evet semizotu yiyorum çok da seviyorum :))
balık bugün bizde tuzlada biraz arastırıcaz balıkcılar var burda da :)
ben de kendi yogurdumu kendim yapıyordum yeni tasındığımız yere yakın sut bulamıyorum. gunluk sutten yapınca da tam ıcıme sınmıyor o da ıslem gormus sonucta...
4 yiğenimde kız, kız cocukları çok seviyorum. erkek benim için çok yeni bir deneyim olacak. belki de rüyamda ondan kıza benziyor :)) umarım ikinci kız olur bu ilk bebeğim olacak inş. sağlıklı olsunda çok mühim değil aslında...
dün aynı şey bana da oldu...bi süre hareket etmeyince hemen endişelendim. sonra neyseki hareket etti de rahatladım. eşimi de endişelendirdim.
İyi haberlerle gelmişsiniz kızlar, maşallah bebişlere de sizlere de
Canım hemoglobinin kaç çıktı? Ferritin ve demire de baktılar mı? Bende demir eksikliği yok ama hemoglobinim 10.7 . Demir hapını 2 ye çıkartmıştı dahiliyecim, çok kilo almıştım. Şimdi tek alıyorum demir hapını, beslenmeyle takviye etmeye çalışıyorum. Bakalım nasıl çıkacak bir dahakine? Ben hergün kırmızı et yemeye başladım, hemoglobinim bir ayda artmıştı. Ama etin yanında kalsiyum almamaya çalışıyorum. Mesela et ile yoğurdu bir arada yemiyorum. Bir de et yerken bol limonlu salata ile tüketmeye çalışıyorum. C vitamini demirin etkisini arttırıyormuş çünkü.
Aslında şöyle bir durum var, normalde anemik değiliz. Ama hamilelikte kan sıvısının miktarı artıyor ve hemoglobinimiz aynı oranda artamadığından aslında bir nevi yalancı kansızlık oluyor bizde. Ben çok sorun etmiyorum, fazla ilaç almak da zararlı sonuçta.
Beni de hep sıkıştırmışlar herhalde yıkarken, böyle minnak bişi olmuşum
Bahçe işi aslında balkonda saksılarda bile yapılabilir ufak ufak
balıkçıların olması cok ıyı.burda baktık dun ama ancak marketlerde buzhane balıkları var.pazar kalmadı ıste.olaydı ıyı olurdu.bızım hemen altımızda sütçü var.sagıp getırılıor.cok güzel.onu ıctgm ıcın market sutlerının tadı cok pıs gelıor ıcemıorum.sütçüden aldgmı ıctgmde ' oh be ıste sut bu dıorum' benm yegenlerımde kız,esımın yegenlerıde hep erkek.bnm kı kız gelıor inş.esımın gonlu erkekteydı ama kız oldgu ıcınde cok sevndı.ıns ıkıncısı erkek olursa o duyguyuda yasar bunu hakedıor.once sağlıklı hayrlı olsunda tabıkı.annelık böyle bırseymıs ıste .hareket olmaynca endıse baslıor.ben bazen ılk 4 ay nasıl durmuşum dıorum.ozaman hıssetmıorduk ya.hareket etmeynce uyuyorlarmış.oyle duydum ama artık ne kadar doğruysa.
ben ılac kullanamıorum cnm ya mıdem cok hassas.demır ılacı bıle kullanamıorum.gerı cıkarıorum banyoda.bır ara gnyo dıye başlamıştım demıre.oda sonraları muthıs mıde ağrısına ve kusmalara neden olunca braktım.bn muzla sütle telafı etmeye calısıorum.sen unutmamalısın bak bu kramp cekılcek bırsey dgl.ben bır kac gundur muz yıyorum ve sasırtıcı derecede ağrılarım bırden yok oldu.
evet bende hamileler arasında marincapı daha çok duydum açıkcası ama bana dr. solgar verdiilacın adını yazarım demiştim. marincap ismi..drajeler diğeriyle aynı görünüyor neden farklı yazdığını sormadım. eczacıya sorduğumda bu da çok iyi genelde hamilelere daha çok bunu yazıyorlar dedi..
ben ılac kullanamıorum cnm ya mıdem cok hassas.demır ılacı bıle kullanamıorum.gerı cıkarıorum banyoda.bır ara gnyo dıye başlamıştım demıre.oda sonraları muthıs mıde ağrısına ve kusmalara neden olunca braktım.bn muzla sütle telafı etmeye calısıorum.sen unutmamalısın bak bu kramp cekılcek bırsey dgl.ben bır kac gundur muz yıyorum ve sasırtıcı derecede ağrılarım bırden yok oldu.
evet bende hamileler arasında marincapı daha çok duydum açıkcası ama bana dr. solgar verdi
maşallah paşaya, iyi bakmış annesi :))
evet cnm Eliz ısmıde var ama bnm kı Elis.elizin anlamı el izi demek.pek hos dgl bnce anlamı
Benim kızımın adı da Eliz olacak inşallah, anlamı el izi değil; gözümün nuru demek. Elis de güzel isim ama Ediz ile karıştırılma ihtimali kuvvetle muhtemel.
Her yerde anlamı el izi diye geçiyor ama
El ve iz yüzündenCok mantıklı bir acıklama nico
E yani mantık olarak elizi olması lazım ama gözümün nuru alakasız geldi biraz ama :44:
Minikkuşum türkcede bütün kelimeler yazılışlarından ötürü o anlamı barındırmazlar biliyosun.
Eliz göz nuru demek, isim analizi yapan bir uzmandan dinlemiştim.
Ben gözümün nuru dedim :)
Canım, doğru olabilir hiçbirimiz isim uzmanı değiliz burada. Hem bence ismi ne niyetle koyduğun önemli sen benimsemişsin. Anası olarak isim hakkı seninİsmiyle doğup, yaşasın
Aynen öyle. Ben de Eliz güzel değil diyince sanırım alındımDoğmamış cocuğa don bictim
Ahaha deyim sana cuk oturduKim güzel değil demiş ben mi :26:
Yok Eliz ismi güzel değilmiş sne fıstıksın
Herkes istediğini koysun arkadaş yaTakılma boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?