaksınız.. yoksa niye maaş alıyorsunuz. niye öyle bir bölüm var.. adı ayrıntılı..
hamileleri korkutuyorlar ve özele yönlendirilmiş oluyoruz. özelde daha iyi baksın.. ama devlette bu imkan var. özelinde yaptığı bu zaten.. ama veriyorsun 200-400 özele herşeyi söylüyor. söylemeye çalışıyor belki de sallıyorlar bilmiyoruz ama bir şekilde tatmin olunuyor..
neden devlette bunu yapamıyoruz. öğrenemiyoruz..
cinsiyetini bile öğrenemeyenler vardı. başka ilden gelmiş biri down riski yüksek çıkmış bir de ayrıntılıya git demişler.. ama bu şekilde hiçbirşey öğrenemez ki.. ya da o üçlü tarama abuk sabuk birşey emin o bayanın bebeğine de ac sini bpt sini fl sini söyleyip diğerleri normal deyip geçecekler..
ne yani şimdi temiz mi çıkmış oluyor AYRINTILI ULTRASYON.. peki önceki dr un dediği ne olacak bebeğinde yüksek risk çıkmış özürlü olacak a. s yaptırmalasın vs diye kadını nasıl yıprattığı.. hangisi doğru ne doğru..
benim o ölçüleri yazdırıp bitti dediler.
paramız olması mı lazım. özeller de para tuzağı.. yaptırsak bir türlü yaptırmasak bir türlü..
daha geçen hafta gittim bende devlete 3 buçuk saat sıra bekledim belim koptu hadi girdim bakması 1 dk sürdü hiç bişey söylemedi görünmüyo dedi
kagıdada obez yazmış bana pislik hamileliğimde 3 kg aldım ve boyuma göre kilom normal sonra özele gittik ilçede tek yerde olunca bi hava eşimi almadılar içeri 4 er 5 şer hasta alıyo içeri arada bi perde mecburen başka yer olmayınca seslenemedim orda herşeyi söyledi konuştu ama ne kadar bilicek Allah bilir
kızşar oda yapmak oıcın erkenmı sızce daha ben gardlop aldım bıle haftaya gelıcek yatak halı vs daha almadım hazıranda onlarıda dusunuyorum ama korkuyorumda
Sen ne kullaniyorsun?bende bebe yagi var onu kullansam olur mu acaba? Yoksa baska bi urun mu alsam?
Canım iyi düşün iyi olsun... Ben odasını aldım... Yani erken diye düşündüm ama 2 aya anca getiririz dediler o yüzden siparişini verdim.. Çünkü 1 ayda havalandırırım fln.. Zaten geriye bişey kalmadı... Sağlıkla doğsunlar inşallah...
Ben saf zeytin yağı kullanıyorum canım. Özellikle banyodan sonra, çok azı bile yetiyor. Vazelin almıştım doktor zararı yok ama faydası olmaz lierac kullan dedi. Ama forumlarda da vazelinin süper işe yaradığını söyleyenler var.
günaydınlar
bugün kontrol var mı kontrol:) yavrularınıza selam..
canım banyodan sonra mı kullanıyorsun zeytinyağını.. rahat edebiliyor musun? ben banyodan önce kullanıyım diyorum ama hep unutuyorum..
kızlar bu hafta tetanoz aşısı olacağım ben sağlık ocağında.. Aşıyı vurdurmuş olanlara birkaç sorum var: Aç olmaya gerek var mı? Çok acıyor mu? Ateş yapıyor mu? Sonra işe gitmem sıkıntı olur mu? =)))
Günaydın kızlar hastaneye geldim bakalım bide devlet hastanesini deneyelim :)
Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah
Günaydınlar canım. Nikah şekerleri vardı ya bu seferde gelenlere bebek şekeri dağıtıyorsun aslına bakarsan hepsi para tuzağı ben nikah şekeride dağıtmamıştım. Sadece nişanda cok güzel kurabiyelerimiz vardı ve kınada yine hediyeler vermiştim bisikletli güzel ninki tarzında bir sey vermiştim. Yani bilemiyorum bu şeker olayına girsem mi?
Kızlar biz geldikçok şükür her şey yolunda :) suyum normalmiş, bebişe giden kan normalmiş, beynine kalbine ayaklarına,burnuna,safra kesesine bile baktı nerdeyse 1 saat sürdü. tam kalbine bakacakken bizimki takla atmaya çalıştı ama bi türlü beceremedi o yüzden kalbini göremedik, ayağa kalktım hopladım zıpladım, koştum, sola dönüm sağa döndüm derken hareket etti sonunda da gördük kalbinde de bir sorun yokmuş çok şükür.
Bir de hareketlerini hissetmediğimi söyledim, çok normal 1 hafta 10 gününüz var hissetmek için dedi çoook rahatladımbirazdan foto da koyacağım.. 365 gr olmuş yine ilerde gidiyo 4 gün kadar bizden haberler bunlar
aynen canım ya ıns ıyıdır bende ıyıdır dıyorum sımdıden hareketlı masallah cunku hepımızın bebıslerı ıyı olsun ınsallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?