2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
tahlil sonuçlarım

Demir (serum) ▼52 ug/dL 60 - 180
Vitamin B12 447 pg/mL 126.6 - 505
Glukoz 84 mg/dL 74 - 106
Serbest T3 2.37 pg/mL 2.3 - 3.9
Serbest T4 0.73 ng/mL 0.54 - 1.24
TSH 3.44 mU/mL 0.34 - 5.6
Kalsiyum (Ca) 9 mg/dL 8.4 - 10.5
Magnezyum 2.01 mg/dL 1.5 - 2.3
Folat 10.47 mg/dL 3.1 - 19.9

demir hariç çok şükür iyi belki bu ay demir ilacı verir

Günaydın güzel annelere ve canımızın canı miniklere...
Gebeliğin altın çağından yani 2.trimesterden ( 2. üç ay) daha yeni çıkıyoruz ama son ay sıkıntıları bende şimdiden kendini hissettirmeye başladı kızlar, mide ekşimleri, ve gece sağa sola dönüşlerde hafif ağrıyla gelen rahatsızlık... Minnoşlar bir kiloya yaklaştı çok şükür, içerdeki ve kankaları ve cansularıyla beraber kayda değer bir ağırlıkları oldu sanırım. Ama tabi önce bulantılarımı, sonra kramplarımı olduğu gibi bu şikayetlerimi de seviyorum ben,çok şükür... Allah kaldıramayacağımız sıkıntıları yaşamadan bu ayları geçirmeyi de nasip etsin inşallah:)
Herkese mutlu ve hayırlı bir gün diliyoruz

Benim doktorum erkek, sen bayan istediğini söylemiştin. Dilek hanım var Egepol'de, herkes çok memnun. Çok güleryüzlü bir doktor. İlk kadın doğum muayenemde ona görünmüştüm yıllar önce, çok rahat geçmişti muayenem. Geçen ay da akıntım fazla gelince acile gitmiştik gece, yine Dilek hanım vardı. Güleryüzüyle rahatlatmıştı beni. Hatta benim 28. haftamda doktorum izinde olacağı için yine Dilek hanımdan randevu aldım temmuz ayına. Ama Egepol 28. haftadan sonra doğum hastası kabul etmiyor bildiğim kadarıyla, deneyeceksen çok geç kalma.

Son düzenleme:

zaten dr kararı bana bıraktı canım, "çok zorlanırsan tutmazsın. iftarda ve sahurda bir çorba iç, en az yarım saat bekle sonra yemek ye ve en az 1 saat sonra uyu uykun olursa. iftar sahur arası bol bol su iç ki susuz kalmasın vücudun" dedi. ben deneyeceğim eğer çok zorlanırsam erteleyeceğim mecburen. 1 yaşındaki kızım çok yormaz inşallah beni.

Günaydın güzel annecikler ve kuzucukları. Hafta sonuna sonunda son 2 günümüz kaldı bi bitse artık şu hafta

Günaydın güzel annecikler ve kuzucukları. Hafta sonuna sonunda son 2 günümüz kaldı bi bitse artık şu hafta

Günaydın güzel Hena'nın güzel annesiii Günaydın kızlar. Güzel bir gün olsun hepimiz için. Devamsızlık hakkımı kullandım bugün ve kursa gitmedim. Sabah 9 a kadar yattım, nasıl iyi geldi. Oğlum da evde olduğumuz için çok mutlu, kıpır kıpır maşallah. Yoruluyor yavrum 8 ders sandalye üstünde oturduğum için Birazdan güzel bir kahvaltı hazırlayacağım. Babamız işte. Denizimle kahvaltı edeceğiz başbaşa. Ayyyy tatil ne güzel şey. Çalışmayan anneler çooooook şanslısınız çok.

Son düzenleme:
Allah Allah ne gibi sıkıntı olabilir ki? bende bugünlerde dönmezse biraz daha büyüyünce dönmesi zor olur diye biliyordum,inşallah bi sıkıntı olmaz, Allaha emanet olsun hepimizin bebişleri
Bilmiyorumki tekrar detaylı usg yaptiracagiz inşallah bişey çıkmaz son hafta dönen bebek bile duydum canım inşallah sağlıkla gelir meleklerimiz

Canım benim bebek yaklaşık 8 haftadır o pozisyonda değiştirmesi lazım dedi doktorum tekrar detaylı usg yapılacak sonuçları yazarım inşallah bir sıkıntı yoktur

çalışmıyorsan evdeysen kendini dene canım ama bebeğini de düşün çünkü kaç saat aç kalacaksın ve erken doğuma yol açabiliyormuş bu durum. Bebeğin rızkına mani olmamak için tutmamak mantıklı geliyor. iftarla sahur arasında hiç uyumaman gerekir bu durumda

Belki seninki hamilelik tiroididir. Hamilelik sonrası geçiyor eğer öyleyse... Geçmiş olsun.

Tsh değerin 3,44 görünüyor ve hamilelikte 2 buçuğun altında olması lazım.Sen doktoruna mutlaka göster bu sonucu.

Valla Allah kolaylık versin birde küçük bebeğin var işin biraz daha zor..İnşallah sorun olmaz ..ufak bir rahatsızlık bile olsa zorlama canım kendini.Allah kabul etsin şimdiden.

Günaydınn..ohh maşallah çalışan bir hamile olarak kıskandım şimdi bende evde olsam ohh uzansam sonra yavaş yavaş kalkıp kahvaltı yapsam ah ne iyi gelir neyse ki haftasonuna az kaldı:) afiyet olsun sana ve deniz'ine

Canım benim bebek yaklaşık 8 haftadır o pozisyonda değiştirmesi lazım dedi doktorum tekrar detaylı usg yapılacak sonuçları yazarım inşallah bir sıkıntı yoktur
Yaa bende korktum şimdi benimki ne zamandır öyle acaba doktor bişey de demedi ayrıntılıda da herşey yolunda çıktı normal doktorumda birşey demedi..
Sen bir baktır canım inşallah bir sıkıntı yoktur belki bebeşin öyle rahat etti annesi yazarsın bize de iyi haberlerini bekliyoruz.

çalışmayı bırakmıştım 2-3 sene önce. o yüzden rahat rahat peşpeşe hamile kaldım
zaten kesin karar vermiş değilim, korkuyorum. ilk kızım da emzirdiğim için tutamamıştım, kızım hala emiyor eskisi kadar olmasa da bir de gebelik olunca insan kararsız kalıyor. 1-2 gün kendimi deneyip görmek istiyorum.

Valla Allah kolaylık versin birde küçük bebeğin var işin biraz daha zor..İnşallah sorun olmaz ..ufak bir rahatsızlık bile olsa zorlama canım kendini.Allah kabul etsin şimdiden.

inşallah canım. amin cümlemizin inşallah :)

Inşallah öyle rahat ettiği içindir canım yazarım sonucu

ilk kızımı emzirdiğim için tutamamıştım. az da olsa canı sıkılınca hala emmek istiyor, e gebelik de var. korkuyorum kızlar, en azından 1-2 gün deneyip göreyim, ona göre karar vereyim istiyorum. ondan sonra içim daha rahat olur.

sağolun :)

canım biz beş kardeşiz annem hepimizde tutmuş , ben tutamıyacağım bünye meselesi sabah 9 a kadar zor dayanıyor hemen acıkıyorum.bu arada size komik bişey anlatayım :) kayın validem sen oruç tutacakmısın diye sordu ben de tuttamam anne dedim aaaaaaaaaaa olurmu öyle şeyy ne kadar günah dedi bende ama anne ben dayanamam biliyorum kendimi normaldede zor tutardım mübareği dedim olmazzz tutman gerek dedi. sen tuttunmu anne dedim hayır ben tutmadım ama... // hay Allahım bu kadın beni öldürecekkk //

Teşekkür ederiz teyzesi. Kahvaltımızı ettik, şimdi keçiboynuzu tozlu sütümüzü içiyoruz. Bir yandan da televizyonda Ender Saraç izliyoruz. Hamilelikte ve emzirirken beslenme ile ilgili program. İlgi alanıma giriyor artık
Hamileliğim başladığından bu yana hiç rapor almadım maşallah. Arkadaşlar ilk haftalar dinlen, rapor al dediler ama inat ettim çalıştım. O yüzden 1 gün de olsa evde olmak hele ki yorucu kurs haftasında çok iyi geldi. Aslında hep düşünürüm çarşambaları da tatil günü olmalı, hafta ortası dinlenmek çok iyi geliyor.

Bebeğin duruşuna gelince bizim Deniz son gittiğimizde kafası aşağıdaydı. Ama ben ultrasona girmeden dedim zaten eşime, başı aşağıda, ayakları yukarıda diye. Çünkü göbek hizamdan tekmeliyor genelde. Ultrasonda görünce "Aaaa başı aşağıda mı?" diye sordum tahminim doğru çıktığı için. Doktorum da "Eveeeet, nolduuu, sakıncası mı var?" diye takıldı bana. Yani sorun değilmiş başının aşağıda olması.

Geçen hamile tişörtümün üstünde sörf yapan bebek resmi vardı. Deniz öyle hareketler yapıyordu ki sanki deniz dalgaları ve bebek resmi sörf yapıyor gibi hareketlendi. Çok güldük eşimle. Ha bir de doktorum çok ince olduğun için çok rahat hissediyorsun ve görüyorsun hareketlerini dedi. (Şu halimle adamcık bana ince de dedi ya, nasıl mutlu oldum çaktırmadan.) Bence hepsi hareket ediyor gün içinde ama bazen hissetmeyebiliyoruz. Çok takılmayın anneleri, stres yapmayın. Bebişlerimiz içeride çok rahatlar, siz de mutlu olun ki daha da mutlu olsun tatlıcıklarımız. Oyyyyyy severim hepsiniiiii

Son düzenleme:
Belki seninki hamilelik tiroididir. Hamilelik sonrası geçiyor eğer öyleyse... Geçmiş olsun.

aslında daha önceden de varmış ama doktorları ikna edememiştim, birkaç yıl içinde aşırı kilo almıştım, diet,spor hiç birşekilde veremiyordum, sürekli yorgundum daha bir sürü belirti vardı, birkaç kez düşük yaptım vs... inşallah bundan sonra iyi olucam en azından artık ne olduğunu biliyoruz,sizede geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…