Canım gözün aydın her şeyi normal çıkmış çok şükür :)
Demek ki tok gitmek gerek :)))
BNim en buyuk endisem bu tiroid bebisin aklina zarar verirmi? Doktorum ilac kullanmazsam zeka geriligi olur dedi..ilaca ragmen icim rahat degil.
Ya kizlar bende ayrıntılı ultrasona girdim yada girdigimi zannediyorum galiba anlattilarimizdan sonra.vandayim ben muayene olduğumuz hastanede giriyoruz 15-20dakika falan sürdü.bütün organlarına bakıldı kalbine beynine bobreklerine mesanesine midesine. Normal usg ile bakıldı.acaba sizinkinde başka bi değişiklik var mi bizimki ole 3 yada 4boyutlu değil acaba ondan mi çok ucuz yoksa sizinkiler farklı birşey mi yapıyorlar
Günaydınlar
Biz dün ayrıntılıya girdik . Şükürler olsun bebişim çok iyi , doktor her yerini tek tek inceledi . Gerçekten ayrıntılıydı , suyu da iyiyimiş çok şükür :)
Haftasıyla uyumlu dedi ve hep çok güzel terimleri kullandı :))) Kendini çok net göstermedi , iş çıkışı gittiğim için karnım açtı eeeee bide uzunca bir
bekleme süresi olunca iyice acıktım , bebeğim çok haraket etmedi . Öksür dedi olmadı göstermedi kendini , git birşeyler ye gel dedigittim yedim
Aradan çok fazla vakit geçmedi sonuçta yine tam bir gösteremedi , ilk başta bir resim yakaladık işte :))) kime benziyor dedi , ben kimseye benzetemedim dedim :) daha çok kendilerini belli etmiyorlar, birde inatçı olursa ki bu özelliği aynı babası :) çok merak ettim ama , doktorumuz 4 hafta sonra çok net
göreceksiniz dedi bakalım eli yüzü düzgün olsun inşalAllah ... Aminnn
Teşekkürler canım , aynen sabahları kıpır kıpır maşallah, dün doktorda bekledim diye stres olunca hemen etkilendi kuzucuğum
Şimdi eşimle konuştuk bu konuyu ve yapamamaya kart verdik ne loğusa şerbeti olayını nede şekerleri. Nişanında okadar ikram yaptım millet hiç birini istemedi çay istediler. Zaten bize gelen giden cok olmaz eşimin akrabaları bize gelmez diye düşünüyorum çoğu Kars'ta zaten. Ee benimde cok akrabam yok gerek yok yani şimdi loğusa şerbet takımını almak boyle adam akıllı birsey almak raht 150 tl tutacak o şekerler 150 tutsa giden 300 TL. Kimseye verememde ben o şekeleri kalır yine elimde. Bide insanlara gösteriş için yapılıyor gibi geliyor bana o şekerler ve loğusa şerbet olayı. Ben hiç gösterişi de sevmem o yüzden yapmayacağız ohh bunun yüküde gitti üstümden yoksa dolaşıp duyacaktım istediğimi bulabilmek için
öyle birşey mi varmış canım ben bilmiyorum. sağlık ocağında kalp atışına bakacağız diye küçük bir cihazla baktılar.günaydın kızlar :)
bir şey soracaktım.
hamileliğimin başından beri karar vermiştim, kan testlerim hariç hiç bir testi yaptırmadım. ama eşim bir kaç arkadaşının bebeklerinde çıkan kalp ve böbrek anomalileri nedeniyle mutlaka dopplere girmemi istiyor. ben de saygı duyuyorum. inşallah salı günü randevumuzu aldık gidicez.
eminim burda benden önce giden vardır. geçenlerde bir arkadaşım annenin canını acıtıyor bebeği de rahatsız ediyor dedi. bu doğru mu? bebeğim orda rahatsa onu rahatsız etmek istemiyorum sağını solunu dürtüp ışık vererek. dopplere gidenler nasıl bir tecrübe olduğunu yazabilir mi acaba?
Kızlar bugün 4te kontrolüm var dua edin bana inş herşey yolundadır 1aydır bugünü bekliyorum
gözün aydın canım. iyi olsun da tek rahat etsin yavru..Teşekkürler cnm :) Çok şükür iyi dedi . Özel hastane ama saatlerce sıra bekledik . Poposunu dönmedi ama bir şekilde göstermedi işte :)
Doğum 15 Eylülden sonra ,en geç 4 Ekim dedi
En iyisini yapmışsın canım. Ben hiç düşünmedim zaten bu tarz işleri. İstemem de öyle çok gelen giden olsun. Bebeğimle ilgilenmem gerekirken, insanlara ikramla falan uğraşamam. Bir de kış bebeği olacaklar, grip, nezle falan olup gelirlerse dellenirim. Ben kankamın bebeğinin mevlidine grip olduğumdan gitmemiştim. Düşünmek lazım bazı şeyleri.
Evet sonradan okudum, çok şükür her şey yolundaymışbiz de bekledik, 5teydi randevumuz 5buçukta girdik ve çıktığımızda 7ye geliyordu saat olsun annesi bizimle şimdiden oynuyorlar işte önemli olan sağlıklı olmaları. Suyunun da normal olmasına çok sevindim canım benimki de normalmiş
Benim randevum saat 7 idi , ben 8.15 gibi gittim . Oda benim işim uzun diye 21:30 da aldı ve ben çok stres oldum ,
her an çağıracak diye yemek te yemedimsonrada göstermedi işte , bir daha ki randevuda şeker yüklemesi yapacak mış
3 hafta sonra ,
kızlar ayrıntılı ultrasona giren var mı içinizde?
ben çevre illerdeki birkaç özel hastaneyi aradım.
iki tanesinde 4 boyutlu varmış onların fiyatları 270 tl ve 200 tl.
diğerlerinde 3 boyutlu varmış onlar 35-40 civarı.
şimdi kafam karıştı 4 boyutlu pahalı geldi ama onda bütün iç organlar görünüyormuş
3 boyutluda tam görünmüyormuş galiba.
siz hangisini yaptırdınız? 4 boyutlu muydu ve fiyatları ne kadardı?
lüften bilgisi olanlar cevap yazsın
ben de dün verdim. 2,06 idi 2,77 olmuş hergün 100 pazar günü 75mg alıyorum. pazar günü 100 mg mi yapsam hastane uzak ne yapıyım bilmiyorum. cts günü stresliydim etkisi olmuş. keşke pazar günü 100 mg alsaydım. dr a sormadan da almayım diyorum ama beni benden de daha çok tanıyan olmuyor.takibini yaptırmadığım dr a desem belki düşürür. bu iyi diye ama iyi değil. stres beni çok etkiliyor. dolayısıyla rahat olmamız lazım.Günaydın kızlar :)
Sabah tiroid için kanımı verdim. Sonucumu bekliyorum :)
Canım gözün aydın her şeyi normal çıkmış çok şükür :)
Demek ki tok gitmek gerek :)))
BNim en buyuk endisem bu tiroid bebisin aklina zarar verirmi? Doktorum ilac kullanmazsam zeka geriligi olur dedi..ilaca ragmen icim rahat degil.
Sen doktora sormadan doz ayarlaması yapma. Zaten doktora gidince de biraz doz artıracaktır. Çünkü 2,77 bize göre yüksek. İhmal etmeden gitmelisin...ben de dün verdim. 2,06 idi 2,77 olmuş hergün 100 pazar günü 75mg alıyorum. pazar günü 100 mg mi yapsam hastane uzak ne yapıyım bilmiyorum. dün cts günü stresliydim etkisi olmuş. keşke pazar günü 100 mg alsaydım. dr a sormadan da almayım diyorum ama beni benden de daha çok tanıyan olmuyor.takibini yaptırmadığım dr a desem belki düşürür. bu iyi diye ama iyi değil. stres beni çok etkiliyor. dolayısıyla rahat olmamız lazım.
evet tok gelin demiş bazılarına ama ben troit ilacı içtiğim için tok değildim yanımda çikolata götürmüştüm onu yedim saati gelince.
gözünaydın canım resim yokmu resim :) artık kuzucuklarımız bizden saklanıyorlar bence :) neyse onemli olan herseyin cok güzel olmasıydı ve oyle maşallah canım kızına
Bişey olmaz.. Normal şeyler bunlar.. Bak birçok kişide var.. Troid hastaları var devamlı ilaç kullanan.. Benim normalde yok değerlerim biraz yüksekmiş doktor kontrol altında tutmakta fayda var dedi.. Sen içini ferah tut.. Bazen çok olumsuz şeyler yazıyor arkadaşlar buraya.. İşte o zaman cidden moralim bozuluyor
öyle yakınlarda gelecek akrabalar yoksa bence de gerek yok. teyzemler vs ler gelirdi ama maalesef onlar uzakta ama bebek görmeye geliyorlar ya o zaman vermeyi düşünüyorum ama dediğim gibi evdeyken kendim yapabileceğim birşey olursa yoksa açıkçası düşünmüyorum. bebeğimin ilk günü fotoğrafını ekleyeceğim bir hatıra olabilir.
öyle birşey mi varmış canım ben bilmiyorum. sağlık ocağında kalp atışına bakacağız diye küçük bir cihazla baktılar.
hayırlısıyla güzel haberler al canım.. inşallah bebeğin iyidir.
gözün aydın canım. iyi olsun da tek rahat etsin yavru..
gerçekten böyle düşünceli olmak lazım. doğum yaptıktan sonra yanımızda biri oluyor anneler kardeşler vs ama yine de onların üzerine de gitmemek lazım. çünkü herkes telaş mutluluk içinde.. yine de gelen oluyor. çok yakınlar en azından o zaman öyle çok durmazlar girip çıkarlar. bebeğe bakarlar uzaktan o kadar..
ne deyim allah bazı düşüncesizlere denk getirmesin grip olsun olmasın insanlar yaklaşması doğru değil. kaldı ki bir de grip olur yaklaşanlardan allah korusun.
aynen canım oynasınlar sağlıklı olsunlar.suları normal olsun..
canım ya şeker yüklemesini sağlık ocağı da yapıyormuş acaba orada mı yapsam. gittiğim hastane uzak.açlık tokluk önemli sanırım ayrı ayrı da yapıyorlar herhalde o yüzden burdan erken kalkıp 2 saatlik otobüs yolu kızımı yorar.
şeker yüklemeyi kan değerlerine bakıp yapıyorlar değil mi.
canım araştırdım ben 2d ile bakan bir dr varmış. çevremdekiler hep ona gidiyor ama çok iyi bir dr muş ankarada ama çok pahalı. bence ona gitmeye gerek yok. kuzenler falan dün yine söyledi ama ben karar verdim gitmem ona. ama ilerde özel hastanelerde dört ay önce 160 tl den başlayan yerler de var..
3boyutlu 40 tl falan o hastanesine yerine göre değiştiği içindir.
ben ilerde gitmeyi düşünüyorum. ama belki bir ay sonra falan.
ben de dün verdim. 2,06 idi 2,77 olmuş hergün 100 pazar günü 75mg alıyorum. pazar günü 100 mg mi yapsam hastane uzak ne yapıyım bilmiyorum. cts günü stresliydim etkisi olmuş. keşke pazar günü 100 mg alsaydım. dr a sormadan da almayım diyorum ama beni benden de daha çok tanıyan olmuyor.takibini yaptırmadığım dr a desem belki düşürür. bu iyi diye ama iyi değil. stres beni çok etkiliyor. dolayısıyla rahat olmamız lazım.
evet tok gelin demiş bazılarına ama ben troit ilacı içtiğim için tok değildim yanımda çikolata götürmüştüm onu yedim saati gelince.
yok canım o da risklerden biri sadece. kuzenimin tsh ı çok yüksekti onun çocuğu gayet normal çok da akıllı. şimdi yine hamile.ilaç da kullanmııyor sanırım.
ama sen yine de kullan. ben de kullanıyorum.
Stresler bebişe yansıyor. Ama bazen ben de işyerimde deliriyorum, gittiğim hastanede deliriyorum. İnsanı çileden çıkarıyorlar...
Sen doktora sormadan doz ayarlaması yapma. Zaten doktora gidince de biraz doz artıracaktır. Çünkü 2,77 bize göre yüksek. İhmal etmeden gitmelisin...
Ben ayrıntılıya gitmeden önce erken kalkar tiroid ilacımı alırım. O saate kadar yaparım kahvaltımı da giderim. Hayırlısı.
Kızlar bugün 4te kontrolüm var dua edin bana inş herşey yolundadır 1aydır bugünü bekliyorum
hımm ben de bebek şekerlerinden yeğenimin doğumunda yaptırmıştım. şerbet takımının yanında gibi birşey deyince dedim yeni birşey mi çıktı.:)
kesinlikle para tuzağı ama yine de insan seviniyor.hatıra oluyor işte.. ama o magnetler vb çok klasik çok sıradan oldu. ben de başka şeyler olsun istiyorum. sabun vs var ama uygun ve güzel olsun istiyorum. eşimin işyerinden arkadaşı yapıyormuş araştırıyorum.
kendimin de yapacağı birşeyler olsun istiyorum sonuçta evdeyim.
Günaydınlar
Biz dün ayrıntılıya girdik . Şükürler olsun bebişim çok iyi , doktor her yerini tek tek inceledi . Gerçekten ayrıntılıydı , suyu da iyiyimiş çok şükür :)
Haftasıyla uyumlu dedi ve hep çok güzel terimleri kullandı :))) Kendini çok net göstermedi , iş çıkışı gittiğim için karnım açtı eeeee bide uzunca bir
bekleme süresi olunca iyice acıktım , bebeğim çok haraket etmedi . Öksür dedi olmadı göstermedi kendini , git birşeyler ye gel dedigittim yedim
Aradan çok fazla vakit geçmedi sonuçta yine tam bir gösteremedi , ilk başta bir resim yakaladık işte :))) kime benziyor dedi , ben kimseye benzetemedim dedim :) daha çok kendilerini belli etmiyorlar, birde inatçı olursa ki bu özelliği aynı babası :) çok merak ettim ama , doktorumuz 4 hafta sonra çok net
göreceksiniz dedi bakalım eli yüzü düzgün olsun inşalAllah ... Aminnn
Güzel çıkar inşallah canım, sen de bizim gibi postu deldirmişsin yine:)Günaydın kızlar :)
Sabah tiroid için kanımı verdim. Sonucumu bekliyorum :)
Allah güzel haberlerle gelmeyi nasip etsin canım, bekliyoruz:)
Eminönünde her türlü malzeme var toptan satılıyor, evdeysen kendinde çok kolay hazırlayabilirsin canım. Zor değil, hatta keyifli olur. Yazın evde olduğum için yaparım diyordım ama bizimkileri ablam alacakmış, yine de düşünürüm ben orjinal birşeyler
Maşallah size, dün snowwhite hemen yazdı çok sevindik, seni de bekledik ama bu sabah yazmışsın:) herşeyin iyi olmasına çok sevindim, Allah daim etsin. Benim randevumda akşam 6.30, birşeyler yiyip gideyim bari. Ee siz isim düşünmediniz mi daha annesi, kimmiş sizin minnoş?:)
Güzel çıkar inşallah canım, sen de bizim gibi postu deldirmişsin yine:)
Sağlık ocağında yapıyorlarmış canım, önce kan alıp bakıyorlarmış. Sonra eczaneden aldığın bir tozu suyla karıştırıp içiriyorlar 1 saat sonra tekrar kan alıp bakıyorlar. Eğer yüksek çıkarsa, dozu artırıp bir daha içiriyorlar, 1 saat daha bekliyorsun yükselip yükselmediğine tekrar bakıyorlarmış. anlayacağın 1-2 saat sürüyor belki daha fazla, o nedenle yakın olan bir sağlık ocağına gidip yaptırmak daha mantıklıÖncelikle çok teşekkür ederim :) Şeker yüklemesini sağlık ocağının yaptığını ben bilmiyorum , yapıyorsa ona giderim .
Hiç yaptırmadım ben bu testten , araştırmalarıma göre kan alıp şekerli su içirip tekrar bakıyorlar
Maşallah size, dün snowwhite hemen yazdı çok sevindik, seni de bekledik ama bu sabah yazmışsın:) herşeyin iyi olmasına çok sevindim, Allah daim etsin. Benim randevumda akşam 6.30, birşeyler yiyip gideyim bari. Ee siz isim düşünmediniz mi daha annesi, kimmiş sizin minnoş?:)
canım ayrıntılıya randevu vermişlerdi ama önce hastaneye bir kayıt yaptırıyorsun muayene olmak için sıra alıyorsun muayene olmuyorsun sıran gelince dr seni kaydediyor. yani tekrar bir yönlendirme yapıyor o sıra da ben tsh için kan verdim. ilaç almadan vermem gerektiği için ilaç içmedim. sonra randevu aldığım yere gittim orada bir kayıt yapıp sıraya soktular saat 9 du abartmıyorum 20 kişi vardı benden önce sonra nasılsa sıra çok diye kan verdikten hemen sonra ilacımı içtim.. tabi epey bir zaman geçti.. bu arada bilmeyen varsa demir ilacı troit ilacının etkisini azaltıyor o yüzden iki saat arayla o da aç karına alıyorum. o sıra alamadım çünkü 10,3o sıra geldi. zaten stresli dr du dedim hiçbirşey görünmezse boşa beklemiş olmayım dolayısıyla demiri içmeden hemen çikolata yedim. ultrasyona girdim.
Hangi dra gitsem bilemedim. kadın doğum hast. kan tahlili yaptırdım ordaki endokrinciye mi gitsem 2 saat yol mesafesi var, yoksa daha önce takibini yaptırdığım özel hastanede en azından sadece muayene ücretini ödeyip gitsem oraya da 2 saat mesafe var, yoksa burdaki devlet hastanesine sonucu mu göstersem bakmazlar.. tekrar da kan vermek istemiyorum.
Güzel çıkar inşallah canım, sen de bizim gibi postu deldirmişsin yine:)
cevap yazdığın çok teşekkürler snowwhite...artık bu sitede sorularıma cevap bulamaz oldum..hep aynı kişiler birbirinin mesajına cevap veriyor sadece.
ilgilendiğin için çok sağol..ben kendim devam edeyim araştırmalarıma
Sağlık ocağında yapıyorlarmış canım, önce kan alıp bakıyorlarmış. Sonra eczaneden aldığın bir tozu suyla karıştırıp içiriyorlar 1 saat sonra tekrar kan alıp bakıyorlar. Eğer yüksek çıkarsa, dozu artırıp bir daha içiriyorlar, 1 saat daha bekliyorsun yükselip yükselmediğine tekrar bakıyorlarmış. anlayacağın 1-2 saat sürüyor belki daha fazla, o nedenle yakın olan bir sağlık ocağına gidip yaptırmak daha mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?