Ne güzel işte bak açık süt de varmış. Benim apartmanın altında var açık süt o yüzden 3 günde bir 2 litrelik alıyorum. Tek başıma içiyorum. Hele o kaymağı üstüne çıkıyor ya ona bayılıyorum ben
İğrenme sen de bebeğini düşün ve iç.
günlük sütler var ya onlardan içebilirsin.
Pastorize süt için diyorlar hep ama , bende o nedenle paket süt alıyorum . Açık süt mü almalıyım acaba ?
:)))))))))
Yemediğim için bilemiyorum bağışıklık yapar mı yapmaz mı :)))
Ama ben haftasonu sahile inersek eşim balık tutarken bi tane 2 liralık çekirdeği bitiriyorum tek başıma
Aslında iyi bir şey değil ama haftada bi defa bi şey olmaz ya
Bu ara dondurmaya düştüm :)
Çok ateşli bi kadın oldum ben bu ay. Suyum da buzdolabında artık.
Tam olarak kaç haftalıktı gittiğinde ? haftası ile uyumu önemli ...
bizim 7 ile çarptığımda 25 cm yapıyor , bana da kısa geldi amaaaaa
netten araştırdım , fl ölçümü bu haftalarda çok doğru olmaz mış 25 ten sonra , bakılmalı sanırım
Kızlar bişiy sorucam size burda bi bayan var o da hamile doktor ona karpuz yeme demiş yiceksen 1 dilim yeterli demiş. Yasaklamış resmen ben karpuz çok yiyorum öğle akşam yemeklerden sonra mutlaka yiyorum midemde yanma oluyo iyi gelio soğuk soğuk acaba yememelimiyim bilemedim hiç böyle bişiy duydunuz mu ??? Cuma günü ayrıntılı ultrasonum var doktoruma sorucam unutmazsam
Ben gittiğimde 20+1 dim canım. Kaçıncı haftada kaç kilo oluyor bilmiyorum ki :26: benim de çarptığımda 24 falan çıkıyordu. Nerden bakmak lazım haftasıyla uyumlu olup olmadığına? Doktora da sormak hiç aklıma gelmedi o da bişey söylemedi
20 haftanın bitiminde 320 gr 25 cm olmalı yazıyor
Harikasın maşallah sana:) ben o kaymağından nefret ediyorum maalesef ama zorlıycam kendimi en azından günde büyük bir bardak içsem yeter şimdilik belki alışırım o zaman daha fazla içerim.Balda koyayım belki tadı hoşuma gider:)
Evet günlük sütte iyiymiş kutu sütlere göre ama bizim oralarda satılmıyor hiç rast gelmedim bakındım ama neyse ben o açık sütten alayım ne yapalım
benim bildiğim karpuz kavun üzüm gibi şekerli meyveler fazla tüketilmemesi gerekiyor.belki arkadaşında hamilelik şekeri ya da normal şeker varsa veya çıkma ihtimali doktor ona göre önlem almıştır.benim ablamın doktoru da fazla yeme demişti.
hayırlısı canım inşallah iyi çıkar.. sana açlık tokluk bakmadılar mı sanki öyle duymuştum. hani şunu demiş olsalar şunları yeyip gel kan vereceksin başka zaman da şunları ve/veya hiçirşeyi yeme öyle kan vereceksin de demedilerse demek sadece genel bir şekere bakmak için olabilir mi..sonra duruma göre isteyebilirler belki...
böyle oluyor diye duymuştum ama demek ki bazı yerler kan tahlili yapıp ona göre değerlendiriyorlar. kuzenim hastane de şekere baktırmış şeker yüksek çıkmış yükleme için çağırmışlar.bu nasıl oluyor ki?
neye göre yükleme istiyorlar bakıyorlarsa..
bir de ben şunu soracağım. normalde tatlıyı pek yemem. yersem de çok az yerim. dün sanırım tatlıyı kaçırdım. ekmek almaya gitmedim. evde popkek vardı onlardan yedim bir de akşam halka tatlılardan yedim.(ekmek yoksa pasta ye oldu ama:)) akşam başım çatladı resmen. şeker yükseldiğinden midir..büyük tansiyon 10lardadır benim ölçtüm 12 olmuş.
inşallah canım.
park yataklara gelince durumunuz iyiyse alma.. ha durumunuz iyiyse de alınır ama daha çok akraba veya dediğin gibi bizzat gördüğün kırık değildir temizdir veya beğenirsin vs içine sinen bir malzemeyi alırsın. olmadı verirsin.
ama işyeri arkadaşları deyince, durumunuzda iyi deyince ve park yatağı görmedim deyince bence hiç karışma ihtiyacı olana versinler. böylelikle senin de farkında olmadan başkasına iyiliğin olmuş olur.
maşallah canım.. amin canım.
arkadaşlar bebeğini görmeye gidenler inşallah güzel haberlerle gelirler. yazmayı unutmayın..
anladım canım ben doktoruma danışayım en iyisi aşırı seviyorum karpuzu yeme derse zor olucak biraz :)
Üffff ben de çok yiyorum yaasabahları bir simit, yumurta, zeytin peynir yiyorum öğlen pilavsız makarnasız geçmiyor, akşam da çok yiyorum nolucak bu halim bilmiyorum tatlı değil ama ekmek hamur işi çok yiyorum
canım sabahları yiyorum valla ne yalan söyleyim:)) sanki başka öğünlerde yemiyormuşum gibi konuştum:)) diğer öğünlerde cabasıOooo , çalışan bir anne ama tam teşekkürlü :)
Ben o kahvaltıları hafta sonu yapabiliyorum
Bizim işyerinde de öğle yemeğinde pilav ve tatlı muhakkak çıkar, gelde yeme gözünün önündekini:)) en çok kilo aldıran şeyler zaten hamur işleri:)
Paket sütler pek iyi değilmiş mümkünse açık varsa daha iyi yoksa da günlük cam şişelerdeki sütler iyiymiş diyorlar..Hatta yoğurtta kendimiz yapsak çok iyi.Allah tan bizim orada bir dükkan var süt,ayran ve yoğurt hep doğal hatta kaşar ve peynirde yapıyorlar ben oaradan alıyorum alırsam ama ağır oluyor tabii biraz zorlıycam artık ..
anladım canım ben doktoruma danışayım en iyisi aşırı seviyorum karpuzu yeme derse zor olucak biraz :)
Bi de yemeğin yanında pilav ya da makarna yemeyince doymuyorum sanki ben :26: Evet hem kilo aldıran hem faydası olmayan :/ Allah'ın son 4 ayımızda bize dayanma gücü versin şu yemeklere karşıyoksa doğuma yuvarlanarak gidicem :18:
Çok sanslisin' zaten doğal olduklari için çok yemeğe de gerek yok' ben de yoğurdu ve yumurta yi köyden getirtiyorum sütle pek aram yok
Bazen kendimi tutmaya çalışıyorum, bazende diyorum ki hamileyken yemicem de ne zaman yicem:) canım ne isterse yeyim diyorum:)) kadının birisinin canı bir şey istemiş hamileyken ne olduğu aklıma gelmedi şimdi, yiyememiş bebek doğduğunda kolunda o yiyemediği şeyin şekline benzer bir leke varmış. Böyle şeyler duyunca da korkuyorum açıkçası:)Bi de yemeğin yanında pilav ya da makarna yemeyince doymuyorum sanki ben :26: Evet hem kilo aldıran hem faydası olmayan :/ Allah'ın son 4 ayımızda bize dayanma gücü versin şu yemeklere karşıyoksa doğuma yuvarlanarak gidicem :18:
Canım yaa ne olur ne olmaz diye alamıyorum. Hani doğmadan önce çok hoş görülmüyor ya. O yüzden. Anlyacağın Allah göstermesin kaybederim diye tedirgin oluyorum.Neden cnm
slm kızlar nasılsınız oğluşum çok iyi ama benim belim ağrıyor yaa nasıl geçer ki işallah bir an önce geçerr dün akşam tv izliyordum uzaktan kumanda karnımın üzerindeydi oğlum uyandı tekmeledi kumanda nasıl sallanıp kıpırdıyordu babasıda gördü kumandayı kardırdı elini koydu güçlü bir tekme attı babasının eline eşim şaşkın şaşkın baktı öylee sabahta annesini uyandırdı oğlumm çok güzel allahım isteyen dileyen herkeze bu duyguları anları yaşamayı nasip etsinn işallahhh
Maşallah, kızlar. Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın.Günaydın herkeseee... Akşam oğluşum babasına öyle bi tekme attı ki benim bile aklım çıktı :) eşim ilk defa hissetti bebeğimizi o kadar şaşırdıki anlatamam onun o yüzündeki mutluluğu görünce bende mutlu oldum çok. Normalde kıpırdıyodu ama babası elini koyunca duruyodu anlıodu sanırım eşimde çok inat olucak bu kurbağa diyodu akşam hareketini hissedince dedim sana sağlam tekme atmak için güç topluyomuş babası dedim :) sabaha kadar eli karnımda uyudu gece vurursa hissedeyim diye... Allahım isteyen herkese nasip etsin çok güzel duygu...
Canım gaz belli oluyor. Patır patır yatay hareket ediyor. Ama bebek belli bir noktada farklı aralıklarla seyriyor gibi oluyor. Gaz gibi rahatsız edici değil tabii tekme çok güçlü değilse. Hani et atar ya seyrer denir. Öyle oluyor. Bir de senin vücudunun dışında farklı bir nesneden geldiğini anlıyorsun.selamlar kızlar.
sizin bebişlerinizin kıpırtılaırnı nasıl hissediyorsunuz? benimki bağırsak hareketimi bebek hareketimi anlayamıyorum :)) çünkü maşallah doğuştan benim bağırsak ferrari gibi hızlı ve hareketli olmuştur
bebeklerinizin hareketi nasıl hareketleri? içerde böyle minik bişey karnınızı kaşındırıyor gıdıklıyor gibi mi? dün akşam yemekten sonra kanepeye uzandım karnımı açtım. elimi koydum. bi kıpırtılar. Allah Allah dedim bu bağırsak mı bebek mi? eşimi çağırdım. ay dedi ne hareket var içerde böyle. sağımda ya da solumda bi kıpırtı.
bağırsak hareketi olsa böyle olmazdı dimi? ayıramıyorum bi türlü. böyle daha yumuşak ama belirgin hareketler bekledim hep :)) ama daha minnoş biliyorum da. ay neyse kafam karıştı.:44:
sizinkilerin hareketlendiğini nasıl anlıyorsunuz?
Normalde karpuz yüksek su oranıyla tam bir nimet. Kalsiyum vb. de var. ama potasyum oranı yüksek baya. Aşırı potasyum da bildiğim kadarıyla hamilelikte çok iyi değil. Ama istiyorsan ye. Çünkü hamile bir şeyi çok yiyorsa ona ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.Kızlar bişiy sorucam size burda bi bayan var o da hamile doktor ona karpuz yeme demiş yiceksen 1 dilim yeterli demiş. Yasaklamış resmen ben karpuz çok yiyorum öğle akşam yemeklerden sonra mutlaka yiyorum midemde yanma oluyo iyi gelio soğuk soğuk acaba yememelimiyim bilemedim hiç böyle bişiy duydunuz mu ??? Cuma günü ayrıntılı ultrasonum var doktoruma sorucam unutmazsam
açlık kan şekerime baktı canım 12 saat hiç birsey yemede bile dedi sadew bakalım yanılmadı bir daha yaptırırız artık
karpuz peynir simit ayrılmaz üçlümöyle birsey olmamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?