Ben geldim:) daha doğrusu dışardayız da ben haber vereyim dedim:) oğlum çok iyi Allah'a şükür:) boyu 37,5 cm. Kilosu 1.140 gram:) sorularımı sordum. Yazıcam size detayları:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kısmetse bu cuma bitecek Damlacığım. Çok yoruldum, darmadağın oldum bak böyle Perşembe günü bir öğretmen arkadaş kalp krizi geçirdi kursta, ambulansla götürdüler Umarım sağ salim atlatırız şu haftayı. Sonra da ev taşıyacağız. Sana bir ev fotosu yollamıştım yanılmıyorsam bizim mahallede, Urla'da. 240'a vermiş sahibi, ucuza gitti. Buluruz yine, siz gelmek isteyin de Zeytinyağı üreticileri genelde kendilerine sabun yaptırıyorlar. Onlardan rica edip bir kalıp alabilirsin belki. Ama kostiksiz olmalı. Sanırım külle yapıyorlar, meşe külüyle. Bu arada annem de şu banyo malzemelerini sordu bana plastik mi kullanacağız, içine sıcak su koyacağız diye. Başka alternatifimiz yok sanırım. Eskiden köyde anneannem beni tahta teknede yıkardı, bayılırdım o tekneye. Ahşap küvet şeklinde. Doğal olan ne güzel
Benim de karnım kaşınıyor. Büyüdüğü için kaşınıyor. Ellerde de kaşıntı olması normal herhalde canım arkadaşlarda olmuştu. Bende de kırmızılaşma olmuştu. Ilginç durumlar:)
bakalım artık randevuma gidince soruyum doktorumacnm ben ilk gebeliğimin son iki ayında çok kaşındım ama her yerim ! geceleri kaşıntıya uyanıodum. doktora gittim . "Puppé olmuşum. yani hamilelerin %17sinde görülen bişey. hamileliğin verdiği yan etki yani. o da geldi beni buldu. hergün denize giriodum tuzlu su kaşıntıyı alır diye. biraz yarıodu gerçekten. ama malesef ilaç yasak krem falan vermedi doktor bebeğe zararlı diye. bi cildiye ye git sor durumunu bence.
Bu insanlar ne sinir bozucu ya 26 haftalik hamileyim nerdeyse 6. ay bitecek sadece 4 kilo aldım şişko olmuşsun tombili vs kelimeler kullanıyorlar sadece 64 kiloyum bu insanları anlamıyorum ya acayip sinir oldum yemek yemek istemiyorum(
arkadaşlar bildiğiniz gibi geçen hafta iki kez randevum ertelenmişti ve bugüne kalmıştık, bugündende çok ümitli değildim ama çokşükür doktorumuzu gördük,
önce sabah 9 da endokrin doktorumla randevum vardı, çok şükür son tahlillerim iyiymiş, ilacımın dozunu ayarladık, 1 ay sonra tekrar kontrolümüz var,
saat 10:30 da ebru hanımdaydık, "evett oğluşumuz nasılmış" diyerek muayeneye başladı çok hoşuma gitti, çok şükür oğluşum iyiymiş, detaylı ultrasonda yüzünü göremediğimizi söyledik, bize yüzünü gösterdi, ağız kısmını bana benzetti ama genel olarak yüz hatları daha erkeksi duruyor dedi,
en son 22 mayısta muayene olmuştum yaklaşık 1,5 ayda 800 gr almışım, tabi oğluşumda çok kilo alamamış 770 gr ve boyuda 30 cm dedi, eşimi ve beni düşününce çok ufak gibi geldi bana (ikimizde uzun ve çok kiloluyuz, baskül ailesi diyebilirim) ebru hanım kilosunun ve boyunun haftasına göre normal olduğunu söyledi, oğluşum dönmüş yani şu an başı aşağıdaymış ben ayağıyla vuruyor sanıyordum meğer kafa atıyormuş :) suyumuz çok şükür iyiymiş,
rahim ağzını kontrol etmek için alt muayenede yaptı ve normalmiş, çok şükür erken doğum riskim felan yok,
şeker yüklemesini mutlaka yaptıralım dedi, pazartesi günü 50lik yaptırıcaz, birde idrar tahlili istedi, sonuçları alınca telefonda görüşücez ve tekrar ne zaman gitmem gerektiğini telefonda söyleyecek, tahlillerde bir sorun çıkmazsa bir ay sonra gelirsiniz dedi,
1 aydır b12+folic asit+ biotin olan bir vitamin kullanıyordum demirim biraz düşük olduğu için demir şurubu verdi, yani günün sonunda çok şükür mutlu olarak eve döndük, inşallah herkes bizim gibi güzel sonuçlarla döner :)
herşeyin yolunda olmasına sevindim gözün aydın kavuşmuşsun oğluşuna sonunda :)
İnşallah tamamen yok olup gitmiştir canım, iyi haberlerinizi bekliyoruz..
Hoşgeldiniz, size de hayırlı olsun Allah sağlık güzellik versin miniklerimize. Kaç haftalıksınız siz peki? Takvim koymamışsınız henüz:)
arkadaşlar bildiğiniz gibi geçen hafta iki kez randevum ertelenmişti ve bugüne kalmıştık, bugündende çok ümitli değildim ama çokşükür doktorumuzu gördük,
önce sabah 9 da endokrin doktorumla randevum vardı, çok şükür son tahlillerim iyiymiş, ilacımın dozunu ayarladık, 1 ay sonra tekrar kontrolümüz var,
saat 10:30 da ebru hanımdaydık, "evett oğluşumuz nasılmış" diyerek muayeneye başladı çok hoşuma gitti, çok şükür oğluşum iyiymiş, detaylı ultrasonda yüzünü göremediğimizi söyledik, bize yüzünü gösterdi, ağız kısmını bana benzetti ama genel olarak yüz hatları daha erkeksi duruyor dedi,
en son 22 mayısta muayene olmuştum yaklaşık 1,5 ayda 800 gr almışım, tabi oğluşumda çok kilo alamamış 770 gr ve boyuda 30 cm dedi, eşimi ve beni düşününce çok ufak gibi geldi bana (ikimizde uzun ve çok kiloluyuz, baskül ailesi diyebilirim) ebru hanım kilosunun ve boyunun haftasına göre normal olduğunu söyledi, oğluşum dönmüş yani şu an başı aşağıdaymış ben ayağıyla vuruyor sanıyordum meğer kafa atıyormuş :) suyumuz çok şükür iyiymiş,
rahim ağzını kontrol etmek için alt muayenede yaptı ve normalmiş, çok şükür erken doğum riskim felan yok,
şeker yüklemesini mutlaka yaptıralım dedi, pazartesi günü 50lik yaptırıcaz, birde idrar tahlili istedi, sonuçları alınca telefonda görüşücez ve tekrar ne zaman gitmem gerektiğini telefonda söyleyecek, tahlillerde bir sorun çıkmazsa bir ay sonra gelirsiniz dedi,
1 aydır b12+folic asit+ biotin olan bir vitamin kullanıyordum demirim biraz düşük olduğu için demir şurubu verdi, yani günün sonunda çok şükür mutlu olarak eve döndük, inşallah herkes bizim gibi güzel sonuçlarla döner :)
yazımı okuduktan sonra fark ettim sürekli şükretmişim, zaten sürekli inşallah ,maşallahla geçiyor ömür, Rabbim hepimize "inşallah olur" diye dua edip hayalini kurduğumuz herşeyin , "çok şükür oldu" sevincini yaşatsın
Bilmiyorum ki canım onlar sabun yapıyorum arkadaşımın anne babası yapıyor cunku. Verdiğin adrese baktım sabunlarınızın cok güzel gözüküyor ama zeytinyağlarına baktım aman Allahım ne kadar pahalı???
Canımm biz hala gelemedik buralardayız. Once maltepe ye taşınmamız gerekiyor 4-5 yıl içinde en gec geçeceğiz oraya inşallah kısmetvederse Rrabim ikinci cocuğumuzu doğal doğal gıdalarla bekleyeceğim anne karnından tıpkı senin gibi :))
Ahh canım ne yazıkki plastik almak zorunda kaldım. Ne kadar şanslıymıssın tahta tekneler içinde yıkanmışssın :)) varsa da İnan ben bilmiyorum canım katlanabilenler var birde bunlar var işte. Ben kızım büyüdükten sonra atacağım için gerek görmedim zaten 75 cm sanırım boyu onuda koyarım biyere.
Bu insanlar ne sinir bozucu ya 26 haftalik hamileyim nerdeyse 6. ay bitecek sadece 4 kilo aldım şişko olmuşsun tombili vs kelimeler kullanıyorlar sadece 64 kiloyum bu insanları anlamıyorum ya acayip sinir oldum yemek yemek istemiyorum(
Eki Görüntüle 1178243 hayirli gunler guzel anneler.... dun gece elimdeki malzemleri kullanarak lohusa tacimi kndim yaptim
Sorarsan cok iyi olur canım bana da haber verirsen sevinirim :)) bende nasıl yıkacağım diye düşünüyorum bende beceremem ki ama işte annelerimiz bebek banyo yaptırca büyüdüğünü sanıyorlar oysa ki gelişimi ile uzaktan yakından alakası yokmuş kitabımda oyle diyor. Sadece bağışıklık kazanıyormuş hastalıklara karşı. Babası kızımıza cocuk havuzu almış şişirmeli onu koyarız balkona biz onda oysasın bu birazcık kücük kalır :))İnşallah canım en kısa zamanda size de nasip olur. Herşey en doğalından olmuyor yine de ama elden geldiğince çabalıyoruz. Az önce bahçedeki yabani semizotlarından cacık yaptım mesela. Tohuma geçmişler, tohumlarını da yedim çıtır çıtır. Doğal omega 3 hapı
Olive Farm'ın zeytinyağları özel üretim ve organik olduğundan çok pahalı, haklısın. İşleri bitirip yazlığa gidebilirsek uğrarım ben onlara. Sabunu da sorarım kostikli mi diye.
Banyo olayına gelince pba sız plastikten üretilmişleri var mıdır acaba bu maşrapa ve küvetlerin diye merak ettim. Bir araştırayım bakalım. Tupper yapsaymış ya öyle bir küvet. Gerçi tupperdan maşrapaya benzer bir ürün alıp, onunla döküp yıkayabiliriz. Küvete de direkt değmeyecek vücudu, altına havlu falan sereceğiz. Arkadaşım ve annesi bebeğini yıkarken gördüğümde şok olmuştum. Foştur foştur köpürttüler çocuğu, evire çevire liflediler. Ben korkarım öyle yıkayamam. Hatta düşündükçe stres oluyorum beceremem diye. Annem de bebek hergün yıkanır diyor. Ama bir doktor televizyonda hergün yıkanırsa cildi zarar görür tarzında konuşmuştu. Bir de dün birşey okudum, her kakadan sonra sabunla yıkamayın çocuğu, duru suyla akıtın diyordu. Doğru aslında, nolcak ki onun kakasında, mis gibiBu arada büyüdüklerinde küvetlerini attırmıyorlar, balkonda havuz keyfi yapıyorlarmış içinde, arkadaşların tecrübesi O günleri de görürüz inşallah sağlıkla, hayırlısıyla.
Eki Görüntüle 1178243 hayirli gunler guzel anneler.... dun gece elimdeki malzemleri kullanarak lohusa tacimi kndim yaptim
biz de çok şükür iyi haberini aldık.
maşallah oğluna ve annesine..
dr öyle davranınca rahatlıyoruz. hamile olmanın o özel duygularından birini daha hissediyoruz. ama işte devlette aynı şey olmuyor. tamam daha yoğunlar ama çok mu şey istiyoruz..
canım benim hemoglobin düşük işin tuhaf yanı geçen ayla aynı. doktor dozunda artış yapmadı.
amin canım... ne güzel demişsin..
"Rabbim hepimize "inşallah olur" diye dua edip hayalini kurduğumuz herşeyin , "çok şükür oldu" sevincini yaşatsın"
İnşallah canım en kısa zamanda size de nasip olur. Herşey en doğalından olmuyor yine de ama elden geldiğince çabalıyoruz. Az önce bahçedeki yabani semizotlarından cacık yaptım mesela. Tohuma geçmişler, tohumlarını da yedim çıtır çıtır. Doğal omega 3 hapı
Olive Farm'ın zeytinyağları özel üretim ve organik olduğundan çok pahalı, haklısın. İşleri bitirip yazlığa gidebilirsek uğrarım ben onlara. Sabunu da sorarım kostikli mi diye.
Banyo olayına gelince pba sız plastikten üretilmişleri var mıdır acaba bu maşrapa ve küvetlerin diye merak ettim. Bir araştırayım bakalım. Tupper yapsaymış ya öyle bir küvet. Gerçi tupperdan maşrapaya benzer bir ürün alıp, onunla döküp yıkayabiliriz. Küvete de direkt değmeyecek vücudu, altına havlu falan sereceğiz. Arkadaşım ve annesi bebeğini yıkarken gördüğümde şok olmuştum. Foştur foştur köpürttüler çocuğu, evire çevire liflediler. Ben korkarım öyle yıkayamam. Hatta düşündükçe stres oluyorum beceremem diye. Annem de bebek hergün yıkanır diyor. Ama bir doktor televizyonda hergün yıkanırsa cildi zarar görür tarzında konuşmuştu. Bir de dün birşey okudum, her kakadan sonra sabunla yıkamayın çocuğu, duru suyla akıtın diyordu. Doğru aslında, nolcak ki onun kakasında, mis gibiBu arada büyüdüklerinde küvetlerini attırmıyorlar, balkonda havuz keyfi yapıyorlarmış içinde, arkadaşların tecrübesi O günleri de görürüz inşallah sağlıkla, hayırlısıyla.
Ben geldim:) daha doğrusu dışardayız da ben haber vereyim dedim:) oğlum çok iyi Allah'a şükür:) boyu 37,5 cm. Kilosu 1.140 gram:) sorularımı sordum. Yazıcam size detayları:)
yazımı okuduktan sonra fark ettim sürekli şükretmişim, zaten sürekli inşallah ,maşallahla geçiyor ömür, Rabbim hepimize "inşallah olur" diye dua edip hayalini kurduğumuz herşeyin , "çok şükür oldu" sevincini yaşatsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?