- 25 Aralık 2011
- 397
- 98
- 73
Canim aslında söyle bir durumda var benim buyuk kizim temmuz dogumlu kis soguklari basladiginda 4 aylikti.kucuk kısımda nisan dogumlu oda 7 aylik fslan olmustu ondan donra yunu kullandim ama şimdi bizim bebeklet kus bebegi olcak hemen kalın biseyler ortmek lazım benimde simdi kafam karisti acaba yeni dogana yun agirmi olur acaba.tacin bebekler icin uyku seti var bende kizlarimdan kaldı acaba onumu kullansam tuhhh kafam karisti simdi birden dusununce kis bebegi aklima geldi.aslinda anneme pamuktanda yaptirabilirim pamukta saglikli sonucta
annem fatihte oturuyor ona yakın ama annemin bir huyu vardır her mağazayı gezer :)
kayın validemler 2 tane battaniye örmüş, evde 1 tane pelüş battaniyemiz var, 2 tane penye alayım diyorum,
yorganı felan annem yapacak, daha önce kardeşime yapmıştı onu ayarlayacak,
aslında benim canım gitmek istiyor, şöyle en üst kattan en alta kadar dolaşabilsem :)) eşimle bebek mağazalarını gezmeyi hep sevmişizdir
Tatlım korkuttular valla beni de ya, ben de seviniyordum ne güzel bebeğin başı yukarıda diye :)) Bu dönem korkmaya ve üzülmeye yer arıyoruz :)
Pıhtılı Arkadaşlarım
Dün 10 kutu Clexan iğnemi de doktora yazdırdım ve eczaneden temin ettim.Alırken duygusal anlar yaşadım,çünkü büyük olasılıkla bu almış olduğumuz son 10 kutu.Yani doğumdan sonra da kullanmayacaksak ki ben sanmıyorum kullanacağımızı,doktordan son kez Clexan reçetesi aldım :)
Dolapta dağ gibi birikti iğneler ama gözümü korkutamazlar,biliyorum ki zaman hemen geçecek ve nasıl olduğunu anlamadan iğneler bitecek.
Bu arada kolumdan iğne olmaya baya alıştım.Bacağa ve göbeğe göre iğne çok rahat ve sorunsuz giriyor.Tabi son 1 haftadır kolumdan iğne oluyorum,zaman geçtikçe zorlaşırsa bilemem.Hafif morarmalar başladı ama önemsemiyorum.Sonuçta geçici bir rahatsızlığım var ve bu bir tedavi...
Bacağınız yada göbeğiniz sizi zorluyorsa kolu deneyin derim ben...
Benim her pakette 2 tane olduğu için şu an 16 kutum falan var evde, ama bende bunlar bitince bi 30luk daha yazdırıcam ve inşallah bitecek diyorum, Tabi doğumdan sonra 1 ay daha kullanacakmışım ama olsun göbişim inmiş olacak o zaman inşalalh. Ben göbişle tamamlayacam bu süreci herhalde, doktoruma sordum bu hafta sen böyle devam et, yanlara doğru yaptırabilirsin dedi. Göbeğim pek morarmadı benim, gerildiğinden beri çok acıyordu ama sonradan uzanarak yapmayı akıl ettim de şimdi yine hemencecik yapabiliyorum, daha z gergin oluyor karnım o zaman.Ayy canimm ne guzel yazmissin yaa bitiyo gercektenn Allahim saglikla tamamlamayi nasip etsin insallah...bende onumuzdeki hftaici gidicem yazdirmaya havalar cok sicak o yuzden bu defa toptan almicam ignemi ama yine de son 10 kutu kaldigini bilmek bile yetiyo:)
Şu site konusunda beni cok rahatlattin yaa butun kredi kartlarimi masaya cikardim alisveris baslasin:)
Azure inş. öyle olur .şu çatır çatır doğurma deyimini bile öyle seviyorum ki :)
Bana da doğumdan sonra 1 ay devam dedi, yalnız değilsin:)canım durumun o kadar da ciddi olsaydı bir an önce tedaviye başlarlardı en aznıdan gözetim altına alırlardı. kontrole ne zaman çağırdılar?mutlaka git ihmal etme.zamana kadar da dr un dediklerini yap. nerde kontlrole nereye gidiyorsun.hangi ildeydin.. yani içine sinmiyorsa kontrolde uzaksa tam donanımlı bir hastaneye git. kontrol yakınsa duruma göre bakarsın.
korkma.. sen kendini sağlam tut. kasılırsan üzülürsen takarsan zarar verirsin. yapacağın en iyi şey dr un dediğini yapıp moralini sağlam tutmak.
az önce yazacaktım unuttum. dün de benim karnımda birşeyler oldu. yani değişik bir hareket vardı:) bugün sadece göbeğimin üstünde tekme duyorum. önceden sağlı sollu orta :) heryer tekmeleniyordu:)
canım ben de geçen gün 9 kutu aldım. yani bir koli:) ben enox kullanıyorum. gelince benim de gözüm korkmuştu. sonra olmam gerektiği ve tedavisi olduğu için şükrettim. korkmuyorum. ancak benim dr um coraspirini bir ay kala keseceksin ama iğneyi kesmeyeceğiz hatta doğumdan 1 ay sonra da kullanacaksın dedi. anne sağlığı içinmiş o da..
oysa sezaryanla olunacağı için iğneyi herkes 1 ay kala kesiyor. dr a böyle duymuştum ben diye sordum. coraspirin zararı olur da iğnenin olmaz dedi.
bir ben devam edeceğim sanırım.
evet canım bismillah de ve başlacanım ben 0-3 aldım 3-6 hiç almadım, çünkü 0-3 ler 6,5 kilo olana kadar giyilebiliyor. Bebeklerin 3 kilo civarı doğacağını düşünürsek 4-5 aylık olana kadar giyer 0-3leri bence. yenidoğan da bikaç parça aldım çünkü çok yakın arkadaşımın bebeği 2,800 doğdu ve 0-3ler büyük geliyor hala (2 aylık bebek bu arada) çok almaya gerek yok bence. Her birinden 5er parça aldım ben (uzun kol, kısa kol, atlet). Bence sen çok kalın kadife gibi şeyler alma, isilik olmasın yavrucak :)
canım bu normal dogum/sezaryen dogum konusunu doktorunla hiç konustun mu? bende kan sulandırıcı kullandıgımız için normal dogum yapamayız sanıyodum ama en son gittigimde doktoruma sordum ben normal yapmayı cok istiyorum ama siz ne düşünüyosunuz diye? aspirini 32. hftada bırakacagın için sorun olmaz cnku asıl kanamayı yapan aspirindir iğnenin cok etkisi yok dedi...şartlar normal dogumla uyumlu oldugu sürece yapabilirsin hiç korkma dedi bnde bu duruma cok sevindim:) ama sen zaten normalde de sezeryan düşünüyosan o baska tabi:)
ocak-subat burda soguk gecer malum dogalgaz flan da yok eee cocugun odasını klimayla ısıtamayız zararlı en iisi elektrikli sobalar+kadife tulum:) yani sadece ocak-subatta giyebilecegi kadar kadife tulum yeterli fazla bile gelir:) o zaman bnde agırlıklı olarak 0-3 ay alayım bari:)
Canım riskli durumun varsa , yorar seni . Annen gezmeyi seviyorsa gitsin , keyifli olur. Yorganı neyden yapacak ?
Battaniye penyeler çok lazım oluyor diye duydum .Bizim daha 1 adet penye battaniyemiz var onu da k.v aldı beğenmedim
merhaba canim, yorgandan baya bahsedilmis, benim oglum eylul dogumlu ilk sene hic yorgan kullanmadim sadece cift tarafli buyuk ve yumusak battaniye kullandim ve cok pratik oldu aynisindan bulursam pembis alacam kizima insallah, yorgani 2. kisa kullandim annem hafif yapmisti yastigiyla beraber ama ara sira battaniyede kullandim...
aa bak ben bu markayı hiç duymadım. bugun markofoniye de girmedim hemen girip inceliyorumm canım sağol
tamm bende şimdi instagramda buldum yine modeller. instagramdan tanıdığım birine 4 tane yelek 2 tane daha hırka ördürcem bitecek sonra bu iş :)
Tam bitti herşey alışveriş artık diyorum ama hergün farklı şeyler daha çıkıyor. bugünde biberon ve banyo küvetini vs hallettiik. ama hala var bitmedi hala alacaklarımız. ne zormuş bu alışveriş olayı. biz iyiki erkenden başlamışım valla 1 aydır bunlarla uğrasıyorum. Darısı sizin başınıza kızlar. İnşallah hemen bitirirsiniz sizde.
[
Benim her pakette 2 tane olduğu için şu an 16 kutum falan var evde, ama bende bunlar bitince bi 30luk daha yazdırıcam ve inşallah bitecek diyorum, Tabi doğumdan sonra 1 ay daha kullanacakmışım ama olsun göbişim inmiş olacak o zaman inşalalh. Ben göbişle tamamlayacam bu süreci herhalde, doktoruma sordum bu hafta sen böyle devam et, yanlara doğru yaptırabilirsin dedi. Göbeğim pek morarmadı benim, gerildiğinden beri çok acıyordu ama sonradan uzanarak yapmayı akıl ettim de şimdi yine hemencecik yapabiliyorum, daha z gergin oluyor karnım o zaman.
Ben de Cool gibi sezaryan tespitlilerdenim, arkadaşlarım da risk alma dediği için normal olması için diretmeyecem ama sana güveniyoruz canım, beline kuvvet:)
Bana da doğumdan sonra 1 ay devam dedi, yalnız değilsin:)
Canım bebeğin doğum kilosuna bağlı ama o 0-3 leri bile 2 ay tek giyebilirler, ben yenidoğan 3-4 set, 0-3 ay 5-6 set alacam sadece daha çok 3-6 ay alacam çünkü kollarını kıvırarak da kullanabiliriz ama hemen küçülürse verdiğimiz paralara yazık olur, çok stok yapma onlardan bence..
Senin doktorun daha cesurmuş, normal olursa senin adına çok sevinirim:) ama benimki her konuda garantici olduğu için bu konuda da sezaryan dedi, ben de müdahale etmemeye karar verdim. Hakkımızda hayırlısı olsun, sağlıkla gelsinler inşalalh...
Çok güzel ayarlamışsın resmi:)) Babasının kızı bu resmen, sana bir sonrakinde başarılar diliyorum canım:)
Canım bebeğin doğum kilosuna bağlı ama o 0-3 leri bile 2 ay tek giyebilirler, ben yenidoğan 3-4 set, 0-3 ay 5-6 set alacam sadece daha çok 3-6 ay alacam çünkü kollarını kıvırarak da kullanabiliriz ama hemen küçülürse verdiğimiz paralara yazık olur, çok stok yapma onlardan bence..
saol canım yaa inşallah normal yapaibilirimm cok istiyorumm:)
valla cnm ben her gun sut tuketıorum.bazen bir,bazen iki,ama bnmde kramplarım oluor.he oyle bagrarak aman aman dıleyıp ağlatacak kadar dgl ELHAMDÜLİLLAH.demekkı onuda sut hafıfletıor demek ıcmesem daha agır yasardm onu blmıordum bak! 1 ay once sabah kalkarken bır kramp gırdı bırde ıkı gun once sabah oldu.sukur dayanılmıcak gbı dgl.muz yemeye basladm.burdakı kızlara sifa olmuş.sende hergun bır tane tüket.ıcınde magnezyum oldgndan krampları azaltıormus.hemen evıne alıp koy.hergun bırtane zorla ye.
valla en yakın senin ki senin yazılarını görünce heyacanlanıyorum ben...
inşallah canım bebeklerimizin eksiği kalmaz.. ki ben diyorum bunu hiçbirşey almayan ben.. utanıyorum.sadece başucumda bir çivi var oraya ortaokulda ördüğüm kırmızı patik vardı onu astım. sadece o var.. bir de kırmızı yelek örmüştüm o zaman ama onu bulamadım ya da ayrı poşette..
bir takım şeyler çevreden gelecek bir onlar gelsin bakalım. ona göre eksiklerimi almayı istiyorum. gerçi bazı sağlık gereçleri ve en azından bir hastane çıkışı alırım. ama bakalım kalanlarla bakayım.
inşallah canım, ben de çok çok istiyorum Allah hayırlı doğumlar nasip etsin bizlere
Canim geçmiş olsun bende sali gittim doktora benimde bebesim dogum pozisyonuna girmis doktor erken doğum riskin var dedi progestan verdi eagif is yapma bol bol dinlen dedi gunde iki defa kullaniyorum sen kac defa kullanıyorsun. Ayrica bende bas donmesi ve uyku yapti srnde yan etkisi oldumu.bende ilacim bitince gidicem yani bayram haftasi gidicem senin sadece suyumj azalmis bebegin basi yukardami bisey dedimi
canım sanada gecmiş olsun bn birbuçuk ay kullandım günde bir defa 200mg dı ve doktorum özellikle akşam yatmadan önce kullan dedi bnde öyle yaptm o yüzden yan etksni hissetmedm senin ne kadar ilacın mg bide sende öyle dene benim bebeşin başı hep asağıdaydı hiç değişmdi hala asağıda doktor bunu sıkıntı yapmadı agrılarım olduğu için progestan verdi devam et dedi 2hafta önce bebğin suyu iyiydi ayrıntılıda ama suan biraz azalmış yatmamı ve bol su içmemi söyledi dikkat et dedi
Balık yiyemiyorsan semizotu ye canım cok fazla omega3 var semizotunda. ama bişirmeden ye. salatasını yapabilirsin mesela
çok doğru diyorsun..eşimle konuşucam biz de bir şekilde temin etmeye çalışalım...onemli cidden...eğer uygun fiyata güzel balık bulursan bana da haber verirsen sevinirim :)
son üç ay kaldı evet sonunda :))
gece rüyamda bebeğimi gördüm karnımdan dışarı çıkmış eşimle önümüzde oturuyor masmavi gözleri kumral uzunca saçları bile var..erkekten çok kıza benziyor...diyorum ki bu olmuş bidaha karnıma girmesine gerek yok zaten oda olduğunu gördü girmek istemez diyorum..o kadar :))
rüyada bile görmek çok güzel
teşekkür ederim cnm bende göbekten çok başka yerler büyüdüBen hiç senin fotoğraf koyduğunu görmedim.Koymadıysan koysana bakalım.anasına bak kızını al demişler :) şaka şaka hiç önemli değil nasıl görüneceği iyi olsun yeterli inş. oğlum da öyle düşünür:)
senin de göbeğin çok küçüktğ kamuran ben senin fotoğrafını gördüğümde rahatlamıştım .Ters bir şey yok bende de diye.
Prenses çok teşekkür ederim canım. aslında değişti vücudum mesela göğüslerimde oğlumun iki kardeşi daha varmış gibi geliyor bana .aralarına peçete koyuyorum gün içinde pişik oluyor yoksa
Teşekkür ederim Nisa .Seni gördüm hiç de ikinci çocuğunmuş gibi durmuyordu göbeğin .İnş. ben de senin gibi olurum ikinci de.İnş. dediğin gibi olur son aylarda sapıtmazsam şimdilik iyi gidiyorum galiba .Sence göğüslerim daha da büyür mü?Geceleri neredeyse çeneme değiyorlar yatarken :)
valla ne diyeyim, zaten şu an moralmen çöktüm, kendimi hazırlamıştım oğluşumu görücem diye en çok ona üzüldüm
Kabizlik icin kayisi, kramplar icin muz yicem desene :)) ah bu bebisler bi gelsin isircam onlari :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?