2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
BNim en buyuk endisem bu tiroid bebisin aklina zarar verirmi? Doktorum ilac kullanmazsam zeka geriligi olur dedi..ilaca ragmen icim rahat degil.

Çevremde çok var böyle tiroid hastaları. Bebeğe hiçbir şey olmuyor. Yeter ki ilacını kullan.

Anlattığın ayrıntılı merak etme , önemli olan inceleyerek bakması üç boyutlu fark etmez , uygunada yaptırdığını söylüyorsun oh daha ne olsun

gözünaydın canım resim yokmu resim :) artık kuzucuklarımız bizden saklanıyorlar bence :) neyse onemli olan herseyin cok güzel olmasıydı ve oyle maşallah canım kızına

Teşekkürler canım , aynen sabahları kıpır kıpır maşallah, dün doktorda bekledim diye stres olunca hemen etkilendi kuzucuğum

Stresler bebişe yansıyor. Ama bazen ben de işyerimde deliriyorum, gittiğim hastanede deliriyorum. İnsanı çileden çıkarıyorlar...

öyle yakınlarda gelecek akrabalar yoksa bence de gerek yok. teyzemler vs ler gelirdi ama maalesef onlar uzakta ama bebek görmeye geliyorlar ya o zaman vermeyi düşünüyorum ama dediğim gibi evdeyken kendim yapabileceğim birşey olursa yoksa açıkçası düşünmüyorum. bebeğimin ilk günü fotoğrafını ekleyeceğim bir hatıra olabilir.

öyle birşey mi varmış canım ben bilmiyorum. sağlık ocağında kalp atışına bakacağız diye küçük bir cihazla baktılar.

Kızlar bugün 4te kontrolüm var dua edin bana inş herşey yolundadır 1aydır bugünü bekliyorum

hayırlısıyla güzel haberler al canım.. inşallah bebeğin iyidir.

Teşekkürler cnm :) Çok şükür iyi dedi . Özel hastane ama saatlerce sıra bekledik . Poposunu dönmedi ama bir şekilde göstermedi işte :)
Doğum 15 Eylülden sonra ,en geç 4 Ekim dedi
gözün aydın canım. iyi olsun da tek rahat etsin yavru..

gerçekten böyle düşünceli olmak lazım. doğum yaptıktan sonra yanımızda biri oluyor anneler kardeşler vs ama yine de onların üzerine de gitmemek lazım. çünkü herkes telaş mutluluk içinde.. yine de gelen oluyor. çok yakınlar en azından o zaman öyle çok durmazlar girip çıkarlar. bebeğe bakarlar uzaktan o kadar..

ne deyim allah bazı düşüncesizlere denk getirmesin grip olsun olmasın insanlar yaklaşması doğru değil. kaldı ki bir de grip olur yaklaşanlardan allah korusun.

aynen canım oynasınlar sağlıklı olsunlar.suları normal olsun..

canım ya şeker yüklemesini sağlık ocağı da yapıyormuş acaba orada mı yapsam. gittiğim hastane uzak.açlık tokluk önemli sanırım ayrı ayrı da yapıyorlar herhalde o yüzden burdan erken kalkıp 2 saatlik otobüs yolu kızımı yorar.

şeker yüklemeyi kan değerlerine bakıp yapıyorlar değil mi.

canım araştırdım ben 2d ile bakan bir dr varmış. çevremdekiler hep ona gidiyor ama çok iyi bir dr muş ankarada ama çok pahalı. bence ona gitmeye gerek yok. kuzenler falan dün yine söyledi ama ben karar verdim gitmem ona. ama ilerde özel hastanelerde dört ay önce 160 tl den başlayan yerler de var..
3boyutlu 40 tl falan o hastanesine yerine göre değiştiği içindir.

ben ilerde gitmeyi düşünüyorum. ama belki bir ay sonra falan.

Günaydın kızlar :)
Sabah tiroid için kanımı verdim. Sonucumu bekliyorum :)
ben de dün verdim. 2,06 idi 2,77 olmuş hergün 100 pazar günü 75mg alıyorum. pazar günü 100 mg mi yapsam hastane uzak ne yapıyım bilmiyorum. cts günü stresliydim etkisi olmuş. keşke pazar günü 100 mg alsaydım. dr a sormadan da almayım diyorum ama beni benden de daha çok tanıyan olmuyor.takibini yaptırmadığım dr a desem belki düşürür. bu iyi diye ama iyi değil. stres beni çok etkiliyor. dolayısıyla rahat olmamız lazım.

Canım gözün aydın her şeyi normal çıkmış çok şükür :)
Demek ki tok gitmek gerek :)))

evet tok gelin demiş bazılarına ama ben troit ilacı içtiğim için tok değildim yanımda çikolata götürmüştüm onu yedim saati gelince.

BNim en buyuk endisem bu tiroid bebisin aklina zarar verirmi? Doktorum ilac kullanmazsam zeka geriligi olur dedi..ilaca ragmen icim rahat degil.

yok canım o da risklerden biri sadece. kuzenimin tsh ı çok yüksekti onun çocuğu gayet normal çok da akıllı. şimdi yine hamile.ilaç da kullanmııyor sanırım.
ama sen yine de kullan. ben de kullanıyorum.

Son düzenleme:
Sen doktora sormadan doz ayarlaması yapma. Zaten doktora gidince de biraz doz artıracaktır. Çünkü 2,77 bize göre yüksek. İhmal etmeden gitmelisin...
Ben ayrıntılıya gitmeden önce erken kalkar tiroid ilacımı alırım. O saate kadar yaparım kahvaltımı da giderim. Hayırlısı.

gözünaydın canım resim yokmu resim :) artık kuzucuklarımız bizden saklanıyorlar bence :) neyse onemli olan herseyin cok güzel olmasıydı ve oyle maşallah canım kızına

Teşekkürler canım .Resim var bir sürü ama çok net değil, birinde net biraz onuda koyamadım işte :)
Artık biraz büyüdüler çok şükür , cilve yapmayı da öğrendiler

Haklisin ilaca devam...

Öncelikle çok teşekkür ederim :) Şeker yüklemesini sağlık ocağının yaptığını ben bilmiyorum , yapıyorsa ona giderim .
Hiç yaptırmadım ben bu testten , araştırmalarıma göre kan alıp şekerli su içirip tekrar bakıyorlar

Stresler bebişe yansıyor. Ama bazen ben de işyerimde deliriyorum, gittiğim hastanede deliriyorum. İnsanı çileden çıkarıyorlar...

Dün sordum doktora etkiler mi dedim , etkiler dedi . Baksana dün nasıl hemen etkilendi , üstelik çikolata falan yemiştim ilk gittiğimde hareketliydi
Ben bekledikçe stres oldum , haraketlerini azalttı ve ultrasonda küs gibi duruyordu

canım ayrıntılıya randevu vermişlerdi ama önce hastaneye bir kayıt yaptırıyorsun muayene olmak için sıra alıyorsun muayene olmuyorsun sıran gelince dr seni kaydediyor. yani tekrar bir yönlendirme yapıyor o sıra da ben tsh için kan verdim. ilaç almadan vermem gerektiği için ilaç içmedim. sonra randevu aldığım yere gittim orada bir kayıt yapıp sıraya soktular saat 9 du abartmıyorum 20 kişi vardı benden önce sonra nasılsa sıra çok diye kan verdikten hemen sonra ilacımı içtim.. tabi epey bir zaman geçti.. bu arada bilmeyen varsa demir ilacı troit ilacının etkisini azaltıyor o yüzden iki saat arayla o da aç karına alıyorum. o sıra alamadım çünkü 10,3o sıra geldi. zaten stresli dr du dedim hiçbirşey görünmezse boşa beklemiş olmayım dolayısıyla demiri içmeden hemen çikolata yedim. ultrasyona girdim.

Hangi dra gitsem bilemedim. kadın doğum hast. kan tahlili yaptırdım ordaki endokrinciye mi gitsem 2 saat yol mesafesi var, yoksa daha önce takibini yaptırdığım özel hastanede en azından sadece muayene ücretini ödeyip gitsem oraya da 2 saat mesafe var, yoksa burdaki devlet hastanesine sonucu mu göstersem bakmazlar.. tekrar da kan vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Kızlar bugün 4te kontrolüm var dua edin bana inş herşey yolundadır 1aydır bugünü bekliyorum

Allah güzel haberlerle gelmeyi nasip etsin canım, bekliyoruz:)

Eminönünde her türlü malzeme var toptan satılıyor, evdeysen kendinde çok kolay hazırlayabilirsin canım. Zor değil, hatta keyifli olur. Yazın evde olduğum için yaparım diyordım ama bizimkileri ablam alacakmış, yine de düşünürüm ben orjinal birşeyler

Maşallah size, dün snowwhite hemen yazdı çok sevindik, seni de bekledik ama bu sabah yazmışsın:) herşeyin iyi olmasına çok sevindim, Allah daim etsin. Benim randevumda akşam 6.30, birşeyler yiyip gideyim bari. Ee siz isim düşünmediniz mi daha annesi, kimmiş sizin minnoş?:)

Günaydın kızlar :)
Sabah tiroid için kanımı verdim. Sonucumu bekliyorum :)
Güzel çıkar inşallah canım, sen de bizim gibi postu deldirmişsin yine:)

Teşekkürler güzel öğretmenimiz :) ben gece 12:30 da geldim canım,nasıl yazayım
Amin ... Bir şeyler ye ve stres olma , bizim her tarafı göründü de yüzünü göstermedi sıpiş
İsim karar verdik ama kesinleştirmedik daha

Sağlık ocağında yapıyorlarmış canım, önce kan alıp bakıyorlarmış. Sonra eczaneden aldığın bir tozu suyla karıştırıp içiriyorlar 1 saat sonra tekrar kan alıp bakıyorlar. Eğer yüksek çıkarsa, dozu artırıp bir daha içiriyorlar, 1 saat daha bekliyorsun yükselip yükselmediğine tekrar bakıyorlarmış. anlayacağın 1-2 saat sürüyor belki daha fazla, o nedenle yakın olan bir sağlık ocağına gidip yaptırmak daha mantıklı

Teşekkür ederiz canım sen de mi ayrıntılıya gidiyosun ay hadi güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz

Devlet hastanesi yakınsa sonucunu gösterebilirsin ama benim buradaki randevusuz sonuç bile bakmıyor.Orası da öyleyse 2 saat mesafelere gideceksin. Yapacak bir şey yok.

Canım aslında herkes cevap verir de anında görmemişlerdir rica ederim ne demek canım. Sen bence gideceğin hastaneye sor, nasıl bakıyorsunuz detaylı ultrasona diye. Ben de 280 TL verdim mesela. pahalı oluyor hep ama devlet hastaneleri daha uygun oluyor tabi ki

Anladım teşekkür ederim , ben sağlık ocağını arıyım orda yaptırayım öyleyse
1 öğleden öncem bu teste gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…