2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
alıyorum canım hatta doktor ilacı aldıktan sonra 1 saat hiçbir şey yeme dediği için saat kurup öyle alıyorum ilacı. daha bugün kan tahlili verdim tsh için her ay yaptırmaya çalışıyorum son tahlillerde 1.8 falan çıkmıştı inş bu tahlilde de sıkıntı olmaz
bi de bu ilacın kilo alımıyla bir ilgisi var mı acaba ben henüz 2 kilo aldım

İlginç ama oğlumda en fazla 1ay kullandım bunda hiç kullanmadım ne vitamin ne kan ilacı maşallah değerlerim iyi çıktı kansızlık hiç yok kullansam nasıl olur acaba aslında içebilirim ama ben çok üşengecim hep unutuyorum

Kızlar anne karnın da ki bebeğe en iyi kilo yapan şey meyvedir taze mevsim meyveleri mesela zamanından önce yediğimiz meyvelerin kıymeti yok şu donemde karpuz,kavun,kiraz,kara uzum hem kan da yapmaktadır bunları tuketirseniz ilaca bile gerek yok birde 6.aydan sonra bebeğin beslenmesi daha çok anneden olacağı için günde 3keZ keçi boynuzu pekmezi yiyin pekmez bebeğe güzel kilo aldırıyor ben son 2ay yedim bebeğim haftasında çıkardı hep ileride çıkmaya başlamıştı birçok kişi doğum tartısına önem vermez ama ben önem verenlerdenim bebek ne kadar derli toplu doğarsa o kada sıkıntısız oluyor rahat buyuyor ufak doğan bebeği beslemek sıkıntı uyutmak sıkıntı o yüzden beslenmelere dikkat ediyoruz ve şuan günde yarın lt 5ay bitiminden sonra 1lt sut tüketiyoruz 😊

kızlar galiba hastayım. benim de sinüzit var diye öbürleri gibi sandım. ne zamandır burun tıkanıklığı geniz sorunu yaşamıyordum.
boğazım ağrıyor,acıyor yanıyor. dün akşam yatarken soğuk süt içmiştim. yavaş içiyorum diye dolaptan çıkarı çıkarmaz içtim. ısıtmadım. bekletmedim.
burnum tıkalı genzim fena,başım ağrıyor,gözüm yanıyor acıyor.

sıcak birşeyler içsem faydası olur mu.
eşim kuşburnu çayı getirdi. ıhlamur falan da içsem mi..

yarın dr troiti söyleyeceğim ama bu konuyu söylesem ilaç yazar mı yazarsa alıyım mı? offf ya kullanmak istemiyorum.inşallah geçer.

Son düzenleme:

Aman canım sakın bitki çayı içme. Hamilelere önerilmiyor. Normal çay içebilirsin sıcak sıcak. Süt ısıtıp iç. Yumuşatır boğazını. Doktoruna da söyle geçmezse çekinme.

Aman canım sakın bitki çayı içme. Hamilelere önerilmiyor. Normal çay içebilirsin sıcak sıcak. Süt ısıtıp iç. Yumuşatır boğazını. Doktoruna da söyle geçmezse çekinme.

kuşburnu ve ıhlamur hamileye zararı olmuyor da ilaç içmeden geçireceğim birşeyler lazım. yarın dr gideceğim.

Bence de bebeğin kilosu önemli zayıf bebeğin bakımı da zor olur. Anne baba korkar bir şey olacak diye. Meyve bolluğu olan bir mevsime denk geldi hamileliğimiz çok şükür. Bol bol yiyoruz yarasın yavrularımıza

Kalsiyum folikasit kan demir triod hepsini baktırdım karaciğer enzimlerine falanda baktılar sanırım açlık şekerime de baktılar herseye baktılar yani canım. Benim kayınvalidem de hemşire kan ilacını kullanıyormusun dedi hayır dedim hemen baktı gözlerime falan kansızdım gibi durmuyorsun dedi kanına baktır dedi. Doğum anında cok kan kaybettiğin için gerekli oluyor dedi bakalım duruma gore cok kansızsan kullanmaya başlarsın dedi yoksa doğal yollardan devam edersin dedi. Valla rahatım bende zaten eşim hiç istemiyor bunları kullanmamı. Yok ikinci çözümün vakti geldi zaten 24 üydü bugun hemşireye yaptırmayacağım dedim oda hiç üstelemedi tamm dedi

Bak sende hiç kullanmamıssın. Bence sen kan tahlili yaptır eger cok düşükse değerlerinden ilaçla hemde doğal yollarla takviye yaparsın ama benim küçükken resmen anemi derecesinde kansızlığım vardı hiç bir ilaç işe yaramadı sonra hergün pekmez meyve suyu içtim fırladı kanım doktor bile şaşırdı noldu diye bende tamamen senin dediğin gibi düşünüyorum meyveler bir mucize ve müthiş kan yapıyorlar

Tamam canım, hatırladım. Kusura bakma, konuşuyorduk seninle. Egepol sana tersti. Doktorum beni hiç bekletmiyor ama evet yoğun elbette. Fuat beyi duydum ama benim doktorum Sermet Sağol'u ve Yakup Erata'yı önerdi. 400 tl Yakup beyin ayrıntılısı. Randevu aldım pazartesiye. Sermet beye mi gitsem Yakup beye mi kararsızım. Sermet bey Ege'nin doktoru, Yakup bey Dokuz Eylül'ün. Dokuz Eylül bize çok yakın, sanırım o nedenle Yakup beyi seçeceğim. Belki tahlillerde falan hastaneye yönlendirir. Perinatolog olması önemli elbette. Çınarlı'da perinatolog varsa sana yakın, orayı ara sor derim. Ücreti de uygunmuş oranın. Ben en iyisi olsun diye direttiğimden Gökalp bey bu iki doktoru önerdi.

Saraçoğlu ve birçok uzman sütün iyi bir kalsiyum kaynağı olmadığını hep söylüyor. Arkadaşımın doktoru da demiş ki, "Doğaya bak, hangi hayvanın yetişkini süt ile besleniyor? Sütü boşver, yoğurt ye." Yoğurt, brokoli, dereotu, badem vs tercih edebilirsin. Ben öyle yapmaya çalışıyorum. Hoş sütü seviyorum ama faydası olmadığını düşünüyorum. Ayrıca pastörize edilen sütlerin süt proteini yapısı yüksek ısıl işlemlerden dolayı bozulduğundan faydadan çok zararı var. Anneciğim sağolsun, komşunun çiftliğinden ılık ılık süt alıp, yoğurt yapıyor. Ama ben yeterince yemiyorum

Son düzenleme:
Marttan beri kavun karpuz da enteresanmis
Neysee sen ye devam et.
Ben duydugumu soyledm sadece.
Uygulayip uygulamamak herkesin keyfine kalmis.
evet cok enteresan bir kocaya sahibim canım ya :)) ne desem aldı sağolsun facede fotoğraf tarihine baktımda ilk karpuz açılışını 21 Mart'ta yapmışız :)) sağol paylaşım yaptığın için doktora ilk randevumda teyit amaçlı soracağım bende.

Kıyamam :)) annesinin karnında rahatı tabi hanfendi :)) evet senin durumun cok farklıymıs ama sonu hayırlı bitmiş maşallah. Ben şimdi hiç sıkına çekmediğim için rahat rahat gidiyorum sanırım Rabbim sıkıntısını göstermeden hepimize bitirmeyi nasip etsin

Yemelisin bak biz en azından ben bulamıyorum oyle doğalını Deniz'in için beslenmelisiniz annesi

Canım bir su bardağı suya bir çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ekleyip, burnuna genzine çek, gargara yap. Mucize gibi. Ayrıca adaçayını sıcak suya koy, kısa süre sonra çıkar. Ilıyınca gargara yap, ama sakın yutma. Ben bunlarla ilaçsız atlattım. Çok geçmiş olsun. Tiroid olayın ne? Okumadım öncekileri.

Yemelisin bak biz en azından ben bulamıyorum oyle doğalını Deniz'in için beslenmelisiniz annesi

Zaten işyerindeki arkadaşlar da kızdı bana, onları dinledim bugün ev yemeği ve anne yoğurdu götürdüm işe. Haklısın teyzesi, kız bana sen de

Elimizden geldiğince doğal beslenmeye çalışıyoruz bu gezegende doğal ne kadar olabilirse artık. Sebzeler babamın bahçesinden, süt yumurta komşudan, su kuyudan, ekmek anne fırınından, balık oltamızdan ama o kadar olumsuzluklar var ki çevremizde üzülüyorum minnaklarımız için. Bizler ne kadar doğal bir dünyaya doğmuşuz şimdikilere kıyasla.

Son düzenleme:

Kocan olmayani yaratio desene senin icin masallah
Doktora sor bakalm ne dedigini de burda paylasirsan hepimiz ogrenmis oluruz.her dr farkli bisey soyluyo gerci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…