2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
günaydınlar,
nasılsınız kızlar demir ve kansızlık ilacımı kontrolüme daha var o zaman sorarım. teşekkür ederim. iğne sulandırıcı iğnem bitmişti. sağlık ocağına sordum orada yazıyorlarmış. hastaneye gitmeme gerek kalmadı. yani kontrolden önce.

havalar sıcak dikkat edelim. bol su içmeyi ihmal etmeyelim.. inşallah hamileliğimizin bu son aylarını rahat geçirip bebeğimize sağlıcakla kavuşuruz..

süpermiş kayınvaliden :)))) işin güzel yanı yalan söylemiyor,
ben ramazanda doğmuşum, kardeşimde ramazanda doğdu ve annem ikimizde de oruç tuttu ,ben dayanabilirmiyim bilmiyorum

Kızlar oruç konusu elbette ki tercih meselesi ama bebeğinizin tercihini sorma şansınız yok. Annem de bana hamileyken tutmuş ve hiç sütü olmamış. Bir damla bile anne sütü almadığım için hayatım hep hastalıklarla geçti. Hala daha da bağışıklığımla ilgili sorunlarım var. Hep annemi suçladım hamileyken oruç tuttuğu, bu kadar bencil ve bilinçsizce davrandığı için. Çocukken çok dedim anneme "Kendi sevabın için beni mahvettin." diye. Eminim pişman olmuştur ama iş işten geçmişti elbette. Allah bize o yavruyu en iyi şekilde beslememiz için emanet ediyor ve bence bizim bilerek ona zorluk yaşatmaya hakkımız yok. Yaradan o kadar lütufkar ki hamileyken oruç tutmayan bir anne adayı için günah yazmayacaktır. Zaten zorunluluk da yok. Belki bazılarınıza çok ters gelecek yazdıklarım ama bunlar benim yaşantımdan yola çıkarak hissettiklerim. Düşündüm yazsam mı yazmasam mı diye ama bu konuda hassas olduğum için yazmadan edemedim. Umarım yanlış anlaşılmaz. Kalın sağlıcakla.

kızlar sızlerle sohbetı cok ozledım.ıkı uc aydır adam akıllı yazamıyorum.gerek esimle çalıştığımdan,gerek annemde oldgmdan,gerek telimi degıstıgım ve bu sıteye yazma programına ızın vermedgı ıcın.gvn arkadasmıza cok uzuldum acısını ıcımde yasadım gunlerce.5nk arkadasmzada cok sevndm Allah ıkızlerını sağlıklı bır sekılde kucagna almayı nasıp etsın.hepımız ıcın .AMİNbugun evdeyim.bırazdan çıkıp yuruyecem.kızlar ben annemde 25gun kaldım daha dungece dondum eve.annem benı oyle besledıkı o 25 günde 2 kg aldım :S toplamda ıkı kg aldm hamılelıgm basından berı.gercı 7,8 kgda vermıstım ılk uc ayda.valla kılo almayı ıstemıom zaten normalım.ama mecbur alacaz dımı.ORUC tutmayı bnde ıstıordum ama ben dayanamıorum bu ay cok ıstahım açıldı.sabahın korunde açlıktan mutfağa kosuorum.ustelık doktorlar gun uzun dıye tavsıye etmıor.Rabbım nıyetımızı bılıor.bızı bızden daha ıı bılıor.belkı tutmuşuz gbı ecirde vercektr bılemeyız kı.bence en ıyısı rıske atmamak bebıslerımızı.ama tabı kı karar sızın.bende 3haftadırsoyle bır sorun cıktı.ıkı lokma yıyorum ssaatlerce mıdem şiş oluor.sankı dünyayı yemısım gbı sızdede varmı böyle.

Aslında yemek te önemli ama en kötüsü susuz kalmak. sana katılıyorum. İnsan tutmak istiyor tabiki ama çocuklara bişey olursa o vicdan azabı da mahveder bizi. Sonuçta rabbimiz müsade ediyor. Günler uzun. Yazık bizim minnaklara :)

kesinlikle katılıyorum. bana da annem bana hamileyken midesi cok ama cok bulandığı için tutmuş. tam da dün konustuk napıyım kızım zaten midem bulanıyordu yemek yiyemiyordum tuttum bende dedi. ama bence tutmamalıydı sağlıksız olabilirdim. kardşime hamileykende tutmus doktoru cok kızmıs hayır tutamazsın bu bebeğine yaptıgın cinayettir demiş odasında bozdurmus orucunu. bence de cinayet bu. hele ki bu sıcaklarda. yemek yemesek bile bebeğin suya ihtiyacı var ciddi bir şekilde. susuz bırakmak olmaz susuz kalırsa erken doğuma bile girebiliriz. Rabbimin bize müsade edeceğini düşünüyorum ben sonucta can tasıyoruz içimizde ve onu en iyi şekilde beslemek bizim görevimiz oruc tutarak onu ac bırakmak bence günah

bu konuda kesınlıkle sana katılıorum.güzel Rabbımzorlama vermemıs.orucun telafısı var netıcede elımızde olmayan bır sebep.ama bebegımıze bır sey olursa telafısı yok Allah korusun.gunler kısa olaydı kolay tutardık ama napalım uzun gunlerdeyız.herkes en doğru kararı verecektır

kızlar ya bir akıl verin hangisini alıyım sizce emzirme minderi olarak. amac sadece emzirme olarak kullanmak değil bebek bunların içinde cok güzel oturuyor. salona getirdiğimde kızımı arasında oturacak o amacla almak istiyorum ama ikisi arasında karar veremedim. sizce hangisi?

cnm ben kendımı bebişin yerıne koydum sankı 2.sınde daha rahat eder gbı geldı ama dıerıde ıyı bılemedım.2.sınde yaslanma yerı var ne bılım rahat geldı

cnm ben kendımı bebişin yerıne koydum sankı 2.sınde daha rahat eder gbı geldı ama dıerıde ıyı bılemedım.2.sınde yaslanma yerı var ne bılım rahat geldı

Evet bana da öyle geldi 2. sanki daha pufuduk kumaşa sahip sanki daha rahat eder gibi geldi teşekkür ederim tavsiyen için :)

E ben de karar veremedim bak şimdi. Alttaki gibi olanından hiç görmemiştim. Çocukların ilgisini çekebilir. Ama ağız kısmı kapalı gibi mi anlayamadım. Bir de alttaki daha yumuşakça birşey sanki. Emzirirken işe yarar mı bilemedim. En iyisi aklını karıştırmayayım

ikisininde ağzı açık bende bilemedim :s saol ama yine de sanırım bende baya bir düşeneceğim pufudukluk bakımından alttaki daha iyi bide dediğin gibi kızımın dikkatini çekecek hemen ama şoyle birsey de var okadar pufuduk olması sonucu bebek içinde kaybolmasın :) diğeri daha sert acaba sert olan mı daha iyi yumusak olan mı bilemedim

bak bence bu konuyu ,yanı sertlık yumuşaklık ve rahatlık konusunu kesınlıkle tecrubelı annelere danışmalısın.etrafında mutlaka vardır.ancak oyle karar verebılırsın.

zaten günlerin uzun ve sıcak olması açlık açısından değil, susuzluk açısından zorluyor insanları. özellikle çalışan anne adaylarının işi çok çok zor.
ben evde olduğum için denemeyi düşünüyorum birkaç gün. sonrasına Allah kerim. Peygamberimiz(SAV)'in hadisi de iç ferahlatıcı.

Enes ibni Mâlik Radıyallâhu Anh rivayet ediyor:
Rasulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem buyuruyorlar ki:
"Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)

Yazdıklarına bende katılıyorum canım ayrıca günler uzun belki tutanlar kış günlerine rastlayan oruçlarda tutmuş olabilirler zaten hemncecik akşam oluyor ama şimdi havalr sıcak işe gidip geliyoruz ayrıca tansiyonumuz düşse açlıktan yolda ne yapacaz.
D hoşgeldin canım bebekler büyüdükçe böyle hissediyoruz midemize baskı yapıyor tabi nede olsa. Birde ben çok ymek yedikçe karnım ertesi gün daha da büyüyor böyle hissediyorum
Haklısın canım bebişlerimize birşey olsa onun vicdan azabını bir ömür boyu taşırız üzerimize keşke dememek lazım bnce...
bence ilk olan diyorum hem emzirirken daha rahat olur ayrıca bebekler hemen birşeyi ağzına götürüyo diğeri hher yeri kapalı olduğu için oturduğunda ağzı ile emebilir diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…